Şimdi Ara

Elektronik olarak toplanan yardım paralarında kötü niyetle neler yapılabilir ? deprem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet ortamında bağış kabul edebilen dernekler bulunmakta ve banka hesaplarına zaten ban le para aktarılabilmekte. 06.02.2023 tarihinde yaşadığımız (geçen gün haberi 13.5 milyon kişinin etkilenip 43 bin 556 kişinin hayatını kaybettiği) dünyanın en büyük depreminin halkımızda uyandırdığı dehşet sonucu, halkımız elindeki herşeyle yardım etmeye çalıştı ve para aktarımı eletronik olarak hat safhaya ulaşıp , karayollarında yardım kuyruklarının trafiği kilitlendi.

Tek bir elde yani devlette toplanıp, belirlenen ihtiyaca sarf edilmesi gereken yardımlar, ülke için-dışı bir baskı ile muhtelif birçok grup ve kitle tarafından toplanmaya başlandı. Bahsettiğimiz bu kısım yardımın büyüklüğünün anlaşılması içindir. Eski parayla katrilyon yeni parayla milyar Türk lirası sadece bir dernekte.... Ancak bu yardımları daha önceden bindebirini belki milyondabirini topayamamış toplayamayacak olan bu gruplar, deprem için adanan her paraya adres oldu. İnsanlar önüne gelen her yere yağdırmak ve belki iyi niyetle herkesi harekete geçirmek istedi.

Peki bu iyi niyet ne tip kötü niyetlere ihtimaldir? Nelere karşı korumasızdır?

--> youtube üzerinden bağış alan youtuber denilen video üreticilerin topladığı paralar kendi hesaplarına mı geçiyordu? İzin aldılar mı? Topladıklarını bağışladıkları yerleri kendileri mi seçtiler?

--> Bağışın yapılma anında elektronik olarak kötü niyetliler ne oyunlar yapabilir? Resmiyette görünmeden parayı elde etme, AKtarılan parayı sanki kendi hesabından kendi hesabına kendi para aktarımı gibi gösterme, Aktarılan parayı yurtdışı kaynaklı gösterip devletimizin hüküm hakkını kaldırmaya çalışma ve daha da çok olabilecek ne tip kötü niyet ihtimalleri ve boşluklar vardır??

--> Bir dilenciye bile dilenme izni verilmezken, hatta fakir olsa bile dilenmesine engel olunabilirken, Türk milletinin bir kısmı adına yardımın tek elde toplanmasını engellemeye çalışılmasına karşı ne tip çözümler sunulabilir? Mesela youtuberler bağış topluyorsa bağış farklı bir hesaba uğramadan sistemden anında devlet hesabına geçirilemez mi? Birçok banka ve aynı bankada bile birçok iban numarası ile ayrıca devlete ait toplama kurumunda bile birden fazla yardım ismi(deprem haricinde isimler) bulunmasının kafa karışıklığına sebep olmasına karşı, yardım banka ismi bile olmadan tüm bankalarda görülebilecek tek bir sayı-iban no ile toplanamaz mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.