Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tekrar merhabalar elektro gitarda teller titresir vede bu assağıda bulunan mıknatıslarda bir hareketlenme sonucu elektrik alan doğmasını saglar arkadaslar vede bu elektrik alan olduğu gibi amfi (amplifikator) e yonlendirilir vede sonucta sesi duyarız )elektriğin hoparlorde nasil bir etki yarattığınıda elektronik le ilgili bir topicde anlatirim) Klasik giarlardada tınıyı ahsaptan alırız malumunuz tellerin hepsi metal olmadigi için telleri titrestiripte bir akım olusturmamız mumkun değildir bunun için equaliser magnetic pickup kullanılır bu ahsaptan alinmis ses titresimlerini elektrik akımına cevirebilen bir alettir dolayisiyla sesler ahsaptan alindigi için co kdaha doğaldir fakat (elektro akustige processor baglayan al dimeola war mesela) distorsion ile cok guzel tonlar yapılabileceğini gorduğum halde cok da zorlama taraftari değilim calmasi cok daha zordur birinci si klavyesi cok kalın perdelerin arasıda cok buyuk en basitinden amacına uygun kullanılırsa (yani alipta iron maiden calmak garip kacabilir) cok severim cok guzel dir ozellikle layin jazz yada klasik muzikle ugrasanlara ince kasa bir elektro akustik almalarını tavsiye ederim...cevabım yeterli oalbildiyse ne mutlu...kolay gelsin herkese

• pardon bir sorunu atlamisim elektro amfisi evet elektro akustige uyar ama elektrodan aldigin tonları alma konusunda cokda parlak olduğunu soyleyemiyeceğim bir kere hep o akustik tonu alacaksın onun ucari kacari yok...Nasil bir elektrodan aldigin tonları kastettigini bilmeden soyledim bunu biraz dar goruslu bir cevap oldu ama idare et işte
  • arkadaslar..pedal ve prossesör arasındaki fark nee..gitar için hangisi daha iyi...önere bileceğiniz pedal veya prosesör markaları var mı..şöyle ucuz bişey..
  • processor pedalların bir arada toplanmış halidir. mesela bir processor de temel olarak overdrive/distorsion,noise gate,compressor,eq,modulasyon efectleri(flanger,chorus,phaser,pitch shifter gibi..),delay,reverb ve amfilerin seslerini taklit eden amfi simulatörleri vardır.
    bu saydığım efectlerin hepsi ayrı ayrı pedal olarak ta vardır.
    processor ün farkı daha pratik ve hesaplı olmasıdır.tabii hiç bir processorden sesi analog olarak işleyen pedallar kadar iyi bir performans elde edilemez.bu pedalları tek tek almaya kalktığımızda binlerce dolar para vermemiz gerekir. anladığım kadarıyla senin ihtiyacın olan şey drive pedalı yani overdrive ya da distorsion.
    yapmak istedğin müzik tarzı hakkında bişeyler söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz sana.almışken tüm efecler olsun birarada dersen de vereceğin fiyat aralığına göre bir processor tavsiye etmeye çalışırım.

şu anda en çok tutulan processor markaları boss,line6,behringer,zoom,digitech vs... özellikle boss ve line6 dışında hepsinin ucuz modelleri dandiktir.100-200$ arası alınabilecek processor yerine iyi bir drive pedalı ya da kalite bir amfi bazen daha mantıklı olabilir.

• up
  • vala şöyle 100 milyon civarı bişeyler....

yapmak istediğim tarz .. metal ve rock..(Tabi yapa bilirsem.:))
  • boss un ds serisi ya da mt2 distorsion pedallarını deneyebilirsin. sıfırını bulamazsın belki 100 milyona ama 2. elini bulursun. drive ı iyi bir amfi alsan da aynı işi görür. ama iyi bir amfiyi 100 milyona alamazsın.
  • gitar+amfi 85 tl ye aldım..
  • evet zafer666 doğru söylemiş. mesela bende distortion pedal var sade tek pedall tek tek vurusunda yaklasık 40 saniye ses uzuyo . ve processorlardaki sesler ayrıca digital seslerdir. tek pedalda sesler daha naturel cıkar. bakarsanızz topicin eski sayfalarında bi yerde gördüm malmsteenin sistemini kaç yerden süzülüyo sesler. tek tek pedalları bağlayarak bir procesor yapabilirsin ama pahalıya maal oluyo
  • malmsteen in setup ını ben eklemiştim buraya :)

yaw bu arada herkes nasıl bir setup kullandığını yazarsa iyi olur. yeni bişeyler toplamaya çalışan arkadaşlara yardımcı olur diye düşünüyorum.

benimki şöyle :

gitar : S.B. Dreams (Jackson ke-2 modeli) ben bu gitarı biraz modifiye ettim :) manyetikleri değiştirdim. B.C. Rich NJ serisinden çıkma BDSM manyetikleri taktım.

böyleydi :)

böyle oldu :)

boss gx 700 rack mount tipi processor

Marshall Valvesate VS30R amfi

bazen de processor ün çıkışını line out olarak ayarlayıp pc ye giriyorum. pc den de müzik setine :)
    amfi çok gürültülü oluyor her zaman sesi açamadığım için müzik seti daha iyi oluyor.

• Bende Vox marka bir amfi var bunu değiştirmek istiyorum çok iyi değil Onu verip yerine marshall amfi almayı düşünüyorum onun hangi modelini tavsiye edersiniz arkadaşlar?Çok yüksek modeli olmasa iyi olur ama içinde distirtion falan olandan olursa iyi olur
  • slm arkadaslar ben aykutt. bn marshall mg10cd amplimi we fender strat kasa gitarimi satiyorum.ilgilenenler warsa bana ulassin!!!

resimdeki sahsen gitarim olur....

• elimde siyah Cort stratocaster ve washburn baddog amphi var bana fiyatılyla beraber pedal tavsiye edermisiniz fazla uçuk olmasın lutfen
  • selam arkadaşlar ben klasik gitar çalmadan elektro gitar çalmak istiyorum bu olabilirmi ve gitar almak istiyorum amfisi ile birlikte bir gitar önerebilirmisiniz fiyatı 300 350 dolar arası olursa iii olur
  • yaw bu tünel nerde??** yerini tarif edebilirmisiniz?***
  • tünell istiklâl caddesinin sonunda.. taksimden girersen kolay bulursunn istiklâlin sonuna git. karaköyden kısa yol var ama ara sokaklardan cıkmasssın :))))))
  • nihayet gitarıma kavsutummm..

washburn siyah wr-154/bk aldım......

yeni başlıyacam hobi olarak... sizce nasıl iyi bir gitarmı ..??

he bu arada 320 milyona 2 taksit aldım.... fiyarı nasıl???*
  • selam arkadaslar sıze bırsey sormak ıstıyorum bende amplitubelive similasyon amfisi var (surum 1.0.3.0) bunun cd key ını bılen veya bulabılecegım bıryerrı bılen varsa cok sevınırım....

simdiden sagolun.....
  • merhaba arkadaslar benım sıze bır sorum olacak ... ben oncedden gayet temız ve hızlı caldıgım soloları bazı zamanlar calmaya kalkstıgımda bazen pena tellere takılıor acaba bu sorun tellerdenmı kaynaklanıor yada daha calısmammı gerekıor ... goıtara baslayalı 6 kay oldu 140 a felan cıkıorm ellerım acılınca sonrakı gunlerde denedıgınmde aynı sonucu alamıorm ...kendinize ii bakın
  • her tür müzikte her ne olursa olsunn hızlı çalmak diil. doğru ve temiz çalmak önemlidir.
    bir müzisyenin sözünü okumustum. eğer gitarını ne kadar hızlı çalmak istiyorsan o kadar yavaş çal. eğre daha hızlı çalmak istiyorsan daha yavaş çal. eğer dahada hızlı çalmak istiyorsan daha da yavaş çal.!! LÜTFEN BU SÖZÜ UNUTMAYIN İŞE YARIYO. ve ayrıcaa 140 a cıktım 200 e cıktımm saniyede 7 kez vurdum 3 kez vurdum bunlar boşş şeyler arkadaşlarr.. bırakınn böylee özentice şeyleri. önce elinizdekinii en doğru ve temiz şekilde çalmaya başlayınn. çalışmanızın başarısını ve meyvelerini zamanı gelince toplayacaksınız. kendimden biliyorum..
    ha gayret zorlayım 200 e cıkıyım saniyede 10 kez vurus yapayım. kastırrr .. böyle ilerlerseniz hiç bir yere varamayacaksınız bunu bilin.. sadece kendinizi kandırıyorsunuzz. özellikle yeni gitar çalan arkadaşlar sizin için uzun süre hızın bi önemi yok. sadece doğru ve temiz çalabilmek önemligerisi kendiniliğinden gelecektir. ŞİMDİDEN HEPNİİZE BAŞARILAR DİLERİM.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.