Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.745
Cevap
119
Favori
1.234.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, tıraş makinası deyince braun, filips gelir ya akla.... gelmesin. Panasonic'tir olay. Paran varise 8163 (ya da 68) alacaksın rahata ereceksin, tıraş olmak bu ise bundan önce olduklarım neydi peki deyip hayıflanacaksın. Paran yoksa daha alt modellerinden alacaksın "acaba bunlar dandik mi" diye düşünmeden, çünkü değiller.

Braunla filipsi yukarıda arkadaşlar yeterince itin götünge sokmuş, başka bişey demiycem.

400 ytl'ye 8163 bulunuyor. dışardan getirtebiliyorsan 200'e gelir hatta 8168 bile gelir (aynı model, temizleme makinası var ama türkiyede kartuşu yok ondan da getir bolca)

Sakalın kalın da olsa, uzun da olsa bu alet zorlanmıyor. kırpıveriyor bir hamlecikte. "Zorlanamazı" var... Anlamıyorsun bile, şaşıp kalıyorsun

Türkiye'de yedek parçası bulunuyor her türlü.. çoğu ilde servisi var. 2 yıl kullanıp ~70 ytl'ye elek ve tarağını değiştirirsiniz makina cörtleyne kadar kullanırsınız. Alet 13000 devir. Daha iyisi uzun bir süre çıkmaz. 15-16000 devri de çıkmaz çünkü bu alet kendini temizleme hızı 17000 ve bu hızda tıraş olmayın, cildiniz zarar görür diyor.

haydi hayırlı tıraşlar.

• ARKADAŞLAR ALMANYADAN 200 EUROYA PANASONİC ES 8249 GETİRTTİM.kULLANMAYA BAŞLAYALI 3 GÜN OLDU GIDIK ALTINDA SIKINTI YAŞIYORUM DİĞER YERLER MÜKEMMEL TIRPAN GİBİ SAKALLARIM VAR BİÇER DÖVER GİBİ BİÇİYOR.SES SEVİYESİ BİRAZ YÜKSEK AMA 13000 DEVİR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜNCE AZ BİLE DİYEBİLİRİZ.dAHA ÇOK AYRINTIYA GİRMEYİM SORUSU OLANLARI CEVAPLARIM.GÜNLERCE SEÇİM İÇİN FORUMLARI TAKİP ETTİM MARKAYI SEÇTİM VE EN ÜST MODELİNİ ALDIM.BU MODELİN AÇILIŞINI SANIRIM BEN YAPTIM.SORUSU OLANLARI CEVAPLIYACAM..SAYGILAR..AYRICA İLGİNÇTİR KULLANMA KILAVUZUNDA TÜRKÇE BÖLÜMDE VAR.gARANTİ BELGESİNDE ULUSLARASI GARANTİDEN BAHSETMİŞ AYRICA GARANTİ KİTAPÇIĞINDA TÜRKİYE İÇİN ALPA PAZARLAMAYI BELİRTMİŞ..
  • arkadaşlar amerikadan "Panasonic ES8109S Vortex with Nano Technology and HydraClean Shaving System"
    getirteceğim. sizce nasıl bir secim. 120 dolar civarı. veya oralardan getirteceğim daha iyi bir model varmıdır?
  • Hocam, ES8807 80-90 euro,ES8163 130 euro iken bu alet 200 euro.Acaba bu fiyat farkı neden?Yani farklı ne gibi özellikleri var bu aletin?Biraz anlatabilir misin?
    quote:

Orjinalden alıntı: yildirimozgur1

ARKADAŞLAR ALMANYADAN 200 EUROYA PANASONİC ES 8249 GETİRTTİM.kULLANMAYA BAŞLAYALI 3 GÜN OLDU GIDIK ALTINDA SIKINTI YAŞIYORUM DİĞER YERLER MÜKEMMEL TIRPAN GİBİ SAKALLARIM VAR BİÇER DÖVER GİBİ BİÇİYOR.SES SEVİYESİ BİRAZ YÜKSEK AMA 13000 DEVİR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜNCE AZ BİLE DİYEBİLİRİZ.dAHA ÇOK AYRINTIYA GİRMEYİM SORUSU OLANLARI CEVAPLARIM.GÜNLERCE SEÇİM İÇİN FORUMLARI TAKİP ETTİM MARKAYI SEÇTİM VE EN ÜST MODELİNİ ALDIM.BU MODELİN AÇILIŞINI SANIRIM BEN YAPTIM.SORUSU OLANLARI CEVAPLIYACAM..SAYGILAR..AYRICA İLGİNÇTİR KULLANMA KILAVUZUNDA TÜRKÇE BÖLÜMDE VAR.gARANTİ BELGESİNDE ULUSLARASI GARANTİDEN BAHSETMİŞ AYRICA GARANTİ KİTAPÇIĞINDA TÜRKİYE İÇİN ALPA PAZARLAMAYI BELİRTMİŞ..

• matsushita ve national'dan isim değişikliği

matsushita electric industrial co. ltd., panasonic tarafından yapılan basın açıklamasına göre 1 ocak 2008 tarihinden itibaren panasonic corporation olarak anılacak, bu değişiklik national şirketi içinde geçerli. 2003 yılında panasonic şirketi "panasonic. ideas for life." sloganı ile uluslarası etkinlik için değişime girmişti.
  • yildirimozgur1 hayırlı olsun demek istedim güle güle kullan
  • BEN PHİLİPS 9190 ALMAYI DÜŞÜNÜRKEN DONANİMHABERE BAKMA GEREĞİ DUYDUN HERZAMMANKİ GİBİ.
    ANCAK YORUMLARI OKUYUNCA PANASONİC 8163 ALMAYA KARAR VERDİM.
    BU MAKİNA ISLAK KURU MUDUR.(DUŞ ALTINDA TRAŞ OLUNABİLİRMİ)onu tam anlayamadım.....
  • BİRDE SAÇ KESME MAKİNASI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.ANCAK BEN SADECE FAULLER VE ENSE İÇİN İSTİYORUM. 2 MODEL ARASINDA KALDIM.PANSONİC ER211 VE ER147.....
    FARKLARI BULAMADIM TAM OLARAK...
    ENSEDE EN FAZLA 2MM DİYOR.YANİ BEN SIFIR ENSE ALAMYACAKMIYIM... BU İKİ MODELDE FARKLARI BİLEN VARSA SEVİNİRİM.
  • ARKADAŞLARIM, PANASONİC ES8249 TIRAŞTA BENCE SON NOKTAYA YAKIN BİR CİHAZ.GIDIK ALTINDA ZORLANIYORUM DEMİŞTİM AMA KULLANIM HATASI YÜZÜNDEN OLDUĞUNU ANLADIM.MAKİNAYI BASTIRMADAN VE CİLDİ GERDİRMEDEN VE YÜZEYİ HIZLI OLARAK GEÇTİĞİM İÇİN RANDIMAN ALAMAMIŞIM. DÜNYANIN EN KESKİN BIÇAKLARINA SAHİP VE EN HIZLI MOTORUNA SAHİP BU MAKİNEYİ KULLANIRKEN KORKTUM BASTIRINCA YÜZÜMÜ KESEBİLECEĞİ DÜŞÜNCESİNE KAPILDIM ANCAK ZAMAN İÇERİSİNDE KULLANDIKÇA YANILDIĞIMI ANLADIM BU MAKİNANIN FARKLARI
    1.TEMİZLEYİCİ BİR HAZNESİ VAR BU HAZNE ÇOK GÜZEL TASARLANMIŞ TEMİZLİYOR KURUTUYOR VE ŞARZ EDİYOR VE OTOMATİK OLARAK DURUYOR.BUNLARDAN 1 TANESİNİ VEYA 2 SİNİ YA DA 3 ÜNÜ AYNI ANDA SEÇEBİLİYORSUN.
    2.BIÇAKLARI DAHA İNCELTİLMİŞ.
    3.4 BIÇAKLI BİÇER DÖVER GİBİ KESİYOR.ELEK 4 PARÇADAN OLUŞUYOR.
    4.OYNAR BAŞLIK VE OYNAR( ESNEK) ELEKLER
    5.45 DK DA ŞARZ OLMA ÖZELLİĞİ
    KISACASI MÜKEMMEL BİR TASARIM BU MARKAYI ÖVEN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ÇOK İYİ BİR TERCİH YAPMIŞIM.32 YAŞINDAYIM CİLDİME BU GÜNE KADAR EZİYET ETTİĞİMİN FARKINA VARDIM.TIRAŞ OLMUŞMUYUM OLMAMIŞMIYIM HİÇ ANLAYAMIYORUM TAHRİŞ SIFIR SEVİYESİNDE.BEN JİLETİN BU KADAR PÜRÜZSÜZ TIRAŞ YAPABİLECEĞİNE İNANMIYORUM.BELKİ OLABİLİR AMA TAHRİŞ KAÇINILMAZDIR.ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.SAYGILAR.BU MAKİNANIN DETERJAN KARTUŞUNU NEREDEN BULABİLİRİM BİLEN ARKADAŞLARIM YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

• MUALLİM70 KARDEŞİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.CÜMLETEN HAYIRLI TIRAŞLAR..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MACH25

Galiba koymayı unutmuşlar sakal toplama haznesini !

SABAH MAĞZADA İNCELEDİM..OLMADIĞINI SÖYLEDİLER...AYRICA NİVEA JELİ 15 YTL..20 KULLANIMLIKMIŞ

BİR GÖZ ATIN...525 YTL GÖZDEN ÇIKARDIYSANIZ ALIN:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisbey76 -- 29 Ocak 2008; 20:07:59 >

• Aslında dikkat ettim de tüm Panasonic modelleri (WET/DRY) yani ISLAK/KURU zaten.
    Bu yüzden nivea kremli makine alıp kremlere abone olmaktansa ve her seferinde para vermektense, alt yada orta fiyatlı Panasoniclerden alıp evdeki köpükle / jelle kullanmak daha mantıklı.
    Bir de bahsettiğiniz fiyatın daha altına piyasada bulmak mümkün, biraz araştırıldığında. 100 ytl ye ıslak & kuru Panasonic tıraş makinesi bile var piyasada.
  • drberti arkadaşım panasonic kararın için kutlarım makine yönünden kafan rahat olsun ister ıslak ister kuru kullan ister duşta ister başka yerde ayrıca makineyi temizlemek çok basit eleğin üzerine sıvı sabun sıkıp çalıştırıyorsun su ile duruluyorsun bu kadar sana garanti hep aynı performansı yaşayacaksın ama hep dediğim gibi burda tr de bu alet pahalı yurtdışından getirtebilirsen sana daha ucuza mal olabilir
    yildirimozgur1 kardeşim eyvallah!!!
  • arkadaşlar panasonic 4815 kullanan var mı? performansı nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

ben 8060 ı araştırdım.sakalı toplama haznesi yokmuş.
    sakalı etrafa dağıtıyormuş. bu doğru mu???

8060 ın fiyatı nekadar arkadaşlar?
  • topici baştan sona okudum ve panasonicin bir lider olduğunu anladım traş konusunda.peki ilerde kıl dönmesi yapıyor mu bu aletler?kesim tarzı nasıl?
    ayrıca philips 920 10 yıldır bizimle bu sabah traş oldum ama hem çok acıttı hemde yüzümü kanattı.Ancak hala çalışıyor olmasına şaştım doğrusu.yeni philipslerde durum tam olarak nedir?Tahriş olayı tam olarak çözülememiş ve kesim şekli nedeniyle kıl dönmelerine neden olacağını düşünüyorum.Ancak panasonicin bu konuda +ları nelerdir?Bunu öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MACH25

Aslında dikkat ettim de tüm Panasonic modelleri (WET/DRY) yani ISLAK/KURU zaten.
    Bu yüzden nivea kremli makine alıp kremlere abone olmaktansa ve her seferinde para vermektense, alt yada orta fiyatlı Panasoniclerden alıp evdeki köpükle / jelle kullanmak daha mantıklı.
    Bir de bahsettiğiniz fiyatın daha altına piyasada bulmak mümkün, biraz araştırıldığında. 100 ytl ye ıslak & kuru Panasonic tıraş makinesi bile var piyasada.

WET/DRY ile "yıkanabilir" ifadesine dikkat etmek gerekir. Çünkü "yıkanabilir" terimi, benim bildiğim kadarıyla, kullanım sonunda yıkanarak temizlenen makinalar için kullanılıyor. WET/DRY'dan farklı yani.
  • Üç haftadır Panasonic ES 8163 kullanıyorum. Makinenin benzerleri içinde üstün niteliklere sahip olduğu bir gerçek (13000 devir, 60 derecelik keskin bıçaklar, süper esnek hareketli elek ve bıçak sistemi vb.) Ancak aşırı hassas cildim ve neredeyse her değişik bölgede farklı yönlerde çıkan sert sakallarım nedeniyle alışmak benim için hiç de kolay olmadı. Bir de üzerine makineler hakkındaki acemiliğim eklenince ilk bir hafta, doğru yöntemi bulmak için yaptığım denemelerle geçti. Bol sivilceli ve yarım yamalak tıraşlarla geçen ilk on günden sonra yavaş yavaş uyum sağlayabildim.

Benim yaptığımı fark ettiğim en önemli hata makineyi eskiden kalma bir alışkanlıkla, tıraş bıcağı gibi yüzüme aşırı bastırarak, sanki kılları kazıyacakmış gibi kullanmaktı. Bu da daha fazla tahriş ve yer yer küçük kanamalara yol açtı. Aslında yapılması gereken tek şey sakalın çıktığı doğrultuda, makineyi çok fazla bastırmadan, hafif hafif ileri geri hareket ettirmek. Zaten kalanını keskin bıçaklar hallediyor.

Zor da olsa ben bile alışabildiysem (aslında bir ara "lanet olsun" aşamasına geldim ) birçoğunuzun fazlasıyla memnun kalacağınız bir makine olduğunu düşünüyor ve tavsiye ediyorum.

• Arkadaşlar fuallerimi ve yeni yeni çıkmaya başlayan sakallırımı kesmek için bir makina düşünüyorum.Öyle ahım şahım bir sakalım yok.Şöyle basit ve kullanışlı bir makina önerebilir misiniz?
  • merhaba
    Panasonic es8238 makina aldığımı ve memnun kaldığımı forumda belirtmiştim.Dün traş olurken arkadaş seslendi arkama dönerken tırnağım makinanın elek kısmına hafifçe değdi.sonuç nohut kadar bir delik ve kullanılamaz duruma gelen elek.Bu model türkiyede olmadığı için yedek parçası da yok.tabii dışarıdan 32 dolara sipariş sansım var.zaten bıçağın birini çıkardım tek bıçakla idare ediyorum.Söylemek istediğim cihaz çok hassas elek kağıttan daha ince, benim gibi dikkatsiz bir kullanıcıysanız ucuz alsanız dahi pahalıya patlayabilir.Bilginize
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.