Yaklaşık 5 yıldır Powerful 1000 VA UPS kullanıyorum. İlk başlarda RTX 2060 ile kullanıyordum. Her 2 yılda 1 aküsü biter ver değiştiririm. Akü değişimini daha 1 ay önce yaptım. Dragon Age Veilguard oynarken elektrik 1 saniyeliğine gidip geldi ve bilgisayar restart attı. Ben de bir seferlik bir şey mi diye yeniden oyun açıkken, fişi çektim PSU'ya aldım gücü yine aynı şey oldu. Bir sonraki seferde bilgisayar boştayken (oyun kapalı iken) fişi çektim UPS bilgisayarı sorunsuz açık kalmasını sağladı. Şuan RTX 4060 Ti 16 GB kullanıyorum. Geçen yıl sorunsuz (eski akülerle) rahatça açık kalmasını sağlıyordu. Aküyü yeni değiştirmeme rağmen neden böyle bir sorun yaşıyorum anlamadım. Sistem RTX 4060 Ti 16 GB Ryzen 5 5600 16 GB RAM 650W Silver PSU CV650 1000 VA UPS artık bu sisteme düşük mü geliyor? Geçen yıl tutuyordu sanki sorunsuz COD MW 2 multiplayer oynuyordum sürekli geçen sene. Sorun olmuyordu. Zaten ben UPS'yi PC açık kalması için değil, elektrikle gidince kapatmama zaman sağlasın diye kullanıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler. |
Elektrikler Gidince UPS Kapanıyor
-
-
%99 akuler bitmis..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam aküleri yeni satın aldım. Takalı 1 ay oldu.
-
Akulerin fabrika cikis tarihleri ???
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haziran 2024
-
Akülerden olabilir ama 2060'dan 4060ti'a geçmişsin. Haliyle 2060'ın güç tüketimi ile 4060ti bir değil. Ha tabi kullanılan modele göre değişebilir. Tabi birde hesaplanmayan şey güç kaynağının ömrü ne durumda ? belki kapasitörler artık eski kapasitesinde değil ? daha fazla prizden akım çekiyor ? sonuçta sistemin isteyeceği akımı karşılamak için daha fazla güç çekiyordur ? o durumdada ups her ne kadar pili yenilense de o anlık gecikme değerinden sapıtıyordur ? bunu aslında yeni bir ups yada yeni bir psu alıpta denemek lazım. Çünkü oyunda yapıyor ama oyun harici yapmıyor diyorsunuz.
-
Evet düşük geliyor.
Aynı cihazdan bende de var. Powerful PL-1000 VA. 4 yıl önce satın aldığımda test etmiştim, bilgisayarım kapanmıştı. Önceki 1000VA'lık UPS'imin kaldırdığı gücü kaldıramadı.
Benim tahminimce sorun şu;
Üzerinde yazan güç faktörü (0.6) gerçek değil. Yani cihaz 1000 VA fakat güç faktörü düşük. Hani marketlerde ton balığını 160 gr kutulardan 140 gr'a düşürdüler, tartınca 130 gr çıkıyor ya, onun gibi herhalde.
Ben bu Powerful UPS'i 4 yıl boyunca sadece Kasa + 1 Monitör bağlı olarak kullandım. Önceki UPS'lere (1000VA) modem, ekstra monitör vb. gibi cihazları da bağlayabiliyordum. Fazladan 30-40 watt cihaz bağlı olduğu halde kesinti, kapanma gibi sorun olmuyordu, sadece destek süresi azalıyordu. Bugün foruma gelip mesaj okumamın sebebi yeni UPS bakıyor olmam çünkü dün yine kapandı ve veri kaybettim. Normalde pilleri değiştiririm ama bu sefer cihazı değiştiricem çünkü bu aleti sökmesi de zor. Öncekilerde 4 vida söküp kapağı kaldırınca akülere ulaşıyordum. Bunda 16 tane vida söküp ana kartı çıkartmak, trafoyu sökmek falan gerekiyor pillere ulaşmak için... Tam bir eziyet. Aldığıma pişman olduğum bir ürün... 1000VA cihazlar içinde en yetersiz olan buydu.
2 sene önce attığım mesaj
EDIT:
FSP VPRO 1100 VA aldım. Gayet güzel çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 9 Aralık 2024; 9:50:19 >
-
ups online olmadığı için sürekli aküyü yiyor. 1 günde bile gidebilir. sadece kapasitede önemli değil. devreye girmesi sıkıntılı olabilir.
Benzer içerikler
- monitör going to sleep ne demek
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- bu dosyanın bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirildiği bir uygulama yok
- mouse sol tık çalışmıyor
- wd garanti sorgulama
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- root kaldırma
- laptop ses gelmiyor
- video boyutu küçültme
- windows ekran görüntüsü alma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X