Şimdi Ara

Elektro gitar çalanlar yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektro gitar alacam ama fiyat hakkında hiçbir fikrim yok. Ve çalması kolaymı ? Biraz bilgilendirirmisiniz ?

• kardesim oncelikle butcen ne ve tarzin ne her iste atlanmasi gereken bir engel vardir pratik yapmalisin hem de yetenegine bagli
  • merhaba, ben 2 yıldır elektro gitar ile uğraşıyorum.evet, uzun bir süre değil ama verebilecek azda olsa bilgim var.öncelikle eğer hiç gitar çalmadıysanız, ilk defa elinize alacaksanız ve bütçenizde fazla değilse çok yukarılara gitmeyin.500-600 liralık gitarlar işinizi bence başlangıçta görür.fakat böyle dedim diye meşhur "önce klasik alıp sonra elektroya mı başlasam?" duygusuna kapılmayın.bu çok çok yanlış bir düşüncedir çünkü klasikle elektro arasında dağlar kadar fark var.ama bence başlangıçta düşük bütçeli bir şeyler almalısınız.çünkü aldıktan sonra bıkma şansınız da var.şimdi çok büyük bir hevesiniz olsada emin olun düşünceleriniz değişebilir.dediğim gibi düşük bütçeli gitarlar seçin.fakat düşük bütçeli olup çok berbat olanlarıda almayın örneğin ibanez'in 700 liralık çok iyi gitarları var.tabi atlamadan ibanez biraz sert bir gitardır, yani beatles çalmak istiyorsan tam tonu alamazsın ama metallica gibi biraz daha hard çalacaksan ibanez kesinlikle mükemmeldir.ibanez tavsiyemdir ve tabi amfi de almanız şart.aynı şekilde ev için ibanezin 120-200 liralık benim de kullandığım çok güzel amfileri var.ve tabi gitarı nasıl seçmeliyim sorusu için şunu söyleyebilirim, eğer birebir görerek alacaksanız oturun, alın gitarı kucağınıza, takın amfiye ve çalmayı deneyin.dip gürültüsü dediğimiz içten gelen bir cızırtı var eğer o cızırtı çok çok fazlaysa almayın.ama dip gürültüsü elbet olacaktır sadece eğer fazlaysa almayın, ve tabi dip gürültüsünü en aza indirmek için ne yapabilirim diyorsanız onun cevabıda güzel bir jak kablosu almaktır.daha fazla uzatmadan geçiyorum.çalmasına gelince daha önce klasik gitar çaldıysanız emin olun elektro çok daha basit ve eğlencelidir.çünkü teller arası mesafe azdır ve bununla birlikte klavyesinin eni daha küçüktür.buda kolay çalmanızı sağlar.daha ne yazabilirim bilmiyorum ama eğer sorularınız varsa özel mesaj atın, kesinlikle yardımcı olmaya çalışırım.iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefferson airplane -- 30 Mart 2014; 20:55:43 >

• jefferson airplane kullanıcısına yanıt
    Ben clasik çalıyorum ve biz arkadaşlarla rock grubu kurcaz. Duman tarzı çalacaz. Ben hangi marka alayım bir gitara en fazla 250 verebilirim. Öğrenciyim babam bana asla almaz. Haberi bile olmayacak. Adanada yaşıyorum önerdiğiniz bir marka varsa yardımcı olun anfi olarakta hangilerini önerirsiniz ? Bu arada ders almayı planlamıyorum. Bende yetenek var clasik gitar dersi almadan çalıyorum gayet normalim ve mesela bir şarkıya nota uydurabilirim kulağım var. Ben grupta hem solist hem elektro çalcam çokta birşey çalmayacam :D Cevabınızı bekliyorum
  • zecakar arkadaşım, şimdi dolarında yükselmesiyle 250 liraya elektro gitar + amfi çok zor.eskiden 100 lira olan amfiler şimdi 250 lira dolar yüzünden.cort falan belki bulursun o fiyata ama bence biraz daha para biriktirmelisin.yani aceleye getirip 250 liraya gitar + amfi alırsan elektro gitardan nefret etmeye başlarsın.özellikle yeni başlayanlar kötü gitar aldıklarında hemen bırakıyorlar.yani çok zor çalması kötü gitarda.yada 400 lira civarında çok güzel cort elektro akustik var.yani elektro çalan bir arkadaşını bulup sende onunla arkadan vokal yapabilirsin.özet olarak bence 250 liraya gitar+amfi işine girme, üzülüyorsun böyle şeyler okuyunca biliyorum ama malesef benim düşüncem bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefferson airplane -- 30 Mart 2014; 22:31:58 >
  • jefferson airplane kullanıcısına yanıt
    Hayır sadece gitar 250 diyorum anfi artık kaç olursa :D Bu arada 2. el buldum cort markası 250 TL istiyor anfi yok ama ben ayrı alacam anfiyi sizce iyimi ?
  • 250 liraya alabileceğin en iyi marka bence cort.illa 250 liraya alıcam diyorsan al, ne diyim
  • Giriş setlerinden alıp kendini deneyebilirsin. İlgini ölçerek sonra nasıl ilerleyeceğine karar verirsin.

Örneğin: Jay Turser gitar + Nux kulaklık amfisi. Bunun yanında da bazı hediyeler veriyor:

Elektro gitar çalanlar yardım

• kardesim 250 liralik butceye cort alabilirsin yapicak bi sey yok ibanez 2. ellere bakabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.