Birşey sormak istiyorum. Elemental damagede sınır var mı ? %100 ü aşabiliyormuyuz ?
arkadaşlar benim karakterim RoS tormente dayanmıyor neden çabuk ölüyorum acaba, elimden geldiği kadar lihtining skill yapmaya çalıştım tabi bualabildiğim malzemeler bu akdar çok sınırlı iyi eşya düşüyo malum:)
arkadaşlar benim karakterim RoS tormente dayanmıyor neden çabuk ölüyorum acaba, elimden geldiği kadar lihtining skill yapmaya çalıştım tabi bualabildiğim malzemeler bu akdar çok sınırlı iyi eşya düşüyo malum:)
Savaşçıdan pek anlamam ama T1 için en azından 5m Toughness 600K falan Damage in olması lazımdır heralde. Yakın dövüşçü sonuçta..
quote:
Orijinalden alıntı: Uzkdur
Birşey sormak istiyorum. Elemental damagede sınır var mı ? %100 ü aşabiliyormuyuz ?
Elemental Damage'de %100ü nasıl aşcaksın ki? Her bir artış birbiriyle çarpılıyor sonuçta. %100 gibi bir tavan yok.
battalgazi34B
kullanıcısına yanıt
Benim de barbarım var. Bildiğim kadarıyla söyle söyleyeyim, eksikleri tamamlayan olacaktır. Str biraz düşük kalmış gibi. Kullandığın malzemelerden str kazanmaya özen göster. İstisnalar olabilir tabiki. Str sonuçta atack vermenin yanında armorunu da arttırıyor.Life per hit bir yere kadar seni ayakta tutar. Bunun yanında life after each kill sana yardımcı olacaktır. Mesela bende 25k civarı life after each kill var. Onun haricinde animosity yerine superstituon kullanabilirsin. Büyülere direncini arttıracaktır. Aktif skillere karışmak istemiyorum sonuçta onlar biraz da zevk meselesi. :) Eşyalarında resistance all elements olursa da fena olmaz ve biraz da şans :)
Failimechul
kullanıcısına yanıt
Patchten önce damage against elit şeklinde olanlar kalanın yüzdesi şeklinde toplanıyordu. Yani şöyle söyleyeyim 2 tane %20, %40 değil de %36 yapıyordu. Yani kalanın yüzdesi şeklinde ilerliyordu. Patchten sonra normal şekilde toplanıyor. Bilmiyorum farkettiniz mi ? Acaba bunda da öyle olabilir mi diye sormak istedim.
teşekkürler cevap için, torment te ortak oyunlara katılıyorum wizard ve monkla uçuyolar damlar resmen be barbarla sürünüyorum resmen barbarı çok sevmeme rağmen sanırım dönücem büyücülere:)
Ben de tal rasha set ile wizard hybrit build yaptım. Tüm elemental damageleri kullanıyorum bu sayede tal rashanın 4 item bonus özelliği her element için 8 sn cd ile açılıyor.
Eğer tal belt de bulursam source yerine ss'dekini kullanmaya geçip daha da pekişeceğini düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 10 Nisan 2014; 19:35:22 >
UzkdurU
kullanıcısına yanıt
Bu değişimden haberim yok. Bir araştırayım. Teşekkürler bilgilendirme için
Bir sorum var, mesela ben skill runeü için lightning rune aldım, silahımda lightning damage örneğin 1000 - 1250 diyor, silahımın verdiği bu lightning damagei skillimde mi görürüm yoksa düz vuruşlarımda mı ? skillerimin damageini arttırmakta bir faydası olur mu ? şimdiden teşekkürler :)
hocam bir yorumda benim eleman icin yaparmısın
nasıl ilerlemeliyim
Ben başka birşey sormak istiyorum diyelimki normal damage 500 k olsun, chc %50 , chd 400 olsun bu durumda ben 2 atışımdan birinde 2000 k lık bir hasar mı veriyorum demek oluyor. Eğer öyleyse elemental damage , iyi bir chc yüzdesi ve chd ile beraber çok büyük hasar rakamlarına ulaşabiliriz diyebilirmiyiz.
Benimde bir sorum olacak. Crusaderım ile holy damage ağırlıklı gidiyorum. Silahımda (fate of the fell) fire damage var. Holy damage'e değiştirmeli miyim? Etkisini görür müyüm? http://eu.battle.net/d3/en/profile/Komoli-2927/hero/38963311 Silah hakkındaki görüşleriniz nedir? Kadaladan silah çekmeye devam etmeli miyim? Yoksa artık diğer itemlere yönelebilir miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: Carnesir
hocam bir yorumda benim eleman icin yaparmısın
nasıl ilerlemeliyim
Bence;
- %70e yakın Fire Damage'in var ve bu gerçekten büyük bir rakam. Kullandığın tüm skiller de zaten Fire. Bu açıdan bir eksik görmüyorum - Botundaki LPS değerini mutlaka kullandığın bir 'Skill' in üzerine rollemelisin. Sanırım Whirlwind - Pantolunda Cleave Damage var fakat senin kullandığın skillerde bu skill yok. Onu da değiştirmelisin - Set yüzüğün çok geri kalmış. Soldaki yüzüğün aynısını ya da yakın özellikli olanını bul ki sana en azından %10 gibi bir damage artışı sağlar. Bu da geçici olacaktır fakat şimdikinden daha iyi olacağından eminim. Kısacası o yüzük çöp :P - Bracer güzel fakat rollemeyi Secondary de yapıp gereksiz bir hamlede bulunmuşsun. Daha iyi bir şey düşene dek onu kullanman gerekir. Eğer iyi bir şey düşerse onda da yine skill ve elemental damage combosunu yakalamaya çalış - Eğer All Resist Değerin 1500 ve üzeriyse Chestte bulunan All Resist'i Skill damage e rollemeni öneririm - Azurewrath senin için gerekli değil. Senin Act 1 den silah düşürmen gerekiyor. Act1 bounty yap ve cache lerden düşen silahı mutlaka edin. Göreceksin sana zorlukta 2 lvl atlatacaktır. (Torment 1 >> Torment 3 gibi) - Aynı Act 1 Cache inden bir yüzük çıkıyor ki çok güzel bir yüzük. Bu yüzüğü de bulursan iyi rolleyerek gerçekten iş görür. Set bonusundan şu an %500 vita alıyosun mesela. Eğer o yüzüğü bulursan +500 str daha alacaksın ki bu da gerçekten çok yararlı olacaktır
Bunlar benim fikirlerim.
Barbar oynayan arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler yine de.
İyi oyunlar
quote:
Orijinalden alıntı: mashimaro77
Ben başka birşey sormak istiyorum diyelimki normal damage 500 k olsun, chc %50 , chd 400 olsun bu durumda ben 2 atışımdan birinde 2000 k lık bir hasar mı veriyorum demek oluyor. Eğer öyleyse elemental damage , iyi bir chc yüzdesi ve chd ile beraber çok büyük hasar rakamlarına ulaşabiliriz diyebilirmiyiz.
Tam olarak bu şekilde hesaplanmıyor fakat artık sheet dps dediğimiz devir tamamen kapandı. Benim elemental ve skill damage yüklü karakterimin (Eski buildim) karakter ekranında 850k gibi bir damage i görünüyordu ve mesela benim verdiğim Arcane orb hasarını elemental ve skill damage olmayan bir wizardın verebilmesi için yanlış hatırlamıyorsam 1,5m gibi bir dps e sahip olması gerekiyordu.
Çok zor bir hesabı yok. Odaklanmak gereken şey şu ki mümkün olduğunda aynı Elemental ve Skill Damage'e odaklanmak. Kimi eşyalar primal skillere kimisi de secondary skillere damage verir zaten. Bi yerde mutlaka bölünecektir ama mümkün olduğunca aynı şey üzerinde yükleme yapılmalı. Az önce yanıtladığım arkadaşın mesela %70e yakın Fire damage i var. Bunun gibi yani.
İyi oyunlar
quote:
Orijinalden alıntı: komoli
Benimde bir sorum olacak. Crusaderım ile holy damage ağırlıklı gidiyorum. Silahımda (fate of the fell) fire damage var. Holy damage'e değiştirmeli miyim? Etkisini görür müyüm? http://eu.battle.net/d3/en/profile/Komoli-2927/hero/38963311 Silah hakkındaki görüşleriniz nedir? Kadaladan silah çekmeye devam etmeli miyim? Yoksa artık diğer itemlere yönelebilir miyim?
Karakterinizdeki silah doğru mu? Eğer doğruysa bu silahta Fire damage yok. Üzerinde yazılı olan 1369-1708 Fire damage onun kendi DPS i ile ilgili. Senin karakterine herhangi bir etki yaratmaz. Bunun için tasarlanmış ayrı silahlar var. Mesela Utar's Roar gibi, Azurewrath gibi..
Gördüğün gibi üzerinde %15-20 COld damage yazıyor. Önemli olan bu değerdir.
Ek olarak kıyafetlerinde bulunan skill damage bonuslarınla ilgili skilleri kullanmıyorsun.
Mesela belt'te Slash Damage bonusun var fakat skillerinde kullanmıyorsun.
Ya bonusuna sahip olduğun skilli kullanmaya başlamalısın ya da kullandığın skille rollemelisin
hocam silahın orjinalindeki damage türünü artisianda değiştirsek istediğimiz etkiyi yaratırmıyız, mesela ben holy damage olan silahımı lightininge değiştirdim ve skilimi ona göre dizayn ettim bu etkiyi yaratırmıyım ve mesela benim etkin dps em nedir burda görülen
Benim adamda bu ; http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ozan-2372/hero/38494673 ilginç olan üstünü nerdeyse barbardan tamamladım aynı itemler daha iyi hali barbarda eşit dps veriyor( barbarın statları cok daha iyi chd %400 chc 38 gibi) bunda değerler neredeyse yarı yarıya ama dps ilginç aynı hatta crusader biraz daha iyi(buff olmadan) Crusader çok guzelde cok fazla cd si var skillerin. Birde yeni farkettim sanırım cd dusurmek için hesap farklı yapılıyor.Bir ara wd ile denedim ustunu komple rare olarak cd abanayım diye ama istediğim sonuca ulasamadım %45 çekebildim ki normal toplansa %80e gelmesi gerekiyordu bir dismis return olayı sanırım mevcut(resistlerdeki gibi) onun için crusader ile olan planlarım suya dustu Bu arada dusen kalkana bayıldım crusader blind ozelligini aoe haline getiriyor(koni halinden 360 derece) o kadar kullanıslı oldu ki anlatamam :) Kemerde de aynı miktarda şansa açılan blind + slow var samda kayısı modunda takılıyorum :)
faydalı konu karakterimi geliştireyim tekrar göz atıcam, mesajım bulunsun.