Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN UZUN MESAFE SORUNU ÇÖZÜMÜ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba
    Rüzgar jeneratörlerini düşününüz. Saat te 2-4 hız ile esen bir rüzgardan dünyanın enerjisi ortaya çıkıyor.
    Orada da yavaş dönmesine karşılık aynı bende olduğu gibi güçlendirip sonra hızlandırarak güç elde edilir 30 metrelik bir kuleden 250 KVA güç rahatlıkla elde edilebilir.
    Bu güç kanat açıklığı ve sürüklenme kuvveti ile elde edilir. 250 kva gücü elde etmek için rüzgarın 300 hp lik rüzgar estiğini söylemeyin.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hımm

Peki o halde

Şu sorularıma cevap vermenizi bekliyorum.

20 kg basınçlık bir pervaneyi çevirmek araca ne kayıp verir.
    Aracın CW değerini ne kadar artırır.

Bunun cevabını bekliyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN UZUN MESAFE SORUNU ÇÖZÜMÜ.
  • erolgun08 E kullanıcısına yanıt
    Bu arada caraskal açmak istiyorum.
    İlk mesajımda yazmıştım sistem aynı fakat anlaşılması açısından ben caraskal diye adlandıracağımı söylemiştim.

Dişli sistem çok bir çok amacı var. Benim kullanmak istediğim tarz bu olduğundan öyle söylüyorum. :)
  • O türbinde 300hp için 300hp gücün üstünde rüzgar esmesi lazım. Ve esen rüzgarı küçümsüyor musun?
    Senin bu projede de -öncekinde yazmayı unutmuşum- rüzgar arkadan eserse işin kıyak...
  • Cv tipi katsayılardan önce önündeki havadan enerji ürettiğinden tepki ile karşılaşır ve bu tepki araca ters etkir. Yani o pervanenin rüzgardan aldığı tepki kuvvetini araç dengeler...

Araçlarda değerlendirilmesi gereken çok şey var. Pervaneli radyatörler konveksiyonu arttırmakiçin yani soğumayı arttırmak için. Neden? Çünkü araç hr zaman 90 km/sa. devam etmiyor...
    Başarılar...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Ben arabaya etkisi ne olur. Onu merak ediyorum.
    20 Kg lık bir gücü elde etmek için ne kadarlık bir kayıp göz önüne almalıyım.
  • erolgun08 E kullanıcısına yanıt
    Sorun da orda işte...

İşin prensibinde şu var: Arabayı hareket ettiren kuvvet ister içten yanmalı motor olsun ister elektrikli ister hibrid olsun, öyle bir sistemden ne kadarlık bir GÜÇ elde etmek istiyorsanız motordan o güçten DAHA FAZLASINI çekmek zorundasınız.

Dolayısıyla bu sistem 2 sebepten dolayı arabaya tam tersine menzil kaybettirecektir:

1) Sistem kullandığı/yarattığı enerjiden daha FAZLAsını arabanın motorundan çekmek zorunda.

2) Sistem kendi parçalarının yarattığı ağırlık yüzünden aracın da toplam ağırlığını arttırmak zorunda olduğu için ordan da önüne geçilemeyen ekstra bir menzil kaybı var.

Yani bu o kadar basit ve sığ düşünceli bir enerji dönüşümü sistemi ki 100 bilemedin 200 sene evvel bilim adamlarının ve mühendislerin aklına gelmiştir ve günümüzde uygulanmıyorsa bunca bilim adamı ve mühendisin bir bildiği vardır herhalde öyle değil mi ? Burdan da mı uyanmadınız ?

Yapmayın Allah Aşkına günümüz Kuantum mekaniği, relativite, internet, bilgisayarlar, telekominikasyon çağı.. Bunca teknolojiyi geliştiren adamın bir tanesinin bile mi aklına gelmedi bu düşünce yani ?

Öyle 20 kg basınç yok bilmek şu kadar KVA enerji, caraskal vesaire diye detaylarda boğulmayın. Pek tabii ki basınç hava akışı gibi konularda hesap hatası yapıyorsunuz. Ha hesap hatası yaptığınızı ben nerden biliyorum ? çünkü İşin prensibini ihmal ediyorsunuz.

• Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Sn. Buzz Lightyear

Güzel söylediniz. Her söyleneni dikkatle dinlerim. Sadece Bunca teknoloji geliştiren adam yok bunca bilim adamı var sanamı kaldı kelimelerini asla kabul etmediğim gibi sizi de başkalarının düşünmüştür safsatısından uzak durmanızı kendinize güvenmenizi tavsiye ederim. Hala bir şeyler geliştiriliyorsa ve hala bazı basit fakat etkili şeyler yapılabiliyorsa demekki ya zamanı var yada düşünmediler şimdi düşünüyorlar . Bence sende böyle düşün. Mesela saç ekimi lazer göz ameliyatı yada pervaneliden jet motorların
    ömrü ne kadar kısa ise olduğunu düşün.

Neyse ben quantum fiziğini biliyorum. Sizleri de anlıyorum. hep aynı safsata ile karşılaşmaktan bıktım. penseyi sıkarken o kadar gücünüz var civatayı neden elinizle açmıyorsunuz. yada ingiliz anahtarı kullanıyorsunuz. o gücü harcayan sizsiniz.

Ben gerçek bir hesap ile hareket etmelisiniz.

Başından oturup sonuna kadar tüm evreleri hesaplayamıyorsanız ikide bir fizik kurallarını önüme itmenizin iki sebebi var.
    1. Seninlemi uğraşacağım
    2. Fizik kuralları var. Arkadan dolaştırnayı düşünmüyorum.

Netice itibarı ile başkalarının aynı şeyi benzeri yada farklı bir yöntem ile araştırmadan denemeden hesaplamadan başkasının beynine yada keyfine bıraktığınız için teşekkürler.

İspat etmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Ancak bir hesaplayın bir kaleme alın bakın bakalım neler çıkıyor karşınıza Tüm bunların net olmasa da hesap edildi.
    Sizden istediğim bana fiziği öğretmeniz değil. bunun çalışmadığını ıspatlamanız. Bu sitede bir sürü mühendis var hesapları benimle birlikte inceler ve doğru veya yanlış der o zaman hep birlikte bir şeyleri rafa kaldırır sizinle birlikte bende başkaca güzel şeyler
    düşünmeye başlarız.

teşekkürler
    Not: Düşünmeyen beyinler, sadece söyleneni yapar.

Bu yüz yılda hiç bir buluş yapılmamıştır. Sadece bulunan buluşlar geliştirilmiştir.

• eşek arısı fiziksel olarak uçamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolgun08

Sn. Buzz Lightyear

Güzel söylediniz. Her söyleneni dikkatle dinlerim. Sadece Bunca teknoloji geliştiren adam yok bunca bilim adamı var sanamı kaldı kelimelerini asla kabul etmediğim gibi sizi de başkalarının düşünmüştür safsatısından uzak durmanızı kendinize güvenmenizi tavsiye ederim. Hala bir şeyler geliştiriliyorsa ve hala bazı basit fakat etkili şeyler yapılabiliyorsa demekki ya zamanı var yada düşünmediler şimdi düşünüyorlar . Bence sende böyle düşün. Mesela saç ekimi lazer göz ameliyatı yada pervaneliden jet motorların
    ömrü ne kadar kısa ise olduğunu düşün.

Neyse ben quantum fiziğini biliyorum. Sizleri de anlıyorum. hep aynı safsata ile karşılaşmaktan bıktım. penseyi sıkarken o kadar gücünüz var civatayı neden elinizle açmıyorsunuz. yada ingiliz anahtarı kullanıyorsunuz. o gücü harcayan sizsiniz.

Ben gerçek bir hesap ile hareket etmelisiniz.

Başından oturup sonuna kadar tüm evreleri hesaplayamıyorsanız ikide bir fizik kurallarını önüme itmenizin iki sebebi var.
    1. Seninlemi uğraşacağım
    2. Fizik kuralları var. Arkadan dolaştırnayı düşünmüyorum.

Netice itibarı ile başkalarının aynı şeyi benzeri yada farklı bir yöntem ile araştırmadan denemeden hesaplamadan başkasının beynine yada keyfine bıraktığınız için teşekkürler.

İspat etmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Ancak bir hesaplayın bir kaleme alın bakın bakalım neler çıkıyor karşınıza Tüm bunların net olmasa da hesap edildi.
    Sizden istediğim bana fiziği öğretmeniz değil. bunun çalışmadığını ıspatlamanız. Bu sitede bir sürü mühendis var hesapları benimle birlikte inceler ve doğru veya yanlış der o zaman hep birlikte bir şeyleri rafa kaldırır sizinle birlikte bende başkaca güzel şeyler
    düşünmeye başlarız.

teşekkürler
    Not: Düşünmeyen beyinler, sadece söyleneni yapar.

Bu yüz yılda hiç bir buluş yapılmamıştır. Sadece bulunan buluşlar geliştirilmiştir.

10 yaşındaki çocuklar düşünür böyle basit ve sığ sistemleri.

Bisikletin dinamosunu görür, ışık ürettiğini görür "vay ben bu dinamonun ucuna pervane takayım" der, yok bilmem devrini dişlilerle azaltıp çoğaltayım der...

Ben Fizik mezunuyum. Kuantum mekaniğinin matematiğini bir görseniz feleğiniz şaşar. Kuantum mekaniğini biliyorum diyen kişiler böyle saçma sapan enerji geri dönüşüm düzenekleriyle uğraşmazlar. Ve mucitler hiçbir zaman fizik müfredatının oluşturulmasına katkı sağlamış Nobel ödüllü fizikçiler mertebesine erişemezler.

Enerji üretimi ve verimi ile ilgili buluşlar ile diğer konudaki hayatı kolaylaştıran buluşları ve icatları birbirine karıştırarak "Vay efendim zaten bunlar hep birileri birşeyler düşünmeye başladığında karşı çıkarlar" diye üzülüp durmayın. İkisi farklı şeylerdir.

Sen genel prensipleri çiğnedikten sonra yaptığın hesabın da bir manası kalmaz. Maalesef fiziksel ve matematiksel gerçekler kişilerin "Düşünmeyen beyinler, sadece söyleneni yapar. " sözünden de münezzehtirler.

Beni düşüncesizlikle suçladığınız için sizi kınıyorum. Aynı zamanda bu sözleriniz de bilime, insanlığa, bilim adamlarına ve bilim tarihine bir hakaret olarak da algılanabilinir.

Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte... Arabanın önüne pervane koymuş da ondan elektrik üretip ekonomi yapacakmış... Dalga mı geçiyorsun sen insanlarla yahu ? Bu kadar basit bir fikrin neden işe yaramayacağını öğrenip anlamakla SEN mükellefsin. Sonra da gelip benden özür dilersen iyi olur.

Gidin saygın bir üniversitenin makine veya fizik bölümüne size güzelce anlatsınlar neden bu dizaynın çalışmayacağını. Anlattım sana neden çalışmayacağını bir önceki mesajımda. Madem beni kaale almadın belki başkasını kaale alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzz Lightyear -- 16 Mart 2016; 0:09:32 >

• quote:

Orijinalden alynty: erolgun08
    ...
    Bir not: Boing uçak kanatlary için bir fikri olan bir mühendisine gülmü?tür. Mühendisin fikri ?udur. Uçak kanatlarynyn uça?a ba?lanan yerin daha geni? olmasy ve kanatlaryn gövdeye do?ru olmasy hem yakyt hem güç avantajy sa?lar boingin cevaby ?udur hesaplarymyza göre daha fazla a?yrlyk ve kaldyrma kuvvetinden dü?ü? sa?lar. Sonuç Çolye çok uzun testlerden sonra denemeye karar verilmi? ve ?u anda o tarz kanatlar ile uçmaktasynyz.
    ...

İlgili olayla ilgili kaynak gösterebilir misiniz? İşin aslı astarı nedir bilmeden yorum yapamam.

quote:

Merhaba
    Rüzgar jeneratörlerini dü?ününüz. Saat te 2-4 hyz ile esen bir rüzgardan dünyanyn enerjisi ortaya çykyyor.
    Orada da yava? dönmesine kar?ylyk ayny bende oldu?u gibi güçlendirip sonra hyzlandyrarak güç elde edilir 30 metrelik bir kuleden 250 KVA güç rahatlykla elde edilebilir.
    Bu güç kanat açykly?y ve sürüklenme kuvveti ile elde edilir. 250 kva gücü elde etmek için rüzgaryn 300 hp lik rüzgar esti?ini söylemeyin.

Size rüzgardan nasıl ve ne kadar elektrik üretildiğini 2. mesajımda detaylı bir şekilde açıkladym. kVA, kWh, HP gibi birimleri birbirine karıştyrıyorsunuz ya da anlayamıyorsunuz. Lütfen Mesajımı tekrar okuyup düşünmeye çalışın.

quote:

...
    Orada da yava? dönmesine kar?ylyk ayny bende oldu?u gibi güçlendirip sonra hyzlandyrarak güç elde edilir
    ...

Yine 2. mesajımın başında BİLAL'E ANLATIR GİBİ anlattığım bir konu. Önce hızlandırıp sonra güçlendireMEZSİN. Ya hızlı olur ya güçlü. Eğer teorine bu kadar güveniyorsan uygun dişli kombinasyonunu koy ve dene bakalım ne kadar hızlanıp güçleniyor.

quote:

...
    Yspat etmek gibi bir zorunlulu?unuz yok. Ancak bir hesaplayyn bir kaleme alyn bakyn bakalym neler çykyyor kar?ynyza Tüm bunlaryn net olmasa da hesap edildi.
    Sizden istedi?im bana fizi?i ö?retmeniz de?il. bunun çaly?mady?yny yspatlamanyz. Bu sitede bir sürü mühendis var hesaplary benimle birlikte inceler ve do?ru veya yanly? der o zaman hep birlikte bir ?eyleri rafa kaldyryr sizinle birlikte bende ba?kaca güzel ?eyler dü?ünmeye ba?laryz.
    ...

3. ye söylüyorum ki anlayın. 2. mesajımda ilgili hesaplamaları yaptım acaba okuma zahmetini gösterdiniz mi? Okuduktan sonra araştırma ve tezimi çürütme çabası sarfettiniz mi? tek söylediğiniz hesaplayın demek siz ne kadar hesaplıyorsunuz acaba? Mümkünse 2. mesajımı çürütecek hesaplama yapabilir misiniz?

quote:

esek arisi fiziksel olarak uçamaz

Bu sözünüzü ispatlayacak bir kaynak gösterebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarnageTR -- 16 Mart 2016; 0:25:32 >

• Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    10 yaşındaki çocuk demekle iyi olmadı.

Son sözünüz bu mudur. Eğer bu ise daha fazla tartışmanın manası yok.

Birisine inanıp inanmamak yorumların neticesine bakar.

o Bakımdan konuyu kapatıyor. Size iyi fizikçilikler diliyorum.

Aşağıdaki videoyu izlemenizi ve fizik kuralları dahilinde olduğunu unutmamanızı dilerim.

https://www.youtube.com/watch?v=c2rymViLKIs

hayatı kolaylaştıranın ne olduğuna bakmak gerekli sana göre kolaylaştıran bana göre akıllıca hali. o sizin tercihiniz. Tamamen

isterseniz benzer yüzlercesi var.
    ben sadece sizin neler yapabileceğinizi merak ettim,
    Değişen bir şey yok

• quote:

Aşağıdaki videoyu izlemenizi ve fizik kuralları dahilinde olduğunu unutmamanızı dilerim.

hayatı kolaylaştıranın ne olduğuna bakmak gerekli sana göre kolaylaştıran bana göre akıllıca hali. o sizin tercihiniz. Tamamen

Değişen bir şey yok

O videodaki kişi elbette ya zırcahil ya da dolandırıcı.

2 tane elektrik motorunu kayışlarla kasnaklarla birbirine bağlamayı Elektromanyetik Teoriyi keşfeden bilim adamı da, elektrik motorunu keşfeden mühendis de bildiği halde niye böyle bir işe kalkışmıyorlar hiç düşünmedin mi ?

Elektromanyetik Teoriyi bulan adamın aklına sanki motorları, dinamoları çeşitli kayış kasnak sistemleriyle bağlayıp elektrik üretme fikri gelmedi yani öyle mi ?

Sen üniversitelerde ne yapılınıyor zannediyorsun ? Yani bunca bilgisayarı, teknolojiyi, makineyi icad eden bilim adamları ve mühendisler 2 tane elektrik motorunu kayış kasnak sistemiyle birbirine bağlayıp elektrik elde etmeyi düşünemedi öyle mi ?

Arabanın önüne pervane koydum elektrik üreteceğim diye kendini mucit mühendis falan zannedip de bu konuda hakikaten eğitimli ve bilgili insanlar gelip sana hatanı gösterdiği zaman öyle oyunbozanlık yapıp kıvırıp "hayatı kolaylaştıranın ne olduğuna bakmak gerekli sana göre kolaylaştıran bana göre akıllıca hali. o sizin tercihiniz. Tamamen" diye bana edebiyat yapamassın. Bilim çünkü bu. Zanaat, el işi, şiir, edebiyatdan, çocukların defterlerine çiziktirdiği kenar süslerinden bahsetmiyoruz. Dolayısıyla burda tercihler değil matematiksel ve fiziksel SOĞUK gerçekler olur.

"ben sadece sizin neler yapabileceğinizi merak ettim" yazmışsın. Eğer hal ve davranışlarında iyileşme görür, buna kanaat getirirsem belki sen de ilerde neler yapabileceğimi öğrenebilirsin.

• quote:

Değişen bir şey yok

Bak hazır videoda nasıl yapılacağı var. Dene bakalım sonuç ne olacak? Lütfen dene de bize ıspatla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CarnageTR C kullanıcısına yanıt
    Hatta ellerini korkak alıştırmasınlar ordaki makinenin 10 katı büyüklüğünde bir makine inşaa etsinler de tüm mahallenin elektrik ihtiyacını karşılar sevaba girerler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzz Lightyear -- 16 Mart 2016; 15:14:14 >
  • quote:

eşek arısı fiziksel olarak uçamaz

eşek fizikten ne anlar
  • Otomobil radyatörlerine, niye motordan güç alan pervane takarlar ki?

Önden nasıl olsa bol bol basınç geliyor, kendi kendini soğutsun!

2 Kasnak iki pervane yeter, hatta klima bile çalışsa yeter önden gelen hava ile!

Alternatörüde oradan çevirsek, ahanda tasarruf!
  • quote:

Ve mucitler hiçbir zaman fizik müfredatının oluşturulmasına katkı sağlamış Nobel ödüllü fizikçiler mertebesine erişemezler.
    Sayın @Buzz Lightyear Dünyayı mühendisler çeviriyor fizikçiler de kimdi??
    Sayın @CarnageTR "Ya hızlı olur ya güçlü." Hız ve güç bağımsızdır. Güç = hız * kuvvet. Hız arttıkça kuvvet azalır. Hız ve güç birbirlerine alternatif değildir.

Değerli forumdaşımız @erolgun08 e yüklenmeyelim. Dilediği gibi yazar vakti olan yanıtlar. Bu soruların cevaplanması da bir iştir. Memlekette sorulmaları cevaplanmamalarındandır. Cevabı varsa yazarız linkini iş biter.

O videolarda hep şebekeye bağlı bir hat var... Aktif reaktif mantık hatalarından yani ölçümsel sorunlarından şebekeden farkında olmadan enerji çekiyor olabilirler. Ağır bir volanın yüksek hızda dönüşü çok güçlü bir döndürücü demek değildir. Çünkü ne sürede döndürüldüğünü bilmiyoruz..

Mesele şu: Araba zaten havaya çarparak gidiyor. Takalım bi fırıldak bari ona çarpsın enerji alalım? Eğer o hava çarptıktan sonra rahatlıkla sistemi terkedemezse; basınç farkına sebep olur ve çarpma enerjisi araç tarafından sağlanması gerekir.

Sayın @M. Reha araçlar dururken de soğutulması gerektiğinden, havanın düzenlenerek radyatöre verilmesi gerektiğinden fan vardır. Hızlı giderken hava herşekilde girer diyemeyiz. Türbülans, farklı hava akımları vs sorundur.
    Sayın @erolgun08 hesap ve mantık yolunu yazarsan birlikte ele alalım. Şöyle stratejik olarak yaz ki okuması için uzun olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Mart 2016; 15:10:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

Mesele şu: Araba zaten havaya çarparak gidiyor. Takalım bi fırıldak bari ona çarpsın enerji alalım? Eğer o hava çarptıktan sonra rahatlıkla sistemi terkedemezse; basınç farkına sebep olur ve çarpma enerjisi araç tarafından sağlanması gerekir.

Mesele o değil.

Mesele o fırıldak sisteminin yarattığı direncin her zaman ürettiği enerjiden fazla olması. O yarattığı direnci motor karşılamak zorunda kaldığı için de dolayısıyla araca her durumda menzil kaybettirecek olması. Sistemin parçalarının oluşturduğu kendi ağırlığının araç üzerinde yarattığı ekstra ağırlık artışı da cabası.

Siz farkında değilsiniz ama bu esasen güzel makyajlanmış ve ilk bakışta belli olmayan bir devridaim makinesi dizaynı. Eğer siz bunu farkedemediyseniz kusura bakmayın ama bu tarz konuları tartışmaya uygun, matematik bilen, soyut düşünebilme yeteneği olan, yaratıcı ve bilgili kişiler değilsiniz demektir. Yetenekli ve bilgili kişiler tarafından kah laf işitirsiniz kah aşşağılanırsınız bunu da unutmayın. Çünkü bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.

- Eğer fırıldak sistemi aracın üzerinde yarattığı dirençten daha fazlasını üretseydi o zaman aracın ürettiği toplam enerji sürekli artardı. Ki fizik kurallarına aykırıdır bu iş olmaz. Al sana devridaim makinesi.
    - Yok eğer fırıldak sisteminin ürettiği enerji yarattığı dirençten daha az ise de (ki olması gereken de bu zaten) e o zaman motor gene borçlu çıktı.. Biz hiç koymayalım araca böyle bir fırıldak sistemi daha iyi. (Ki zaten mühendislerde bunu yapıyorlar, siz hiç gördünüzmü fırıldakla gezen araba ?)

"Hava çarptıktan sonra rahatlıkla sistemi terkedemesse" diye yazmışsın. E günaydın be baba ? nasıl havalar iyi mi orda ? üşütmedin iişallah ?
    Sen basınç farkı veya direnç olmadan en iyi aerodinamik tasarımı yapsan dahi ister su olsun ister hava, akışkanlardan enerji çekilebileceğini zannediyor musun gerçekten ? Lütfen yanıldım de. Çünkü sende yeterince soyut düşünemiyor ve devridaim makinesine kapı aralıyorsun fikirlerinle...

ErolGün08'e geri dönersek:

"Sn. Buzz Lightyear

Güzel söylediniz. Her söyleneni dikkatle dinlerim"

yazmış. Maalesef sen hayatın boyunca bir tane bile laf dinlememişsin cehaletinle hep kafanın dikine gitmişsin. Senin problemin esasen psikolojik. Dünyanın gerçeklerine gözünü kapatmış bir cahilsin.
    Kendini beğenmiş ve cahil olduğun için de kendini mucit zannedip 10 yaşında çocukların yapmayacağı şekilde arabanın önüne fırıldak takarak ekonomi yapılabileceğini zannettiğin gibi bu saçma sapan fikiri kimsenin aklına gelmediğini zannediyorsun.

Nasıl ama deliğinden çıkarttım fareyi ? Biraz bağırınca "het höt" deyince devridaim makinesi videosunu linkleyiverdi altına da yazmış "böyle çok var video" diye. Ben senin gibilerin ciğerini bilirim. Az biraz sıkıştırınca cehaletlerini hemen böyle belli ederler.

Birde imzasını değiştirmiş şaşkın "Yaratıcı olmayan beyinler sadece söyleneni yaparlar." diye.

Tabii canım uzaya roketleri gönderenler, bunca bilgisayarı, teknolojiyi arabayı geliştirenlerin, üniversitelerdeki akademisyenlerin, Mercedes'in, BMW'nin, Toyota'nın mühendislerinin hiçbirinin aklına gelmedi arabanın önüne fırıldak koymak bi senin gibi üstün zekalı dahilerin aklına geldi o da yaratıcılık ve mucitlik oldu öyle mi ?

Peki.

• quote:

Yetenekli ve bilgili kişiler tarafından kah laf işitirsiniz kah aşşağılanırsınız

Bunu aşşağılık kompleksli ve kendini ispatlayamamış hatta hak etmeyenler yapar... Kim olduğumuzu şu hale kadar yazdıklarımız yeteri ispata mezundur.
    Sayın @Buzz Lightyear "".........senin gibilerin ciğerini bilirim......."" sözünü değerli bir forumdaşımıza nasıl söyleyebiliyorsun? Forumda herkes dilediği gibi yazar. Sen neyi ispatlıyorsun? Bir de adama psikolojiden bahsediyorsun.........

Ve "anlamak" çok önemli. Sen bu dünyadan mı yazıyorsun? Zaten bunun olamayacağını, devridaim modeli olduğunu, araca takılan fan-fırıldak-rüzgar türbininin ek enerji gerektireceğini ifade eden tek kişiyim. Hangi kafayla bana bunları yazıyorsun? Herhalde o kafayla da @erolgun08 e yazıyorsun. Hatırlatalım yazmak zorunda değilsin. Mantıksal tutarlılık ve teknik bağlamda yazı göremedik sizlerden. Dediğim gibi "yazmak zorunda değilsiniz"

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.