Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: st_ger

tel bağlama akord filan bunları da burda yazmayalım artık di mi?
    iş tembelliğe kaçıyo

bilmemek ayıp değil..öğrenmemek ayıp..ben bunları öyle laf olsun diye yazmıyorum..kimse gitar çalmasını annesinin karnında öğrenmedi...

eğer bilgini benim gibilerle paylaşmak istemiyorsan..mesaj atma okadar..

bilmemek tenbellikse................
  • sanırım arak
    quote:

Orjinalden alıntı: woddy

quote:

iş tembelliğe kaçıyo

bilmemek ayıp değil..öğrenmemek ayıp..ben bunları öyle laf olsun diye yazmıyorum..kimse gitar çalmasını annesinin karnında öğrenmedi...

sanırım st_ger arkadaşımın demek istediği bu bilgilerin internette çoğu yerde bulunabileceği.yani topic açmak yerine araştırma yapılarak da bulunabilir belki.ama ben yine de burada yardım isteyen birine internette var git bul demek yerine anlatmayı tercih ederim.küçük bir yanlış anlaşılma olmuş burda.

bir de rica edicem ortamı gerecek mesajlar atmayalım.daha sakin mesajlar,daha çok bilgi paylaşımı.daha iyi değil mi

ben şimdi bulabildiğim bütün gitar eğitim videolarını indirmeye başladım.sayıları artınca sizlerle paylaşmayı istiyorum.cd fiyatına yollicam

• quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda

sanırım arak
    quote:

quote:

iş tembelliğe kaçıyo

sanırım st_ger arkadaşımın demek istediği bu bilgilerin internette çoğu yerde bulunabileceği.yani topic açmak yerine araştırma yapılarak da bulunabilir belki.ama ben yine de burada yardım isteyen birine internette var git bul demek yerine anlatmayı tercih ederim.küçük bir yanlış anlaşılma olmuş burda.

bir de rica edicem ortamı gerecek mesajlar atmayalım.daha sakin mesajlar,daha çok bilgi paylaşımı.daha iyi değil mi

ben şimdi bulabildiğim bütün gitar eğitim videolarını indirmeye başladım.sayıları artınca sizlerle paylaşmayı istiyorum.cd fiyatına yollicam

yaw nie saldırganlaşıon.bana karşı çıktğın şeyi sen yapmasan anlıcam seni.doru sölüosun bu iş öle zart die öörenilmez.ama tavrın nie böle kardeşim.

neyse gerginlik olmasın.uzuyo sora.yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.burası forum sonuçta haklısınız.

sanırım bu gitar olayını da topiklere bölsek herkes rahatlıcak.sonuçta geniş bi mesele.akord yapmasından armoniye kadar herşey tartışılabilir.ama hepsi aynı anda zor.eskiden ilkokullarda 5 sınıf aynı drslikte ders görürmüş ya ,onun gibi olur.yani pek verim alınmaz

yeniden özür dilerim.eğer tekniklerden,armoniden,çalınabilecek sağlam şarkılardan filan bahsetmek için ayrı bi topik açmamız gerekiosa açalım.olayı genişletelim di mi.nerde hareket orda bereket.

müzik aleti çalan herkes kardeşimdir

kendinize ii bakın

• dediklerin doğru ama bölümlere ayrılırsa pek düzenli olacağını sanmıyorum.yani bu şekilde olunca 1 topiği ayakta tutarak tartışma,paylaşımlarımızı sürdürebiliyoruz fakat öteki türlü kirlilik yaratırız diye korkuyorum.

ben gerçekten birşeyler öğrenmek isteyen kişinin 5,10,15 sınıf birden de olsa istediğini alabileceğine inanıyorum.o yüzden çok sorun etmemize gerek yok sanırım

az önce sözlükte malmsteen hakkında yazılanları okudum çok sinir oldum.saçma sapan şeyler yazmışlar.zaten genelde yaptıkları da o
  • sen de haklısın hacım.buranın sakinleri sizlersiniz.ben uyarım.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda

sanırım arak
    quote:

quote:

iş tembelliğe kaçıyo

yaw nie saldırganlaşıon.bana karşı çıktğın şeyi sen yapmasan anlıcam seni.doru sölüosun bu iş öle zart die öörenilmez.ama tavrın nie böle kardeşim.

neyse gerginlik olmasın.uzuyo sora.yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.burası forum sonuçta haklısınız.

sanırım bu gitar olayını da topiklere bölsek herkes rahatlıcak.sonuçta geniş bi mesele.akord yapmasından armoniye kadar herşey tartışılabilir.ama hepsi aynı anda zor.eskiden ilkokullarda 5 sınıf aynı drslikte ders görürmüş ya ,onun gibi olur.yani pek verim alınmaz

yeniden özür dilerim.eğer tekniklerden,armoniden,çalınabilecek sağlam şarkılardan filan bahsetmek için ayrı bi topik açmamız gerekiosa açalım.olayı genişletelim di mi.nerde hareket orda bereket.

müzik aleti çalan herkes kardeşimdir

kendinize ii bakın

yav bende özür dilerim..sanırım haddimi aşacak sözler sarf ettim..sizleri kıracak sözüm olduysa af ola..

• cbaykam ...arkadasımız yukarda... blues ..tarzından bahsetmiş..acaba bu nasıl bi tarz..yani solo gibi bişey mi..???
  • merhaba...
    di marzio manyetik takılmıs sonradan el yapımı sayılır. Les paul modeli ne kadar eder?
  • şu video yu bi izleyin varya adamın dibi dusuyo yahu adam nası calıyo oyle manyak bisii

http://www.justinking.com/videos/larriveeVideo.wmv
  • blues tarzı güzel tarz ben çok seviyorum.nası anlatılır ki şimdi.tabii ki sadece solo diil.hatta solo oranı çok düşük bile olsa olur .genel olarak iidir. ya şeyi biliosundur.o çok klasik bir örnek.CHUCK BERRY - JOHNNY BE GOOD .hani geleceğe dönüş filminde geçmişe gittiklerinde babasıyla annesinin arasını yapmaya çalışırken sahneye çıkıp çalıyo ya.o şarkı blues işte mesela.
  • ben elektro gitara yeni merak sardım.ama daha klasik gitarı bile bilmiyorken nasıl elektro gitara geçeceğim.yaşımda olmuş 19
  • bu arada geleceğe dönüş filminde arkadaşın bahsettiği johnny b good şarkısı gerçekten süper.green day de söylüyordu.şarkıdan bi bölm:
    he never ever learned to read or write so well
    but he could play the guitar just like ringing bell
    go go go johnny go go
    süper bi parça.
  • quote:

Orjinalden alıntı: megaoyun

şu video yu bi izleyin varya adamın dibi dusuyo yahu adam nası calıyo oyle manyak bisii

http://www.justinking.com/videos/larriveeVideo.wmv

adam teknikleri mükemmel kullanıyor yaw oha dedim çüş dedim insan mısın dedim.ben de öyle çalmak isterdim

d518 gitara merak sarman gerçekten çok güzel birşey.yaşım olmuş 19 demişsin aman bunu 30lu yaşlarda gitara başlayanlar duymasın.19 geç bir yaş değil.elektro çalmak için de klasik bilgisi zorunlu olarak gerekmiyor.ama bana sorarsan gitar çalıyorum diyen birinin klasik gitarda da illa birşeyler yapıyor olması gerek.

herşeyden önce bir gitarın var mı ?

• @d518
    Önce klasik bileceksin diye bi şart yok. Daha önceden klasik gitar çalmanın faydası elektroya geçince parmakların çelik tellerde kesilmeyecek kadar nasırlanmış olması (bence). Yoksa sıfırdan elektro ile de başlayabilirsin.
    Bi anlık heves ile gitara saılmadığından emin değilsen. Direkt elektro ile başlamamanı tavsiye ederim. Malum 40 milyonluk dandik bi klasikle arasında fiyat fakı bayağı var.
    Eğer gitar aldıktan sonra bir kenara bırakmayacağına eminsen elektro ile başlamanın bir zararı yok. İlk zamanlar parmaklarının uçları acıyacaktır ama zamanla alışır, sertleşir.
    Yaş olayına da kafanı takma. Ben de 23 yaşındayım bir sene bile olmadı daha başlayalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draugnar -- 12 Şubat 2005, 23:10:44 >
  • bas topiği açtık gelen yok sewilmedi sanırım
  • merhabalar arkadaslar topic amac dısına tasti diye yazmaktan vazgecmiştim ki simdi amacına geri dondugunu gormek cok guzel...Arkadaslar blues kokeni afrikada (malilde ) griot vede jali denen (bizdeki halk ozanı) insanların yapmaya basladigi bir tarz dir daha sonra da tabiki bu siyah insanları amerikaya kole olarak goturduklerinde orada sekil almıstır. genelde bir kurali yoktur fakat zamanla olusmus belli kalıplari vardir(lutfen jazz ile karıstırmayın).zamanla genelde kullanılan gamların minor pentatlonik gamların arasına bir nota daha konarak (o5) yapilier ornek verim isterseniz
    do min pent gam : DO-Re#-FA-SOL-LA#-Do dur
    do min blues gam:Do-Re#-Fa-fa#-sol-la#-do olur
    Biliyorum simdilik biraz zor geldi ama anlamak için biraz da gamların genel kurallarını ogrenmeniz gerekiyor...blues rock muzikten once muthis bir patlama yaptı vede cok populer oldu o yuzden gunumuzdde bir cok muzikte alıntılarını gorebilirsiniz (duman da bile ) (jimi hendrix de tamamen blues gamlarını kullanır, zaten jimi bluesi değiştirmedi sadece ona bir steroid attı diyenler duymustum)..Blues hakkinda aklima gelenler bunlar simdilik baska spesifik konularda var sa sorunuz yardımcı olabilirim sanırım...
    Bu arada doruk evet alacağın gitarın kilit sistemi var guler gule kullanman dileğiyle...

• arkadaslar..biraz komik gelecek ama .. yinede sormak istiyrum..

gitarımın kasasına tutacak yapmak istiyorum..eğer öyle bişey yaparsam tonlarda bozulmalar falan olur mu....
  • resmini goremedim ama sen sanırım ibanez jam tarzi bir sey istiyorsun ben ytavsiye etmiyorum fakat yok ben illede yapytıracam diyorsan vede istanbulda yasiyorsan orada tunelde dan electro satan vede erkan oğurunda gitarlarını yapan bir usta var cok iyidir onu tavsiye edebilirim ancak ama dediğim gib iistedigin gibi olmayabilir ki oraya gittiginde ustada sana soyleyecektir yaptırma diye...kolay gelsin..
  • merhaba arkadaslar..
    elektro gitar ile..elektro-klasik arasında ne fark var..

acaba elektro gitar da aldığımız tonları..elektro-klasik gitarda da ala bilir miyiz..

elekrto gitar amfisi..elektro-klasik gitar a uyar mı..

bide şu linkteki gitarı almayı düşünüyorum..acaba gitar nasıl..bana önerir misiniz...

http://www.garantialisveris.com/muzikaleti/str_prod.asp?storeID=972&productID=16831

yaa kusura bakmayın..sorular üst üste geldi..:))
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.