Şimdi Ara

ELEKTRİK TASARRUF CİHAZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektrik tasarrufu cihazı diye piyasada ve interner sitelerinde ELECTRİCİTY SAVİNG BOX , isimiyle tanıtılan cihazı kullanan veya test edebilme imkanı bulan arkadaşların cihazla ilgili teknik doneleri paylaşıma açmalarını istiyorum.Ciddi oranlarda tasarruf ettiği iddia ediliyor.Elektrik enerjisinin analizi ve ölçülmesi konusunda bilgim olduğu söylenebilir. Cihaz konusunda bilgisi olanların veya bu cihazı satanların cihazın nasıl tasarruf ettirdiğinin teknik donelerle forumda bilgilerini paylaşmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇIKGÖZ -- 5 Nisan 2007; 11:36:02 >

• TEMA yı unutmayın
  • Yani kısaca HAP YAP, PARA KAP taktiği...!
    Bilgilendirdiğin için teşekkürler.
  • geçenlerde electrotech fuarında gördüm.benim gördüğüm cihaz daha
    büyüktü.bir iki soru soruyorsun, kem küm mırın kırın....
    ayrıca tedaş a faydası olacağıda meçhul.belki olur belki olmaz.
  • Kompanzasyon olayı bile aslında yeterli bence. Evinde bir sürü flourasan kullananlar için işe yarayabilir. Bir flourasanın bir yakışta 1saatlik elektriği birden çektiğini düşünürsek. 1 satt içinde aynı odaya tekrar gireceksek ışığı hiç kapatmamak daha tasarruflu olacaktır. Bizim evdeki gibi gecede 20 kez açıp kapatılan flourasanları kullananlar için çok az da olsa tasarruf sağlar bu cihaz. Bizim ev için 40w tan 20kez açıp kapama 800w / 1 saat kullanım bedeli. O da yaklaşık günde azami 10kuruş filan yapıyor. Aylık tasarruf ise 3YTL civarı.

Bu cihazın fiyatı 80YTL ise benim 2,2 senelik bu işe ödediğim paraya denk geliyor. Gerçekten işe yarayıp yaramadığı belli olmayan bir cihaz için ben bu yatırımı yapmazdım, işe yarasa bile yapmazdım, değmez bence.
  • Florasan lambaların sık yakılıp söndürülmesi,lambanın içindeki gazın ve flamanlarının ömrü açısından zararlı.Sizin anlatmaya çalıştığınız olayada faydası yok.o farklı bir şey.Sizden bedeli alınmayan (mesken ve küçük ticarethaneler için) reaktif enerjiden tasarruf ediyor.Bununda tüketiciye yararı yok parasal açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇIKGÖZ -- 19 Mart 2007; 13:39:37 >
  • evlerimizde aktif sayaçlar var.bunlar reaktif akımı ölçmez zaten.
    dolayısı ile akımı kompanze etmenin kullanıcıya bir yararı olmaz.yeni fuloresan armatürlerin içinde kompanzasyon kondansatörünün
    bulunması gerekir.(şebekeye faydası için) ve reaktif tarife uygulanan aboneler için.
    lambayı açtığımızda 1 saatlik enerji harcaması olayını ilk defa duyuyorum.
    sık açıp kapamak fluoresanın ömrünü azaltır diye biliyorum.
    kompanzasyon işi hesap işidir.rasgele bir cihaz alıp takmanın manası yok.
    hele sadece aktif sayacımız(çoğunlukla ev aboneleri için)varsa.
    havaya para verilmiş olur.
    reaktif tarifeye giren aboneler zaten usulune göre kompanzasyon
    panosu yaptırıyorlar.bunlarda bile sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.
    iyi projelendirilmediği için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz sadece reaktij enerji için tasarruf sağlıyorsa evet bedeli alınmayan bir iş için de faydası yok.

Yalnız tedaşın reaktif enerji bedellerine baktığımda sadece mesken hükmünde olan yerlerin hariç tutulduğunu gördüm. Ticarethaneler bedele tabii, ama kastedilen özel hat çektirenler sanırsam senin de dediğin gibi.
  • Tedaş mesken abonelerinin yanısıra kurulu gücü 15 KVA (9 KW) ya kadar gücü olan abonelerine reaktif enerji tarifesi uygulamıyor.Gerek monofaze gerek trifaze olsun.
  • eleoko arkadaş bazen çok iyi projelendirildiğinde bile tüketici reaktif probleminden kurtulamıyor.Bu kez kompanzasyonun sisteminin tesisin çalışmasına uygun olarak çalışıp çalışmaması problemi oluyor.Tüketiciyi canından bezdiriyor.Özel bilgi isteyen bir iş.
  • Forumdaki arkadaşlar konuyu biliyorlar ki soru bile sormamışlar..
  • Konu zaten kompanzasyon değil ki... Flüoresant lambalar gibi balastlı veya bobinli cihazlar için yapılan
    "Bir kompanzasyon cihazının Elektrik tasarrufu cihazı diye yutturulmaya çalışılması"
  • Peki bu ürün yurtdışı menşeili mi?Benim anladığım yurtdışında,ev kullanıcılarından da reaktif bedel alınan ülkeler için piyasaya sürülen ve bizim uyanık insanımız tarafından bir işe yaramayacağı Türkiye'de satılmaya çalışılan bir alet.

Bu arada flouresan lambanın ilk açılışta bir saatlik elektriği birden çekmesi olayını ben de duymadım,zaten saçma bişey.Bir fluoresan lambanın ilk yanma süresinin 5 saniye olduğunu düşünürsek,5 saniyede 1 saat yanmış kadar elektrik harcaması için şebekeden 28.8 kw akım çekmesi gerekir.Böyle bişey olsa düğmeye dokunduğunuz anda en iyi ihtimalle ortalama bir apartmanda sizin bağlı olduğunuz fazın sigortasının havaya uçması gerekir.Tabi diğer ihtimalleri saymaya gerek yok.
  • Sn.Elbruz cihaz yurtdışı menşeli.Almanya.Katoloju doğruysa tabii.Tanıtımınıda florasan lamba deney seti ile yapıyorlar.Florasan lambaların CosQ si çok düşük olduğundan.Uyanıklar ya..2x40 florasan lamba 0,59 A. akım çekerken cihazı paralel bağlayınca çekilen akım 0,40 A. e düşüyor.CosQ 0,57 den 0,97 ye yükseldiği için.Akım düşüşünü ampermetre ile gösteriyorlar.Tüketici aktif gücün değişmediğini sayacın dönmesine bir yararı olmadığını bilmediği için, elektrik sarfiyatımda böyle düşecek diye veriyor 125.- YTL yi alıyor..
  • Arkadaşım,
    Bende floresan lambanın ilk çalışmadaki çektiği güce takılı kaldım ?
    Yanılmıyorsam, ilk çalışmada akım, starterin kapalı olduğu süre kadar (Yaklaşık 5 sn ve aralıklı olarak) Ampulüm iki ucundaki flamanlardan seri olarak geçiyor. Bu seri iki flamanın direnci ne kadarki, o kadar yüksek akım geçsin ? Yarın ilk işim bu flamanların direnç değerlerini ölçmek olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.