Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha 1 ayını doldurmamış bir dragon3 trd-1025 radyatörüm var ve sesler çıkartıyor. Kullanan arkadaşlar bir bakabilirler mi acaba benzer bir durum onlarda da söz konusumu eğer herkesde söz konusu ise alacak arkadaşlarada çıkardığı ses konusunda bir fikir verir.Sizler için bir video çekip youtube'a yükledim.

http://youtu.be/UM911mygor4
  • 10-12 M2 bir oda için trd-0820ER modeli yeterli olur mu arkadaşları, yoksa trd-1025 alacağım, Kullanan arkadaşlar varsa eğer bir fikir verirseniz sevinirim.
  • turan_erol T kullanıcısına yanıt
    Bahaus ta ucuz radyatörler var 125Tl filan termostatlı. Ben onları merak ediyorum nasıl acaba. Dragon modellerin ısı yayma sistemi diğerlerinden farklı ve daha avantajlı diye biliyorum. Isınan havayı direk yukarı yükseliyor ve evin içinde sirkülasyon sağlıyor. 1. kademede 2 metre uzaklıktaki termometrede her 3-5 dkde bir 0.1 derece artış sağlıyor benim kullandığım yerde.
  • lamettrie kullanıcısına yanıt
    Delonghi Dragon serisine karar verdim ama, TRD-0820 yetermi diye düşünüyorum.Yoksa TRD-1025 alacağım. Kuşadası'na atandım henüz kış görmedim burada ama çok soğuk bir kış geçmediğini söylüyorlar. İzmir-Aydın-Muğla gibi bölgelerde kullanan arkadaşlar varsa daha iyi bir fikir elde edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hog_hoggen

Arkadaşlar daha 1 ayını doldurmamış bir dragon3 trd-1025 radyatörüm var ve sesler çıkartıyor. Kullanan arkadaşlar bir bakabilirler mi acaba benzer bir durum onlarda da söz konusumu eğer herkesde söz konusu ise alacak arkadaşlarada çıkardığı ses konusunda bir fikir verir.Sizler için bir video çekip youtube'a yükledim.

http://youtu.be/UM911mygor4

Arkadaşım halen yapıyormu? Bende Dragon4 var ses yapıyor ama, oda ısı degişiminden genleşmeden oluşan dogal çıtırtı sesi . zaman tutmadım ama hemen kesiliyor ses..

Bende çok araştırdım TRD-0820 8 dilim mi O mu BUMU Fakir e yöneldim falan. TRD-1025 10 dilim fan'sız ama tasarımndan kaynaklanan hava üfleme olayı var dediler . Aldım Varmış gerçekten .Çok başarılı Helal olsun yapanlara .. sekiz ve 10 dilim arasında çok ısı farkı olmaz kanaatindeyim sadece 8dilim li çabuk ısınır kapandıgı zaman çabuk ısı kaybeder . 10 dilim biraz daha geç ısınır kapandıgında birazdaha geç soğur. Bu senin kafanı karıştırmasın ısı ve soguma farkı 10dk geçmez iki ürün açısından. Bunları ben kıyas etmedim, bende araştırdım sordum burayı takip ettim . Mantıklıda geldi . Birde TRD 08208 dilim 2000 Watt - TRD-1025 10 dilim 2500Waat Max. güleri Bende TRD 1025 Dragon4 seçtim neolur ne olmaz diye ... Bu arada bende İzmir/Karşıyaka dayım ( mesafesi 90km 1saatlik mesafe )Şöyle söyleyeyim Kuşadası nın kışı buraya göre daha soğuktur :) Madem sordun fikir açısından, Benim fikrim 10 dilim alınmasından yana..

• quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Serdar Bilgiç

Bende çok araştırdım TRD-0820 8 dilim mi O mu BUMU Fakir e yöneldim falan. TRD-1025 10 dilim fan'sız ama tasarımndan kaynaklanan hava üfleme olayı var dediler . Aldım Varmış gerçekten .Çok başarılı Helal olsun yapanlara .. sekiz ve 10 dilim arasında çok ısı farkı olmaz kanaatindeyim sadece 8dilim li çabuk ısınır kapandıgı zaman çabuk ısı kaybeder . 10 dilim biraz daha geç ısınır kapandıgında birazdaha geç soğur. Bu senin kafanı karıştırmasın ısı ve soguma farkı 10dk geçmez iki ürün açısından. Bunları ben kıyas etmedim, bende araştırdım sordum burayı takip ettim . Mantıklıda geldi . Birde TRD 08208 dilim 2000 Watt - TRD-1025 10 dilim 2500Waat Max. güleri Bende TRD 1025 Dragon4 seçtim neolur ne olmaz diye ... Bu arada bende İzmir/Karşıyaka dayım ( mesafesi 90km 1saatlik mesafe )Şöyle söyleyeyim Kuşadası nın kışı buraya göre daha soğuktur :) Madem sordun fikir açısından, Benim fikrim 10 dilim alınmasından yana..

Çok teşekkür ederim yorumunuz için...

• İrfan Serdar Bilgiç kullanıcısına yanıt
    TRD4-1025 Siparişi verdim, inşallah ihtiyacımı karşılar...Tekrar teşekkürler yardımınız için.
  • Merhaba bu tavsiye ettiginiz radyatorlerde gunde 7_8 saat kullanimda ne kadar yakar acaba ekonomik mi tskler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • argonargon A kullanıcısına yanıt
    Selam şuan 1(KW) ELEKTİRİK kilova (saat ) fiyatı 0,35 kuruş cıvarı , delongi dragon 4 için minumum çalışma ( 1.kademe) 1500w ise yani ( 1kw 1000w ) buna göre 1saat te 1500w 0.52 kuruş gibi bir fiyat oluşur. yanlış bilgi ise arkadaşlar beni düzeltsin lütfen..
    İnanıyorumki beyeneceksiniz adamlar iyi yapmış Japonlar degil ama sanırım busefer Fıransızlar yapmış :D
  • bende yeni doğan çocuğum için en uygun ısıtıcı olarak yağlı radyotöre karar verdim. bekarlık yıllarımdan kalma zass marka 2. el aldığım radtöterden yola çıkarak zass markasına yöneldim. fakat 2008 den beri satışının olmadığını öğrenince en iyi ve en verimli markanın arayışı başladı. donanım haber sayesinde delonghi markasının en makul yağlı radyatör markası olduğunu karar verdim. sonra bu forum sayesinde delonghi dragon mu? yoksa vento mu? arayışa yöneldim. en sonunda delonghi vento almaya karar verdim. en uygun fiyata (243 tl) aynıgünkargo diye bi siteden buldum. daha önce alışveriş yapmadığım bu siteyi yine netteki yorumlar sayesinde tercih ettim. önce arayıp stok sordum var dediler. bende siparişimi verdim ertesi gün ısıtıcı elime ulaştı. kitapcığında dediği gibi iki saat balkonda çalıştırdım kokusu atması için sonra kullanmaya başladım. ilk bi kaçgün giderek azalan bir boya kokusu yaptı. artık haftası oldu ve kokuyu duymuyorum. 70 m3 lük odamı 10 dk içerisinde ısıtmayı başardı. sonra 1. kademesine almamla ısıyı korumaya devam ediyor. gerçekten tanıtım filmindeki gibi sanki içerisinde fan varmış gibi üzerinden sıcak hava üflüyor 5 dk içinde kendisini ısıtıyor kapattıktan 15-20 dk sonra soğuyor. burada yorum yazarak delonghi vento 12 dilimli yağlı radyotör almama vesile olan tüm arkadaşlara teşekkürler.

http://www.aynigunkargo.com/delonghi-v551225-vento-yagli-radyator-12-dilim

• arkadaslar bebek icin kullanacaksiniz, bebek ile arasinda en az 2m mesafe olmasina dikkat edin. arada odayi havalandirin. elektromanyetik alandan dolayi bebeginiz zarar gormesin.
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    yağlı peteğinde mi zararlı elektoro manyetik alanı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer2077

yağlı peteğinde mi zararlı elektoro manyetik alanı var?

elektrikle calisan bütün aletler buna dahil, kimi az kimi çok. internette küçük bir arama ile bu konuda çok fazla bilgiye ulaşabilirsin.
    kendimizi ve cocuklarimizi bundan tamamen korumanin bir yolu yok ne yazikki.
  • Dragon4 TRD-1025'im geldi... Kokusu gitsin diye biraz çalıştırdım iyi ısıtıyor gibi ama çalıştığım oda çok büyük olduğu için tam fikir edinemedim.. Birkaç gün evimde kullanayım bakalım... Hayrını görürüz inşallah.
  • Yağlı radyatörlerin kapattıktan sonra geç soğumasının eğer bir avantajı varsa bunun ne olduğunu bazı arkadaşlar yanlış anlıyor olabilir.

Bu kalan ısı bedava değildir. Bunun parasını aleti açtığınız andan itibaren aletin kendini ısıtması sırasında peşinen ödemiş oluyorsunuz.

Bu özelliği isteyebilirsiniz okey fakat bu mesela infrared ısıtıcılara göre ekonomik bir avantaj sağlamamaktadır.

Ayrıca marka ve modeller arasında elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirirken verim farkı KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE yoktur.
  • dragon 3 var bende 1-2 ay önce almıştım dün çalıştırdım hava dışarıda 17 derce iken bir saat tam performans çalışmada içerisini 21,5 derece yaptı çokta saguk olamadığı için kapattım ama daha iyi bir performans beklerdim doğrusu havalar daha da sagudugunda yetmeyecek gibi hatay gibi ılıman bir yerde iş görmezse nerede ısıtır bu cihaz ki
  • Arkadaşlar, daha önce burada paylaşmıştım Delonghi TRD 1025 DRAGON 10 Dilim Yağlı Radyatör aldım diye, buradaki yorumları dikkate alarak kademeyi ve termostat ayarlarını yaptım, öğrenciyim ve oturduğum ev 15 - 20 m2 arasında, sabahları evde olmuyorum akşam 6 gibi evde oluyorum ve yağlı radyatörü ilk önce 3.cü kademede çalıştırıyorum ve termostatı da sonuna kadar açıyorum, ilk yarım saat böyle çalıştıktan sonra 1.ci kademeye getiriyorum ve kırmızı ışığa kadar termostatı da indiriyorum, elektrik faturam gelmedi, geldiği zaman sizleri bilgilendireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratasli

Arkadaşlar, daha önce burada paylaşmıştım Delonghi TRD 1025 DRAGON 10 Dilim Yağlı Radyatör aldım diye, buradaki yorumları dikkate alarak kademeyi ve termostat ayarlarını yaptım, öğrenciyim ve oturduğum ev 15 - 20 m2 arasında, sabahları evde olmuyorum akşam 6 gibi evde oluyorum ve yağlı radyatörü ilk önce 3.cü kademede çalıştırıyorum ve termostatı da sonuna kadar açıyorum, ilk yarım saat böyle çalıştıktan sonra 1.ci kademeye getiriyorum ve kırmızı ışığa kadar termostatı da indiriyorum, elektrik faturam gelmedi, geldiği zaman sizleri bilgilendireceğim

Bu tür bir strateji ile daha ucuza daha çok ısınmayı hedefliyorsanız bu olmayacak. Bu ısıtıcılar her fan, her sıcaklık kademesi ve bunların her türlü kombinasyonunda hep %100 verimle çalışırlar.

Ayarları canınız istediği gibi sadece konforunuzu düşünerek ayarlayın. Az ısınınca az çok ısınınca çok ödersiniz, bu kadar basit.

EDİT; İlk açılışta maksimum değerlerde çalıştırıyorsunuz galiba sonrada konfor seviyenize indiriyorsunuz. Bende olsam böyle yapardım. yukarıdaki yorumum sadece ayarlarla oynayarak cihazın veriminin değiştirilemeyeceği manasındadır yoksa yanlış yapıyorsunuz demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 19 Kasım 2013; 16:47:04 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.