Şimdi Ara

katı yakıtlı kat kaloriferi sorun!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ALARKO KONFORAL Kat Kaloriferi Kazanı kullanıyorum. http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=12

SORUN_1
    Kullanmaya başlayalı 2 ay oldu, 2 hafta şehir dışına çıktım, geldim kaloriferi güzelce yaktım, termostatı 40 derecede sabitledim fakat kazan aldı başını gitti, fan çalışmadan 80 dereceye çıktı. (fanın olduğu yerden çok hafif bir hava sirkülasyonu vardı.)

SORUN_2
    3 katlı evde oturuyorum, kazan sıcaklığı 70 derece ve üzeri olmadan 3. kat radyötörleri ısınmıyor. su eksitir dediler, haberciden su gelene kadar su bastım, radyötörlerin havalarını aldım, yinede olmadı.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Katı yakıtlı kat kaloriferine termostat nasıl komut edecek ?...İçinde kömür yanıyor...Kazanı dolu...Atılan kömür yanıp bitene kdar o suyu ısıtacak....Kömür bitince sıcaklık düşmeye başlayacak....Üçüncü kata radyatörlere sıcak suyu çıkarmak çok zor değil. Araya 9 mt su sütunu gücünde sirkülasyon pompası koyun yeter..Yukarı çıkabilmek için sıcak suyun .70 C olmasına gerek yok...Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Katı yakıtlı kat kaloriferine termostat nasıl komut edecek ?...İçinde kömür yanıyor...Kazanı dolu...Atılan kömür yanıp bitene kdar o suyu ısıtacak....Kömür bitince sıcaklık düşmeye başlayacak....Üçüncü kata radyatörlere sıcak suyu çıkarmak çok zor değil. Araya 9 mt su sütunu gücünde sirkülasyon pompası koyun yeter..Yukarı çıkabilmek için sıcak suyun .70 C olmasına gerek yok...Saygılarımla..

• cevabın için çok teşekkürler

ama
    kazanda fan var. istenilen sıcaklığa geldiğinde fan devreden çıkıyor, kazanı uykuya alıyor ,sıcaklık sabitleniyor. aynı kazandan yan komşumunda da var. onda işe yaryor. bende ilk ay oluyordu sonradan bi haller oldu.

3. kata sıcaklığın ulaşmamasında da,benim su pompasının gücü yeterli değil, onu değiştir diyorsun sanırım?? ne kadardır o bahsettiğiniz pompa, standartmı bilindik bi marka varmı aklınızda?
  • Soruların gerçek çözümü ALARKO servisten gelecek..Benim yazdıklarım şahsi düşünce beyanından ibaret...Gerçek ve kalıcı çözüm bence servise başvurmanızdır...Kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.