Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.745
Cevap
119
Favori
1.234.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar PHILIPS hs 8040 mı almalıyım yoksa BRAUN CruZer4 mü?CruZer4 acaba sinek kaydı traşta ne kadar başarılı.yorumlarınızı bekliyorum..
  • hersey iyi guzel de yedek bicaklarin fiyatini da unutmayalim, makine+elektrik+bicak fiyatini hesaplayinca tras bicagindan daha pahaliya geliyor makineyle tras olmak.ben philipsin alt model uc baslikli kuru makinelerinden birini almistim 120 ytl gibi bir fiyata, bir sure sonra bicaklar kotulesince yenileyeyim dedim ve 45 ytl verdim, onlari da koreltene kadar kullandim sonra vazgecip jilete dondum. simdi arko kullan at uc bicakli tras bicagi kullaniyorum memnunum.
    eskiden tras makinesi mi varmis, yasasin bicak
  • quote:

Orjinalden alıntı: gebba

hersey iyi guzel de yedek bicaklarin fiyatini da unutmayalim, makine+elektrik+bicak fiyatini hesaplayinca tras bicagindan daha pahaliya geliyor makineyle tras olmak.ben philipsin alt model uc baslikli kuru makinelerinden birini almistim 120 ytl gibi bir fiyata, bir sure sonra bicaklar kotulesince yenileyeyim dedim ve 45 ytl verdim, onlari da koreltene kadar kullandim sonra vazgecip jilete dondum. simdi arko kullan at uc bicakli tras bicagi kullaniyorum memnunum.

Hocam traş makinesi yaşam kaliteni artırır ve cilt sağlığını korur.Tabiiki bunların bir bedeli vardır ve bence bu bedel getirileriyle kıyaslayacak olursak çok fazla değildir.Yaşam kalitesi ve sağlık parayla ölçülmez.

Ben Panasonic ES 8807 aldım bir kaç günden beri kullanıyorum gerçekten büyük kolaylık.Ayrıca çok sağlıklı ciltte tahriş yanma vs. olmuyor.Traş bıçaklarının hepsini bilirim.Hepsi az yada çok cildi tahriş edip kanatır özellikle sert ve ters sakalınız varsa.Ama söylemeliyimki Panasonic ile bu tahriş yanma olmuyor ve sakalınız nedendir bilinmez akşama kadar uzamıyor.Ben maddi durumu elveren herkese bütçesine uygun bir makine öneriyorum.Diğerlerini bilmem ama Panasonic'in 10.000 ve üzeri devirli bir makine alırsanız verdiğiniz parayı düşüneceğinizi sanmam.

• Bence çok önemli bir konuya değinmişsin dostum.

Bir çok insan şıu basit hesabı yapar ve aslında kaybeder. Bir permatik ne kadar ? kaç gün gidiyor ? v.s güzel bir tıraş makinesi ne kadar ? ooo... öyleyse hiç gerek yok, fuzuli masraf. Ne gerek var ?

Tıraş makinesine alışanlar bunun hiç te böyle olmadığını iyi bilirler.

1) Tıraş makinesi kullanmak bir kültür meselesidir. Tıraş olmanın ötesinde daha farklı bir yaşam biçimini ve alışkanlıkları temsil eder. Bu bir erkeğin hayatında önemli bir transformasyonu simgeler. Yani, tıraş bıçağından elektrkli tıraş makinesine geçiş.

2) Tıraş makinesi kullanmak daha ucuzdur. İlk başta verilen para bir kereye mahsustur. Sağlam, kaliteli bir makine alır ve dikkatli kullanırsanız size en az 10 sene gider. Sadece dönem dönem elek ve bıçak gibi sürekli sürtünme halinde olan ve körelmeye tabi olan aksamları değiştirisiniz. Bununda maliyeti yine sanıldığı veya korkulduğu kadar yüksek değildir aslında. Çünkü yapılan tüm harcamalar en az 1-2 seneliktir.
    Çoğumuz cep telefonlarımıza milyar ödeyip 6 ay sonra bir köşeye atıyoruz. Veya sigara içenler bu parayı birkaç ay içinde ödüyorlar.

3) Tıraş makinesi kullanmak daha hijyenik ve güvenlidir. Cildinizi tıraş esnasında yanlışlıkla veya dalgınlıkla kesmezsiniz. Bunlara bağlı olarak cildinizde lezyonlar ve sivilceler, kanama v.s. oluşma ihtimali çok daha azdır.

4) Tıraş makinesi daha çağdaştır. Artık tüm teknolojik nimetler hayatımızı kolaylaştırarak sayısız kolaylık sunuyor. Tıraş makinesi yokken insanlar zaten mecburiyetten geleneksel yöntemlerle yetinmek zorundalardı. Peki varken ? daha azı ile yetinmek niye ? Cep telefonu kullanıyoruz, laptoplarımız var, tıraş olmak için büyük bir kolaylık olarak hayatımıza giren tıraş makinelerinden neden faydalanmayalım öyleyse ?

Birde bakıyoruz ki son 10 senede Panasonic gibi firmalar çok yenilikçi teknolojiler üreterek tıraş makinesi kullanmayı bir zevk haline getiriyorlar.
    Lineer motor kullanımı buna en güzel örnek mesela. Artık tıraş makinesi almak istemeyen erkekler için şöyle bir bahane de kalmıyor lineer motor sayesinde: "ben tıraş makinesi kullanamıyorum, çünkü sakallarım çok sert ve sık". Çünkü lineer motor deyim yerindeyse biçerdöverin tarlaya dalışı gibi, sakalları ne kadar sert ve sık olsun affetmiyor. Ayrıca, bataryanın son damlasına kadar güç 13.000 devir/dakika. Yani azalarak bitmiyor, tükenince tamamen kesiliyor.

Yine umutun yukarıda şaşkınlıkla bahsettiği nedendir bilinmez akşama kadar sakalım uzmaıyor meselesi. Bu da 30 dereceli dünyanın en keskin bıçaklarının sağladığı bir nimet. Normalde tıraç makinelerinin bıçakları bu kadar yakın tıraş etmiyor (ortalama 60 derece) Demek ki bunun da gözle görülür bir karşılığı var.

Son olarak bu kavisli elek sistemi endüstride tam anlamıyla bir devrim yaratmış durumda. Çene altlarında sorununuz varsa, elek kavisli yapısıyla bu bölgeye daha iyi uyum sağlayarak tıraş makinesi ile ulaşması en zor bölgeleri bile affetmiyor. Tabi bunu tahrişi ortadan kaldırarak yapıyor.

WET/DRY yani ISLAK/KURU kullanım da önemli bir rahatlık. Öğrendğim kadarıyla ilk gerçek ıslak kuru makineyi üreten Panasonic tüm tıraş makinesi modellerini de suda çalışacak çekilde üretiyor. iyi tarafı öel krem jellere bağımlı kalarak ekstradan para ödemiyorsunuz. Evdeki tıraş köpüğü ile bu iş tamamdır.

Özetle, umut güzel söylemiş; "tıraş makinesi yaşam kalitenizi artırır ve cilt sağlığını korur.Tabiiki bunların bir bedeli vardır ve bence bu bedel getirileriyle kıyaslayacak olursak çok fazla değildir. Yaşam kalitesi ve sağlık parayla ölçülmez."

quote:

Orjinalden alıntı: umut976

quote:

hersey iyi guzel de yedek bicaklarin fiyatini da unutmayalim, makine+elektrik+bicak fiyatini hesaplayinca tras bicagindan daha pahaliya geliyor makineyle tras olmak.ben philipsin alt model uc baslikli kuru makinelerinden birini almistim 120 ytl gibi bir fiyata, bir sure sonra bicaklar kotulesince yenileyeyim dedim ve 45 ytl verdim, onlari da koreltene kadar kullandim sonra vazgecip jilete dondum. simdi arko kullan at uc bicakli tras bicagi kullaniyorum memnunum.

Hocam traş makinesi yaşam kaliteni artırır ve cilt sağlığını korur.Tabiiki bunların bir bedeli vardır ve bence bu bedel getirileriyle kıyaslayacak olursak çok fazla değildir.Yaşam kalitesi ve sağlık parayla ölçülmez.

Ben Panasonic ES 8807 aldım bir kaç günden beri kullanıyorum gerçekten büyük kolaylık.Ayrıca çok sağlıklı ciltte tahriş yanma vs. olmuyor.Traş bıçaklarının hepsini bilirim.Hepsi az yada çok cildi tahriş edip kanatır özellikle sert ve ters sakalınız varsa.Ama söylemeliyimki Panasonic ile bu tahriş yanma olmuyor ve sakalınız nedendir bilinmez akşama kadar uzamıyor.Ben maddi durumu elveren herkese bütçesine uygun bir makine öneriyorum.Diğerlerini bilmem ama Panasonic'in 10.000 ve üzeri devirli bir makine alırsanız verdiğiniz parayı düşüneceğinizi sanmam.

• quote:

Orjinalden alıntı: MACH25

Bence çok önemli bir konuya değinmişsin dostum.

Bir çok insan şıu basit hesabı yapar ve aslında kaybeder. Bir permatik ne kadar ? kaç gün gidiyor ? v.s güzel bir tıraş makinesi ne kadar ? ooo... öyleyse hiç gerek yok, fuzuli masraf. Ne gerek var ?

Tıraş makinesine alışanlar bunun hiç te böyle olmadığını iyi bilirler.

1) Tıraş makinesi kullanmak bir kültür meselesidir. Tıraş olmanın ötesinde daha farklı bir yaşam biçimini ve alışkanlıkları temsil eder. Bu bir erkeğin hayatında önemli bir transformasyonu simgeler. Yani, tıraş bıçağından elektrkli tıraş makinesine geçiş.

2) Tıraş makinesi kullanmak daha ucuzdur. İlk başta verilen para bir kereye mahsustur. Sağlam, kaliteli bir makine alır ve dikkatli kullanırsanız size en az 10 sene gider. Sadece dönem dönem elek ve bıçak gibi sürekli sürtünme halinde olan ve körelmeye tabi olan aksamları değiştirisiniz. Bununda maliyeti yine sanıldığı veya korkulduğu kadar yüksek değildir aslında. Çünkü yapılan tüm harcamalar en az 1-2 seneliktir.
    Çoğumuz cep telefonlarımıza milyar ödeyip 6 ay sonra bir köşeye atıyoruz. Veya sigara içenler bu parayı birkaç ay içinde ödüyorlar.

3) Tıraş makinesi kullanmak daha hijyenik ve güvenlidir. Cildinizi tıraş esnasında yanlışlıkla veya dalgınlıkla kesmezsiniz. Bunlara bağlı olarak cildinizde lezyonlar ve sivilceler, kanama v.s. oluşma ihtimali çok daha azdır.

4) Tıraş makinesi daha çağdaştır. Artık tüm teknolojik nimetler hayatımızı kolaylaştırarak sayısız kolaylık sunuyor. Tıraş makinesi yokken insanlar zaten mecburiyetten geleneksel yöntemlerle yetinmek zorundalardı. Peki varken ? daha azı ile yetinmek niye ? Cep telefonu kullanıyoruz, laptoplarımız var, tıraş olmak için büyük bir kolaylık olarak hayatımıza giren tıraş makinelerinden neden faydalanmayalım öyleyse ?

Birde bakıyoruz ki son 10 senede Panasonic gibi firmalar çok yenilikçi teknolojiler üreterek tıraş makinesi kullanmayı bir zevk haline getiriyorlar.
    Lineer motor kullanımı buna en güzel örnek mesela. Artık tıraş makinesi almak istemeyen erkekler için şöyle bir bahane de kalmıyor lineer motor sayesinde: "ben tıraş makinesi kullanamıyorum, çünkü sakallarım çok sert ve sık". Çünkü lineer motor deyim yerindeyse biçerdöverin tarlaya dalışı gibi, sakalları ne kadar sert ve sık olsun affetmiyor. Ayrıca, bataryanın son damlasına kadar güç 13.000 devir/dakika. Yani azalarak bitmiyor, tükenince tamamen kesiliyor.

Yine umutun yukarıda şaşkınlıkla bahsettiği nedendir bilinmez akşama kadar sakalım uzmaıyor meselesi. Bu da 30 dereceli dünyanın en keskin bıçaklarının sağladığı bir nimet. Normalde tıraç makinelerinin bıçakları bu kadar yakın tıraş etmiyor (ortalama 60 derece) Demek ki bunun da gözle görülür bir karşılığı var.

Son olarak bu kavisli elek sistemi endüstride tam anlamıyla bir devrim yaratmış durumda. Çene altlarında sorununuz varsa, elek kavisli yapısıyla bu bölgeye daha iyi uyum sağlayarak tıraş makinesi ile ulaşması en zor bölgeleri bile affetmiyor. Tabi bunu tahrişi ortadan kaldırarak yapıyor.

WET/DRY yani ISLAK/KURU kullanım da önemli bir rahatlık. Öğrendğim kadarıyla ilk gerçek ıslak kuru makineyi üreten Panasonic tüm tıraş makinesi modellerini de suda çalışacak çekilde üretiyor. iyi tarafı öel krem jellere bağımlı kalarak ekstradan para ödemiyorsunuz. Evdeki tıraş köpüğü ile bu iş tamamdır.

Özetle, umut güzel söylemiş; "tıraş makinesi yaşam kalitenizi artırır ve cilt sağlığını korur.Tabiiki bunların bir bedeli vardır ve bence bu bedel getirileriyle kıyaslayacak olursak çok fazla değildir. Yaşam kalitesi ve sağlık parayla ölçülmez."

quote:

quote:

Sende hangi makine var Mach25??

• Artık alma aşamasındayım.Şimdi sizler 8163 mü,8807 mi öneriyorsunuz?Benim düşünceme göre lcd ekran ve oynar başlık için 100 ytl fark verilmez yönünde.Oynar başlık tıraşa çok etki eder mi acaba?
    Bunların dışında aralarında bir fark yok gibi görünüyor.Haksız mıyım?Ha bir de 8163 Japon diğeri Çin malı.
  • Arkadaşlarım merhabalar.
    Traş makinası almaya karar vermemden bu yana kısa zaman içinde forumumuzu tek tek okudum. Bende bir kaç kelam etmek istiyorum.
    Şimdi efendim, malumunuz hepimizin sakalları aynı değil. Serti,yumuşağı, gürü, seyrek çıkanı, yoğun çıkanı, kıvrımlısı , düzü vs vs bir çok sakal çeşidimiz var :) Bu durumda forum başlarından ortalarına kadar her makinayı övmüş ve her makinayı yerden yere vurmuş durumdayız :)
    Geçenlerde bir arkadaşımın philips 8040 modelini alması ile bu makinayı kendimde test etme imkanı buldum. Gerçekten hoşuma gitti ve performansını beğendim. Ve haliyle aynı makinadan satın aldım.
    Yine forumdan anlaşılacağı gibi bu işin pirinin panasonic olduğunu fakat anılan ürünlerin 500 YTL civarında olmasından dolayı yanından bile geçemedim :)
    Sonuç olarak alacağınız makinanın yüzünüze uyum sağlaması en önemli ayrıntı.
    Aklıma esti :)

• philipsin coolskin modelini 2 yıldır kullanmaktayım. Makine gerçekten iyi (şarzı v.s.) Ama sinek kaydı traş ne yazıkki olamıyorsunuz. Ben makine ile traştan sonra birde gillette mach 3 ile tekrar (köpüksüz) üzerinden gidiyorum. Makineyi işi bitene kadar kullanıp daha sonra tekrar jilete dönmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sade100

philipsin coolskin modelini 2 yıldır kullanmaktayım. Makine gerçekten iyi (şarzı v.s.) Ama sinek kaydı traş ne yazıkki olamıyorsunuz. Ben makine ile traştan sonra birde gillette mach 3 ile tekrar (köpüksüz) üzerinden gidiyorum. Makineyi işi bitene kadar kullanıp daha sonra tekrar jilete dönmeyi düşünüyorum.

Hocam naptın sen yaa :) Ne gerek var mak3'e :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

Artık alma aşamasındayım.Şimdi sizler 8163 mü,8807 mi öneriyorsunuz?Benim düşünceme göre lcd ekran ve oynar başlık için 100 ytl fark verilmez yönünde.Oynar başlık tıraşa çok etki eder mi acaba?
    Bunların dışında aralarında bir fark yok gibi görünüyor.Haksız mıyım?Ha bir de 8163 Japon diğeri Çin malı.

Ben 8807 aldım.Dostum şunu söyliyim benim sakalı berberler bile kesmek istemiyor o kadar ters ve sert bir sakal.Abartmıyorum berberim diyorki parasını vereyim başka berbere git orda sakal traşı ol:)) yani durum bu kadar vahim bende .

8807 tek kelime ile harika.8163ü bilmiyorum ama teknik açıdan oynar başlık dışında farkı yok.Eğer alacaksan 8807 işini fazlasıyla görecektir.Mach3 ile yıllardır traş olan birisi olarak sinek kaydı traş tadını 8807 ile yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut976 -- 17 Şubat 2008; 20:43:58 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sade100

philipsin coolskin modelini 2 yıldır kullanmaktayım. Makine gerçekten iyi (şarzı v.s.) Ama sinek kaydı traş ne yazıkki olamıyorsunuz. Ben makine ile traştan sonra birde gillette mach 3 ile tekrar (köpüksüz) üzerinden gidiyorum. Makineyi işi bitene kadar kullanıp daha sonra tekrar jilete dönmeyi düşünüyorum.

Hocam naptın sen yaa :) Ne gerek var mak3'e :)

Valla ben 2 günde bir traş oluyorum ve böyle yapmazsam 2. gün idare etmiyor. Özellikle boyun bölgesini makine tam alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sade100 -- 17 Şubat 2008; 22:12:00 >
  • Dostum sende benim gibiymişsin.Sakal yönünden şansımız yok demek kiYıllardır gillette markanın her ürününü kullandım.Şu an da Mach3 turbo kullanıyorum.Tıraşından memnunum ama yıllardır suyla sabunla uğraşmaktan bıktım.Açıkçası lise yıllarından kalma bir Philips deneyimim de var.Pek memnun kalmamıştım o zamanlarda.Boynum boğazım kıpkırmızı geziyordum.Ama sizin deneyimlerinize göre Panasonic farklı bir makine gibi görünüyor.Karar verdim 8807 alacağım.Yorumun için teşekkürler
    quote:

Ben 8807 aldım.Dostum şunu söyliyim benim sakalı berberler bile kesmek istemiyor o kadar ters ve sert bir sakal.Abartmıyorum berberim diyorki parasını vereyim başka berbere git orda sakal traşı ol:)) yani durum bu kadar vahim bende .

8807 tek kelime ile harika.8163ü bilmiyorum ama teknik açıdan oynar başlık dışında farkı yok.Eğer alacaksan 8807 işini fazlasıyla görecektir.Mach3 ile yıllardır traş olan birisi olarak sinek kaydı traş tadını 8807 ile yaşadım.

• kafam karıştı iyice, 320 ytl dediğiniz panasonic amazonda 80 dolara satılıyor, philips'in fiyatı ucuzladı demek ki dandik diyen arkadaşı yalanlıyor böylece..
    dikkat ettim de, teknosa fiyatları ucukmus...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

Dostum sende benim gibiymişsin.Sakal yönünden şansımız yok demek kiYıllardır gillette markanın her ürününü kullandım.Şu an da Mach3 turbo kullanıyorum.Tıraşından memnunum ama yıllardır suyla sabunla uğraşmaktan bıktım.Açıkçası lise yıllarından kalma bir Philips deneyimim de var.Pek memnun kalmamıştım o zamanlarda.Boynum boğazım kıpkırmızı geziyordum.Ama sizin deneyimlerinize göre Panasonic farklı bir makine gibi görünüyor.Karar verdim 8807 alacağım.Yorumun için teşekkürler
    quote:

Dostum ben kullanıyorum gayet memnunum çene altında biraz problem yaşıyorum onun dışında sinekkaydı.Ama her halükarda bıçaktan iyi.Şimdiden hayırlı olsun.

• Birçok arkadaşında söylediği gibi traş makinesi almadan önce çok iyi araştırmak gerekiyor.Traş makinesi denildiğinde akla ilk gelen Braun ve Philips.Piyasayı dolaşın Türkiye'de traş makinesi pazarının %80-90 ı bu iki markanın elinde.Peki bu bize iki markanında çok iyi olduğunu veya insanlar tarafından çok tutuldugunu gösterir mi? Bence hayır.pazarlama stratejilerini reklam üzerine kurmuş iki şirket Türkiye gibi çiftliği bulmuş dandik modelleri ateş pahasına satıyor.

Otomobil pazarındada durum farklı değil.İngilterede bizim şu an bindiğimiz otomobillerin çoğuna binmiyor insanlar.Geçen gün ingilterenin 2.el araba satan sitesine girdim.Opel markası yoktu.Renault clio yoktu vs. vs. Ama gelin görünki bu markalar bizim gibi 3. dünya ülkelerine Avrupa standartlarının altında donanımdaki arabaları oradaki fiyatın 2-3 katına satıyor.Mesela Mazda dünyada çok tutulan bir otomobil ama Türkiyede sayılı sayıda kişide var.

Japonlar gerçekten kaliteli ürün üretiyor.Panasonic ES8807 aldım geçen hafta.Almadan önce çok tereddüt yaşadım.Acaba vereceğim para çöpe gider mi diye.Ama Japonlar yine yanıltmadı beni.Bildiğimiz sıvı el sabunu ile kendi kendini temizleme özelliği ile traşta çok büyük kolaylık sağlıyor.Temizlendikten sonra mis gibi kokuyor.Traş daha da bir zevkli hale geliyor.Benim gibi sakalı sert ve ters olan her türlü traş bıçağı ile suratını muhatap etmiş birisini memnun edebiliyorsa eminim herkesi memnun eder.

Panasonic ES8807 ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.Almadan önce fikir vermesi açısından sorabilirsiniz.

• quote:

Birçok arkadaşında söylediği gibi traş makinesi almadan önce çok iyi araştırmak gerekiyor.Traş makinesi denildiğinde akla ilk gelen Braun ve Philips.Piyasayı dolaşın Türkiye'de traş makinesi pazarının %80-90 ı bu iki markanın elinde.Peki bu bize iki markanında çok iyi olduğunu veya insanlar tarafından çok tutuldugunu gösterir mi? Bence hayır.pazarlama stratejilerini reklam üzerine kurmuş iki şirket Türkiye gibi çiftliği bulmuş dandik modelleri ateş pahasına satıyor.

Otomobil pazarındada durum farklı değil.İngilterede bizim şu an bindiğimiz otomobillerin çoğuna binmiyor insanlar.Geçen gün ingilterenin 2.el araba satan sitesine girdim.Opel markası yoktu.Renault clio yoktu vs. vs. Ama gelin görünki bu markalar bizim gibi 3. dünya ülkelerine Avrupa standartlarının altında donanımdaki arabaları oradaki fiyatın 2-3 katına satıyor.Mesela Mazda dünyada çok tutulan bir otomobil ama Türkiyede sayılı sayıda kişide var.

Japonlar gerçekten kaliteli ürün üretiyor.Panasonic ES8807 aldım geçen hafta.Almadan önce çok tereddüt yaşadım.Acaba vereceğim para çöpe gider mi diye.Ama Japonlar yine yanıltmadı beni.Bildiğimiz sıvı el sabunu ile kendi kendini temizleme özelliği ile traşta çok büyük kolaylık sağlıyor.Temizlendikten sonra mis gibi kokuyor.Traş daha da bir zevkli hale geliyor.Benim gibi sakalı sert ve ters olan her türlü traş bıçağı ile suratını muhatap etmiş birisini memnun edebiliyorsa eminim herkesi memnun eder.

Panasonic ES8807 ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.Almadan önce fikir vermesi açısından sorabilirsiniz.

Panasonic kullanmadım bilmiyorum, bu yüzden herhangi bir yorum yapamam, ama Braun ve Philipsin dandik modeller ile piyasada olduğu savınada katılmak mümkün değil. Burada ince bir ayrıntı var ve genelde es geçiyoruz: Sakalımızın türü ve yüz şeklimiz. Panasonic traş makinasını denemedim ama deneyipte memnun kalmasaydım, buraya gelip çok rahat bir şekilde çamur atabilirdim.
    Neden böyle söylediğime gelince, yine şahsen, philips traş makinasını önce ev arkadaşım aldı ve kendimde de denedim, memnun kaldım. Daha sonra aldım. Bu saatten sonra Panasonic deneyip memnunda kalabilirim, kalmayadabilirim. Ama kalmadığımda dandik model üretmiş demek abes olur.

• Sayın umut976,

almış olduğunuz 8807 ne malı, nereden aldınız, bilgi verir misiniz?

aynı marka ve modeli, kargo dahil amerikadan 90 ytl'ye buldum. siz (ben de baktım sitelerden) 300 ytl civarında diyorsunuz, böyle bir uçurum nasıl olur, işkillendim...
  • Sevgili dostum güzel bir konuya değinmişsin. Aslında burada önemli olan hangi marka aldığın değil. Paranın karşılığında ne aldığındır. Bu çok önemli. Amerikalıların "value for money" dedikleri hadise. Zaten bilinçi tüketici de parasının karşılığını en iyi isteyen tüketici değilmidir ?
    işte bu yüzden bu forumda yazan yada yazmayan binlerce insan Panasonic diyor. Somut olarak anlatmak gerekirse:

*Bir tıraş makinesi alacaksam ve bunun için zaten para ödeyeceksem, neden Dünyanın en keskin açılı bıçakları yerine nispeten daha az keskin bıçakları tercih edeyim ?
    *Neden berberin bile tıraş etmekten çekindiği en sert sakalımda bile hiç takılmadan adeta yüzümde gezen lineer motorlu 13.000 devirli Dünyanın en hızlı ürünü varken gidipte max.3300 devirli bir Philipsi yada max.8500 devirli bir Braunu tercih edeyim ?
    *Neden sorunlu çene altlarımı ve boyun bölgemi tam kavrayarak tahriş etmeden tıraş edebilen kavisli elek sistemi varken gidip daha azı ile yetinerek bile bile cildimi tahriş olsun ?
    *Neden basit bir şekilde sıvı el sabunu ile temizlik olanağı varken, kimyasal temizlik kartuşlarına her defasında para ödeyeyim ve evdeki tıraş köpüğünü jeli, kremi kullanabilecekken ayrı satılan Nivea jellere abone olayım ?

Unutmayalım artık piyasada tekel dönemi yok. Bu ülkede milyonlarca insan istemediği halde senelerce tofaşlara bindi. Şimdi kimse bakmıyor bile. Atalarımız ne güzel söylemişler:

Güzel ile çirkin yan yana gelince belli olur.

quote:

Orjinalden alıntı: rds

quote:

Birçok arkadaşında söylediği gibi traş makinesi almadan önce çok iyi araştırmak gerekiyor.Traş makinesi denildiğinde akla ilk gelen Braun ve Philips.Piyasayı dolaşın Türkiye'de traş makinesi pazarının %80-90 ı bu iki markanın elinde.Peki bu bize iki markanında çok iyi olduğunu veya insanlar tarafından çok tutuldugunu gösterir mi? Bence hayır.pazarlama stratejilerini reklam üzerine kurmuş iki şirket Türkiye gibi çiftliği bulmuş dandik modelleri ateş pahasına satıyor.

Panasonic kullanmadım bilmiyorum, bu yüzden herhangi bir yorum yapamam, ama Braun ve Philipsin dandik modeller ile piyasada olduğu savınada katılmak mümkün değil. Burada ince bir ayrıntı var ve genelde es geçiyoruz: Sakalımızın türü ve yüz şeklimiz. Panasonic traş makinasını denemedim ama deneyipte memnun kalmasaydım, buraya gelip çok rahat bir şekilde çamur atabilirdim.
    Neden böyle söylediğime gelince, yine şahsen, philips traş makinasını önce ev arkadaşım aldı ve kendimde de denedim, memnun kaldım. Daha sonra aldım. Bu saatten sonra Panasonic deneyip memnunda kalabilirim, kalmayadabilirim. Ama kalmadığımda dandik model üretmiş demek abes olur.

• Hocam sizin bahsetmiş olduğunuz ürünün refurbished olma ihtimali yüksek.Eğer öyleyse alacağınız ürünün fabrika çıkışında hatalı olduğunun belirlendiği ve tamir gördüğü gerçeğini gözardı etmeyin derim.Yok sağlam bir ürünse fiyat çok iyi diyebilirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: dunyao

Sayın umut976,

almış olduğunuz 8807 ne malı, nereden aldınız, bilgi verir misiniz?

aynı marka ve modeli, kargo dahil amerikadan 90 ytl'ye buldum. siz (ben de baktım sitelerden) 300 ytl civarında diyorsunuz, böyle bir uçurum nasıl olur, işkillendim...

• Mr. Blof birader, haklı olabilirsin, büyük ihtimalle refurbished'dir. Ama satıcı hayır değil dese, nerden nasıl anlarız ki?

bir de 8807 gibi favori ürünler amerika'da ve panasonic'in kendi sitesinde bile gözükmüyor, eski model mi, kalkmış mı acaba? daha çok giden modeller:

8077, 8078, 8109, 8228....
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.