Şimdi Ara

Biyolojiye nasıl çalışmalıyım ? [ACİL TAVSİYE]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 11. sınıf biyolojiye çalışıyorum fakat ezber mi yapmalıyım ne yapmalıyım anlayamadım.... Ayrıntılar çok ve bir kaç kez okusam bile sonra aklımdan çıkıyor. Tek çare ezberlemek oluyor. Ama ezber de bir süre sonra unutuluyor. Not çıkartıp notlara çalışayım diyorum kendimi yine ezberlerken buluyorum...

Sizin biyoloji ye çalışma yönteminiz nedir ??

• çok klasik bi cevap => her gün tekrar :P başka çözüm yok eğer yapılmazsa konular artar ve ezbere başvurmak zorunda kalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dambara

Arkadaşlar 11. sınıf biyolojiye çalışıyorum fakat ezber mi yapmalıyım ne yapmalıyım anlayamadım.... Ayrıntılar çok ve bir kaç kez okusam bile sonra aklımdan çıkıyor. Tek çare ezberlemek oluyor. Ama ezber de bir süre sonra unutuluyor. Not çıkartıp notlara çalışayım diyorum kendimi yine ezberlerken buluyorum...

en iyi yöntem dikkatlice hocayı dinlemek
  • başka önerileri de olan var mı ?
  • Yazarak çalış. Konuyu kitaptan, defterden okuyarak çalıştıktan sonra yazarak özet çıkar. Önemli yerleri not et. Ardından konuyla ilgili test çöz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iö

quote:

Orijinalden alıntı: dambara

Arkadaşlar 11. sınıf biyolojiye çalışıyorum fakat ezber mi yapmalıyım ne yapmalıyım anlayamadım.... Ayrıntılar çok ve bir kaç kez okusam bile sonra aklımdan çıkıyor. Tek çare ezberlemek oluyor. Ama ezber de bir süre sonra unutuluyor. Not çıkartıp notlara çalışayım diyorum kendimi yine ezberlerken buluyorum...

en iyi yöntem dikkatlice hocayı dinlemek

Bu yöntem nedense bende işe yaramıyor. Hocayı iyi dinliyorum fakat kendimi hep yetersiz hissediyorum. Evde bakıyorum ama yinede yetersiz geliyor. Sorularda en ufak ayrıntısına kadar soruyorlar. O yüzden biyolojide bireysel çalışıyorum. Tabiki bu kişiden kişiye değişir. Biyolojide kitaptan çalışınca daha iyi öğreniyorum.

@:AlacaKaranlık:

Teoman, senin yöntemini düşündüm ama yapmaya hep üşendim. Dur bakalım onuda deneriz.

• 1.ilk üniteyi tekrar et bilimsel araştırma şeklinde bir ünite on ciddi manada anla hakim ol o üniteye
    2.Canlılığın ne olduğunu kavra
    3.Bedensel açıdan oluşturduğun ben diğer canlılardan farklıyım egomanyasını aş mate olan seni keşfet
    4.Kendinden bol bol kopya çek
    5.atom-molekül-organel-hücre-doku-organ-sistem-organizma oluşumunu kavra
    6.konuları hayalinde canlandırarak çalış.Yani beyninde sürekli olarak bir film oynasın
    7.6 yı yapmak için de fizik ve kimya kurallarını ihlal etmeonlar ile sınırlı bir bir alanda hayal gücünü oluştur
    8.Canlılıktaki sanatı keşfet
    işte sana biyoloji mantığı fizik ve kimyadan daha farklı değilcanlılık çerçevesinde fizik ve kimya yapıyorsun özündeyazmayı atladığım belki bir iki detay vardır ama onu da zamanla bulursun

hadi kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiye İçin Yardım (YKS)
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tümevarım ile tümdengelimi aynı anda yapacaksın matematik gibi.Matematiğe hakimsen düşünüş tarzının çok da farklı olmadığını fark edersin.Bütün canlılar ve özellikleri birer fonksiyon düzlemidir bunu hatırlayarak bak ve hafızanı bol bol kullan.Genel özellikleri kaptın mı özel noktalar zaten onlar etrafında döndüğü için yalnızca onları tekrar edersin
  • özet çıkararak çalış. çıkardığın özetlerede arasıra göz gezdir.
  • Biyolojide kesinlikle ezberleme yapmayın. Sadece konunun mantığını öğrenmeye çalışın. Bu da güzel bir tekrardan sonra test çözün konuyu kafanızda oturtun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenus42 -- 30 Ekim 2009; 10:18:57 >
  • Kesinlikle özet çıkar.
  • Soru çöz konuyu bilmeden. Yapamadığın soru için kitap karıştır öyle öyle öğrenirsin ezbersiz. Başkasına çözdürme ama
  • Fenus42 kullanıcısına yanıt
    Ezbersiz biyoloji dersine çalışmak mümkün değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.