< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Elektrikli Araçlara ÖTV Zammı (3. sayfa)

-
-
Daha araba cikmadi hemen zam geldi. Vatandasin lehine 1 kere is yapmadilar ki bugun yapsinlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: smyrna
yerli toggunuzu 300-400’e alırsınız artık300-400 mü ? Çok iyimsersin.
En az 600 hatta daha fazla.
Not: Ben zaten Togg'un seri üretime geçeceğine inanmıyorum, o ayrı konu.
-
ülkede halkın faydalanacağı ne olursa olsun illa bir zam bindirimi oluyor, yaşasın halkın sırtından geçinmek güzel günler göreceğiz.
-
Hüloooooğgg demekten başka yapacak bir şey yok bu habere. Zaten elektrikli araçlar kendi açımdan ulaşılması imkansız seviyelerdeydi. Yine öyle kalacak. Biz daha %80 vergi dilimindekilere ulaşamıyoruz. Hem ülkede elektrik ucuz mu ki elektrikli araca talep olsun. 171TL gelmiş elektrik faturam. Doğalgazı bekliyorum bakalım 400 mü gelir 500 mü.
-
Yetmez ama EVET.. HADİ reis yapıştır biraz daha şaksakcılarin keyif alsın..
Maaşlı yandaşlara Yeni görev çıktı hadi bahaneler uydurmaya yeni savunma argümanlari bulmaya..
Avrupa da elektrikli araçların yayginlasmasi icin teşvik sunulur bizde heryerden zam (pardon güncelleme imiş) yapılır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apolyonn -- 2 Şubat 2021; 10:29:41 > -
Olan Volvoya oldu XC40ın tamamen elektrikli versiyonunu getirmeyi düşünüyorlardı . Tamamen elektrikli kompakt SUV satılacaktı memlekette.
Ancak XC40ta motor 2x150 kw = 300 kw olduğundan hem ÖTVsi %60 hem MTV si de 12bin TL oldu.
-
600 mü
Bu vergilerden sonra yüzde 60 ötv 18 kdv ile sadece bataryaları 400k civarında tutuyor vaad edilen yapılırsa.
Ha 120 kw altında 250 km menzille b suv olarak yaparlarsa 600 mümkün.
12 bin MTV zaten başlı başına olay. Normalde tüm dünyada emisyona göre vergilendirme yapılıyor. İskandinav ülkelerinde tam elektrik araçlara büyük teşvikler var. Bunlar ise en fahiş senelik MTV oranlarından birini 0 emisyonlu araçlara koyuyorlar. Vizyon, liyakat, mantık koca bir sıfır.quote:
Orijinalden alıntı: x-raytedOlan Volvoya oldu XC40ın tamamen elektrikli versiyonunu getirmeyi düşünüyorlardı . Tamamen elektrikli kompakt SUV satılacaktı memlekette.
Ancak XC40ta motor 2x150 kw = 300 kw olduğundan hem ÖTVsi %60 hem MTV si de 12bin TL oldu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2071'e kadar içten yanmalı motorlarla devam :D
-
Coğrafya kaderdir. -
bekliyordum .şaşırmadım.bu gidiş gidiş değil.kim ötv yi yüzde 10 lara düşürürse secimi götürür tabi arabayla işi olmayan insanlar için vaatte bulundumu tamamadır.suriyelileride gönderdimi tamamdır.
-
Nerde agparti trolleri gelinde iki kelam edin.
Ama onların kafa daha buharla çalışıyo . Bu konuya baya uzak kalırlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: apolyonn
Avrupa da elektrikli araçların yayginlasmasi icin teşvik sunulur bizde heryerden zam (pardon güncelleme imiş) yapılırZam deme hemen kardeş, vergi güncellemesi demek gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 2 Şubat 2021; 10:18:59 >
Tek kelime ile artık bıktım.
İçimden öyle şeyler geçiyor ki buraya yazsam roman olucak.
-
Oha çüş
yarın otomobil kullanmayı bırakıp eşeğe binmeye başlasak. ona da ötv koyarlar. sonuçta devletin o parayı bizden bir şekilde alması lazım.
-
Iyi ki enflasyon %10. %300 filan olsaydı o kadar zam gelmek zorunda kalınırdı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X