Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende klasikten elektroya gectim hiçbir sakıncası yok ogrenmen gereken teknikler var yanlız manyetikler deki tını biraz farklı oluyor yani yapabileceğin cok daha fazla teknik var bunları ogrenmen gerekiyor klasik gitardaki parmak aklıştırmalarıa tabiki işine yarayabilir ama ben sana pena ile calmanı tavsiye ederim epiphone explorer de harikadır arkadasım gulegule kullan ama iki modeli var onun bir klasik gibson double sensor dedikleri diğeride cift humbuckerli ben sensorlusunu daha cok seviyorum ama ikiside cok iyidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocker

slm arkadaşlar ben 1 yıldır klasik gitar çalıyorum.nota bilgisi ve vs... var.elektro gitara geçmek için en fazla ne bilmek gerekir ne marka gitar önerirsiniz.klasik gitardan elektro yo geçmek iyi bi fikirmi sizce daha öncede bi msj bıraktım ama cwp gelmedi lütfen birini z cwp lasın bu topic yardımlaşmak amaçlı sanırım biri si yardım etse iyi olur kimse bişi demiyo.......

elektroya geçmek için bir bilgi gerekmiyor yalnız geçtikten sonra ilerletmek için uğraşacaksın tabi hiç klasik çalmadan elektro ile başlayanlar da var yani o konuda sorunun olmaz.

ne marka önerirsiniz demişsin ama verebileceğin miktarı hiç söylememişsin.bu şekilde pek yardım edebileceğimizi sanmıyorum biraz daha bilgi verirsen ne tarz çalıyorsun ya da çalmak istiyorsun ne kadara kadar çıkabilirsin para konusunda vsvs.

"iyi bi fikir mi "demişsin,o sorunun yanıtı bizde değil sende.yani biz seni tanımadan burdan ne desek yalan olur gerçekten çalmak isteyip istemediğini ancak sen bilirsin değil mi?

• doruk sana ilk once bir guitar pro 4 yukleyip sonradawww.mysongbook.com dan search de hangi konuda gelişmek istiyorsan onların exersizlerini aramanı tavsiye ederim download etmen 10 saniye bile almaz vede petrucci ğaul gilbert frank gamble yngwie malmsteen gibi adamların gitar video larında kullandığı bir suru alıştırma vede lick lerin tabları var ayrıcada dinleyebiliyorsun... Buradan tab yazmak bence cok daha zorlastırır işini dinleyerek tab okumak cok farkettiriyor ah ah keske bizim zamandada olsaydı bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafer666
    dostum bu topicte gitar üzerine de çok şeyler konuştuk. zaten swiss le de bu şekilde tanıştık.
    ben de bin pişman oldum bu arkadaşla ticaret yaptığıma ama elden gelen bişey yok. ondaki gitar amfisiyle bendeki processoru takas yaptık.yapmaz olaydık.65 milyon üstüne para verecekti.aslında bu bile büyük kıyaktı.çünkü amfinin sıfır fiyatı 100 küsür processorun ise 200 küsür idi. o zaman parası olmadığını ve daha sonra ödeyebileceğini söyledi.ben de kabul ettim. zaman geçtikçe swiss kardeşimin samimiyetinden şüphe etmeye başladım.ilk önceleri özel mesaj ile halletmeye çalıştım sorunları.hem de hep tatlı dille. daha sonra ortaya sadece onun anlayacağı şekilde küçük hatırlatmalar yazdım. baktım ki artık cevap verme gereği bile duymuyor ben de dayanamadım yukardaki yazımı yazdım. dikkat ederseniz yine cevap vermedi.

topic i böyle gereksiz şeylerle işgal ettiğim için özür dilerim herkesten.

arkadaşın ben de her türlü bilgileri mevcut yaptığımız tüm yazışmalar da kayıtlı.eğer olaya yapıcı bir şekilde yaklaşmaz ve bu mevzuyu halletmezse ben de olayı başka yollardan çözmeye çalışacağım.

kısa zamanda cevap vermesini bekliyorum.aksi taktirde elimdeki tüm belgelerle birlikte gerekli makamlara başvurmayı düşünüyorum.

sizlerden de böyle bir tepki beklemiyordum açıkçası. birisi gülücük koymuş birisi ticarethane vs.. laf koymaya

Ya kardeş kusura baklma o gün kafam biraz bozuktu amfi kafayı yemişti bende öyle bi konuşma yaptım eger birilerini uzduysem cok cok cok ozur dilerim.

Bu arada bu sitede bi arkadaştan duymuştum tekrar soyleyeyim aramayın boşuna ultimate-guitar.com uyelik istiyo ama manyak bi site sizlere cok yardımı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 5 Şubat 2005, 12:28:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: megaoyun

[Ya kardeş kusura baklma o gün kafam biraz bozuktu amfi kafayı yemişti bende öyle bi konuşma yaptım eger birilerini uzduysem cok cok cok ozur dilerim.

üzülmekten çok insanların böyle bir şeye duyarsız olması şaşırttı beni. çünkü bu adam içimizden biri
  • gp4 gerçekten basit ve sağlam bir program ille de nota bilcem demiyosanız ideal
  • rocker kardeş.nikinden de anlaşıldığı üzre rock seviyosun.o zaman elektro çal derim.şimdi elektro ve klasiği farklı enstrumanlar olarak düşünmende yarar var.aralarında zorluk olarak bir fark yok.her enstrumanın başlangıcı kolay ilerisi zordur.yani klasiğin de çok zor ama bi o kadar güzel yanları var elektronun da.burda kendine şu soruyu sorman lazım.elektro mu klasik mi.yoksa ikiside mi?
    sevdiğin yönde devam edersen hem daha hızlı ilerlersin hem daha fazla haz alırsın.sonuçta bu iş ruh,sanat işi.
    zorluk,avantaj dezavantaj olarak karşılaştırma yapmak yanlış olur o yüzden.ikisi aynı zorlukta.tek kriter sensin...
  • marka konusunda da fiyat limitini söylersen daha rahat yardımcı olunabilir sanırım(rocker)
  • walla sağolun be 200$ falan ve aşağısıda yukarısıda olabilir.ben guitar pro var daha çok rock çalmayı düşünüyorum guitar prodan tab ve nota okuyabiliyorum elektro gitar için taba mı ağırlık vermek gerek.cort ve washburn un x serisi yeniler için ii diye duydum penaya ağırlı veriyorum.ritm olayları filan nası oluyo nota gerekirmi elektro için.çoooooook sağolun cwp verdiğiniz için.
    bi de pedal illaki gerekirmi ??*
    nye ağırlık vermemi önerirsiniz.
    klasik gitar bildiğim için ilerlemek nası olur hızlı olurmu???*
  • quote:

Orjinalden alıntı: zafer666

quote:

Orjinalden alıntı: megaoyun

ohooo topic donmus ticarethane ye kardes bi daha bu topic ikinci sayfaya duserse hic yukarlara cıkarmıycam bu son olsun biraz gitar konusun yaw

dostum bu topicte gitar üzerine de çok şeyler konuştuk. zaten swiss le de bu şekilde tanıştık.
    ben de bin pişman oldum bu arkadaşla ticaret yaptığıma ama elden gelen bişey yok. ondaki gitar amfisiyle bendeki processoru takas yaptık.yapmaz olaydık.65 milyon üstüne para verecekti.aslında bu bile büyük kıyaktı.çünkü amfinin sıfır fiyatı 100 küsür processorun ise 200 küsür idi. o zaman parası olmadığını ve daha sonra ödeyebileceğini söyledi.ben de kabul ettim. zaman geçtikçe swiss kardeşimin samimiyetinden şüphe etmeye başladım.ilk önceleri özel mesaj ile halletmeye çalıştım sorunları.hem de hep tatlı dille. daha sonra ortaya sadece onun anlayacağı şekilde küçük hatırlatmalar yazdım. baktım ki artık cevap verme gereği bile duymuyor ben de dayanamadım yukardaki yazımı yazdım. dikkat ederseniz yine cevap vermedi.

topic i böyle gereksiz şeylerle işgal ettiğim için özür dilerim herkesten.

arkadaşın ben de her türlü bilgileri mevcut yaptığımız tüm yazışmalar da kayıtlı.eğer olaya yapıcı bir şekilde yaklaşmaz ve bu mevzuyu halletmezse ben de olayı başka yollardan çözmeye çalışacağım.

kısa zamanda cevap vermesini bekliyorum.aksi taktirde elimdeki tüm belgelerle birlikte gerekli makamlara başvurmayı düşünüyorum.

sizlerden de böyle bir tepki beklemiyordum açıkçası. birisi gülücük koymuş birisi ticarethane vs.. laf koymaya çalışmış...

swissair gercekten cok ayıp etmis.. zaten burdaki konusmalarından belliydi pek tekin biri olmadıgı.. . KINIYORUM!!..

• ya ben uzuluyorum boole yaa elektrocu elektrocuya guvenmicekse kime guvenicek yaa...umarim makul bi aciklamasi vardir olanlarin..
    tabi bunun yaninda bi de umarim birilerinde pamela-istanbul un solosunun tabi vardir...hatta bi de umarim ki bu tab nette her yerde karsima cikan yanlis tab degildir de doorudur..cok mu fazla sey umuyorum..fazla iyimserim galiba
  • doruk alacağın gitar ideal vede rahat klavyeli bir gitar ağacıda cok farketmez aslında eğerki rock muzik yapmak istiyorsan idealdir fakat klavye ve sap ayrı ağaclardan biliyorsun zaten bu gitarlar genelde blues, jazz tarzı muziklerde kullanılmaz sap vede klavyenin ayrı ağaclardan olması iki farklı yerdentını almanı sağlar buda mapple bir fender gibi ses alamayacağın anlamına gelir aslında yani clean kullanırken kucuk bir kaybın olur ama dediğim gibi o kocaman govdeli gitarlardan avantajı ise daha rahat vede ince bir klavyedsinin olması vede size biraz daha fazla hız katmasıdır... rocker arkadasımada soylemek istediğim bir iki konu var elektro vede klasik gitarı ikisinide cok farklı tekniklerle calan bir suru insan var bu yuzden acaba pena ilemi calsam yoksa ellemi calsam diye dusunmene hiç gerek yok rahat hissettiğin gibi calabilirsin vede istediğin konuda kendini gelistirebilirsin bunlara hiç bir engel yok elle calmak için ornek olarak paco de lucia (klasik calar normalde ama cok iyi iki tane elektro parcası vardı adlarını şimdi hatırlayamayacağım) mark knophler (dire straits in solisti) vede hem elle gerektiği yerdede pena ile calan jimi hendrix (hear my train coming de iki yonteminde cok guzel tekniklerini sergilemiş bana gore) ve eski butun blues gitaristlerine bakabilirsin . pena ile teknik içinde john petrucci joe satriani gibi adamlar yanında mesela penayı bile cok farklı kullanan yngwie malmsteen vede michael angelo ya bakabilirsin ikiside penayı ellerinde cevirerek calıyor ha birde vinnie moore var tabiki onuda onutmamak lazım. birde genelde taphing denilen bir tekniği cok fazla kulananlar var bunlarada ilk olarak aklıma van halen geliyo oda değişik bir teknik... gayet olması gerektiği gibi penayı kullananlar ise (yani daha oncede soylediğim gibi bu doğrudur diyebileceğim bir teknik yok aslında ama goze normak gorunen) steve ray vaughan var... bunlar gibi hosuna gidebilecek insanların video larını vs izlersen vede hosuna gidebilecek birisini bulursan ne calışacağın zaten kendiliğinden ortaya cıkar ben pek sevmem ama eric claptonunda adı gecsin bu kada mesaj yazmısım oda cok iyi bir isim..Yani ilk olarak kendine ornek alabileceğin birisini bulman gerekiyor bu insanında kendi tekniği olmasını tavsiye ederim muse gibi kısır isimler secmezsen senin için daha iyi olur.... gorusmek dileğiyle...(bu arada bu sahsi fikrim muse un gitaristi bile su anda gitara baslasa kendisini secmezdi (sadece bir fikir))...

• up.
  • +1

gitara baktım gayet sağlam.fiyat da ii gibi.rocker kardeşe de 200 dolar civarında cortları araştırmasını öneririm.castilladan uzak dur.cortun x serisinden sana uygun olanını alabilirsin.biraz daha çıkıp x-6 alabilirsin.seni bayaa idare eder.ne yapacam die düşünmene gerek yok.gitarı alınca ufkun açılır.ne yapacağını görürsün.almadan ne desek boş.heycanlısın anladığım kadarıyla.bu bile çalmak için yeter aslında

Am blues
  • arkadaslar...klavyenin üzerindeki beyaz noktalar neyi simgeliyor...ne işe yarıyorlar.....

bide gitarımın tellerini değiştirecem .. ama nasıl değiştireceğimi bilmiyorum..bana yardımda bulunur muusunuz..
  • woddy beyaz noktalar aradığın perdeyi bulmayı kolaylaştırır.

yani sen diyelim 14. perdeye basacaksın 12.perdedeki iki noktaya dikkat ederek direk buluyorsun 14 ü.
    onlar olmasa gövdeye yakın perdelerde sorun yaşanır baya.

gitar telinin farklı bağlandığı modeller de oluyor ama genelde aynı.sanırım doruk biryerlerde açıklamıştı ama yine de yazayım.

sap kısmındaki bağlantıları çıkar
    gövdeden teli tutup aşağı doğru ittir,gitarın altından telin devamının çıkması gerek.yakala onu teli çıkar.yeni teli al,ucunu aşağıdan iyi hedefleyip gitarın arkasındaki yerden doğru deliğe sok.sonra yukardan ucu çıkınca çek.sonuna gelince takılır zaten.sonra tekrar sapa bağla.

baştan bi okudum biraz karışık oldu galiba anlatamadıysam söyle resimli koyayım buraya.

• peki akort u nasıl yapa bilirim...
  • 1.akort cihazı alırsın gitarı bağlarsın ona tele vurunca aşağı yukarı die yönlendirir sen de ona göre sıkar gevşetirsin.

2.tellerin sesleri mp3 olarak war nette onları indirir dinler kendin aynı sesi almaya çalışır öle yaparsın.guitar pro da yapıyor o işi

3.öhöm öhöm
    gitarı alırsın eline,şöle sessiz biyere geçersin,baba gibi bütün telleri kendin akort edersin sağdan soldan ses dinlemeden .biraz zor tabi

1 teli akort ettin mi zaten gerisi tamam.
    6.telin 5.perdesi 5.tel ile
    5.telin 5.perdesi 4.tel ile
    4.telin 5.perdesi 3.tel ile
    3.telin 4.perdesi 2.tel ile
    2.telin 5.perdesi 1. tel ile aynı sesi verir.

• tel bağlama akord filan bunları da burda yazmayalım artık di mi?
    iş tembelliğe kaçıyo
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.