< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolindark -- 5 Nisan 2015; 0:14:57 > |
Elektronikçiler buraya - Acer GD245HQ Açılmama Sorunu
-
-
120 hz monitörlerin yerini 144 hz monitörler aldı ama onlarda ya 3B yok, ya da Nvidia 3D Vision Kit gerekiyor 3B özelliğini kullanabilmek için.
UPS şart. Tamir için de bi TV tamircisine danış istersen garantisi bittiyse. Yoksa servisle görüşürsün zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte TV tamircisine danışalım da bilinen bir yere danışalım diyorum
3D Vision sorun değil, 2 tane kit var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
LED TV tamirinden anlayan herhangi bi yere sor işte. Şişli gibi merkezi bi yerde de vardır çok sayıda böyle yer.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumdan elektronikçi arkadaşlardan da fikir bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolindark -- 4 Nisan 2015; 20:07:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 yıldan sonra başıma şimdi geldi. mönitor ara ara çalışmamaya başladı şimdi de tamamen durdu bir daha açılmadı. 5yıldan eski olduğu için Acer'in resmi servisi bakmıyormuş şimdi de tamirci arıyorum.
Sorun, varsa çözümü veya tamiri hakkında bilginiz var mı arkadaşlar
-
Aynı monitörü kullanıyorum. Bi ara elektrik kesildikten sonra açılmamıştı, bir süre bekleyince açılmıştı. O şekilde 1 ay falan daha kullandım, tabii bu süreçte monitör hiç kapanmadı, stand by hariç. Yani sürekli elektrik alıyordu.
Elektrik tekrar gitti, mal bi daha açılmadı. Söktük, power kartındaki her şey sağlam. Sorun power ile alakalı değil yani. Elektrik sorunu değil.
Sorun bu monitörün fabrikadan kusurlu çıkmış olması, aşağı yukarı ömrü de 10 sene kadar.
Monitörün anakartı üzerinde I204 ve I207 çipleri var. Bunları değişirmeniz gerekiyor. İnternette bu sorunla karşılaşanların hepsi bu şekiilde çözmüşler ve sorunsuz kullanmaya devam ediyorlarmış. Ben de çipleri sipariş ettim, beklemedeyim.
Çipleri ülkemizde bulamadım, aliexpress üzerinen aldım. O yüzden eğer aklınızda monitörünüzü yaptırıp kullanmaya devam etmek gibi bir fikir varsa kıyın 5 dolarınıza gelsin çipler. Gönderirken 5li gönderiyorlar bi de, size lazım olan 2 çip. Takarken problem olsa bile yedekleri olacak elinizde.
Beklemedeyim bakalım. Çipler gelsin, sonuçları yazacağım.
Ha bu arada unutmadan, çipleri değiştirmek için üflemeli havya gerekiyormuş, sanıyorum ısı tabancası bahsettikleri. Telefon tamiriyle uğraşanlar kolayca yapabilir diye düşündüm, çipler gelsin göreceğiz.
-
Süper hortlamış konu :) öyle ki üzerine 2 monitör değiştirdim.
Herhangi bir elektronikçi değiştirir basit bir rakama, hiç riske girme dostum. Ama düzelirse bilgimiz olsun, merak ettim.
-
Valla hocam biraz geç geri dönüş yapıyorum ama olsun :)
Üstteki mesajı attıktan üç beş gün sonra monitörü taktım çalıştı. Ben de dedim tekrar elektrik gidene kadar böyle kullanayım, elektrik gittiği gibi de kalkar gider çipleri (entegreleri) değiştirtirim. Nitekim bugün elektrik kesildi. Ayaklarının vidasını söküp kucakladım çıktım.
Bir telefoncuya girip durumu izah ettim, entegreleri verdim. Sağolsun değiştirdi. 20 lira da işçilik aldı. Bu bahsettiğim entegreler de devre kartında. Besleme kartında bile değil, ilginç bir durum. Test ettik alet çalışıyor. Eve gelince de geniş geniş test ettim, oc dahi yaptım. Canavar cavanar. Hatta daha önce görmediği yerlere kadar ocleyebildim. 11 yaşında dev meret :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X