Şimdi Ara

Elektrik Tesisat Spiral Boru İçinden Hem Elektrik Hemde Uydun Anten Kablosu Geçebilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik tesisatında, spiral boru bir duvardan diğerine (faz+nötr+topraklama) olacak şekilde 3 kablo geçiriyor. Buna ilaveten anten kablosunuda geçirmiş olsam sorun olur mu? Diğer türlü, anten kablosu için ayrı tesisat borusu çekmek istesem, parkelerin kalkması gerekecek ve uğraştırıcı ve maliyetli bir süreç olacak.

İnce uydu anten kablosu aradım fakat bulamadım. Sanırım tüm uydu anten kabloları standart.

• yönetmeliğe aykırı değil mi?

• anten kablosunu manyetize edebilir bu da parazitlenmeye yol açar.

• anten mesafesi ne kadar? uzak mı? illa koaksiyel kablo kullanmayabilirsiniz. Kısa mesafe için 0,5 mm lik bakır oranı yüksek ince kablolar tercih edilebilir. 2 tane kablo demek bu da.

• genel olarak uygun değil ve dirsek yerlerinden geçerken sıkıntı yaratır. kanalla geçiş yapmak, çok daha uygun bir çözüm olur.

• 9 metre kadar anten kablosu kullanmam gerekecek, diğer türlü anten için ayrı bir kablo kanalı açmak istersem, parkelerin kalkması, duvarın kırılması gerekecek. Ev tadilatı yeni bitti, tekrar kırım yapmam vs. imkansız.

Kablo kanalı, genişlik bakımından anten + (faz + nötr + topraklama) kabloları için yeterli gibi geliyor. Ama parazit yapar mı? Dezavantajları nelerdir?

• Aşağıdaki konu daha önce açılmış ve birşey olmaz diyenler var.

https://forum.donanimhaber.com/uydu-kablosu-ile-elektrik-kablosu-yan-yana--152498586

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çaycı Ç kullanıcısına yanıt

Zaten spiral boru yönetmeliğe aykırı değil mi? Balık baştan kokmuş   

• birşey olmaz ne borudan sığıyorsa.

• Spiral borudan geçiremedim, iptal ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.