Şimdi Ara

elektrikçiler bakabilir mi acil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler uni okuyorum gecen ay cati katina aparta ciktim bugun ikamrtkahimi alacaktim orasi gozukmiyordu herkese elektrik faturasi geliyor bana gelmiyor evin icindeki saate bakip oyle hesapladi ev sahibi . sadece 2 hafta oturdugum evde 50 tl elektrik borcum oldugunu soyledi . bu adam butun apartin ortak elektrigini bana mi kitliyor bilen varsa yardim edebilir mi ? napmam gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bi fatura bulup elektrigin kw/h degerini ogren sonrada o kadar harcayip harcayamayacagini hesapla olmazsa onu olcen cohazlar vardir onlardan alirsin ama ogrenciymissin astari yuzunden pahali tutabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Hocam bi fatura bulup elektrigin kw/h degerini ogren sonrada o kadar harcayip harcayamayacagini hesapla olmazsa onu olcen cohazlar vardir onlardan alirsin ama ogrenciymissin astari yuzunden pahali tutabilir.

hocam şantiye elektigi cektiginden supheleniyorum sikayet etsem evden olacam etmesem her ay tek kisiiyim zaten 50 60 elektrik odicem napcam bilemedim

• Kavga çıkar ödeme. Bugün saate bak sonraki ay tekrar bak kendin hesapla. Aynı çıkarsa ödersin beraber.

• 4 hafta =1 ay=100 lira. Normal sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sauron

4 hafta =1 ay=100 lira. Normal sanki

tek kisiyim tv var buzdolabi var baska bise yok bide 2 hafta durdum evde hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: slapert

Kavga çıkar ödeme. Bugün saate bak sonraki ay tekrar bak kendin hesapla. Aynı çıkarsa ödersin beraber.

nasil hesaplayabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fightclub8106 kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam ilk aydan fazla gelmiş olabilir. 2-3 ay dursun bakalım ne olacak. ayrıca 2 . haftada neden faturayı sordun.belki senden öncekinin bir borcu kalmıştır sana.
  • Sauron kullanıcısına yanıt
    2. haftadan sormadim hocam . 2 hafta ev bos kaldi butun fisler cekikti

• Buzdolabi eskiyse cok elektrik harcar kendimden biliyorum
    Şantiye elektriğini cekse daha fazla gelir 30tl sen kullansan sence 20tl lik mi elektrik kullanir şantiye okadar gün boyunca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim senin yapacağın iş evindeki tesisata göre bir süzme sayaç takacaksın ilk olarak. Trifaze(Sanayi)(3Fazlı) yada Monofaze(Normal)(Tek Fazlı) bir sayaç seçeceksin tesisatına göre. Ev küçükse genelde monofaze olur. Büyükse trifaze olur. Ben inşaatlarımda 200m2 üstü veya 2 mutfak ve üstünde mutfağı olan dairelerimi trifaze yapıyorum. 200 m2 altı monofaze.

Her neyse 1. Aşamada sayacını takacaksın. Süzme sayaç olfuğu için fatura kesilmeyecek. Evin içine sigorta panosunun oraya tak. Kaçak akım varsa için kolaylaşır nötr ile faz giriş çıkışını direk ordan al. Kaçak akım rölesi yoksa fazı ana sigorta girişinden al sayaca bağla çıkışı da sigortanun girişine bağla. Nötr e gelince nötr barası varsa baradan binanın tesisat şaftına gidrn kabloyu kes. Girişi sayaca tak. Çıkışı eve ver. Nötr ü herhanngi yakında priz varsa ordanda alabilirsin. Nötr ölçmüyor sayaçlar. Nötr sadece sayacın çalışması için takılıyor. Nötr bağlı olmaz ise kaçak kullanım olur xedaş ın mühürlü sayacında.

Sayaç bağlantısını kaba taslak anlattım bilmem işine yararmı.

2. Aşama olarak xEDAŞ yani bulunduğun yerin elektrik dağıtım firmasına gidip tahakkuk servisi ile konuşmak istediğini söyleyeceksin. Onlar seni yönlendirirler. Oraya çıkıp vergi kayıp kaçak trt payı zart zurt hepsi dahil birim fiyatı öğren. Bizim burda 41.25 kuruş. Sonra süzme sayacındaki kw değerini her ayın başında not al. Son-ilk endeks farkını bul. Kaç kuruşsa birim fiystın onla çarp. Fark çıkarsa kaçak kullanım olabilir senin ana sayacında. Evine taktığın ne yazarsa onu öde. 1 kuruş fazla ödeme hakkını yedirtme. Hakta yeme

• quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

Kardeşim senin yapacağın iş evindeki tesisata göre bir süzme sayaç takacaksın ilk olarak. Trifaze(Sanayi)(3Fazlı) yada Monofaze(Normal)(Tek Fazlı) bir sayaç seçeceksin tesisatına göre. Ev küçükse genelde monofaze olur. Büyükse trifaze olur. Ben inşaatlarımda 200m2 üstü veya 2 mutfak ve üstünde mutfağı olan dairelerimi trifaze yapıyorum. 200 m2 altı monofaze.

Her neyse 1. Aşamada sayacını takacaksın. Süzme sayaç olfuğu için fatura kesilmeyecek. Evin içine sigorta panosunun oraya tak. Kaçak akım varsa için kolaylaşır nötr ile faz giriş çıkışını direk ordan al. Kaçak akım rölesi yoksa fazı ana sigorta girişinden al sayaca bağla çıkışı da sigortanun girişine bağla. Nötr e gelince nötr barası varsa baradan binanın tesisat şaftına gidrn kabloyu kes. Girişi sayaca tak. Çıkışı eve ver. Nötr ü herhanngi yakında priz varsa ordanda alabilirsin. Nötr ölçmüyor sayaçlar. Nötr sadece sayacın çalışması için takılıyor. Nötr bağlı olmaz ise kaçak kullanım olur xedaş ın mühürlü sayacında.

Sayaç bağlantısını kaba taslak anlattım bilmem işine yararmı.

2. Aşama olarak xEDAŞ yani bulunduğun yerin elektrik dağıtım firmasına gidip tahakkuk servisi ile konuşmak istediğini söyleyeceksin. Onlar seni yönlendirirler. Oraya çıkıp vergi kayıp kaçak trt payı zart zurt hepsi dahil birim fiyatı öğren. Bizim burda 41.25 kuruş. Sonra süzme sayacındaki kw değerini her ayın başında not al. Son-ilk endeks farkını bul. Kaç kuruşsa birim fiystın onla çarp. Fark çıkarsa kaçak kullanım olabilir senin ana sayacında. Evine taktığın ne yazarsa onu öde. 1 kuruş fazla ödeme hakkını yedirtme. Hakta yeme

aydinlattigin ici tesekkur ederim kardesim .kararimi verdim yarin ilgili yere dilekcelerimi verecem adamin başi yansin devletten vergi kacirmak neymis gorsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.