Şimdi Ara

ups şarj olmuyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ama artık elektrik kesintilerinde ya da bir dalgalanma sırasında kapanıyor!
    Tamiri mümkün mu?
    Yoksa gidip yenisini mi almak mantıklı?
    Yenisi derseniz tavsiye edeceğiniz bir model ya da alırken dikket et diyeceğiniz bir özellik olması gerekiyor mu?
    Şimdiden teşekkürler...

Sistem:
    p4 2.8 işlemci
    1gb ddr ram
    fx5200 ekran kartı
    19" lcd monitör
    300watt'lık bir psu var kasanın içinde

ups şarj olmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 13 Mart 2008; 13:16:32 >

• ups'in en iyisi şu an APC'dir. Bende de olivetti marka ups var. Çok ucuza aldım fakat aynı şekilde elektrikler kesilince ani dalgalanmaları yakalayamıyor ve kapanıyor. Yeni Alırsam APC alacağım. Fiyatı diğerlerine göre yüksektir ama.
  • Ama artık elektrik kesintilerinde ya da bir dalgalanma sırasında kapanıyor! demişsin yani sonradan olmaya başladı ilk aldığın zamanlar böyle bir sorunun yoktu eğer dediğim gibiyse ups te sorun yok arkadaşım ups in aküsü bitmiş aküsünü değiştirirsen bir sorun kalmaz ama dikkatli ol elektrik işlerinden anlamıyorsan çarepılabilirsin bilgisayarcılar değiştiriyo.
  • Arkadaşar cevaplar için sağolun:)

sonymony, önceden elektrik kesilince kapanmıyordu üstelik o zaman 17" crt monitör bile vardi.
    şimdi en ufak bir dalgalanmada direkt elektriği kesiyor ya da kapanıyor.

sanırım şarj etmiyor. çünkü birkaç gün kullanmadan şarjda bıraktım gene aynı sorun ...

Aküyü değiştirebilirsin demişsin. Elektrik bilgim var. Ölmeden sökerim ben o aküyü:) de nereden alacam akünün yenisini ya da nerelere bakmak gerek?
  • istanbulda isen en ucuz karaköy ve perpa tarafında bulabilirsin.
    Değilsen ups satan yerlerde ve elektrikçilerde bulabilirsin.

yenisini almadan önce cihazın içini açıp akünün tipini modelini bir kontrol etmelisin. resimdeki ups te 12v 7Ah lık akü olsa gerek :D
  • bendede powercom bnt 600ap var.. herşey cok guzel giderken annem bilmeden elektrik supurgesi abglamıs upsden gelen 3lu prize... ne olduysa o zaman olmus, bilgisayar ve de süpürge kapanmıs.. Su anda ups sehir sebekesinden gelen elektriği algılamıyor, yani sarj olmuyor.. sorunun ac sigortasının yanmasından kaynaklandıgını dusunuyorum, değiştirince duzeliyormus ama nereden bulurum ki ac sigortası? birde ups nin neresinde bu ac sigortası bilen varmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emrah_Tr

bendede powercom bnt 600ap var.. herşey cok guzel giderken annem bilmeden elektrik supurgesi abglamıs upsden gelen 3lu prize... ne olduysa o zaman olmus, bilgisayar ve de süpürge kapanmıs.. Su anda ups sehir sebekesinden gelen elektriği algılamıyor, yani sarj olmuyor.. sorunun ac sigortasının yanmasından kaynaklandıgını dusunuyorum, değiştirince duzeliyormus ama nereden bulurum ki ac sigortası? birde ups nin neresinde bu ac sigortası bilen varmı???

Çok güldüm. Aynısı benim de başıma geldi dostum. İsim de aynı yoksa sen benmisin
    Şaka bir yana ben şimdiye kadar 2 tip sigorta gördüm UPSte. Birisi evde kullandığımda olan eriyen telli sigorta. Bu tipte sigortayı değiştirmen gerekli. Çünkü yüksek akımda tel erir birdaha da düzelmez. UPSin arkasında düğmeye benzer, küçük bir pet şişe kapağı gibi birşey olacak. Onu çevirerek açtığında içinden ortası cam 2 ucu metal, büyük ihtimalle yandığından dolayı gri-siyah renkte bir parça çıkacak. Değiştirmen gereken o parça yani sigorta. Benim UPSim Tunçmatik 700VA digitech ve 6 Amper sigorta vardı. Tahminimce seninkide öyledir. Çıkardığın sigortanın metal kısımlarında 6A olarak yazar. Okuyabilirsen oradan okuyup aynısıyla değiştirirsin. Elektronikçilerde 10Ykr ila 1 YTL arası alabilirsin. Almışken birkaç tane alırsan ilerde rahat edersin

Diğer türde sigorta da elektronik olan (ki o da işyerinde kullandığımız UPSte var) UPSin arkasında bir düğmeye bir süre basılı tutmak suretiyle resetlenebilir ve çalışır hale getirebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    priz sarjı usb olarak görüyor!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @metalok, sorunun %90 gibi görünüyor. ups i söktükten sonra iki tane kablo sökeceksin zaten akü nün kutup başları diyebilirim. @alperian ında dediği gibi 12v 7a bir akü vardır zaten büyük ihtimalle, tunçmatiklerde durum biraz daha farklı oluyor ama onun dışında genelde standart gibi bir şey.

@emrah_tr; bende de powercom var, ups i sökmüştüm ama inan hiç aklıma gelmedi sigortasına bakmak. fotoğraf çekecek bir şey olmadığı için de şu an sökmem gereksiz olur. ama büyük ihtimalle, ups i söktüğünde sende göreceksin ki üst kapakta kalan devre kısmının arka yüzündedir, öyle diye tahmin ediyorum.
  • Horta gel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.