Elektrik Mühendisliği 1. sınıfım anadolu üniversitesinde açıktan ybs okumak mantıklı olur mu, zor mu olur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nfalin -- 7 Eylül 2024; 15:45:34 > |
Elektrik ve ybs okumak
-
-
Açıköğretim sınavları kolay oluyor zaten. Zorlanmazsın. Ama çoğu firma Açıköğretim YBS okuyanlara bakmıyor diye duydum. Ben olsam İÜ YBS yazardım. Biraz daha pahalı ama hem açıköğretimi hem de örgün öğretimi olduğundan çok sırıtmaz diye düşünüyorum. Anadolu Üniversitesi daha fazla materyal verdiğinden daha cazip gelebilir.
-
Ybs özelinde bilmiyorum ama sosyal bilimler özelinde anadolu ünv. nin müfredatı hem daha güncel hem daha kaliteli. İü’nün içeriği falan rezaletti sosyolojide mesela. Neye göre iü tavsiye ettin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounlukizaraniyor -- 7 Eylül 2024; 17:0:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sınavları nerede oluyoruz
-
İkisinin karışımı ctis’ öneririm
Açıkladım ama net açıklamamışım. Anadolu Üniversitesi YBS okuyan biri kesinlikle açıköğretimden okuyordur. İstanbul Üniversitesi YBS bölümünün hem açık hem de örgün eğitimi olduğundan işe alımlarda belki avantaj sağlayabilir diye düşündüm. Yani örgün okunmuş gibi düşünülebilir. O yüzden ben olsam İstanbul Üniversitesi yazardım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamser -- 7 Eylül 2024; 18:52:43 > -
Tüm illerde Açıköğretim için sınav yerleri var. Kendin istediğin sınav merkezini seçip orada sınava girebiliyorsun.
https://auzef.istanbul.edu.tr/tr/content/olcme-degerlendirme/sinav-merkezleri
https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/sinavlar-ve-sorumluluk-uniteleri/sinav-merkezi-tercihi
-
Tamam.
-
sağ ol kral. ben anadoluya kayıt yaptırdım. çıkmış sorulara baktım 1-2 gün kala baksan çözülür rahat cinsten
-
Tek soruyla ortaya çıkabilecek bir şeyi mülakatlarda sorgulamayacaklarını ve bu durumun kişiye avantaj getireceğini mi düşünüyorsun :D
Açıktan YBS okumak bence hiç mantıklı değil. Örgün okuyan sayısı açık okuyan sayısının çok altında. Zaten mülakatlarda yüksek ihtimalle açık mı örgün mü diye soruyorlar. Eğer ben açıktan YBS okumak zorunda olsaydım ise İÜ seçerdim. Belki bir ihtimal böyle bir soru sormayabilirler diye düşündüm. Tabi bu da çok düşük bir ihtimal. Yani kısaca açıköğretim YBS, iş hayatına girmek için okunmaz. Programlama dili öğrenmek için de yeterli gelmez. Açıktan YBS okuyan biri sadece üniversitenin gönderdiği materyalleri kullanmadığını, internetteki ekstra kaynaklarla öğrenim sürecini desteklediğini söylemişti bana.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X