miele c3 cat&dog almayı düşünüyoruz fakat servis konusunda biraz tereddütümüz var. şehirdeki yetkili servisi arayıp görüştüm ve söylediğine göre pek arıza çıkartmıyormuş ama arızaya göre garanti dışı kalan parçalar olabiliyormuş ve bunların fiyatları yüksek olabiliyor dedi. diğer konularda tavsiye ederim dedi. niyetimiz 3000-3250'ye kadar bir süpürge almaktı ama konuyu okuduktan sonra miele'ye yöneldik. aradaki farkın karşılığını alır mıyız? |
## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## (245. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz.
-
toz torbalı mı, torbasız mı almalı?
-
Hocam zahmet veriyorum, kusura bakmayın. Verdiğiniz linkleri okumaya gayret ettim ama bu filtre tutucuyu, miele'nin sitesinde ve internette bulamadım. Şu linkteki hepa filtreyi alsam onun dış kabını filtre tutucu olarak kullanabilir miyim? Kullanamazsam halihazırda yetkili servisten ya da başka yerden bu filtre tutucuyu temin edebilir miyim?
https://urun.n11.com/supurge-filtresi/miele-complete-c3-total-care-hepa-filtre-ve-torbasi-P347303100
-
Electrolux EUOC94DB Toz Torbalı Elektrikli Süpürge : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam
bunu aldık şu an memnunum.
-
inceledim. güzel görünüyor.
toz torbalılar daha hijyenik. sağlık açısından daha iyi aslında
-
ben buna şu yüzden katılmıyorum, motorun içinden illaki mikro tozlar geçiyor ve zamanla yavaşlamasına sebep oluyor.
çekim gücü bu yüzden azalıyor ürünlerin.
sizde filtre görevi gören şey torbanız, zaten dolmaya başladıkça ister istemez çekimi yeni torba takana kadar azalacak, üstüne üstlük orjinal torba takmazsanız motora kaçan toz artacak. bu devirde orjinal torba diyenlerin bile ne kadar orjinal olduğu soru işareti iken ben yönelmezdim.
-
Toz torbası konusunda kesinlikle size katılıyorum,orjinal toz torbası bulmak gerçekten çok zor,arçelik makinama arçelik yetkili bayisinden aldığım toz torbası sahte çıkmıştı zamanında ve arçelik merkeze bildirdiğimde sözde inceleme başlattılar orjinal torba yolladılar bana ama mağaza hala sahte ürün satmaya devam ediyor.
Motorun yavaşlaması konusunda malesef size katılmıyorum,filtreler zamanında değişirse, toz torbası zamanında değişirse ve makina amacına uygun kullanılırsa motorda yavaşlama hissedilicek kadar olmaz. 25 senelik vorwerk hala canavar gibi çalışıyor ve çekiyor 1 kere arıza vermedi. Ama ev için olan elektrik süpürgesiyle tutup alçı tozu çekerseniz makinayı 1 ayda perte çıkarabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dostum katılıp katılmamana getek yok bilimsel gerçek (:
Yani sen hissetmiyorum desen de aynı makinenin şuan sıfırını bulsan emin ol bambaşka çekim gücüne sahiptir.
Micron düzeyde hepa filtrelerin en iyisi bile %99.4 filtrasyon falan diye bahseder işte o minicik geçen kısım bir kaç yıl içinde motorda sürtünmeyi arttırıp gücü düşürür. En iyi filtreyi de alsan sadece ömrünü uzatırsın.
Bu nedenle ben 3-4 yılda makineyi elden çıkarıp yeni süpürge alırım asla top model almam.
Katılmayabilirsin ama süpürgelerin doğası gereği motordan hava geçiyor ve filtreden geçen illaki minicik düzeyde partiküller oluyor dönen aksama yapışıyor bu gerçek.
Torbalıda da orjinali bulmak zor olacağından filtrasyon da kötü olacak motor emiş gücü çok daha hızlı tükenecektir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilimsel gerçek :) baya bilimle uğraşıyorsunuz sanırım :) bu tür ürünlerin rastgele üretilmediklerini,basit gördüğünüz süpürge motorunda bir ton aerodinamik hesabı olduğunu,eskime yıpranma ve verim düşüşü grafiği istatiklerinin olduğunu hatırlatmak isterim. Yukarıda da bahsettiğim gibi ürün amacına uygun kullanılırsa 3-4 senede düşen çekiş gücünün insan hassasiyetiyle anlaşılması çok zordur. Ama tutupta çin malı ne olduğu belirsiz bir süpürge alırsanız dediğiniz kesinlikle doğru çünkü yukarıdaki hesaplamaların ve testlerin hiç biri yapılmaz. Makinanın çekişini en çok etkileyen faktörler filtre tıkanması,toz torbası dolmasıdır. Bunları sıfırıyla değiştirdiğiniz zaman makina çekişi sıfır makina çekişine her zaman yakınsar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 18 Ocak 2022; 16:55:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar annem için max. 2.000 tl. bütçe ile toz torbasız süpürge arıyorum.
Rahat kullanabileceği bir ürün arıyorum.
Electrolüx ün şu modelini buldum. Nasıldır ? Tavsiylerinize açığım.
https://www.hepsiburada.com/electrolux-epf61rrt-power-force-abaa-76db-toz-torbali-elektrikli-supurge-p-HBV0000087GIY
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
linkteki ürün kapağı açılmayan ürün(muhtemelen Çin malı miele hepa filtre muadili veya çakması-kalitesini bilmiyorum).
Sonuçta açılıp içine yeni basit bez filtre (B sınıfı; alerjisi olanğ yoksa yeter) konulamıyor. Kastettiğim filtre değişim işine yaramaz.
Eskiden miele "C3 kasalar için filtre tutucu" satardı internet sitesinde. (Dikkat edin çokça C2 kasa için olanı var ama tam oturmaz yuvaya...)
3 yıl önce artık zor bulunur olmuştu. Miele internet sitesinden satın alma talebinizi iletin. Bazı arkadaşlara yardımcı olmuşlardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezgin_kral -- 20 Ocak 2022; 12:14:47 >
o ürün için lingdeki fiyat pahalı. bir önceki sayfada aldığım modeli paylaştım ona yöneliniz.
-
Annem kesinlikle toz torbalı istemiyor. Talimat verdi
O yüzden ilk attığım modeli de elemiş oldum.
Gözüme çarpan modeller şunlar oldu;
Ekonomik olarak ta bunu buldum;
https://www.hepsiburada.com/philips-fc9332-07-powerpro-city-toz-torbasiz-supurge-pm-HB000008JPLA?gclsrc=aw.ds&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiAip-PBhDVARIsAPP2xc2NDsQOA-gb9LG7azhu9R4EM_5esV1xbR2y_0i1TjBziAbnf17z0NsaAoFIEALw_wcB&referrer=gclid%3DCj0KCQiAip-PBhDVARIsAPP2xc2NDsQOA-gb9LG7azhu9R4EM_5esV1xbR2y_0i1TjBziAbnf17z0NsaAoFIEALw_wcB&gref=EkUKPQoJCICKn48GENUBEiwA8_bFzY0OxA4D6Bv0sbtrOG71HgQz_l6xXXFtHbL_SLVOMHOIBud_XvPQ2xoCgUgQAvD_BwEYho2JnQM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayakbiyik -- 21 Ocak 2022; 11:10:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam 9750 modelini alabilirsiniz, turbo başlığı da dışarıdan temin edersiniz ihtiyaç halinde. Triactive başlık ev için fazlasıyla yeterli ayrıca. 9332 modeline bulaşmayın, taşıma kulpu bile yok. 2 ay önce trendyolda 700 TL ye geliyordu çeklerle, ona rağmen yine de rağbet görmüyordu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Beko 5564 elektrik süpürge ve
Arzum ar4031 dikey elektrikli süpürge var.
İkisinden de hiç memnun değiliz. Şöyle adamakıllı uzun yıllar kullanılacak, adamakıllı çekecek. Çekişi düşmeyecek makine önerisi yapacak var mı ?
Aralarındaki tek fark torbo başlık sanırım.
https://www.epey.com/supurge/karsilastir/156362-158463/philips-fc9751-07_philips-fc9750-07/
Daha önceki süpürgeye ayrıca arnica marka turbo başlık aldım ama bir sene sonra bozuldu. O yüzden orijinal bir başlık tercih etmek istiyorum.
Sanırım 9751 alacağım gibi. Bütçeyi de zorlamıyor.
-
Hocam çok detaylı düşününce işin içinden çıkamıyorum.
Bir de bunu buldum ama İnternet de pek inceleme ve yorum göremedim. Fikriniz varmı acaba?
Uygun fiyatlı seçenekler arasında Ranger modeli vardı. bu ürün hakkında pek bilgim yok hocam. 1 ay içerisinde cx1 cat dog miele 5000 altına, 9751 2200 altına sarkarsa almayı düşünüyorum. Bir ihtimal 9750 modeli 2000 altına sarkarsa onu da alabilirim. Fiyat trendi bu yönde duruyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X