Şimdi Ara

Elektro gitardan önce klasik gitara başlamak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu eylemi 2 yıl önce gittiğim gitar kursundaki hocanın yönlendirmesi ile yaptım. Normalde elektro gitar çalmak istiyordum.Hoca elektro gitardan önce klasiğe başlaman daha iyi olur vb dedi banada o an manntıklı gelmişti ama daha sonra klasik gitar benim için bir angaryaya dönüştü naylon tellerden çıkan sese katlanamıyordum ve yaptığımdan gram zevk alamıyordum 2 3 akorlu şarkıları çalıyordum ama dediğim gibi angaryaydı bu benim için ve sıkılıp gitarı bir kenara fırlattım.
    Şimdi gitara dönmek istiyorum ama klasik gitara değil direkt elektroya başlamak istiyorum hocanın dediği gibi klasik gitarda iyi bir seviyeye gelmeyenler elektroda çok mu zorlanır ?

• Bide hocaymis vay be . Direk elektroyla başla sıkıntı cekmezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Başlangıç için önerebileceğiniz bir gitar var mı ? Gitar+Amfi için 5000TL bütçem var.
  • Boss katana 50 ve squier classic vibe olabilir . Veya 2. El Fender bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul123456

Teşekkürler. Başlangıç için önerebileceğiniz bir gitar var mı ? Gitar+Amfi için 5000TL bütçem var.
    aynı durumda ben de kaldım sizi çok iyi anladım. bendeki klasik gitar da en ucuzlarındandı hatta.

şu an çalınabilecek klasik gitarlar 2400 TL'den başlıyor. flamenko tarzı telleri sapa yakın, üstü yekpare parça olan parlak ses çıkaran bir klasik gitarla başlamak iyi olabilir. sadece 1 adet klasik gitara bu kadar para verilmez derseniz kesinlikle elektro gitar öneririm.

başlangıç için rock metal heavy metal seviyorsanız ibanez gitarları fiyat performans olarak iyidir.

ibanez grg121dx öneririm. tremolosu olmadığı için akort tutma özelliği daha iyidir, tel değiştirirken de çok uğraşmazsınız.

amfi için roland 10gx veya 20gx bulabileceklerinizin en iyisi olur. amfiyi 2. el alabilirsiniz, genelde çok bozulan aletler değiller. marka olarak
    1. roland / (veya) boss katana
    2. blackstar
    3. orange

sırasıyla öneririm. marshall amfiler 3000 tl ve üzerinde iyi oluyor, düşük modelleri diğer markalar kadar iyi değil.

evde çalışacaksanız 10 watt bir amfi fazla bile gelir. roland microcube amfilere de bakabilirsiniz bence sesleri yeterli gelecektir normal çalışmak için.

ben gitarı 1500 amfiyi 750'ye aldım. totalde 2250'ye hallettim. şimdi piyasa biraz daha yüksek.

1500 den sonraki bir üst level gitarlar 2500-3000 (ibanez rga 42fm, Cort KX300, Cort M600E gibi) arası bunların bir üst seviyesi de 3500+ (cort kx custom, Ibanez RGT6EXFX) fiyatlara sahipler.

shecter gitarlar da fiyatlarına göre güzeldir. yalnız tel ayarı yaptırıp tellerin yüksekliği düşürülmelidir.

• hocan öyle bişey dediyse ona hoca demeyi bırak önce, sonra al bi elektro yardır gitsin. güven bana
  • Aslında açıklamalar yapılmış gerekli ama ben de şunu söyleyebilirim ki böyle bir ayrım yok. Elektro gitarda da klasik gitar ile yapabileceğin her şeyi yapabilirsin. Elektronun ek güzelliği distortion gerektiren şeyler de çalabilmene imkan sağlamasıdır.

Bir de klasik gitarda perdeye dokunuşu hiçbir zaman çok fazla sevememişimdir. Çok sert ve kalitesiz bir çalış sağlıyor benim için. Akdeniz akşamları dışında bol arpejli şeyler çalacaksan parmakların için sıkıntılı bir süreç oluyor.

Bu arada ne çalmak istediğinle alakalı olarak da bu seçimi yapabilirsin. Eğer hiçbir zaman rock, metal çalmayacaksan ve standart bir gitar çalıcısı olacağım dersen klasik işini görecektir. Çünkü elektro için bir de amplifikatör almak gerekli bu da ek bütçe.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soundguy kullanıcısına yanıt
    Metal ve rock çalmak istiyorum bu yüzden klasik gitarı angarya olarak görüyordum çalmak istediğim tarzı çalamıyorum onda ben sadece metal ve rock çalmak istiyorum.
  • Hocam ne çalmak istiyorsan ne müzik dinliyorsan ona göre gitar seçimi yapmalısın.Klasik müzik seviyorsan klasik gitar rock-blues-metal ve türevleri parçaları çalmak istiyorsan elektro gitar almalısın.İki tür müziğide icra etmek istiyorsan hem klasik gitar hem elektro gitar çalabilirsin.
  • istanbul123456 İ kullanıcısına yanıt
    O zaman al gitsin elektro gitarı. :) Alacağın pedallar, amfiler vs ile mükemmel bir clean ses alırsın ve en güzel klasik gitara bile taş çıkarırsın. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.