Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: VYNO

arkadaşlar merhaba ben elektro gitara yeni başlıyorum iyi bir gitar alacaktım ama sonra vazgeçtim ve ENCORE diye bi külüstür gitar aldım:) kanım ısınınca yenisini alırım dedim :) sizce yanlış mı yaptım bide bu gitarlardaki şu kol olaynı bi anlatırsanız sevinirim bu gitarda kol falan yok bi önemi var mı bunun...

Kola daha gerek yok-hele bi akor,ritim at da-ondan sonra-WiyKkK woünyKk sesleri gelir :-)

Biraz daha ii bise alabilirdin-ya da washburn falan
  • quote:

Ritim ve akor olayından yana bir sorunum yok solo ağırlıklı çalışacağım dediğin doğru ama ben merak ettiğimden sordum her gitarda oluyormu bendeki gitar tarihlik ya washburn almalıydım hata yaptım ama neyse bunda öğrenmeye çalısacam artıkk bide şunu soriyim burdayken:) solo çalmak için daha yatkın gitarlar oluyor mu bi fark oluyormu elektrolar asında ...

solo için 7 telli gitarlar uygundur..(bildiğim kadarıyla)
  • solo çalmak için yatkın demek doğru olmaz da,senin hoşuna giden solo tonları olur gitarların.

çift humbuckerlı tok ses veren inanılmaz gitarlar da var (gibson lespaul)

3 single coilli tertemiz ses veren aşmış gitarlar da var (fender stratocaster)

bunun dışında her gitarda teknik olarak aynı şey var.

yalnız bazı gitarların sapları çok ince olur (jackson,fenderler),bazıları da kütük gibidir(gibson,epiphone)
    herhalde ince saplı bir gitarda daha rahat solo atarsın.

vibrato kolu o kadar önemli bir parça değil,zaten gitarının üstünde taşıyanların pek azı sağlam kullanır.zaten ilk başlarda hem çalışmalara dikkat vermek hem de kol kullanmak çok zor gelir.

hiç çalmadım ama sanıyorum ki 7 telli gitar da olayı biraz aştıktan sonra kullanılabilir.yani demek istediğim kolay kolay ihtiyaç duymaz kimse yedinci tele.bakınız çoğu efsanevi gitariste,6 telli gitarla neler yapıolar -yapmışlar -yapacaklar. yedinci tel olmadan da oluyor yani.lüks biraz lüks

• quote:

arkadaşlar ben şimdi bu elektro gitarı aldım bide elektro amfi almam lazım galiba amfilerde pahalıymıs yaw:( neyse, su pedallardan alsam normal müzik kolonlarına bağlasam olurmu yoksa illada amfimi almam lazım,Şu acemi dostunuza biraz yardımcı olsanız,,, :(

ben kendi fender RAD serisi amfimi satıyorum 20W pazarlıksız 170$. ilgilelere duyurulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anaconda

solo çalmak için yatkın demek doğru olmaz da,senin hoşuna giden solo tonları olur gitarların.

çift humbuckerlı tok ses veren inanılmaz gitarlar da var (gibson lespaul)

3 single coilli tertemiz ses veren aşmış gitarlar da var (fender stratocaster)

bunun dışında her gitarda teknik olarak aynı şey var.

yalnız bazı gitarların sapları çok ince olur (jackson,fenderler),bazıları da kütük gibidir(gibson,epiphone)
    herhalde ince saplı bir gitarda daha rahat solo atarsın.

vibrato kolu o kadar önemli bir parça değil,zaten gitarının üstünde taşıyanların pek azı sağlam kullanır.zaten ilk başlarda hem çalışmalara dikkat vermek hem de kol kullanmak çok zor gelir.

hiç çalmadım ama sanıyorum ki 7 telli gitar da olayı biraz aştıktan sonra kullanılabilir.yani demek istediğim kolay kolay ihtiyaç duymaz kimse yedinci tele.bakınız çoğu efsanevi gitariste,6 telli gitarla neler yapıolar -yapmışlar -yapacaklar. yedinci tel olmadan da oluyor yani.lüks biraz lüks

yalnız birşey ekleyeceğim, yedinci telin aşmışlar içi olduğunu söyledin, haklı olabilirsin (bkz: john petrucci 7. tele geçti) ama şöyle bir durum da var : korn un gitaristleri de 7 telli çalıyor ama adamların yeteneği ve kabiliyeti gerçekten tartışılır

• quote:

heyyy beni duyan yok mu yaa biyerde 60 milyona boss dıstortion aldım bunu amfi olmadan kullanabilirmiyim amfi şart mı?

amfi olmadan kullanamazsın..
  • quote:

O ZAMAN ONU ALMAKTAN VAZGEÇİYORUM AMFİ ARAMAYA BAŞLIYORUM AMA SENİN AMFİNİ ALACAK KADAR PARA NE GEZER BENDE:) BAKACAĞIZ BÜTCEMİZE GÖRE BİŞEYLER

bütçen ne kadar?
  • quote:

Abi ben evde çalabileceğim küçük bi amfi alacağım şimdilik işimi görsün yeter bu aralar para olaylarında biraz sıkıştım işler iyi gittimi gitarıda değişecem amfide alacağım ....

tamamişte benimkide ev için ideal bir amfi zaten. işini görür.. sen bütçeden haber ver. hadi snein için en son 150$ a bırakırım. orjinal fender. ben kendim jackson alacağım için paraya ihtiyacım var bu fiytata bu amfiyi hiçbiryerde bulamaazsın. kadıköy asa müzikte aynı amfiye adam 0 ına 300$ fiyat çekti. yarıyarıya bu fiyat kaçmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: marvell

arkadaslar bir sey soracam ben gitar almaya karar verdim cort x2 + amfi almam gerekiyor 2 tane amfi uzerinde kararsız kaldım sizlerin yardımını istiyorum bu konuda

1.Fender - MD20 Mini Deluxe çalışma amfisi

2.Ampteq LG15 Elektro Gitar amfisi

simdi ucuzlugundan dolayı 1. yi tercih etmek istiyorum ama nasıl oldugu konsunda kararsızım mutlaka bilgisi olan arkadaslarımız vardır yardımcı olursanız sevinirim bu arada alacagım sitenin ve bu amfilerin oldugu sayfanın linkini veriyim

http://www.mydukkan.com/catalog/Elektro-Amfiler-p-1-c-103.html

Hocam o 1. verdiğin anfi aslında anfi demek yanlış olur 3-4sigara paketi boyutlarında mini bir anfi :) Tatilde yada yolda filan ne çaldığını az da olsa duyabilmen içn zaten 9V pille filan da çalışıyor. Yani sana gelmez :) Ayrıca imkanın varsa git bir müzik mağazsından alışveriş yap o fender fiyatına 10watt bir anfi bulursun her türlü...

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.