Şimdi Ara

Elektronik Mühendisliği okuyan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik elektronik öğrencisi olucam ve merak ettiğim bi konu var.Üniversitelerde devre tasarımının nasıl yapılacağı anlatılmıyormu?Bunu soruyorum çünkü forumlarda bunu soran çok insan var.Örneğin bir tanesi 3. sınıf olduğunu ama halen sıfırdan devre tasarlayamadığını yazmış.

• Mühendislik eğitiminde sistemleri ayrı ayrı anlatırlar. Analog devre analizi, haberleşme, elektromanyetik alanlar... vb.

Örneğin FM verici devresini ele alalım. Şu malzemeleri al, şunu şuraya lehimle, pcbsini şöyle çiz..vb diye anlatılmaz. Fm modülasyonu, transistörler, anten hesaplama, devre analizi.. vb konular farklı farklı derslerde anlatılır. Bunları birleştirerek sizin bir tasarım ortaya çıkarmanız beklenir/gerekir.

Öğrenciye pratik bazı yetenekler kazandırmak için çeşitli derslerin lab ları olur.

Kısaca öğrenmeyi ve problem çözme beceresini kazandırmaya çalışırlar.

Sorduğunuz pratik mühendislik kısmı size kalmış. Okulunuzun imkanları, sizin bu tip tasarımları yapmak için gerekli ekipman, malzeme, test cihazları vb ulaşma imkanınıza ve bu işten ne kadar keyif aldığınıza bağlı.

Sadece dersleri geçmek ve verilen eğitim ile yetinirseniz, kendinizi mezun olduğunuzda (mesleğinizi yapmak istediğinizde) sudan çıkmış balık gibi hissedebilirsiniz. :)

• Cevap için teşekkürler.Fakat bayağı moralim bozuldu.Çok insan aynı dertten muzdarip demekki bu devre tasarımı olayı zor.Okullardada çoğunlukla teorik şeyler anlatlıyor anladığım kadarıyla

• İşin teorik kısmı olmadan pratik kısmı zaten olmaz.

Hazır yapılmış bir devreyi yapmak, çalıştırmak, basit seviyede mantık yürütmekten bahsetmiyorum.

Okulda size un, şeker ve yağı ayrı ayrı anlatırlar.

Siz üçünüde belirli oranlarda karıştırarak kavurursanız helva elde edersiniz.

Sadece un ve yağı karıştırıp fırına atarsanız yağlı olur.

Fazla/eksik oranlarda karıştırırsanız ortaya yenecek bir şey çıkmaz 

Hani lisede gördüğünüz türev, trigonometrik hesaplar, matrisler, ..... vb. konularda bunlar gerçek hayatta nerede işimize yarayacak diye çoğu öğrenci sorar. İleri seviye bazı tararımlarda bu veya benzer/farklı hesaplamaları kullanmak zorundasınız. Teorik bilgi burada işin içine giriyor ve önem kazanıyor.

Bu mesleği seviyorsanız işin büyük kısımı sizde bitecek. Okuduğunuz okul ve imkanları size büyük artı sağlayacaktır. Yoksa un, şeker ve yağın adını duymuş ama öğrenim hayatınız boyunca bunlara el sürmeden, neye benzediğini bilmeden mezun olursunuz.

Bu acı gerçeğe gelen iş başvurularında, projeleri için soru sormaya gelen öğrencilerde yakından şahit oldum/oluyorum.

Birinci ve ikinci sınıfta olanlara benzer tavsiyelerde bulunuyorum, ama mezun olmuş birisi için çok zor üzücü bir durum.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 29 Nisan 2021; 0:16:21 >

• Çok teşekkür ederim saolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.