Şimdi Ara

Elektrikli soba patlar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apartta kalıyorum, apartın sahibi kombiyi açmıyor. Geceleri kat kat giyinip yattıgım halde üşüyorum. Elektrikli sobayı açık bırakıp yatsam patlar mı ? 50 tl ye aldım, zaten çok kaliteli bir şey değil.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrikli Soba Patlar mı?

Elektrikli sobalar, soğuk kış aylarında evleri ısıtmak için yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Ancak, bu cihazları kullanırken güvenlik önlemlerini almak çok önemlidir çünkü elektrikli sobalar belirli koşullar altında patlama veya yangın çıkarma potansiyeline sahiptir.

Elektrikli Sobanın Önüne Su Koymak

Elektrikli sobaların önüne su koymak son derece tehlikelidir. Su, elektriği iletir ve eğer soba suyu emerek ıslanırsa elektrik çarpmasına neden olabilir. Ayrıca, suyun buharlaşması, sobanın aşırı ısınmasına ve patlamaya yol açabilir.

Elektrikli Soba Gece Açık Uyumak

Elektrikli sobaları gece boyunca açık bırakmak güvenli değildir. Uyku sırasında kazara soba ile temas etmeniz ve yangın çıkması riski vardır. Ayrıca, elektrikli sobalar sürekli çalıştırıldığında aşırı ısınabilir ve bu da patlamaya neden olabilir.

Elektrikli Isıtıcı Sabaha Kadar Çalışır mı

Elektrikli ısıtıcıların sabaha kadar çalışmasına izin verilmemelidir. Uzun süreli kullanım, aşırı ısınmaya ve yangın tehlikesine yol açabilir.

Elektrikli Soba Patlaması

Elektrikli sobaların patlaması nadir bir durumdur, ancak aşağıdaki faktörler riski artırabilir:

• Arızalı veya hasarlı kablolar: Hasarlı kablolar, elektrik akımında ani dalgalanmalara neden olarak sobanın aşırı ısınmasına ve patlamasına neden olabilir.
    • Aşırı ısınma: Soba sürekli çalıştırıldığında veya hava sirkülasyonu olmadığında aşırı ısınabilir ve patlayabilir.
    • Yanıcı malzemelerle temas: Soba, mobilya, perde veya diğer yanıcı malzemelerle temas ederse, yangın ve patlama riski artar.

Elektrikli Isıtıcı Patlaması

Elektrikli ısıtıcıların patlaması da elektrikli sobalarla aynı risk faktörlerine sahiptir.

Güvenlik Önlemleri

Elektrikli soba veya ısıtıcı kullanırken aşağıdaki güvenlik önlemlerine uymak çok önemlidir:

• Soba veya ısıtıcıyı çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği bir yerde tutun.
    • Soba veya ısıtıcıyı asla yanıcı malzemelerin yakınına yerleştirmeyin.
    • Soba veya ısıtıcıyı sürekli olarak çalıştırmayın.
    • Soba veya ısıtıcının kablolarını düzenli olarak kontrol edin ve hasarlıysa kullanmayın.
    • Elektrikli sobaları veya ısıtıcıları gece boyunca açık bırakmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patlamaz ama fazla ısıdan sıkıntı olabilir düzgün bir yere koyarsan hiç birşey olmaz.
  • tekniği bilmiyosundur. yorganı saracaksın kendine. başına bi şapka da geçir üşümezsin
  • Eller nolcak hocam yatmadan önce telefonla uğraşırken elleri ihmal etmeyelim. Evde doğalgaz bile yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Eller nolcak hocam yatmadan önce telefonla uğraşırken elleri ihmal etmeyelim. Evde doğalgaz bile yok
    kafasını donuna soksun ellerini de soksun donuna telefonla işi bitene kadar öyle takılsın
  • Ben öyle apartın sahibini seveyim!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektrikli sobayı açık bırakıp yatmak sakat iş. Kablosu veya fiş kısmı ısınıp eriyebilir; alev alıp tutuşabilir. Allah korusun yangın çıkar. Sakın açık bırakıp yatmayın. Sakat iş yapmayın.

Aynı hatayı sobalı evlerde oturanlar da yapıyor. Gece sıcak olsun diye yakıyorlar. Ondan sonra duman zehirlenmesi haberleri duyuyoruz. Gece sobayı yakmayın.
  • Öyle olmaz o iş. Yatmadan önce içeriyi ısıtacaksın kapayım öyle yatacaksın.Ya da min. seviyede açık bırakacaksın devrilmeyecek şekilde gece helaya gidince kaparsın.
    Bende sana benzer şekilde yaşıyorum.Soba yakmıyorum elektrikli battaniye çok iyi oluyor tavsiye ederim...

• Bolbol gaz çıkarmak faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Elektrikli sobayı açık bırakıp yatmak sakat iş. Kablosu veya fiş kısmı ısınıp eriyebilir; alev alıp tutuşabilir. Allah korusun yangın çıkar. Sakın açık bırakıp yatmayın. Sakat iş yapmayın.

Aynı hatayı sobalı evlerde oturanlar da yapıyor. Gece sıcak olsun diye yakıyorlar. Ondan sonra duman zehirlenmesi haberleri duyuyoruz. Gece sobayı yakmayın.
    Fişi arka tarafında, o sıkıntı olmaz. Bir sehpanın üzerine koydum, ısıtıp eritebileceği hiçbir şey koymadım önüne. Yani yinede insan korkmuyor değil tabii.

Bugün amcam falan gelip apart sahibiyle falan tartıştı, adam yakıyor şimdi bakalım. Eğer yine yakmamaya devam ederse başka çözümler düşüncem elektrikli battaniye gibi.
  • Bende kaliteli ama nispeten eski bir soba vardı. Gözümün önünde durup dururken patlamış önüne ateş düşmüş halı yanmaya başlamıştı. Hâlâ nasıl olduğuna anlam veremiyorum ama oldu. Yalnız bu binde bir olacak bir şey. Tedbirini alırsan bir şey olacağını sanmam. Yine de ben yakmazdım heralde yatarken.

• elektrikli battaniye alın hocam uyuyana kadar sobayla uyumadan on dakika önce açarsınız battaniye yi sıcacık yatağa girip uyursunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.