Şimdi Ara

Elektrikli Kat Kaloriferi kullananlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
11.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aylik faturalarinizi paylasabilir misiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobari -- 17 Kasım 2011; 4:00:58 >

• ELk. Kombiyi iki sene önce kullandık. Sistem 12 kw lıktı. Isı kaçakları olan bir triplex de (120 m2) 9 radyatör (7 m toplam 60 cm lik) günde evin tüketimi ile birlikte 80-100 kw tüketim oluyordu. Termostat 20-22 derecede idi. Bunu 30 ile çarpın aylık tüketim gelir.
    Saygılarla
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakin35

ELk. Kombiyi iki sene önce kullandık. Sistem 12 kw lıktı. Isı kaçakları olan bir triplex de (120 m2) 9 radyatör (7 m toplam 60 cm lik) günde evin tüketimi ile birlikte 80-100 kw tüketim oluyordu. Termostat 20-22 derecede idi. Bunu 30 ile çarpın aylık tüketim gelir.
    Saygılarla

Sizin hesaba göre min bir ayda 2400 KW oluyor yani 800 TL ayda.
    İntihar gibi bir şey.
  • Ama konutun durumunu da yazmış arkadaş, o koşullarda her şekilde (bu kadar olmasa da) yakıtı içer ısıtıcı.
  • Sizin hesaba göre min bir ayda 2400 KW oluyor yani 800 TL ayda.
    İntihar gibi bir şey.

Arkadasin yorumuna gerçekten çok güldüm. Çok doğru yazmış resmen topluca intihara kalkıştık. Safça ilk ay oda termostatını 22-24 dereceye ayarlamıştık, sonuç en az 2700 kw falan gelmişti o ay. Sayac yeni takıldığından sayacın hatalı olduğunu sanıp faturaya itiraz ettik vesayacın değiştirilmesini istedik. Sayac fabrikaya gitti hatasız dendi. Sonraki ay 20-22 derecer yaptık yine intihar çünkü devletimiz elek zam yapıp duruyordu.
    İşte böyle insan kendine de kızmıyor değil yani...
  • BEN DE İKİ SENE KULLANDIM. ORTALAMA 600 TL AYLIK. 24 SAAT AÇIK
  • biz de mazotluyu yeni kullanmaya başladık , ev 140 m2. ama harcadığı miktara bakarsak evi şu mevsimde 22 derecede tutmak için aylık 1.500,00 TL. mazota vericez. En makulu kömürlü olanı galiba, ne kadar masrafla çevrilir bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dddc -- 22 Kasım 2011; 14:34:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz günde 18 lt yakıyorsunuz yani... Ayda 500-580 lt mAzot. Bu özel mazotun litresi 2.68 TL mi (Kas 2011 de). Demekki bulunduğu coğrafyaya göre 140 m2 lik bir ev günde 18 lt mazot harcarmış... Bilmiyordum. Teşekkürler..
  • Bulunduğunuz coğrafya yada il neresi? Kışın odaları kaç derecede tutmak için bu Mazot kaloriferi günde yaklaşık 18 lt harcıyor ?
  • Selamlar,
    Benim fikrim bu konuda en ucuz çözüm eğer büyük şehirde iseniz pellet sobalar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.