Şimdi Ara

elimdeki güneş paneli ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir alışveriş sitesinde 5v 100ma güneş paneli buldum ve 4 adet aldım. direkt olarak serii bağladım ve ucunada basit oyuncak araba motoru taktım ve güneşin altına koydum paneller ısındı güneşten ama motor çalışmıyor neden çalışmıyor anlamadım? 4 paneli birleştirdim?

panelleri tek tek led lambalarla denedim onlar yanıyor.. acaba bu paneller 5v olmayabilir mi?
    elimde ampermetre olmadığı için şuan ölçemiyorum :S

elimdeki güneş paneli ile ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byserco -- 26 Mart 2010; 13:42:57 >

• Panelleri seri bağlamışsın, 20 volt 100 mA o motoru çevirmez.

Paralel bağlarsan, 5 volt 400 mA akım verir, motor çok akım çekmiyorsa çalışır.
  • basit bir oyuncak motoru kaç volt ile çalışır ki..

paralel bağlayıncada seri bağlayıncada bir hareket yok.
  • Basit bir oyuncak motoru 3 voltla çalışır, fakat 1 amper akımda çekebilir.

Bütün elektrik motorlarında, ilk kalkış akımı çok yüksektir. Pratikte kabul edilen, normalde çektiğinin 3 mislidir.

Motor yerine, cep feneri ampülü ile deneme yaparsan, daha iyi neticeler alırsın.

Bu motor illa dönecek dersen, önce şarjlı pil grubu kurup, panellerle bunu şarj edeceksiniz. Bu pil grubu, anlık akım çekişlerini regüle edecek.
  • güneş paneli bir motoru ha deyince çalıştırmaz bunun için basit bir devreye ihtiyaç var.

Şekildeki devre aracılığıyla, güneş enerjisi paneli kullanarak bir motora hareket verebiliriz. Devreyi robot uygulamalarında veya başka projelerde de kullanabiliriz. Devreyi, 2 farklı şekilde dizayn edebiliriz. Ya BC serisi ya da 2N serisi transistörler kullanılabilir.Şarj geriliminin üzerinden geçtiği direnç 100 ile 1000 ohm arası olabilir.

• Bir güneş pili hücresi 0.5 volt elektrik üretir. Yüzeyin büyüklüğü ise amperi artırır. Elinizdeki 5v ise en az 10 adet hücre olmalı (ya da paralel bağlanarak 10+10 yapılmış ve amper artırılmıştır). Seri bağlamak yerine paralel bağlayınız. Ayrıca ısınmış olması panelin yeterli ışık aldığını ifade etmez. Yaklaşık 45 derecelik açı verecek şekilde bir ucunu kaldırarak altına destek veriniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Paneli ve USB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.