Arkadaşlar fazlasıyla araştırdım ancak bilgi bulamadım. İşyerinde şu yeni ip digital telefonlardan kullanıyoruz ancak ortam gürültülü olduğundan telefon zilini duymuyoruz.. Telefon hattı digital olduğundan klasik telefon zili çalışmıyor. Telefonun içini söktüm bildiğimiz hoparlör var hem diafon hem telefon zili olarak çalışıyor. Sizden ricam bu telefonlara uygun bir telefon zili varmıdır? İkincisi telefon içindeki küçük hoparlörden paralel alıp bu kablolar ile mesela elektronik bisiklet kornasını nasıl tetiklerim? Kendim elektrik bölümü mezunuyum temel elektronik bilgim var, söylediklerinizi anlayabilecek kadar.. Özellikle hoparlöre gelen ses sinyali ile nasıl bir sistem yapıp kornayı kumanda edebilirim. Çünkü en mantıklı çözüm bu geliyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
hoparlör çıkışı ile bir transistörü tetikleyip, transistörede bir role bağlayıp istediğin kornayı çaldırabilirsin. tabi hoparlörden çıkan gerilime göre devreyi tasarlamak gerekir.
Hopörleri tasarlamak için uğraş derim.
Çalıştığım yerde de dijital konsollardan vardı. Onlardan çalma bilgisini almak biraz zor. Biz şöyle yaptık, ihtiyaç olan dijital konsollara bir de normal telefon kablosu çektirdik, santraldan bir analog porta bağladık. Sonra santrali o yeni takılan analogu, dijitale paralel olacak şekilde ayarladık. Yani ikisi de çalıyor. Bizim amacımız sabit dijital konsolu ofis içinde bir noktadayken de kullanabilmekti, paralel çektiğimiz DECT telefonla işi kurtardık. Bu paralel analog telefon sinyaline röle de bağlayabilirsiniz, istediğiniz bu şekilde gerçekleşir. Yine aynı ofiste kapıyı otomatik açmak için dahili bir numaraya bağlı röle kullanmış idik.
quote:
Orijinalden alıntı: schu-mi
Arkadaşlar fazlasıyla araştırdım ancak bilgi bulamadım. İşyerinde şu yeni ip digital telefonlardan kullanıyoruz ancak ortam gürültülü olduğundan telefon zilini duymuyoruz.. Telefon hattı digital olduğundan klasik telefon zili çalışmıyor. Telefonun içini söktüm bildiğimiz hoparlör var hem diafon hem telefon zili olarak çalışıyor. Sizden ricam bu telefonlara uygun bir telefon zili varmıdır? İkincisi telefon içindeki küçük hoparlörden paralel alıp bu kablolar ile mesela elektronik bisiklet kornasını nasıl tetiklerim? Kendim elektrik bölümü mezunuyum temel elektronik bilgim var, söylediklerinizi anlayabilecek kadar.. Özellikle hoparlöre gelen ses sinyali ile nasıl bir sistem yapıp kornayı kumanda edebilirim. Çünkü en mantıklı çözüm bu geliyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme