Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.178
Cevap
32
Favori
556.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celutska

Ustad, dragon ile vento arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. zahmet + masraf etmenize değmeyebilir.

tahminim: 1 derece fark ederse kendinizi şanslı sayın. :) ayrıca aradaki farkın odayı daha kısa sürede ısıtmak olduğunu düşünüyorum. örneğin biri 30 dk da 24 dereceyi bulacakken diğeri 25 dk da... gibi...

bu tür alışverişler biraz da şans işi belki benim kullandığım cihazda bir sıkıntı mevcuttu bilmiyorum. ben ventonun ısıtmasındnan memnun kalmadım yalıtımı iyiyse 20m²den daha küçük odalarda tavsiye edebilirim heleki 10 15m2 için yterli olacağını düşünüyorum ama benm odam için umduğum verimi alamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayderin

quote:

Ustad, dragon ile vento arasında çok fark olacağını düşünmüyorum. zahmet + masraf etmenize değmeyebilir.

tahminim: 1 derece fark ederse kendinizi şanslı sayın. :) ayrıca aradaki farkın odayı daha kısa sürede ısıtmak olduğunu düşünüyorum. örneğin biri 30 dk da 24 dereceyi bulacakken diğeri 25 dk da... gibi...

bu tür alışverişler biraz da şans işi belki benim kullandığım cihazda bir sıkıntı mevcuttu bilmiyorum. ben ventonun ısıtmasındnan memnun kalmadım yalıtımı iyiyse 20m²den daha küçük odalarda tavsiye edebilirim heleki 10 15m2 için yterli olacağını düşünüyorum ama benm odam için umduğum verimi alamadım.

Bende geçtiğimiz ay Dragon 4 modelini hafta sonları kullandığım 32m2 yalıtımlı sayılabilecek doğramalar çift camlı üstü izocam kaplı oda için aldım. ilk kullanımda hava sıcaklğı 16 derece iken fayda sağlar gibi oldu fakat sonraki hafta havalar 5 dereceye düşünce varlığı dahi hissedilmedi. baktım olacak gibi değil hiç uzatmadan soba kurdum ve sorunu çözdüm. Dragon 4 de aldıktan sadece 3 hafta sonra 110 tl zararla sattım. benden size tavsiye kullanacağınız alan 20 m2 den büyük ise hiç bulaşmayın çünkü ısıtmaz. üzerinde yazan 75 m2 alanı belki antalya da ilkbaharda ısıtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_Robin -- 9 Aralık 2013; 23:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Robin

quote:

quote:

Bende geçtiğimiz ay Dragon 4 modelini hafta sonları kullandığım 32m2 yalıtımlı sayılabilecek doğramalar çift camlı üstü izocam kaplı oda için aldım. ilk kullanımda hava sıcaklğı 16 derece iken fayda sağlar gibi oldu fakat sonraki hafta havalar 5 dereceye düşünce varlığı dahi hissedilmedi. baktım olacak gibi değil hiç uzatmadan soba kurdum ve sorunu çözdüm. Dragon 4 de aldıktan sadece 3 hafta sonra 110 tl zararla sattım. benden size tavsiye kullanacağınız alan 20 m2 den büyük ise hiç bulaşmayın çünkü ısıtmaz. üzerinde yazan 75 m2 alanı belki antalya da ilkbaharda ısıtır.

Hocam naptın 72metre kare değil bu alanlar 75 metre küptür :) 72 metre kare ile ısınılır mı. Eğer bu mantıkla aldıysanız zaten yanlış yapmışsınız. 32 metre kare bile çok tek ısıtıcı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

quote:

quote:

quote:

Hocam naptın 72metre kare değil bu alanlar 75 metre küptür :) 72 metre kare ile ısınılır mı. Eğer bu mantıkla aldıysanız zaten yanlış yapmışsınız. 32 metre kare bile çok tek ısıtıcı için.

Yok hocam oda 32m2 ama tavan teras katı olduğu için biraz alçak sadece 2.4m, yani sözde sınırlar içinde kalıyor.
    12m2 lik yan odada denediğimde rahat bir ortam oluştu diyebilirim. Benim görüşüm Yalova'da ki kış şartları için konuşuyorum bu cihazın randıman vereceği 15 max 20m2 muhafazalı ortamlardır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

quote:

quote:

quote:

Yok hocam oda 32m2 ama tavan teras katı olduğu için biraz alçak sadece 2.4m, yani sözde sınırlar içinde kalıyor.
    12m2 lik yan odada denediğimde rahat bir ortam oluştu diyebilirim. Benim görüşüm Yalova'da ki kış şartları için konuşuyorum bu cihazın randıman vereceği 15 max 20m2 muhafazalı ortamlardır.

32 metrekare için hata etmişsiniz bence almakla zaten. Maksimum 20 metrekarelik yalıtımlı yerlerde iş görür bu cihazlar dediğiniz gibi. Zira tek petek gibi düşünün.

Kışın küçük odalarda yaşam alanı oluşturanlar için gayet ideal ama 20 metrekare üstü, salon vs için hiç düşünülmesin bence.

• beyler ortalama 26 m2 odam var 2.85 tavan yüksekliği 11,4 m2 eşyalar var bana kalan ıvır zıvır hariç 14 m2 net alan. raksın yağlı radyatörünü almak istiyorum n11 den 150 tl . 33 tl çek+en para ile 93,6 tl ediyor iş yapar mı yoksa bi ufo al bak keyfine mi diyorsunuz?. pencere ve balkon kapısı panjurlu. neredeyse işten sonra bütün vaktim odamda geçiyor evin diger kısımlarında pek takılmıyorum. acaba diyorum infrared ısıtıcı daha mı işlevsel olur ?
  • Red_Robin R kullanıcısına yanıt
    75 metrekare alanı ısıtması mümkün değil ki. Metreküp o. İyi okuyun lütfen. Hayat ayrıntılarda saklıdır. Almanlar niye başarılı bir halk.Ayrıntılar yüzünden.Biz ise yazılanı okuyup yorumlamakta bile eksiğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz2200 -- 10 Aralık 2013; 14:43:19 >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Hocam radyatör alacaksan öyle bir odaya güçlü bir şey alman lazım. 12 dilim ve 2500w altında düşme. Benim gibi yakınına koyarsın cihazı. ayağını filan ısıtırsın. iş görür.
  • Red_Robin R kullanıcısına yanıt
    bende dragon 4 ün 75m³ısıttığını biliyorum.

bence bböyle bir alışveriş yaparken özellillerine tam kanmamak gerekiyor. mesela 75m³odaya yetecek yazıyordur ama milim hesabıyla 75m³ bi odanız varsa ısıtmada yeterli olmayabilir.

heleki soğuk bir yerde oturuyosanız işler durum daha da kötü

• Merhabalar,

Kış da gelince beni de bir ısıtıcı arayışı sardı. Şu an 1600 wattlık bir ufo tarzı ısıtıcı kullanıyorum. 16m2 oda (50-55m3). Dün gece mesela, dışarıda hava muhtemelen 5 derece altı iken, termostatlı çalışmasıyla soğuğu hiç hissettirmedi.
    Odanın yalıtımı çok iyi değil, berbat da değil. Pencere ve balkon kapısı var. Balkon kapısının her aralığını kapattım, bant çektim . Bir soğukluk hissediliyor kapı civarında; ama içeriye herhangi bir soğuk hava akışı olmuyor.
    Bu ay sıkça kullandım ısıtıcıyı, fatura henüz gelmedi. Acaba bir radyatör alsam benzer ya da daha verimli ısıtmayı daha ucuza getirebilir miyim? Mesai saatlerinde evde değilim.
    Eski modeli galiba bir DeLongi Vento buldum 180 liraya. Herkeste de bir Dragon 4 sevdası var. Ama o da 300+ lira. Ben şimdi n'apsam.
    Şu anki ufoyu, gerektiğinde oda ile mutfakta taşıyıp duruyorum. Bir yere götürünce, öbür taraf soğumaya başlıyor.

Çok yazdım; ama fikir verebilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

Merhabalar,

Kış da gelince beni de bir ısıtıcı arayışı sardı. Şu an 1600 wattlık bir ufo tarzı ısıtıcı kullanıyorum. 16m2 oda (50-55m3). Dün gece mesela, dışarıda hava muhtemelen 5 derece altı iken, termostatlı çalışmasıyla soğuğu hiç hissettirmedi.
    Odanın yalıtımı çok iyi değil, berbat da değil. Pencere ve balkon kapısı var. Balkon kapısının her aralığını kapattım, bant çektim . Bir soğukluk hissediliyor kapı civarında; ama içeriye herhangi bir soğuk hava akışı olmuyor.
    Bu ay sıkça kullandım ısıtıcıyı, fatura henüz gelmedi. Acaba bir radyatör alsam benzer ya da daha verimli ısıtmayı daha ucuza getirebilir miyim? Mesai saatlerinde evde değilim.
    Eski modeli galiba bir DeLongi Vento buldum 180 liraya. Herkeste de bir Dragon 4 sevdası var. Ama o da 300+ lira. Ben şimdi n'apsam.
    Şu anki ufoyu, gerektiğinde oda ile mutfakta taşıyıp duruyorum. Bir yere götürünce, öbür taraf soğumaya başlıyor.

Merhaba,

Dragon 4 daha üst model ancak dragon olmaması bir dez avantaj değil kesinlikle.

Delonghi bu cihazları en iyi yapan firmalardan birisi. Kaliteli, kullanışlı ve önerilebilecek sistemler.

Fakir ve zass marka ürünler de delonghi gibi kullanıcılar tarafından olumlu notlar alan ürünler ve tavsiye ediliyorlar.

Şimdi gelelim radyatör seçiminde neler önemli;

1. si bu tip tüm ısıtıcılar yaklaşık %100 verimle çalışırlar. Yani ısıtma kapasiteleri aynı güç(watt) değerleri için aynı(çok çok yakın) olmak zorunda.

Önemli olan konu ise ısıtılan havanın bir an önce radyatörden uzaklaştırıp, soğuk havanın yerini almasını sağlamak. Yani sıcak soğuk hava sirkülasyonunu hızlı bir şekilde yaparak daha fazla miktarda (m3) hava ısıtabilmek.

Bunu şöyle de açıklayabiliriz. 50 derece radyatör sıcaklığımız var. havayı 35-45 derece bandında ısıtıyor. Havayı ne kadar kısa sürede bu sıcaklığa çıkarırsa ve üfleyerek yerine soğuk havayı içine çekerse odayı da o kadar hızlı ve kayıp olmadan ısıtmış olur.

Unutulmamalı ki, radyatörlerin verimleri % 100 e yakındır ancak eğer ısınan havayı yeterince hızlı tahliye edemez ve ısıtmaya çalışmaya devam ederse o kadar fazla kayıba yol açacaktır.

2. si ise bu sistemler çok detayın olmadığı basit sistemler.

-saç kaplama
    -ısı transfer yağı
    -rezistans/rezistanslar
    -termostat
    -düğmeler ve biraz kablo

Bu tip cihazlar ikinci el alınmaya uygun.

Almaya gittiğinizde yağ kaçağı olup olmadığına, düğmelerin stabil çalışıp çalışmadığına ve ve vaktiniz varsa termostadın düzgün çalışıp çalışmadığına bakmanız yeterli. Zaten düzgün kullanıldığında evladiyelik cihazlardır.

Ürün temiz ise dragon, vento, fakir yada zass olması ok bişey değiştirmeyecektir. Çok küçük farklar ise benim nazarımda detaydan ibaret.

Sen neden dragon aldın denilir ise; nispeten kullanıcı sayısının çok olması ve her ilden temin edilebilmesi. Yoksa vento da alabilirdim, fakir de.

Diğer markalardan da iyi ve kaliteli ürünler mutlaka vardır ancak bilgi sahibi değilim. Kullananlar bilgi verebilirler.

Saygılarımla.

• quote:

Merhabalar,

Ventodan cok memnunum yeni dragonda cok guzel ama gerek yok vento alin 16metre kareye yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: egeli1981

quote:

Merhabalar,

Merhaba,

Dragon 4 daha üst model ancak dragon olmaması bir dez avantaj değil kesinlikle.

Delonghi bu cihazları en iyi yapan firmalardan birisi. Kaliteli, kullanışlı ve önerilebilecek sistemler.

Fakir ve zass marka ürünler de delonghi gibi kullanıcılar tarafından olumlu notlar alan ürünler ve tavsiye ediliyorlar.

Şimdi gelelim radyatör seçiminde neler önemli;

1. si bu tip tüm ısıtıcılar yaklaşık %100 verimle çalışırlar. Yani ısıtma kapasiteleri aynı güç(watt) değerleri için aynı(çok çok yakın) olmak zorunda.

Önemli olan konu ise ısıtılan havanın bir an önce radyatörden uzaklaştırıp, soğuk havanın yerini almasını sağlamak. Yani sıcak soğuk hava sirkülasyonunu hızlı bir şekilde yaparak daha fazla miktarda (m3) hava ısıtabilmek.

Bunu şöyle de açıklayabiliriz. 50 derece radyatör sıcaklığımız var. havayı 35-45 derece bandında ısıtıyor. Havayı ne kadar kısa sürede bu sıcaklığa çıkarırsa ve üfleyerek yerine soğuk havayı içine çekerse odayı da o kadar hızlı ve kayıp olmadan ısıtmış olur.

Unutulmamalı ki, radyatörlerin verimleri % 100 e yakındır ancak eğer ısınan havayı yeterince hızlı tahliye edemez ve ısıtmaya çalışmaya devam ederse o kadar fazla kayıba yol açacaktır.

2. si ise bu sistemler çok detayın olmadığı basit sistemler.

-saç kaplama
    -ısı transfer yağı
    -rezistans/rezistanslar
    -termostat
    -düğmeler ve biraz kablo

Bu tip cihazlar ikinci el alınmaya uygun.

Almaya gittiğinizde yağ kaçağı olup olmadığına, düğmelerin stabil çalışıp çalışmadığına ve ve vaktiniz varsa termostadın düzgün çalışıp çalışmadığına bakmanız yeterli. Zaten düzgün kullanıldığında evladiyelik cihazlardır.

Ürün temiz ise dragon, vento, fakir yada zass olması ok bişey değiştirmeyecektir. Çok küçük farklar ise benim nazarımda detaydan ibaret.

Sen neden dragon aldın denilir ise; nispeten kullanıcı sayısının çok olması ve her ilden temin edilebilmesi. Yoksa vento da alabilirdim, fakir de.

Diğer markalardan da iyi ve kaliteli ürünler mutlaka vardır ancak bilgi sahibi değilim. Kullananlar bilgi verebilirler.

Saygılarımla.

egeli,

Söylediklerinize katılıyorum bu konuda tecrübeli olduğunuz anlaşılıyor. Yalnız birşeyi hazır siz açmışken biraz daha detaylandırmakta fayda var. Yağlı radyatörleri daha iyi anlamak için böyle detayları konuşmakta fayda görüyorum yanlış anlamayın lütfen.

diyorsunuz.

Bunu söylerken ekonomik kayıptan bahsediyorsanız ben buna katılmıyorum. Eğer ısınan hava radyatörün çevresinden daha yavaş uzaklaşırsa radyatörün kendi sıcaklığı artar, dolayısıyla elektriksel direnç değeri artar, dolayısıyla daha az akım çeker, dolayısıyla daha az para harcar.

Mesela ilk çalıştığında kendide soğukken 2600 watt yakan 2500 wattlık radyatör kendini ısıtınca ancak 2500 yakar. kendini dahada ısıtınca 2450 de yakabilir. Buda yanlış anlaşılmasın termostatı kökleyelim çok ısıtsın az ödeyelim algısı oluşmasın. Verim hep %100 olduğu için Kaç watt çekiyorsa o kadar ısıtır o kadar ödersiniz.

Radyatöre entegre fan ortmda daha homojen bir ısı dağılımı sağlar. eğer istenen bu ise fanın tek faydası bunu sağlamasıdır. ekonomik verim artışı sağlamaz. ben şahsen bu baca etkisi olayının pazarlama ötesi bir manası olduğunu düşünmüyorum. Tam tersine eğer homojen ısı dağılımı için fan kullanılacaksa ısınan hava yere doğru verilmeliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 11 Aralık 2013; 12:08:48 >

• Dediğiniz gibi, ısınma sürecinde havanın sirküle edilme süresi önemliyse, Dragon 4'te bunun 170-180% daha hızlı hava akımına sahip olduğu belirtiliyor. Gerçekten de öyleyse, 120-130 lira daha fark verip, Dragon 4 alayım mı? Sağa-sola borcum olmasa düşünmeden alacağım; ama cimrilik işte. Ufoyla bir tarafım yanıyor, diğer tarafım donuyor

Şu aynıgünkargo'dan çeksem mi acaba bir Dragon 4?
  • quote:

Dediğiniz gibi, ısınma sürecinde havanın sirküle edilme süresi önemliyse, Dragon 4'te bunun 170-180% daha hızlı hava akımına sahip olduğu belirtiliyor. Gerçekten de öyleyse, 120-130 lira daha fark verip, Dragon 4 alayım mı? Sağa-sola borcum olmasa düşünmeden alacağım; ama cimrilik işte. Ufoyla bir tarafım yanıyor, diğer tarafım donuyor

Şu aynıgünkargo'dan çeksem mi acaba bir Dragon 4?

Aynı teknolojiye neden 4 katı para ödeyeceksiniz. Pazarlama lafları asıl teknolojiyi değiştirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 11 Aralık 2013; 12:43:28 >
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    4 katı mı? Fansız ısı dağılımını iyi yapabilen iyi bir ürün varsa onu alırım o zaman. Hangisi ki o? Konu hakkında bilgim yok, son iki gündür araştırmaktayım. hizlial'da 189'a DeLonghi Vento'nun, zamanlama ayarlı olanı var, 2000 watt. Daha da mı ucuzu var yani?
    Bildiğiniz belli bir ürün varsa çok iyi olur.
  • quote:

4 katı mı? Fansız ısı dağılımını iyi yapabilen iyi bir ürün varsa onu alırım o zaman. Hangisi ki o? Konu hakkında bilgim yok, son iki gündür araştırmaktayım. hizlial'da 189'a DeLonghi Vento'nun, zamanlama ayarlı olanı var, 2000 watt. Daha da mı ucuzu var yani?
    Bildiğiniz belli bir ürün varsa çok iyi olur.

Fansız ısı dağılımını daha iyi yapmak... Baca etkisi dolayısıyla...???

Baca etkisi pazarlama lafını tamamen unutun. Isınan hava yukarı çıkar. Ister oluk yapın ister ferforje, dantel, hiç fark etmez. Sistemde fan yoksa hepsi aynı miktarda, aynı fiyata ve ısıyı aynı etkinlikte dağıtarak çalışırlar.

Marka, kalite detaylarını karıştırmamak için size hepsi buradadan bir başka delonghi göstereyim. bu bugün 109 liraymış, HCM-2030, yalnız 2000 watt;

Marka serbest olursa, Koçtaşta HD907-9Q galiba blyss, 99 tl 2200 watt.

2000 watt, BLYSS CH-2000M, 40 lira. (yağsız galiba, ne fark eder ?)

ısıyı daha iyi dağıtmak istiyorsanız 150 liraya, fanlı, BLYSS 11 DİLİM YAĞLI RADYATÖR NDB-1G-29T , 2500 watt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 11 Aralık 2013; 14:15:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

Arkadaşlar 150 liraya kadar bütçem var. Öğrenciyim. 9-10 metrekare odam var. En uygun ısıtıcı öneriniz nedir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

elektrikli battaniye ve tercihan, herhangi bir markadan, devrilme emniyetli 30 liralık infrared ısıtıcı veya 30 liralik fanlı rezistanslı , bugünlerde seramik diyorlar galiba, ısıtıcı.
  • hocam teşekkürler yorumunuz için. buradaki arkadaşlarımın hepsi bir radyatör sevdasına düştü. bende dayanamadım, @celutska'nın konusunu görüp arzum 11 dilimli siparişi verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanry

hocam teşekkürler yorumunuz için. buradaki arkadaşlarımın hepsi bir radyatör sevdasına düştü. bende dayanamadım, @celutska'nın konusunu görüp arzum 11 dilimli siparişi verdim.

Yağlı radyatör olacaksa delonghiye göre daha anlamlı bir fiyatı var. Güle güle kullanın yalnız hatta çok yüklenmeyin. 3000 watt'ı devamlı ve güvenli olarak kaldıracak hat Türkiyedeki evlerin %99 unda yok. Uzatma kablosu kullanmamaya bakın.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.