Şimdi Ara

Elektronikten anlayan arkadaşlar, ev sinema / ses sistemi konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün 2. elciden ev arkadaşlarımla ortaklaşa 2 eşşek ölüsü gibi hoparlör aldık.
    RMS minimum 15Watt, maximum 200Watt güç çıkışı var her birinin.
    Göz hesabı da uzuncana kablolar aldık. Lakin bağlantı kısmı klipsli, kabloları sokup klipsi kıstırıyorsunuz.

Hiç birimiz bu işlerden anlamadığımız için bu sistemi kurmak konusunda elektronikten anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
    Fotolar için mesajın sonundaki picasa albümüne bakabilirsiniz.

Şimdi sorularıma geçelim.

Hoparlörler max 200watt çıkış veriyor. Sanırım bu ciddi bir değer.
    Fakat mantığımın söylediği kadarıyla bu hoparlörlere bağlayacağımız LCD TV, mp3 player, laptop vs herhalde en fazla 15 watt falan output verir.
    Yani 200 + 200 = 400 watt potansiyeli olan bir sistemden sadece 15Wattlık bir performans alacağız gibi şu haliyle.
    Arabalarda yaptığımız gibi, araya amplifikatör koymak geldi aklıma. Ne tür bir cihaza ihtiyacım var sizce? Ve nasıl bağlayacağım?
    Araba amplifikatörü işimi görür mü? Bir tanıdık araba amfileri 4ohm oluyor, bu cihazlar da 8'er ohmluk. Ne demek oluyor bu, ne yapabilirim bu konuda?
    Hoparlörlerin inputu bir kırmızı bir siyah soket. Kabloları sokup sıkıştırıyoruz.

Hadi diyelim 8 ohm'luk ya da 4 ohm'luk bir amfi aldım. 2 kablo bir hoparlörden çıkıyor, 2 kablo ötekinden. Bu 4 kabloyu da amfideki gerekli yerlere bağladım.
    Yani amfiden output, hoparlörlere input tamam. Sanırım geriye amfiyi TV'ye bağlamak kalıyor. TV'de output olarak sadece "Digital / Optical audio output" soketi var.
    Bunun ne olduğu hakkında bir fikrim yok fakat araştırdığım kadarıyla en kaliteli output bu soketle alınıyormuş.
    Sorum şu ki, TV'den bu outputu input olarak alabilecek bir amfi var mıdır? Yoksa bütün amfiler alır mı bu tür bir outputu? Yani ne çeşit bir amfi almalıyım? İlla uyumlu mu olmalı digital / optical output ile? Ya da bu outputu çevirebilen aparatlar var mıdır?

Scart üzerinden de output alınabiliyormuş fakat TV'de 2 adet scart soketi var, 2'si de INPUT yazıyor..

Hadi diyelim TV'den bu outputu da bir şekilde aldık ve amfiye input verdik. Amfiden de output olarak hoparlörlere verdik. Hoparlörler TV ile çalışıyor. Oldu da TV'den çıkarıp, mp3 çalara bağlamak istedik. MP3 çalar output olarak sadece ince stereo jack alıyor. Bunu nasıl yaparız? Yapabilir miyiz? Bir ucu ince stereo jack, diğer ucu amfiye bağlamak için ne olmalı?

https://picasaweb.google.com/117237412374737731421/Hoparlorler?authkey=Gv1sRgCPK7g6PzyqeGTw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezcatcatl -- 15 Aralık 2012; 1:06:39 >

• al bi avr karıstırma kafanı
  • avr nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tezcatcatl

avr nedir?

bi googla yazsan avr de anfi ama sinema anfisi 300 tl den 15000 tl kadar fiyat ları var hdimi üzerinden ses aktarımı yapılır optikten ses aktarımı yapılır böyle bir multimedya cihaz iphone bile takılır
  • AVR= Audio Video Receiver (amfi, ses işleme, görüntü işleme vs. hepsibirarada yani)

Zaten araya bir amfi koymadan o hoparlörlerden ses alamazsınız. Sayın eraycelik80 dediği gibi bir AVR alırsanız ilk mesajda yazdığınız soruların hepsi cevaplanmış olur.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Dün 2. elciden ev arkadaşlarımla ortaklaşa 2 eşşek ölüsü gibi hoparlör aldık.
    RMS minimum 15Watt, maximum 200Watt güç çıkışı var her birinin.
    Göz hesabı da uzuncana kablolar aldık. Lakin bağlantı kısmı klipsli, kabloları sokup klipsi kıstırıyorsunuz.

Hiç birimiz bu işlerden anlamadığımız için bu sistemi kurmak konusunda elektronikten anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
    Fotolar için mesajın sonundaki picasa albümüne bakabilirsiniz.

Şimdi sorularıma geçelim.

Hoparlörler max 200watt çıkış veriyor. Sanırım bu ciddi bir değer.
    Fakat mantığımın söylediği kadarıyla bu hoparlörlere bağlayacağımız LCD TV, mp3 player, laptop vs herhalde en fazla 15 watt falan output verir.
    Yani 200 + 200 = 400 watt potansiyeli olan bir sistemden sadece 15Wattlık bir performans alacağız gibi şu haliyle.
    Arabalarda yaptığımız gibi, araya amplifikatör koymak geldi aklıma. Ne tür bir cihaza ihtiyacım var sizce? Ve nasıl bağlayacağım?
    Araba amplifikatörü işimi görür mü? Bir tanıdık araba amfileri 4ohm oluyor, bu cihazlar da 8'er ohmluk. Ne demek oluyor bu, ne yapabilirim bu konuda?
    Hoparlörlerin inputu bir kırmızı bir siyah soket. Kabloları sokup sıkıştırıyoruz.

Hadi diyelim 8 ohm'luk ya da 4 ohm'luk bir amfi aldım. 2 kablo bir hoparlörden çıkıyor, 2 kablo ötekinden. Bu 4 kabloyu da amfideki gerekli yerlere bağladım.
    Yani amfiden output, hoparlörlere input tamam. Sanırım geriye amfiyi TV'ye bağlamak kalıyor. TV'de output olarak sadece "Digital / Optical audio output" soketi var.
    Bunun ne olduğu hakkında bir fikrim yok fakat araştırdığım kadarıyla en kaliteli output bu soketle alınıyormuş.
    Sorum şu ki, TV'den bu outputu input olarak alabilecek bir amfi var mıdır? Yoksa bütün amfiler alır mı bu tür bir outputu? Yani ne çeşit bir amfi almalıyım? İlla uyumlu mu olmalı digital / optical output ile? Ya da bu outputu çevirebilen aparatlar var mıdır?

Scart üzerinden de output alınabiliyormuş fakat TV'de 2 adet scart soketi var, 2'si de INPUT yazıyor..

Hadi diyelim TV'den bu outputu da bir şekilde aldık ve amfiye input verdik. Amfiden de output olarak hoparlörlere verdik. Hoparlörler TV ile çalışıyor. Oldu da TV'den çıkarıp, mp3 çalara bağlamak istedik. MP3 çalar output olarak sadece ince stereo jack alıyor. Bunu nasıl yaparız? Yapabilir miyiz? Bir ucu ince stereo jack, diğer ucu amfiye bağlamak için ne olmalı?

https://picasaweb.google.com/117237412374737731421/Hoparlorler?authkey=Gv1sRgCPK7g6PzyqeGTw

Hoparlorleri levent beydenmi aldiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Bugünü bu işe ayırarak noktayı koydum.
    Şu an harika bir ses alıyorum.

http://www.sony.co.uk/support/en/product/STR-DB790/specifications

Bu ürünü aldım, TV'den output almak için optical audio kablo aldım.
    Telefon, mp3 çalar, laptop vs bağlamak için de 3.5mm -> analog outputa çeviren bir kablo aldım.
    Gerek xbox, gerek laptop, gerek mp3 çalar olsun beklentilerimin çok üzerinde bir ses var şu an.

Cihaz ayarlarıyla vs ilgili, ya da sisteme şunu ekle, bunu ekle daha güzel olur gibisinden tavsiyelere her zaman açığım.

@headbanger6
    Hayır, burda bir 2. el dükkanından satın aldım hoparlörü de amfiyi de.

Elektronikten anlayan arkadaşlar, ev sinema / ses sistemi konusunda yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezcatcatl -- 15 Aralık 2012; 21:48:18 >

• bir subwoofer iyi gitmezmi onun yanina :)
  • Hayirli olsun gule gule kullanin.
    Kule hoparlorleri nereden ve kaca aldiniz acep buradan yada ozelden bilgi vermeniz mumkunmu. Tskk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mike.xxlarge
    Teşekkürler. Hollanda'da ikamet ediyorum. Bir ikinci el dükkanından 55 euroya aldım ikisini.

@aspirin_gripin
    Valla tatmin edici seviyede bir bass var ama abartı olmamak kaydıyla bi subwoofer aklımın köşesine yazdım. :)
    Küçük bir kabin falan alabilirim belki.
  • quote:

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Bugünü bu işe ayırarak noktayı koydum.
    Şu an harika bir ses alıyorum.

http://www.sony.co.uk/support/en/product/STR-DB790/specifications

Bu ürünü aldım, TV'den output almak için optical audio kablo aldım.
    Telefon, mp3 çalar, laptop vs bağlamak için de 3.5mm -> analog outputa çeviren bir kablo aldım.
    Gerek xbox, gerek laptop, gerek mp3 çalar olsun beklentilerimin çok üzerinde bir ses var şu an.

Cihaz ayarlarıyla vs ilgili, ya da sisteme şunu ekle, bunu ekle daha güzel olur gibisinden tavsiyelere her zaman açığım.

Hayırlı olsun, şimdi sitem tamam olmuş. İyi günlerde dinleyin.

• Teşekkürler arkadaşlar. Şöyle bir soru geldi aklıma.

Şimdi amfi 8 ohm'de çalışacak şekilde ayarladım. 8 ohm'da 1 speakera maksimum 90W output verebildiği yazıyor.
    Fakat hoparlörlerin maximum değeri 200Watt.

Yani beni bu kadar memnun eden seviyedeki ses aslında bu hoparlörlerden alabileceğim performansın tam olarak yarısı bile değil doğru mu? :D
  • Hoparlörleriniz 8 ohm ise hoparlöre göre ayarlamakla doğru yapmışsınız. Elbette daha güçlü bir amfi olsa bazı şeyler farkedebilirdi ama 90W o hoparlörlere yeter diye düşünüyorum. Sürekli son seste (veya ona yakın ayarlarda) dinlenmediği sürece sorun olmaz. Zaten hoparlörlerin sabit bir güç değeri olmaz, min-max değerleri olur. O yazan 200W max değerdir, 90W rahat karşılar.
  • Evet hoparlörler 8ohm'luk.

Eh, 90W da gayet yeterli düzeyde. Bugün biraz müzik dinledim de, bass yeterli seviyede gerçekten. xD
    Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.