Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: muratasli

Arkadaşlar, daha önce burada paylaşmıştım Delonghi TRD 1025 DRAGON 10 Dilim Yağlı Radyatör aldım diye, buradaki yorumları dikkate alarak kademeyi ve termostat ayarlarını yaptım, öğrenciyim ve oturduğum ev 15 - 20 m2 arasında, sabahları evde olmuyorum akşam 6 gibi evde oluyorum ve yağlı radyatörü ilk önce 3.cü kademede çalıştırıyorum ve termostatı da sonuna kadar açıyorum, ilk yarım saat böyle çalıştıktan sonra 1.ci kademeye getiriyorum ve kırmızı ışığa kadar termostatı da indiriyorum, elektrik faturam gelmedi, geldiği zaman sizleri bilgilendireceğim

Bu tür bir strateji ile daha ucuza daha çok ısınmayı hedefliyorsanız bu olmayacak. Bu ısıtıcılar her fan, her sıcaklık kademesi ve bunların her türlü kombinasyonunda hep %100 verimle çalışırlar.

Ayarları canınız istediği gibi sadece konforunuzu düşünerek ayarlayın. Az ısınınca az çok ısınınca çok ödersiniz, bu kadar basit.

EDİT; İlk açılışta maksimum değerlerde çalıştırıyorsunuz galiba sonrada konfor seviyenize indiriyorsunuz. Bende olsam böyle yapardım. yukarıdaki yorumum sadece ayarlarla oynayarak cihazın veriminin değiştirilemeyeceği manasındadır yoksa yanlış yapıyorsunuz demiyorum.

Bence yanılıyorsunuz 3 kadmemeli bir ısıtıcıda her kademe farklı güç çeker örneğin benim cihazımda 1100/1400/2500 watt şeklinde haliyle çalıştığındada buna paralel olarak elektrik sarfiyatı olacaktır. Gelelim termostata ayarladığınız sıcaklık derecesine göre ısıtıcı otamatik devreye girip çıkacaktır buda cihazın çalışma süresini azaltır. Haliyle çalışma süresi azaldıkça elk. Sarfiyatı azalacak cebimizden çıkacak parada azalacaktır. Ve tabiyki cihaz soğukken çalışıp çektiği enerjiyle belli bir ısıda kalmak için harcıyacağı enerji aynı olmayacaktır sonuçta bu bir fizik kuralı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zafer2077 Z kullanıcısına yanıt
    Aynen, zaten elektirik faturası nı azçok tahmin edebiliriz bendeki dragon4 minumum 1500w ta yani 1saatte ortalama 50kuruş yakıyor aralıksız termostat devreye girmeden 3 saat çalıştırsam 1,5 lira elektirik harçıyor. Elektirigin 1 (1000 watt) kw 37kuruş bunuda elektirik faturasından hesaplamak çok kolay. Buna görede bu ürünlerin nekadar elektirik sarf ettigini bilebiliriz buna göre kullana biliriz. mesala ben günde aksam 9 da açıyorum dragonu sobasını 12 de kapatıyorum buna göre ayda faturama ek (ısıtıcının maliyeti) ama endüşük çalışma degerinde 45 tl harcamış oluyorum .. eger maxsimum degerde termostatsız aralıksız çalışmış olsa 2500w da yani 1saatte 0,93kuruş 3 saatte 2,79 kuruş ayda tahmini olarak 83 lira yakıcak .. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer2077

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: muratasli

Arkadaşlar, daha önce burada paylaşmıştım Delonghi TRD 1025 DRAGON 10 Dilim Yağlı Radyatör aldım diye, buradaki yorumları dikkate alarak kademeyi ve termostat ayarlarını yaptım, öğrenciyim ve oturduğum ev 15 - 20 m2 arasında, sabahları evde olmuyorum akşam 6 gibi evde oluyorum ve yağlı radyatörü ilk önce 3.cü kademede çalıştırıyorum ve termostatı da sonuna kadar açıyorum, ilk yarım saat böyle çalıştıktan sonra 1.ci kademeye getiriyorum ve kırmızı ışığa kadar termostatı da indiriyorum, elektrik faturam gelmedi, geldiği zaman sizleri bilgilendireceğim

Bu tür bir strateji ile daha ucuza daha çok ısınmayı hedefliyorsanız bu olmayacak. Bu ısıtıcılar her fan, her sıcaklık kademesi ve bunların her türlü kombinasyonunda hep %100 verimle çalışırlar.

Ayarları canınız istediği gibi sadece konforunuzu düşünerek ayarlayın. Az ısınınca az çok ısınınca çok ödersiniz, bu kadar basit.

EDİT; İlk açılışta maksimum değerlerde çalıştırıyorsunuz galiba sonrada konfor seviyenize indiriyorsunuz. Bende olsam böyle yapardım. yukarıdaki yorumum sadece ayarlarla oynayarak cihazın veriminin değiştirilemeyeceği manasındadır yoksa yanlış yapıyorsunuz demiyorum.

Bence yanılıyorsunuz 3 kadmemeli bir ısıtıcıda her kademe farklı güç çeker örneğin benim cihazımda 1100/1400/2500 watt şeklinde haliyle çalıştığındada buna paralel olarak elektrik sarfiyatı olacaktır. Gelelim termostata ayarladığınız sıcaklık derecesine göre ısıtıcı otamatik devreye girip çıkacaktır buda cihazın çalışma süresini azaltır. Haliyle çalışma süresi azaldıkça elk. Sarfiyatı azalacak cebimizden çıkacak parada azalacaktır. Ve tabiyki cihaz soğukken çalışıp çektiği enerjiyle belli bir ısıda kalmak için harcıyacağı enerji aynı olmayacaktır sonuçta bu bir fizik kuralı.

Yanıldığım dışında söyledikleriniz bence tamamen doğrudur ve bunlar benim söylediklerimle çelişkili değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Serdar Bilgiç

Aynen, zaten elektirik faturası nı azçok tahmin edebiliriz bendeki dragon4 minumum 1500w ta yani 1saatte ortalama 50kuruş yakıyor aralıksız termostat devreye girmeden 3 saat çalıştırsam 1,5 lira elektirik harçıyor. Elektirigin 1 (1000 watt) kw 37kuruş bunuda elektirik faturasından hesaplamak çok kolay. Buna görede bu ürünlerin nekadar elektirik sarf ettigini bilebiliriz buna göre kullana biliriz. mesala ben günde aksam 9 da açıyorum dragonu sobasını 12 de kapatıyorum buna göre ayda faturama ek (ısıtıcının maliyeti) ama endüşük çalışma degerinde 45 tl harcamış oluyorum .. eger maxsimum degerde termostatsız aralıksız çalışmış olsa 2500w da yani 1saatte 0,93kuruş 3 saatte 2,79 kuruş ayda tahmini olarak 83 lira yakıcak .. ;)

Bencede öyle.

• termostat ayarını nasıl yapacağız arkadaşlar?

örneğin orta kademede ısıtmada termostatının 12 konunumunda mı olması gerekiyor?
  • zafer2077 Z kullanıcısına yanıt
    selam. Ben de dragon ile vento arasında kaldım. Şimdi nasıl memnun musunuz?
  • Merhaba arkadaşlar Delonghi Dragon 4 aldım ve acaip memnunum performansından ancak eşim ve bende baş ağrısı yapıyor. Üzerine su koymak dışında ne tavsiye edersiniz. Su koymak işe yarar mı?
    Isıtması ve sarfiyatından son derece memnununuz ancak dediğim gibi baş ağrısı yapıyor. Çözüm önerisi olan var mı?
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar 15 gün kadar önce Dragon4-1025 aldım, üründen memnunum ısınıyorum fakat bir sorunum var... Radyatörü 1. kademede termostat 3 te çalıştırıyorum, saatlerce çalışsa da termostat devreye girip atmıyor. Termostat 1-1,5 seviyelerine indirdiğimde termostat devreye girip cihazı kapatıyor bir süre sonra tekrar açıyor ama sadece bu seviyede... Kademeleri 2 yada 3 te yapsam termostat 3 ve üstünde devreye girmiyor. Sizlerin arasında da aynı problemi yaşayanlar var mı ?
    Sonuçta termostat devreye girmediği sürece 1. kademede 1100, 2 de 1500, 3 te 2500w yakacak...
  • Arkadaşlar 11 kasımda aldığım Delonghi Dragon 4 model ısıtcıyı satıyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_84833005/f_//tm.htm#84833005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_Robin -- 6 Aralık 2013; 13:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turan_erol

Arkadaşlar 15 gün kadar önce Dragon4-1025 aldım, üründen memnunum ısınıyorum fakat bir sorunum var... Radyatörü 1. kademede termostat 3 te çalıştırıyorum, saatlerce çalışsa da termostat devreye girip atmıyor. Termostat 1-1,5 seviyelerine indirdiğimde termostat devreye girip cihazı kapatıyor bir süre sonra tekrar açıyor ama sadece bu seviyede... Kademeleri 2 yada 3 te yapsam termostat 3 ve üstünde devreye girmiyor. Sizlerin arasında da aynı problemi yaşayanlar var mı ?
    Sonuçta termostat devreye girmediği sürece 1. kademede 1100, 2 de 1500, 3 te 2500w yakacak...

1. kademede soğuk havalarda termostatın devreye girmesi çok güç. en iyisi 3. kademede açıp istenilenilen dereceye ulaşınca, termostatı tık dedigi yere kadar cevirip birakmak. o biraktigin yerde kendi kendine acilir kapanir. sicak gelirse biraz altına soguk gelirse biraz ustune cevirmek suretiyle kanforlu ve ekonomik bir isinma saglanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: EXUBERT

termostat ayarını nasıl yapacağız arkadaşlar?

örneğin orta kademede ısıtmada termostatının 12 konunumunda mı olması gerekiyor?

3. kademede açıp istenilenilen dereceye ulaşınca, termostatı tık dedigi yere kadar cevirip birakmak. o biraktigin yerde kendi kendine acilir kapanir. sicak gelirse biraz altına soguk gelirse biraz ustune cevirmek suretiyle kanforlu ve ekonomik bir isinma saglanabilir
  • yağlı radyatörler ile en fazla ne kadar büyüklükte bir oda ısıtılıabilir?ben antalyada yaşıyorum,güneş olduğunda sabah-öğle-akşam güneşini gören fakat camları tahta olan 30-35m2 lik bir oda için ısınma aracı düşünüyorum.
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt
    iki tarafında pimapen pencere (tek çamlı)bulunan balkona açılan bir kapısı bulunan 20 metre kare bir odayı dragon 3 yağlı radyatör ile istediğim sıcaklığa getiremedim hatayın bir ilçesindeyim dışarıda sıcaklık gün içinde en düşük 8 derece olduğu bu günlerde içerisi 22 derecenin üstüne çıkmıyor 3. kademe tam kapasite çalışıyor ve tam istediğimiz sıcaklık olmuyor içerisi ısınmayınca termostata da düşmüyor tüketim zirve yapıyor evde ufo da vardı şimdi ona geçtim en azından açık kaldığı mütdetçe ısıtıyor kapanınca içerisi soğuyor ama 7-8 dk çalışıp 5 dk kapalı kalıyor içerisi 22-23 derece oluyor açık oldugunda radyatörden daha iyi benim odam için ama yağlı radyatör küçük ve yalıtımlı yerler için ideal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

iki tarafında pimapen pencere (tek çamlı)bulunan balkona açılan bir kapısı bulunan 20 metre kare bir odayı dragon 3 yağlı radyatör ile istediğim sıcaklığa getiremedim hatayın bir ilçesindeyim dışarıda sıcaklık gün içinde en düşük 8 derece olduğu bu günlerde içerisi 22 derecenin üstüne çıkmıyor 3. kademe tam kapasite çalışıyor ve tam istediğimiz sıcaklık olmuyor içerisi ısınmayınca termostata da düşmüyor tüketim zirve yapıyor evde ufo da vardı şimdi ona geçtim en azından açık kaldığı mütdetçe ısıtıyor kapanınca içerisi soğuyor ama 7-8 dk çalışıp 5 dk kapalı kalıyor içerisi 22-23 derece oluyor açık oldugunda radyatörden daha iyi benim odam için ama yağlı radyatör küçük ve yalıtımlı yerler için ideal.

Aynen bende sizin gibi dusundugum icin dun gidip 3000wattlik ufo aldim.odam genis ve yalitim pimapen olmadigi icin en mantiklisi buydu ki dun actigimda oda icinde havanin ilindigini hissettim.onu de dediginiz gibi oldukca sicak oluyor.aksamlari 3saat falan yaktigimizdan dolayida cok fazla bir fatura gelcegini sanmiyorum.

• Merhaba,

Tavsiyeler üzerine Delonhi Dragon 4 0820 yağlı radyatör aldım. Dijital termostat ayarı için tercih ettim. Dereceyi ayarlıyorsunuz, hepsi bu kadar.

Kapalı cam balkonumda kullanıyorum, detaylı bir incelemem olmadı henüz.

Koçtaş dan 299 TL ye aldım ve eski radyatörümle kıyaslayınca 8 dilim için muazzam bir ısı sağlıyor.

Şimdilik çok memnunun ama kullandıkça fikirlerimi sizlerle paylaşacağım.

Saygılarımla.
  • Arzum radyatör aldım. Çok da memnunum. 160 tl kliksada. Hiç de öyle uçuk paralar vermeye gerek olmadığını gördüm. Bu biiir...(delonghi de kullandım, o da iyi, ama arzum da işimi görüyor)

İkincisi ve önemlisi şu ki, RADYATÖR ALACAK ARKADAŞLAR; RADYATÖRLER YALITIMI İYİ OLAN YERLER İÇİN HARİKA BİR ISITICIDIR. ODANIZIN YALITIMI İYİ DEĞİLSE BİR UFO ALMANIDA YARAR VAR ZİRA RADYATÖR İŞİNİZİ GÖRMEYECEKTİR. Anahtar kelime, "YALITIM"dır. yalıtımınız iyi ise hiç düşünmeden bir radyatör alın. ufoyla hiç vakit kaybetmeyin.
  • Tekrar merhaba.

Kısaca tecrübemi aktarmak istedim.

9 m2 kapalı cam balkonda dragon 4 0820 E model radyatörü kullanıyorum.

Oda kapısı açık ancak odada sıcaklık 23 derece iken balkonda sıcaklık 16 derece. Dışarıdaki sıcaklık ise 4-6 derecelerde.

Ortam bu sıcaklıklardayken termostadı 20 dereceye ayarladım ve radyatör üzerindeki eco düğmesine bastım. seviyeyi en yükseğe ayarladım.

Ancak bu modda seviye ayarı sadece kullanılacak en üst seviyeyi gösteriyor.

Yani radyatör 1. ve 2. seviyelerde de çalışabiliyor. Bunu kendi seçiyor.

Bu ayar durumu ve sıcaklıklar söz konusu iken radyatör 12 dk çalışıp 16 dk çalışmıyor.

Genelde seviyeyi düşük, nadiren orta seviye olarak seçiyor.

Umarım faydası olur. izlenimlerimi aktarmaya devam edicem.

Saygılarımla.
  • merhabalar

tecrübemi size aktarmak için foruma üye oldum. inşallah arkadaşlara yardımcı olabilirim.

öncelikle şunu söyleyeyim ben şu hemen üşüyen ve sıcak bi ortamda olmak isteyen insanlardanım. Delonghi v551225 vento yağlı radyatör birkaç gün önce 246 tlye aldım. istanbulda oturuyorum ve dışarısı da şuan 5 C. odam yaklaşık 20 m2 ve 54 m3 pimapenli güney cephe iyi yalıtımlı

radyatörü aldım iki saat kokusu çıktı vs... 3. kademede termostat sona kadar açıkken cihaz kendini 10 -12 dk.da ısıtıyor ve odamın tam anlamıyla ısınması yarım saati buluyor. şöyle ki cihaz pencerenin yanında odayı öyle ısıtıyor.

son kademe ve termostatta cihaz iyice ısınmış iken üzerinden üflediği hava 36.5 C hemen yanı başında yarım metre mesafedeki ölçüm ise 26.5 C, yaklaşık 3 metre ötedeki ölçüm ise 21.6 derece idi. evet odayı ısıtıyor ama uzaklaştıkça ısının kademesi düşüyor fakat üşütmüyor. sıcak havayı üzerinden üflüyor yan taraflardan gelen sıcaklık da öyle hatrı sayılır seviyede değil. üstten sıcak havayı odaya yayıyor ve elinizi tutunca hızlı üflüyor ve sıcak. zaten dokunamazsınız kendisi gerçekten sıcak. kablosu 1.5 m civarı öyle uzun değil. kabloda ve prizde herhangi bi ısınma da olmuyor yanı güvenli. ayrıca sessiz.

delonghi nin kendi sitesinde (türkçe sitesinde yoktur) ventonun ısıtma alanın 75 m3 olduğu diğer e ticaret sitelerinde(yabancı siteler dahil)60 m3 olduğu yazıyor. bana da bu garip gelmişti. şimdi vento yu aldığım siteye gönderip yerine delonghi dragon4 trd4 1025 almayı düşünüyorum. onun 75 m3 alanı ısıttığına bütün siteler mutabık olmuş gibi. ayrıca onun daha iyi olduğunu duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayderin -- 9 Aralık 2013; 6:36:43 >

• bayderin B kullanıcısına yanıt
    Ustad, dragon ile vento arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. zahmet + masraf etmenize değmeyebilir.

tahminim: 1 derece fark ederse kendinizi şanslı sayın. :) ayrıca aradaki farkın odayı daha kısa sürede ısıtmak olduğunu düşünüyorum. örneğin biri 30 dk da 24 dereceyi bulacakken diğeri 25 dk da... gibi...

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.