Şimdi Ara

elektro gitarda manyetik seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk elektro gitarımı almayı planlıyorum. seçeneklerimi araştırma yaparak dörde düşürdüm ama şimdi de manyetik konusu aklıma takıldı. seçenek olarak tuttuğum gitarların manyetikleri de birbirinden farklı ve h-h, h-s-s, h-s-h şeklinde. gitarı uzun soluklu kullanmak istiyorum. heavy ve thrash metal tonlarını başarıyla alabileceğim manyetik seçimi hangisi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintdeck -- 20 Mayıs 2020; 23:21:31 >

• Gitara yeni başlayan birisine push-pull potanslı (ki bu sayede manyetikler hem humbucker hem single olarak çalışır) hsh manyetikli bir gitar öneririm.
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    Cort x6 düşünür müydünüz?
  • saintdeck S kullanıcısına yanıt
    Ibanez grg170dx ile beraber en çok satan başlangıç seviyesi gitarı. Estetik olarak hoşuna gideni al geç.
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ederim
  • elektro gitar olarak aşağıdaki modellerden hangisini önerirsiniz? (metal/power metal/heavy metal için):

Ibanez GRG 121DX
    Ibanez RGA 42FM
    Schecter BANSHEE-6 SGR
    Schecter C-6 Plus
    Cort M600E BBB
    Cort KX Custom
    Cort CR250 TBK
  • hsh al her türlü işini görür. şimdide gelecektede
  • sorulan soruya göre 2 adet humbucker'lı gitar alması gerekiyor elemanın. grg121dx istediğin sesleri daha iyi verir.

ama bir emg 81/85 veya 85/60 veya 57/60 lık gitar fena olmazdı sanırım en ucuzu 6 binden başlıyor.

seymour duncan manyetiklerden de seymour duncan jb (sh4 olan) ve 59 modeli iyidir bu sesler ve daha nicesi için.

bayadır araştırma yaptım en iyileri bunlar çıkıyor.

bunların dışında 9-10 bin bandındaki schecter gitarlarda sustainiac diye bir manyetik var, sustain bitmiyor.

bir de gitar markalarının kendilerinin yaptıkları genelde kendi markasının giriş seviyesi gitarlara koydukları manyetikler var. ibanez, cort, ltd, esp, epiphone, schecter metal için uygun manyetikler koyar gitar modellerine.

fiyat/performans gitarları:
    - ibanez grg121dx (grg170dx ile yan yana denedim bunun sesi daha iyi metal için)
    - yamaha giriş modelleri
    - schecter giriş gitarları (schecterlar sert metal tonları için iyi aslında ses olarak tek sevmediğim yanı sapının kalın olması, çalarken yorması)
    - cort kx custom (seymour duncanlı bir model) 4 bin civarlarında bir fiyatı var, neck through yapılı bir gitar
    - cort evl k6 (bunda emg 81/85 manyetikleri var, internette syu galyernus diye aratırsan ona benzer tiz sesli metal tonlarını bu manyetikler veriyor) (mydukkanda 2-3 hafta önce stokta vardı şimdi yok yazıyor)

bir de genel olarak ibanez gitarların sapı incedir, schecter'ların kalındır. cort ortada bir yerde ibanez'e yakın. dolayısıyla ibanez gitarlar rahatlıklarıyla bilinirler. yamaha ve ltd (esp) de aynı şekilde ibanez'e yakın tarzdadır. zuhal müzik ve doremüzikte denediğimde ibanez ve yamahalarda tel yüksekliğinin az; doremüzikteki schecter'larda tel yüksekliğinin çok olduğunu fark ettim. dolayısıyla ibanez kutudan çıkar çıkmaz çalmaya hazır.

bence ilk gitar olarak ucuz ve iş görecek giriş modellerden birini almaya çalış. 1-2 yıl onda hızlan iyice. sonra üst modellerden bakarsın veya manyetikleri değiştirip yükseltirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 4 Nisan 2020; 0:58:56 >

• Ben direkt olarak HH dizilimli gitar almanı öneririm. Arkadaşların önerileri güzel ama kimse Jackson önermemiş. Başlangıç gitarlarına bşr göz gezdirmeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.