Şimdi Ara

Elektrikler gitti bilgisayar açılmıyor format atılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vista yüklü bilgisayarım açıkken elektrikler kesildi ve elektrikler geldiğinde tekrar bilgisayarı açtım.Ama bilgisayar Windows başlatılamadı,bunun sebebi bir donanımsal değişiklik olabilir hatasını verdi.Bilgisayarınızı Vista kurulum cd sini takarak başlatıp Windows u onarın diyor ama bios'tan cd ile başlamayı seçip orjinal kurulum cd sini takarak bilgisayarı başlattıktan sonra kısa bir yüklemeden sonra mavi bir ekran geliyor ve 20 dk beklememe rağmen hiçbir şey olmuyor.Kurulum cd sinde bir sorun yok.Kurtarma olmazsa en azından format atmak istiyorum.Sizce sorun nerede olabilir?Lütfen yardım edin

• hdd başka bilgisayara slave olarak bağlayın görürüse bağadınız makinayı cd destekli bootable sistem cdsi ile çalıştırın ve hdd regenerotor ile hdd taratın hdd fiziksel bir hata olabilir şu an içn anlattığınız kadarıyla başka bir parçada herhangi bir problem gözükmüyor.
  • Slave olarak nasıl bağlıyoruz?
  • hdd satamı yoksa pata destekli bir hdd mi belirtirseniz ona göre yardımcı olama çalışalım.sata demek kasanın içerisinde kırmızı siyah ince kablo ve ankartta ince girişli yerlere takılan hdd veya sürücüler sata dır.pata ise daha geniş genellikle gri veya siyah renklerle ve biraz enli kablolar ile bağlananda ide yani pata sürücülerdir.lütfen kontrol et ve nasıl olduğunu yaz sata ise ayrıyeten bir işlem yapmana gerek yok anakrttaki herhangi bir porta taktığında biosta görecektir satayı ama pata ise jumper ayarları lazım eğer pata ise yaz jumper ayarlarını taridf edeyim.
  • PATA imiş.Jumper ayarlarını yazabilir misin?İlgilendiğin için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.allen -- 15 Ocak 2010; 20:54:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.