Şimdi Ara

Elektronik ve Haberleşme ile Elektrik - Elektronik arasındaki farklar neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektrik ve haberleşme mühendisliği pek bilinen bir mühendislik dalı değil.Bunda az üniversitede bulunmasından olabilir.Elektronik ve Haberleşme Mühendisini bilenler bana tam olarak açıklayabilir mi ? Bunun elektrik - elektronikden farkları nelerdir ? Şimdiden teşekkürler

• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği birbirine oldukça yakın olan elektronik ve haberleşme disiplinlerinden oluşur. Bunlardan birisi 3. sınıfta seçilir. Birde bunların üzerine uzmanlaşma alanı olarak; Biomedical Mühendisli vardır. Bu aralar Türkiye'de Haberleşme/Telekomünikasyon sektörü çok hızlı geliştiğinden tercihler genellikle Haberleşme olmaktadır. Türkiye Telekomünikasyon Pazarı son yıllarda çok hızlı bir şekilde büyüyor. ArGe yatırımları oldukça yüksek düzeylerdedir.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    Amerika'da CNN Money şirketine göre geleceğin ilk 5 mesleğinin 2 tanesi bu bölümle ilgili.

1- Biomedical Engineer (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde uzmanlık alanı olarak seçebilirsin.)
    2- Telecommunications Engineer (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde: 3.sınıfta Elektronik Müh. ya da Haberleşme(Telekomünikasyon) Müh. olarak seçiyorsun)
    3- Physician Assistant
    4- Software Architect
    5- Environmental Engineer
    ------------------------------------------------------------------------------------------------

Konu hakkında fazla bilgisi olmayanlar Elektrik-Elektronik Mühendisliğini her iki alanda da vardır sanır. Ama orada da ya elektriği ya elektroniği seçersin.

Elektrik-Elektronik müh. ile Elektronik ve Haberleşme Müh. arasında kalan bir öğrecinin araştırmaları sırasında bir elektronik müh.'den aldığı cevap şu:
    @ablelbea'dan alıntı yapıyorum
    ""...Günümüzde çok hızlı bir şekilde değişmekte olan iş dünyasında: ürünlerin üretim ve tasarım süreçleri parçalara ayrıldı. Artık bir elektronik ürünün işlemcisini bir şirket üretirken sensörlerini başka bir şirket soğutma sistemini Çin üretirken belleklerini Kore üretiyor. Dolayısıyla Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi genel bir eğitim aldıktan sonra alanında uzmanlaşmaktansa; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi baştan özelleşmiş bir disiplinde eğitim alman senin için çok daha faydalı olacaktır.... "

Sonuçta ikisinden de YÖK'ün saçma yönetmelikleri gereği aynı diplomayı alıyorsun. Kısacası demek istediğim eğer elektrik müh.'liğini seçmeyeceksen bu iki bölümde okumanın öyle çok fazla bir farkı yokyur.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yteca28 -- 21 Temmuz 2012; 22:46:09 >
  • Cep telefonu,telsiz falan yapıyorlar

Bu arada Environmental Engineer görmek güzel oldu bu sene başlıyorum

Şaka bir yana Ele-Elo güzel bölümler.Ama benim en çok elektrik ilgimi çekti bir fark yok ama sadece elektrik mühendisliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 14 Temmuz 2011; 11:18:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pchonour

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği birbirine oldukça yakın olan elektronik ve haberleşme disiplinlerinden oluşur. Bunlardan birisi 3. sınıfta seçilir. Birde bunların üzerine uzmanlaşma alanı olarak; Biomedical Mühendisli vardır. Bu aralar Türkiye'de Haberleşme/Telekomünikasyon sektörü çok hızlı geliştiğinden tercihler genellikle Haberleşme olmaktadır. Türkiye Telekomünikasyon Pazarı son yıllarda çok hızlı bir şekilde büyüyor. ArGe yatırımları oldukça yüksek düzeylerdedir.
    Amerika'da CNN Money şirketine göre geleceğin ilk 5 mesleğinin 2 tanesi bu bölümle ilgili.

1- Biomedical Engineer (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde uzmanlık alanı olarak seçebilirsin.)
    2- Telecommunications Engineer (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde: 3.sınıfta Elektronik Müh. ya da Haberleşme(Telekomünikasyon) Müh. olarak seçiyorsun)
    3- Physician Assistant
    4- Software Architect
    5- Environmental Engineer

Konu hakkında fazla bilgisi olmayanlar Elektrik-Elektronik Mühendisliğini her iki alanda da vardır sanır. Ama orada da ya elektriği ya elektroniği seçersin.

Elektrik-Elektronik müh. ile Elektronik ve Haberleşme Müh. arasında kalan bir öğrecinin araştırmaları sırasında bir elektronik müh.'den aldığı cevap şu:
    @ablelbea'dan alıntı yapıyorum
    ""...Günümüzde çok hızlı bir şekilde değişmekte olan iş dünyasında: ürünlerin üretim ve tasarım süreçleri parçalara ayrıldı. Artık bir elektronik ürünün işlemcisini bir şirket üretirken sensörlerini başka bir şirket soğutma sistemini Çin üretirken belleklerini Kore üretiyor. Dolayısıyla Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi genel bir eğitim aldıktan sonra alanında uzmanlaşmaktansa; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi baştan özelleşmiş bir disiplinde eğitim alman senin için çok daha faydalı olacaktır.... "

Sonuçta ikisinden de YÖK'ün saçma yönetmelikleri gereği aynı diplomayı alıyorsun. Kısacası demek istediğim eğer elektrik müh.'liğini seçmeyeceksen bu iki bölümde okumanın öyle çok fazla bir farkı yokyur.

elektronik gerçekten de her bi şeyde var artık. biyomedikali de çok duyuyorum ama itüde yüksek lisans düzeyinde, bazı üniversiteler lisans düzeyinde açmış.

• eğer itü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini okursan mezun olur olmaz en az 3 milyar maaşla adı dünyaca tanınan bir markada çalışmaya başlarsın haberin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpbor

eğer itü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini okursan mezun olur olmaz en az 3 milyar maaşla adı dünyaca tanınan bir markada çalışmaya başlarsın haberin olsun.

bu söylediğinin bi dayanağı, kaynağı var mı ? yoksa sadece kişisel görüşün mü bu yönde. 1500 lirayla felan çalışanlar varmış sanırım.Bende bu bölümü düşünüyorum da onun için ilgiliyim bu konuda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaMeT_60

quote:

eğer itü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğini okursan mezun olur olmaz en az 3 milyar maaşla adı dünyaca tanınan bir markada çalışmaya başlarsın haberin olsun.

bu söylediğinin bi dayanağı, kaynağı var mı ? yoksa sadece kişisel görüşün mü bu yönde. 1500 lirayla felan çalışanlar varmış sanırım.Bende bu bölümü düşünüyorum da onun için ilgiliyim bu konuda.

evet bir dayanagım tabiki var 2 3 arkadaşım buradan mezun oldu şuan maaşları 6 7 milyar civarında güvenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpbor -- 28 Temmuz 2012; 15:54:30 >

• quote:

quote:

quote:

evet bir dayanagım tabiki var 2 3 arkadaşım buradan mezun oldu şuan maaşları 6 7 milyar civarında güvenebilirsin

gayet iyiymiş maaşları.Kaç yılda o seviyede maaş alabiliriz acaba ? arkadaşlar kaç yıllık mühendis yani.

birde ben itü endüstri-itü elektronik haberleşme arasında kararsızım.diyeceksin alakasız bölümler ama bana eşit mesafede :) bi bilgin varmı endüstri hakkında felan.

teşekkür ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

gayet iyiymiş maaşları.Kaç yılda o seviyede maaş alabiliriz acaba ? arkadaşlar kaç yıllık mühendis yani.

birde ben itü endüstri-itü elektronik haberleşme arasında kararsızım.diyeceksin alakasız bölümler ama bana eşit mesafede :) bi bilgin varmı endüstri hakkında felan.

teşekkür ediyorum

ben şahsen endüstriyi tavsiye etmem ama edenlerde olabilir tabiki bu benim fikrim.
    zaten elektronik haberleşme itünün en gözde mühendisliğidir.gözünü kırpmadan orayı yaz derim sana aklında bi şüphe olmasın kesinlikle.arkadaşlarımda heralde 5 yıllık mühendis olmaları gerek. gerçekten işinide seversen harika bir meslek hatta bana bazen anlatırlar isteyince yurtdışı görevine gidiyorlarmış orayla beraber her gittiklerinde aylık gelirler 10 milyarın üstünde maaş aldıkları bile oluyormuş..

• Elektronik haberleşmede İng ve Türkçe arasında dağlar kadar fark var sebebi ne onun,
    Biri ilk 3k biri ilk 7k mıydı neydi yanlış hatırlamıyorsam
    (Hocam k.bakma konunu meşgul ettiğim için ama yeni konu açmayayım dedim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi önemliadam -- 28 Temmuz 2012; 16:36:05 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ediyorum

ben şahsen endüstriyi tavsiye etmem ama edenlerde olabilir tabiki bu benim fikrim.
    zaten elektronik haberleşme itünün en gözde mühendisliğidir.gözünü kırpmadan orayı yaz derim sana aklında bi şüphe olmasın kesinlikle.arkadaşlarımda heralde 5 yıllık mühendis olmaları gerek. gerçekten işinide seversen harika bir meslek hatta bana bazen anlatırlar isteyince yurtdışı görevine gidiyorlarmış orayla beraber her gittiklerinde aylık gelirler 10 milyarın üstünde maaş aldıkları bile oluyormuş..

endüstri ile makina mühendisliklerinin ders programları bayağı benziyor birbirine ama endüstride işletme üzerine de bir şeyler öğreniliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ediyorum

Alıntıları Göster
    endüstri ile makina mühendisliklerinin ders programları bayağı benziyor birbirine ama endüstride işletme üzerine de bir şeyler öğreniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yteca28 -- 2 Ağustos 2012; 11:13:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.