Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARCILAR BURAYA.! (75. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
1
Favori
103.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce hep Akustik ve klasik gitar çaldım ama bunlarda da çok iyi değilim... Hatta vasatım bile... Ama artık Elektro gitar alıp ciddi ciddi eğilmek istiyorum bu konu üzerine...

Bana öncelikle gitar tavsiyesinde bulunursanız sevineceğim Evde 30 W'lık reverb lü Career amfim var akustik için aldığım... Sanırım marshall al diyeceksiniz ama şu anda yalnızca gitara verecek param var, çok para harcadım...

Bir de şeyi soracağım, ben kursa gitmek istemiyorum... Belki biraz fantazi olacak ama herşeyi kendim öğrenmek istiyorum yada cdlerden, kitaplardan bakarak öğrenmek istiyorum... Böyle 3 yıl da sürse umrumda değil, varsın uzun sürsün ama kendim öğreneyim... Bana tavsiyeleriniz olacaktır mutlaka dinliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eserburak

Arkadaşlar daha önce hep Akustik ve klasik gitar çaldım ama bunlarda da çok iyi değilim... Hatta vasatım bile... Ama artık Elektro gitar alıp ciddi ciddi eğilmek istiyorum bu konu üzerine...

Bana öncelikle gitar tavsiyesinde bulunursanız sevineceğim Evde 30 W'lık reverb lü Career amfim var akustik için aldığım... Sanırım marshall al diyeceksiniz ama şu anda yalnızca gitara verecek param var, çok para harcadım...

Bir de şeyi soracağım, ben kursa gitmek istemiyorum... Belki biraz fantazi olacak ama herşeyi kendim öğrenmek istiyorum yada cdlerden, kitaplardan bakarak öğrenmek istiyorum... Böyle 3 yıl da sürse umrumda değil, varsın uzun sürsün ama kendim öğreneyim... Bana tavsiyeleriniz olacaktır mutlaka dinliyorum...

Öncelikle çöyle söyleyeyim en azından temel teknikleri kapmak için bi süre kursa gitmende çok fayda olur öbür türlü çok zaman kaybedersin ve kendini çok geç geliştirirsin. Zaten temel teknikleri öğrendikten sonra gerisi sana kalmış Kendi kendine hergün o temelin üstüne bişeyler ekleyerek iyi bir gitarst olabilrsin. Varsın olsun 3 yıl sürsün demişsin bu çok yanlış br düşünce bende ilk başlarda senin gibi düşünüyorudm şimdi çok pişmanım yaş ilerledikçe insan keşke çok daha erken yaşta başlasaydım daha çok şey öğrenip dha çok tecrübe sahibi olurdum diye yakınıyor. Gitar tavsiyesi istemişsin öncelikle ne tarz çalıcğını belirtirsen ona göre bir gitar tavsiyesinde bulunuruz. Bol şanslar.

• quote:

Orjinalden alıntı: AND1

Öncelikle herkese selam arkadaşlar, bende de elektro gitara bir merak başladı ve saat sabahın 5 inde google da elektro gitarla ilgili arama yaparken burayı buldum ve yazdıklarınızı keyifle okudum

Bende 2 hafta önce cort marka bir elektro aldım (modelini bilmiyorum) Şimdilik sadece parmak alıştırmaları ile işe başladım (daha önce gitarı elime almış değilim)

Çok hevesliyim + kurs almayı da düşünüyorum... inşallah iyi bir gitarist olurum

Uyanın millet aranıza yeni bir arkadaş geldi...

not: resminide koydum gitarımın artık söylersiniz modelini

Aramıza hoşgeldin ANT1. Resimdeki gitarın modelini tam olarak çıkartamadım. Cort son zamanlarda gerçekten kaliteli gitarlar üretmeye başladı. Elindeki modelde yeni başlayan birisi için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

• Ben klasik gitar çalıyorum iyi denebilecek şekilde(6 senedir) ama ben elime hiç pena alıp ta gitar çalmadım dersem yeridir. Şimdi ben elektro gitar işine girecem solo falan atmak istiyorum yazın bi şekilde öğrenecem yani penasız çaldığım için gitarı çalarken zorlanır mıyım??? Penasız acaip rahat çalıyorum hiçbir zorluk çekmiyorum bu elektro gitarı penayla çalmak zorunlu mu?(Penasız çalan görmedim de) Ne yapmalıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bbjk1985

Ben klasik gitar çalıyorum iyi denebilecek şekilde(6 senedir) ama ben elime hiç pena alıp ta gitar çalmadım dersem yeridir. Şimdi ben elektro gitar işine girecem solo falan atmak istiyorum yazın bi şekilde öğrenecem yani penasız çaldığım için gitarı çalarken zorlanır mıyım??? Penasız acaip rahat çalıyorum hiçbir zorluk çekmiyorum bu elektro gitarı penayla çalmak zorunlu mu?(Penasız çalan görmedim de) Ne yapmalıyım

Öncelikle şöyle söyleyeyim pneasız elektro gitar çalamazsın çünkü elektro gitar tekniklerini penasız uygulayamazsın. Penayla çalmak için bilen bi arkadaştan veya özel ders alarak pena tekniklerini öğrenebilrsin.

• öncelikle yeni genel arkadaşlara hoşgeldiniz diyeyim.umarım buralarda iyi vakit geçirirsiniz :)

diablo666,eğer çok sert ses istiyorsan,alacağın gitar ne olursa olsun 2 humbuckerı olsun.
    ama bana sorarsan insanın ara sıra clean tonlara da ihtiyacı oluyor.o yüzden bence 1 humbucker 2 single iyi bir seçim.daha çok sert çalacak ama arada clean isteyen biri için daha da iyisi var aslında.2 humbucker 1 single coil manyetikli gitarlar ideal.
    sert sesler için eğer amfiye çok para veremeyeceksen küçük amfi olarak marshall al derim çünkü diğer markaların küçük amfileri rezaletken marshallın 10wattlık mg10cd modeli bile sert tonlar sağlıyor.biraz daha weririm dersen washburn amfiler de var deli ses veriyorlar.ama eğer ev için istiyorsan sadece,yani ne bilim konser falan olursa ya da biyerde çalcak olursan daha sonra iyi bişi alırım diyosan,seni marshallın en düşük modeli bile fazlasıyla idare eder evde.

bbjk1985,elektroda pena ile solo atmak gerçekten zor,elinle akor falan basabiliyorsun ya da klasik parçalar falan(artık elektroda ne kadar çalınırsa).bir arkadaşım tırnağı ile solo çalıyordu ama tam performans almak imkansız.o nedenle eline alabildiğin kadar çabuk bi pena al ne kadar çabuk alışırsan o kadar iyi 6 sene önceki klasik gitar elinde olan halini hatirla tellere vuramiodun,simdi ayni durum,nasi alistiysan elle calmaya buna da alisacaksin eninde sonunda.

and1,gitarin hayirli ugurlu olsun,güle güle çal.
    g serisine benziyor,sapinda ne yazdigini söylersen tam olarak modelini çikarabiliriz.
    belki onun yerine bir washburnx10 alsan daha iyi olabilirmis diyorum ne yalan söliyim.ama bu aldigin gitar kotudur,yanlis is yapmissin anlaminda degil tabiki.o gitarla hatri sayilir bir sure gidebilrisin.ta ki daha güzel tonlar , saatlerce sürecek bir sustain ve de incecik bir klavye isteyene kadar ama merak etme daha war ona.sen simdi çalismaya yogunlas.kurs isine yarar gercekten.biz de sorun olursa yardimci olmaya calisiriz.tekrardan hayirli olsun

eserburak,akustik amfisinin elektro gitar amfisinden eksik olarak overdrive tonu yok sanirim.o yüzden gitari aldiginda sert tonlar icin(distortion) bir de distortion pedali veya processor alman gerekecek.
    gitar konusunda morbidin dedigi gibi verebilecegin miktar civari bisi solersen ona göre bisi diyelim.yani 100 dolardan 3000 dolara kadar gitar var
    kendin ögrenmek olayi kisiden kisiye degisen bisi.bazilari alip kimseye danismadan birseyler yapiyor,sonuc pek iyi olmuyor.bir seviyeye kadar her türlü gelirsin , o ayri mesele.3-5 akor vurup 1-2 anadolu rock solosu atarsin.ama ben su malmsteen'in efendime söliyim hendix'in vai'nin bi solosunun deniyim dedimi tavuk sümügü gibi kalirsin.çünkü isi ilerlettikce artik milimlik el hareketleri kucucuk oynamalar cok sey degistiriyor.
    uzatmayayim,kursa gitmezsen teknikleri dogru ogrenmek icin acele etmeden tek tek calisman gerek,ama duzgun bir calismayla bence (kurstakinden daha çok zaman alcak,ona bisi demiyorum) kursa gitmis kadar ögrenebilirsin.
    öte yandan,eger iyi birinden kurs almazsan , sana kendi bildigi birkaç yanlis seyi ögretip parani almasi isten bile degil.yani kurs almak dedigin zaman onun da iyisi kotusu var.

ben klasik gitar+elektro gitar kurs almadim.fakirlik ne yaparsinadam 40 milyon saati falan diyordu.yuh sana dedim.oturdum kendim calistim ama pek kolay oldugunu soyleyemem.klasik icin elimde birkac kitap vardi,onlardan ögrendim.gerçi 3 sene oldu halen apoyando ve de tremolo tekniklerini istedigim yere getiremedim.ah paco de lucia ah yedin bitirdin beni.

elektroda kitaplar pek ise yaramiyor,onda ustalarin videolarini izledim.en küçük bir sorun oldugunda bütün yaptiklarimi tekrar gözden geçirdim.bastan al bastan al yavas git yavas git oldu ama.yani olmuyor degil.

ama ne gerek var bu kadar yorucu ve uzun sürede yapmaya bu isi.yine en iyisi kurs gibi gözüküyor.

• Tamam oldu penaya alıştım çalıyorum elimle çaldığım gibi(ki bu baya zaman alır ama) işin çoğunu çözmüşüm demektir di mi? Geriye sadece pratik yapmak mı kalır? Ne kadar sürede aşabilirim bu sorunu?
  • arkadaslar bir sey soracam ben gitar almaya karar verdim cort x2 + amfi almam gerekiyor 2 tane amfi uzerinde kararsız kaldım sizlerin yardımını istiyorum bu konuda

1.Fender - MD20 Mini Deluxe çalışma amfisi

2.Ampteq LG15 Elektro Gitar amfisi

simdi ucuzlugundan dolayı 1. yi tercih etmek istiyorum ama nasıl oldugu konsunda kararsızım mutlaka bilgisi olan arkadaslarımız vardır yardımcı olursanız sevinirim bu arada alacagım sitenin ve bu amfilerin oldugu sayfanın linkini veriyim

http://www.mydukkan.com/catalog/Elektro-Amfiler-p-1-c-103.html
  • @bozz

olm abinede söle bi gün stüdyoya gelin swiss calcak-su bizim mehur swiss

@swiss abi stüdyo olduun d- su bozz u da davet edelim yeni nesil rocker-bassist olcak :-)
    biseler öörensin-en önemlisi de seni dinlesin
  • @swiss

hayır seninle beraber stüdyoya gelmesini gectim-seni dinlicek yaa cocuun hayatında ki en sanslı günlerinden biri olsa gerek-abi sen manyak calıon yaa
    :-)
  • Bence marshalldan şaşma
    gerci komutanım daha ii bilir(swiss)
    ztn onun da marshallı var
  • bir de arkadaslar amfide reverb cok onemlimi bu fender amfide sanırım yok birde ben gitarad daha cok solo calmak istiyorum x2 bunun icin iyi bir tercih mi tesekkurler
  • abii sana swiss yardımcı olcak bi girse kendileri
    topic acmakla olmu0 bu iş-swissair :-)
  • quote:

Orjinalden alıntı: eserburak

Arkadaşlar daha önce hep Akustik ve klasik gitar çaldım ama bunlarda da çok iyi değilim... Hatta vasatım bile... Ama artık Elektro gitar alıp ciddi ciddi eğilmek istiyorum bu konu üzerine...

Senin en azından akustik ve klasik ile bir deneyimin var o yüzden tek başına öğrenmeye kalkarsan pek zorlanmazsın. Ben sıfırdan hiç bir şey bilmeden başladım. Başlarda bayağı zorlanmıştım. Ama sen onu yaşamazsın.
    Geriye tek kalan bol bol internetten derslere bakmak olur.
    Bazı teknikleri tek başına öğrenmek zor. (Bi sene oldu hala harmonik yapamıyorum mesela )Ama üstüne düşersen oluyor. Yakınında elekto çalan bir arkadaşın varsa hiç ders almana falan gerek yok bence...
    Bir de ilk başta o kadar çok öğrenecek şey varmış gibi geliyor ki afallalıyorsun. Öğretmenin iyi yanı sana bir program vermesi. Bugün ne çalışayım? falan diye kafanı fazla yormana gerek kalmaması...

• quote:

Orjinalden alıntı: marvell

bir de arkadaslar amfide reverb cok onemlimi bu fender amfide sanırım yok birde ben gitarad daha cok solo calmak istiyorum x2 bunun icin iyi bir tercih mi tesekkurler

arkadaşım cort x-2 gayet iy ibir gitar, fiyatına göre süper sayılır. ben şahsen denmedim çaldım. amfi olarak sakın amtek alma. daha doğrusu mydukkandan birşey alma. turkrock gibi sitelerin ikinci el forumlarında gez, orada iyi şeyler bulursun
  • Orjinalden alıntı: Anaconda

and1,gitarin hayirli ugurlu olsun,güle güle çal.
    g serisine benziyor,sapinda ne yazdigini söylersen tam olarak modelini çikarabiliriz.
    belki onun yerine bir washburnx10 alsan daha iyi olabilirmis diyorum ne yalan söliyim.ama bu aldigin gitar kotudur,yanlis is yapmissin anlaminda degil tabiki.o gitarla hatri sayilir bir sure gidebilrisin.ta ki daha güzel tonlar , saatlerce sürecek bir sustain ve de incecik bir klavye isteyene kadar ama merak etme daha war ona.sen simdi çalismaya yogunlas.kurs isine yarar gercekten.biz de sorun olursa yardimci olmaya calisiriz.tekrardan hayirli olsun

Abi spında sadece seri numarası yazıyor ya, ordan çıkarabilirsen modelini çok sevaba girersin

Serial Number: 041138902 [made in indonesia]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AND1 -- 10 Haziran 2005, 1:27:30 >

• ys niye oyle dedinki simdi ne oldu mydukkandan bir sorun yasayan varmı birde ben dun anaconda ile konustukdan sonra x2 almaktan vazgectim aban single coil olan gitar lazımmıs bende o yuzden washburn x20 almaya karar vermistim ama amfi konusunda hala bilmiyorum.
    almak istedigim gitar

http://www.mydukkan.com/catalog/Washburn-X20-Elektro-gitar-p-16444.html

quote:

Orjinalden alıntı: inuyasha

quote:

Orjinalden alıntı: marvell

bir de arkadaslar amfide reverb cok onemlimi bu fender amfide sanırım yok birde ben gitarad daha cok solo calmak istiyorum x2 bunun icin iyi bir tercih mi tesekkurler

arkadaşım cort x-2 gayet iy ibir gitar, fiyatına göre süper sayılır. ben şahsen denmedim çaldım. amfi olarak sakın amtek alma. daha doğrusu mydukkandan birşey alma. turkrock gibi sitelerin ikinci el forumlarında gez, orada iyi şeyler bulursun

• arkadaşlar .. bu tabbing in tekniği tam olarak nasıl olyor.. parmaklarımı telerin üzerinden geçiyorum ama olmuyor ..
  • Underground webzine Livemetal.net
    Yüzlerce Mp3 - Video - Tablar - Dersler - Şarkı Sözleri - Güncel Haberler - Konserler - Röportajlar - Albümler ve daha fazlası içinwww.livemetal.net Tavsiye ediyorum...
  • @woody
    diyelim sol elinin herhangi bir parmağı, bir telin 10. perdesinde basılı duruyor. Sağ orta parmağıyla (örneğin) 12. perdeye vuruyorsun. Bir nevi hammer-on'un iki ellesini yapıyorsun.

Anlatarak bu kadar oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.