Şimdi Ara

ELEKTROKİMYA ACİL BEYLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler mesela farzedelim ki elimizde iki tane pil potansiyeli var şöyle olsun mesela

E0 = 1,1 Volt

E0 = -0,8 Volt

Mesela işaret değiştiriyoruz bazen neye göre değiştiriyoruz işareti hani-0,8 voltu - ile çarpıyorlar + oluyor ya nasıl belirliyoruz hangisinini işaretini değiştireceğimizi aşırı aklıma takıldı bilen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• başlarında tepkimelerde oluyor
    tepkimelere göre yükseltgenen, indirgenenin hangisi olduğunu buluyosun ondan sonra diğerini ters çeviriyosun
  • Bak ben de bunu bir hafta önce öğrendim öküz gibi zorlamazlarsa çoğu soruyu yapıyorum

Ikı yarı tepkimeye de bak voltu büyük olan KATOT (kat)'dan gelsin aklına katlamış yani
    küçük olan da ANOT oluyor o zaman

sonra ANOT'u ters çeviriyoruz .neden ters çeviriyoruz ? ANOT'a ana diyelim. analarımız da hep terstir .sabah sever akşam söver.
    o yüzden anotu ters çeviriyoruz . anot tepkimesini ve işaretini

Ondan sonra topla tepkimeleri elektronları götür . bu sana genel tepkimeyi verir .

iç(asıl) devrede elektronlar katottan anota doğru gider .
    dış devrede anottan katota doğru gider . ( Anamız(Anot) DIŞarıya gezmeye komşulara gider(Katot'a.)

Standart tepkime gerilimi için derişimlerin 1 M olması lazım diğer tüm kimyasal şeylerdeki gibi . bi de metallerin pasifliğini aktifliği öğrenceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarioCasas -- 15 Haziran 2017; 14:12:16 >
  • kimya adasından dinliyorum şu an çok da güzel anlatmış hızlandırıp izle bence
  • Ikisi de indirgenme veya ikisi de yukseltgenme ise sayılarda küçük olanı ters çevirin kesin çözüm . Ters çevirdikten sonra elektron solda olan katot sağda olan anot

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar cidden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.