Şimdi Ara

Elektrikli araçlar kışın ne kadar menzil kaybediyor? İşte sonuçlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet konunun püf noktası yakıtın verimidir.

Bu konuda batarya teknolojisinde bugün için henüz aşamadığı ama ileride kimbilir değişebilir , bir depolama ve kullanım sorunu var .Bu konu kışları soğuk geçen ülke yüzölçümü büyük olan ülkeler için aslında büyük bir sorundur .Ancak araç büyük bir çoğunlukla şehir içi kullanılıyorsa ,aslında göz ardı ettiğimiz ama sorunu çözmeyen bir mevzuyu görmezden geldiğimiz anlamına da gelmektedir .Kullanıcılar memnun ise hiçbir sorun yok ,kimseyi ilgilendirmez .Tek istisnası var yangın mevzusu ki aslında bu konu henüz yasalar ile gündeme gelmemiştir .Herhalde ilk önce Avrupanın adım atmasını bekliyorlar bizimkiler .Yangın kişisel bir konu değildir ve risk konusu öne çıkarılması gereklidir

ICE araçların yakıt tüketimi sanki motorun kendi iç konusu gibi anlaşılması hatalı bir mevzudur .Kış ve yaz fark etmez motor ideal sıcaklığına ulaştıktan sonra tüketimi dış hava şartlarına göre değil ,kendi konusu olan yukarıda ilettiğim parametreler ile tüketim ve güç oluşturur ve oldukça teknik bir konudur .Bunun amerikan enerji bakanlığı paylaşımı ile hiçbir alakası yok o nedenle sallamışlar demiştim

Lityum maliyeti konusu yine maliyetinin içine çevresel kirlenme ve bunların maliyetleri katılmadığı için yine hatalı anlaşılabilecek bir konudur .Lityum karşıtı olmamın sebebi bu madenin stratejik bir maden ve çıkarılması sonrası yine maliyetleri dolaylı yönden halkın ödeyeceği bir konudur .Yani çevre kirliliği için yapılacak harcamalar halkın cebinden çıkaracağı için maliyet hesabına bunun da eklenmesi gereklidir .

Kalkınmasını önce kömür sonra petrol sonra belki BATARYA ile çeşitlendirecek ekonomi sistemleri arkasında dünya için CO2 ,kirlenmiş toprak ve bir sürü NOX gazları bırakan atıklar değil midir .Bir maliyet hesabı tutturulmuş ki komple saptırılmış ve yönlendirilmiş sadece üretim yapan firmanın verilerine odaklanılıyor .Konu çok çok derin mevzudur .Ayrı bir başlıkta tartışılması gereklidir .

Maliyet hesapları yine küresel andlaşmalar ile CO2 kullanım mevzuatı ve belki henüz bilmediğimiz sümen altı edilmiş olması yüksek ihtimaldir .Sonuçta bunlar tüm dünya halklarına imza atan taraf diye mevzuatlarında vergi olarak yansıyacaktır .ABD deki demokratlarım ve cumhuriyetçilerin ayrıştığı temel konulardan birisidir ve demokrat çetenin finansörleri aslında paranın ve ekonominin asıl sahipleridir .Bizlere sinema aktörleri gösterildiği için onların kararları ile birşeyler yapıldığını zannediyoruz, ancak asıl senaryoları yazanlar sadece araştırabilenlerin görebilecekleri belki de ucundan hissedebileceği bir küçük paranın asıl yöneticileridir ,ortalıkta görünmezler.

Konunun özeti ise bizlere iletilen veya referans aldığımız verilerin aslında incelenmesi doğrulanması ve mutlak doğru olana kadar içlerine belki yanlış bilinenlerin de eklenmesi gerekmektedir .yine de bu sonuç belki de bir grubun bizlere sunduğu veri çıkarsa senaryo derinliğinin incelenmesi gerekir

Haberlerde dinledim Trump paris iklim andlaşmasından çekildiğini ilan eden kararname imzalamış .
    ilk imzaladığı kararnameler içinde bu kararın da bulunması konunun ülkesi iöin önemini gösteriyor,zaten Paris iklim andlaşması kararının tam ters yönde adım atıldı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.