Şimdi Ara

Elektrikli Isıtıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir odayı ısıtmak için en verimli elektrikli ısıtıcı nedir diye araştırıyordum bir tane alacaktım. Sonuç olarak şunların arasında kaldım.

Elektrikli Konvektörler

Seramik Fanlı Isıtıcılar

Yağlı radyatörler

Yağlı radyatöre en son karar kıldım gibi. Size de iki konuda danışmak istiyorum.

1) Doğalgaz ve yağlı radyatörler arasında hangisi daha iyidir. Yani diyelim ki ulaşmak istediğimiz bir x ısı değeri var. Buna doğalgaz ile mi elektrik ile mi daha düşük maliyetle ulaşabilirim? Burada doğalgazın kombisini vs hesaba katmıyorum. Sadece o ısıya ulaşma maliyetini soruyorum.

2) Bana mantıksız geldi ama araştırırken birkaç türk markasına rastladım. İddiaları kendi 600W'lık radyatörleri ile 2000-2500W lık radyatörlerle aynı verimi verdikleri. Markaların birisi hizmetterm, diğeri de akıllı petek. Sitelerine girip biraz bakabilirsiniz. Böyle bir şey mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doğalgaz her zaman elektrikten daha ekonomiktir, tek farkı var o da elektrik ile verimli bir ısı pompası çalıştırırsanız elektrik daha ucuza gelebilir. Bunun dışında rezistans ile çalışan hiç bir ısıtıcı diğerinden daha az tüketemez, fanlı olanlar ısıyı daha çabuk odaya dağıttıkları için oda daha hızlı ısınabilir o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Doğalgaz her zaman elektrikten daha ekonomiktir, tek farkı var o da elektrik ile verimli bir ısı pompası çalıştırırsanız elektrik daha ucuza gelebilir. Bunun dışında rezistans ile çalışan hiç bir ısıtıcı diğerinden daha az tüketemez, fanlı olanlar ısıyı daha çabuk odaya dağıttıkları için oda daha hızlı ısınabilir o kadar.
    Isı pompaları da belli bir sıcaklığın altında aşağı yukarı elektrikli ısıtıcılarla aynı verime düşüyor diye biliyorum.

• elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek (rezistansı ısıtıcı, yağlı, infrared vs vs) ısıtma sistemi doğalgazla ısıtma sistemiyle KONUŞULMAYACAK KADAR FARKLI statüdeler. doğalgazla uzak ara fark atar, kurulu sistemde ortalama 5 katı tl yakar,(yani kombinin ve peteklerin ilk maliyetini saymıyom) ama ısı pompası böyle değildir. ısı pompasında direk elektrik enerjisiyle ısınmazsın. elektrik enerjisini ısının taşınması/değiştirilmesi şekliyle kullanırsın. kışın çok soğukta verimin düşmesi söz konusu ise daire tipi olan, kondenseri açık havada olan modelini kullanmaya mecbursun demekki. evin müstakil değil, binada demekki. öyle bile olsa çok soğuk havalarda verim düşsede geriye kalan zamanlarıda sayarsan ısı pompası daha az tl harcar ama ilk maliyet oldukça pahalıdır. o yüzden doğalgazın yerini şimdilik alamaz
    600watt ile 2000w-2500w ısı olsaydı Tarkan'dan daha meşhur olurdu. heleki doğalgazdaki son zamlardan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek (rezistansı ısıtıcı, yağlı, infrared vs vs) ısıtma sistemi doğalgazla ısıtma sistemiyle KONUŞULMAYACAK KADAR FARKLI statüdeler. doğalgazla uzak ara fark atar, kurulu sistemde ortalama 5 katı tl yakar,(yani kombinin ve peteklerin ilk maliyetini saymıyom) ama ısı pompası böyle değildir. ısı pompasında direk elektrik enerjisiyle ısınmazsın. elektrik enerjisini ısının taşınması/değiştirilmesi şekliyle kullanırsın. kışın çok soğukta verimin düşmesi söz konusu ise daire tipi olan, kondenseri açık havada olan modelini kullanmaya mecbursun demekki. evin müstakil değil, binada demekki. öyle bile olsa çok soğuk havalarda verim düşsede geriye kalan zamanlarıda sayarsan ısı pompası daha az tl harcar ama ilk maliyet oldukça pahalıdır. o yüzden doğalgazın yerini şimdilik alamaz
    600watt ile 2000w-2500w ısı olsaydı Tarkan'dan daha meşhur olurdu. heleki doğalgazdaki son zamlardan sonra
    Teşekkürler bilgilendirdiğin için :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    elektrikli şofben önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.