|
Elektrikli otomobil satışları Ağustos'ta frenledi: Peki lider kim?
-
-
Togg’un yazılım sorunları herkesin ağzına düşmüş durumda.
Birde üstüne Togg düşmanlığı eklenince hadi birde Tesla yavaş araba çıkartınca olan oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Togg genel kalite olarak daha iyi, Tesla da elektrikli araç olarak daha iyi ama başka defoları var.
Bir de elektrikli araçların ortak sorunları var.
Sonuç olarak petrol yakan araçlar içinde isteklerinin çoğunu karşılayacak bir araç mutlaka bulabilirsin ama elektriklilerde hep bir şeyler eksik.
-
600 arabayla bu dükkan zor döner hatta dönmez. Geçenlerde bşr gazete yazısı vardı. Togg yöneticileri serzenişte bulunmuşlar byd'ye verilecek olan teşvik bizim sonumuzu devrime çevirebilir diye.. gazete pencereÇin, “yerli ve milliye” karşı! Küskün TOGG'cularhttps://www.gazetepencere.com/kose-yazilari/cin-yerli-ve-milliye-karsi-kuskun-toggcular-628735h
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Derken? Tog bu yılın başından bu aya kadar 14 bin araç satmış zaten . Bir elektrikli araç için gayet iyi satmış. Sadece bu ay tesladan sonra ikinci sıraya düşmüş. Bunun sebebi de teslanin model y de ciddi indirim yapması . İnsanlar yakın fiyatlara Tesla tercih ediyor tabi ki . Bir de dünya genelinde elektrikli araçların satislari düşüyor . Sadece togg özelinde değil bir durum . Hükümetlerin elektrikli araçlara teşvik vermeye devam etmesi gerekiyor. Aksi halde satislari daha da azalır. Zira bir elektrikli aracın üretim maliyeti içten yanmalı bir araca göre çok daha yüksek .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Türkiye'nin otomobili Togg satışlarında kurasız dönem 2024'te başlayacak. Günlük üretim kapasitesi ekimde 280 adede çıkan Togg'un yıllık banttan inen araç sayısı 2024'te 80 bini aşacak."
Geçen yıl paylaşılan bir haberden parça koydum. 2024 te 80 bin üretim hedefi koyduğun araç 8 ayda sadece 14 bin satmış üstelik o kadar kampanyaya rağmen bu satışlar olmuş. 2 yıla kalmaz togg çine satılır diye düşünüyorum
-
Ya onu bilemem benim sadece demek istediğim togg bir elektrikli araç markasina göre öyle çok da kötü satışlara sahip değil . Zira Ağustos ayında en çok satan elektrikli araç markası Tesla bile bin küsur ancak satabilmis ki ciddi bir indirim yapmasına rağmen . Togg da hemen ikinci sıra da zaten . Togg'un geleceği ne olur derseniz peki bilemiyorum. Bir yandan çinliler çok güçlüler. Köklü markalar bile rekabet edemiyor çinlilerle. Yine pek çok köklü marka elektrikli araç planlarına ya yavaşlattı ya da askıya aldı . İçten yanmalı araçlardan elektrikli araçlara geçiş öyle hızlı ve kolay olmayacak gibi duruyor bir yandan . Tüm bunlar togg için büyük risk ve tehlike barındırıyor.
Ben ülkemize yatırım yapacak byd ile togg'un ortaklık yapmasından yanayım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BYD tesla gibi sorunsuz bir araç izlenimi verirse liderliği alır, ucuz ve premium araç bence.
-
BYD fabrikayı kuracakta, arabayı üretecekte, satacakta, görürsem söylerim.
-
Sektörü frenleyen tamamen BYD şu anda, BYD'nin yatırım teşvik belgesini alması ile ucuz elektrikliler getirecek olması elektrikli araç alacak olan insanları bir duraklatıyor. Resmiyette o teşvik belgesi söz verilen yatırımın %20'si gerçekleştikten sonra yani fabrikanın temeli atıldıktan sonra veriliyor. BYD için bu kural esnetilmezse BYD'nin ucuz elektriklilerinin gelmesi en erken 2025 yazını bulacaktır. Bu yılın sonuna doğru ise yeni Citroen e-C3 ve e-C3 Aircross gibi Avrupalı ucuz elektrikliler gelecek zaten. Eğer %10 ÖTV meselesi ile oynanmazsa bu yılın son çeyreğinden itibaren ucuz elektrikliler ortalığı baya kızıştıracak gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Eylül 2024; 18:56:51 >
-
Bu gazeteci parçaları boşa ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar, BYD'nin fabrika kararı sonrası çıkarılan 15 milyar dolarlık HIT-30 teşvikleri kapsamında TOGG da çok yüksek teşvik aldı, hiç de şikayet ettiklerini sanmıyorum. Bu kendilerini geliştirmeleri için bir fırsat. Özellikle de otonom sürüş konusunda baya büyük bir teşvik aldılar. 600 araç dışarıya satış, kamunun aldığı araçlar büyük ihtimalle görünmüyor listede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Eylül 2024; 19:01:07 >
-
Asıl mesele şarj hızı. Elektriklide şarj hızı 5 dakikaya düşünce (ki Çin'de bunu başardılar, hızla yaygınlaşıyor) kimsenin ne elektrikliden, ne menzilinden hiçbir şikayeti kalmayacak. İsterse 350 km gitsin, 5 dakikada şarj olduktan sonra hiç sorun değil.
-
Aynısını TOGG için de çok söylüyorlardı... Sonuçta adamlar imzaları attı mı? Attı. Yol planı belli mi? Belli. 2025'te fabrika kurulumu başlayacak, 2026'da üretim başlayacak. Birçok yönden Tayvan'daki fabrikanın ikizi gibi olacak ki o da tam 15 ayda kurulumunu tamamlayıp üretime başlamıştı.
-
Elbette zamanla güncellenmiştir ancak sorunlar çok tuhaf.
Youtube da biri : Arka silgeçleri açıp kapamayanlar için çözüm "bagajı açın ve şu soketleri sökün. Sonra soketleri takın." gibi bir şey.
-
Başardık başardık diyorlar da uygulama ne zaman? Deneysel şeyler gibime geliyor bunlar hala.
Yoksa dediğin gibi, tüplü arabalar da 300 km anca gidiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 3 Eylül 2024; 22:24:35 >
Gönül isterdi TOGG tüm Asya ve Avrupa da peynir ekmek gibi satılsın Türkiye’nin markası olsun lakin yanlış strateji ile sanki olamayacak gibi sedan model üredim durdurulmuş ve yabancı bir firma ile anlaşma aşamasında diye duydum. İnşallah söylentidir
İşte en az 10,5 dk'da şarj olan arabalar bu son baharda satışa çıkıyor.
Yalnız sadece araba ile alakalı bir şey değil bu şarj istasyonununda buna göre yüksek kapasiteli olması gerek.
Türkiye'de bunu yapabilen şarj istasyonu var ama olanın %5'i anca.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Direkt yazılım sektörünün içinden biri olarak söyleyeyim. Türkiye'de en zor bulunan şey kaliteli yazılımcı.
O yüzden bu kadar sürede bu kadar büyük ve karmaşık yazılımı sıfırdan bir şirketin yapması imkansız ülkemizde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben de yazılımcıyım. kaliteli yazılımcı dünya'da da zor bulunuyor. ingilizcesi olan ama yazılımcı yönü vasat bir ton yazılımcı o yüzden avrupa'ya gidebildi türkiye'den son zamanlarda.
bu işte en iyisi tesla. o da yıllar önce başlamış bu işe herkes daha uyurken. bir amerikalı şirket için kaliteli yazılımcı bulmak çok kolay. hem iyi para veriyorlar, hem de amerika yaşamak için güzel bir ülke. togg hazır bir işletim sistemini güncelliyor bildiğim kadarıyla.
-
TOGG için 50 yıl bekledik? Aynısı TOGG için söyleniyordu derken, bir 50 yıl da BYD için mi bekliycez demek istedin?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
"Türkiye'nin otomobili Togg satışlarında kurasız dönem 2024'te başlayacak. Günlük üretim kapasitesi ekimde 280 adede çıkan Togg'un yıllık banttan inen araç sayısı 2024'te 80 bini aşacak."
Geçen yıl paylaşılan bir haberden parça koydum. 2024 te 80 bin üretim hedefi koyduğun araç 8 ayda sadece 14 bin satmış üstelik o kadar kampanyaya rağmen bu satışlar olmuş. 2 yıla kalmaz togg çine satılır diye düşünüyorum |
Togg genel kalite olarak daha iyi, Tesla da elektrikli araç olarak daha iyi ama başka defoları var.
Bir de elektrikli araçların ortak sorunları var. Sonuç olarak petrol yakan araçlar içinde isteklerinin çoğunu karşılayacak bir araç mutlaka bulabilirsin ama elektriklilerde hep bir şeyler eksik. |
Benzer içerikler
- tiktok hesap silme
- netgsm zam
- chatgpt 4o ücretsiz
- instagram yazı stilleri
- whatsapp okundu bilgisi kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X