Şimdi Ara

Eliptik Bisiklet / Koşu Bandı Tavsiyeleri (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
13
Favori
174.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bir yardım edin şunlardan hangisi sizce ? Birde manuel eğim elle mi kaldırılıyor nasıl oluyor ?

Altis mi Dunlop mu ? Bana sanki Dunlop daha iyi gibi geldi ama Altis alan çok kişi var. 1288 yorum gelmiş çoğu da memnun.

www.hepsiburada.com
    Fitness - Kondisyon Ürün Fiyatları ve Çeşitleri
    https://www.hepsiburada.com/fitness-kondisyon-urunleri-c-353045

www.hepsiburada.com
    Dunlop Aeson/ Diamond 2.60 Hp Otomatik Eğimli Mp3 Özellikli Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dunlop-aeson-diamond-2-60-hp-otomatik-egimli-mp3-ozellikli-kosu-bandi-pilates-minderi-p-HBV000004QHEM

• Geçen sene 2. El Adler 8009B marka bir eliptik aldım. Çok ses te çıkarmıyordu. Eliptik düzenli yaparsam daha iyisini alırım dedim denemedik aldım 200Tl ye

Çok ta memnundum. Yazlıkta kullandım hafif ses çıkarmaya başlamıştı. şimdi kışlığa getirdim kalıcı burda bırakmaya. Ses acayip fazlalaştı. Taşımada sorun yapmış olabilirim.

Daha önce manyetik olmayan da kullandım SAKIN HA! bulaşmayın

Çok sesli oluyorlar öyle böyle değil.

Ses arttı desem de gıcırtı ama engelliyor beni.

Şimdi orasını burasını söküp tekrar deneyeceğim ama

1000TL ye kadar yeni bir ürün alma konusunda düşünüyorum. Bana öneride bulunacak birileri olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kısa sürede çok fazla kalori yakayım diye isteyenlere kesinlikle eliptik öneririm!!!Çok ta eğlenceli

Ama üstüne çıkayım mıy mıy saat harcayım derseniz o zaman yürüme bandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

2000 2300 liraya kadar koşu bandı önerisi lütfen ?

Şu nasıl ?

https://www.hepsiburada.com/dunlop-aeson-diamond-2-60-hp-otomatik-egimli-mp3-ozellikli-kosu-bandi-pilates-minderi-p-HBV000004QHEM
    Bende eliptik bisiklet arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1m1

Bu arada kısa sürede çok fazla kalori yakayım diye isteyenlere kesinlikle eliptik öneririm!!!Çok ta eğlenceli

Ama üstüne çıkayım mıy mıy saat harcayım derseniz o zaman yürüme bandı.
    Benim koşu bandı istememdeki sebep kısa sürede hızlı kalori yakmak değil zaten. Onu hiit cardio çalışarak veya vücut ağırlıklı sporlar yaparak daha doğru olduğunu düşündüğüm şekilde yapabiliyorum.

Yürüyüş yapmanın bedende sağlık açısından daha büyük faydaları olduğunu her doktor söylüyor. Hatta günde 30 dk 1 saat diyenlerde var veya 5 10 bin adım arası diyenlerde var.

Yani yürümek spor dışında sağlıklı kalmak için yapılması gereken bir aktivite.

Yani yürümek mi eliptik bisiklet mi diye bir kıyaslama bu açıdan çok mantıksız. Ama tabi ki dışarıda yürümek yürüyüş bandından çok daha faydalıdır.

Ancak hem kış ayları hem dışarıda egzoz vs kokuları kötü havayı çekmek var hemde bir salona yazılsak bile orada da yürüyüş bandına çıkıyoruz.

Arkadaşım koşu bandı aldı gayet memnun şimdilik :) yürüyüş yapınca da hiç ses çıkartmıyor.

Mutlaka eliptik bisiklette faydalıdır.

• Ben de oturmalı(arkaya yaslanmalı değil) bisiklet var. Hergün ortalama 2 saat 38-40 civarı hız da pedal çeviriyorum
    Şuan için kilo verme iyi gidiyor, ortalama 550 kalori yaktığım gözüküyor 2 saat sonunda. Diyet de yapıyorum ve 1 haftadır hergün 3litre su içiyorum

12-17 kilo daha verip 100-105lere düşersem sonra biraz dışarıda da yürüyüş yapmak istiyorum

Ama hergün 2 saat sırf bu bisikleti yapsam 85 kiloya düşene kadar. Sizce fazla yağların hepsini yakarmıyım sarkma olmadan?
    Veya 100 kiloya düşsem bisiklet yaparak ve sonrasında havuzlu bir spor salonuna gidip 15 kilo daha vermeyi planlasam, nasıl olur?

Not: 100 kiloya düşmeden bu sefer spor salonuna gitmem. Daha önce gittim ve bıraktım daha başlangıçta

Bu arada bisiklet çevirirken hızımı şöyle tarif edeyim 2 saat boyunca aynı hız ortalama ve
    1 dakikada 95 pedal çeviriyorum. Ama ben 2 pedalı 1 adım olarak düşünüyordum sanırım yanlış hesaplamışım. 1 sağ, 1 sol şeklinde düşünürsek
    Ozaman 1 dakikada ortalama 190 pedal çeviriyorum(sanırım 190 adımla eşittir dimi pedal?)
    Bu 2 saatte 22.800 pedal ediyor ortalama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Uzay. -- 24 Kasım 2018; 18:34:15 >

• Eliptik önerisi var mı? 1500-2500 arasında.
  • Ben de bu parçadan arıyorum, yedek parca satan yer bulabildiniz mi?

Eliptik Bisiklet / Koşu Bandı Tavsiyeleri

• quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Benim koşu bandı istememdeki sebep kısa sürede hızlı kalori yakmak değil zaten. Onu hiit cardio çalışarak veya vücut ağırlıklı sporlar yaparak daha doğru olduğunu düşündüğüm şekilde yapabiliyorum.

Yürüyüş yapmanın bedende sağlık açısından daha büyük faydaları olduğunu her doktor söylüyor. Hatta günde 30 dk 1 saat diyenlerde var veya 5 10 bin adım arası diyenlerde var.

Yani yürümek spor dışında sağlıklı kalmak için yapılması gereken bir aktivite.

Yani yürümek mi eliptik bisiklet mi diye bir kıyaslama bu açıdan çok mantıksız. Ama tabi ki dışarıda yürümek yürüyüş bandından çok daha faydalıdır.

Ancak hem kış ayları hem dışarıda egzoz vs kokuları kötü havayı çekmek var hemde bir salona yazılsak bile orada da yürüyüş bandına çıkıyoruz.

Arkadaşım koşu bandı aldı gayet memnun şimdilik :) yürüyüş yapınca da hiç ses çıkartmıyor.

Mutlaka eliptik bisiklette faydalıdır.

Alıntıları Göster
    bende bundan kullanıyorum ekran 990 kalori yaktığını gösteriyor 45 dk sürede sürekli hızlı tempoda 12 km ancak ben imkansız olarak görüyorum , solgar sıvır karnitinde alıyorum yanında... günde bir avokado bakalım faydası olacak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

bende bundan kullanıyorum ekran 990 kalori yaktığını gösteriyor 45 dk sürede sürekli hızlı tempoda 12 km ancak ben imkansız olarak görüyorum , solgar sıvır karnitinde alıyorum yanında... günde bir avokado bakalım faydası olacak mı

https://www.hepsiburada.com/voit-at-300-eliptikal-manyetik-kondisyon-bisikleti-1vtbsat300-pm-sporvat300?wt_gl=cpc.dsa.6810.spor-fitness-fitness-kondisyon&gclid=EAIaIQobChMIg-Lf2M-B4AIVSzPTCh2HawPUEAAYASAAEgLzivD_BwE

Alıntıları Göster
    Arkadaş da cla ve karnitin kullanıyor ama sadece koşu bandında 1 saat falan yürüyor. Direnç egzersizleri yapmasını önersem de beni pek dinlemiyor :) Eskidenmiş o koşu bandına çıkıp fit görünme çabaları. Artık öyle bir dünya yok maalesef. Direnç egzersizleri kesinlikle şart. Yoksa yağlarla birlikte kaslarda eriyor ve ortada sağlıklı ve fit bir vücut kalmıyor. Hatta hocalar en iyi yağ yakma şeklinin direnç egzersizleri ile olduğunu söylüyorlar. Çünkü kas oranı ne kadar artarsa yağ yakımı o kadar hızlı oluyor. Tabi vücudun buna uygun olması lazım.

25 30 dk lık hiit kardiyo da 400 500 kalori yakılabiliyor. Daha doğrusu gögüsten nabız ölçen band öyle söylüyor :)

45 dk da hızlı tempo da olsa bana da biraz fazla geldi. Eliptik çok az salonda kullanmışımdır.

Ayrıca yaparsanız bence tempoya azaltıp yükseltmeye çalışın böylece hiit tarzı çalışmış olacak ve daha hızlı kalori yakabilirsiniz çünkü bu şekilde yapmak daha yorucu olacaktır. Hatta spor sonrasında da yağ yakımına devam edildiğine dair söylemler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 22 Ocak 2019; 19:38:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Uzay.

Ben de oturmalı(arkaya yaslanmalı değil) bisiklet var. Hergün ortalama 2 saat 38-40 civarı hız da pedal çeviriyorum
    Şuan için kilo verme iyi gidiyor, ortalama 550 kalori yaktığım gözüküyor 2 saat sonunda. Diyet de yapıyorum ve 1 haftadır hergün 3litre su içiyorum

12-17 kilo daha verip 100-105lere düşersem sonra biraz dışarıda da yürüyüş yapmak istiyorum

Ama hergün 2 saat sırf bu bisikleti yapsam 85 kiloya düşene kadar. Sizce fazla yağların hepsini yakarmıyım sarkma olmadan?
    Veya 100 kiloya düşsem bisiklet yaparak ve sonrasında havuzlu bir spor salonuna gidip 15 kilo daha vermeyi planlasam, nasıl olur?

Not: 100 kiloya düşmeden bu sefer spor salonuna gitmem. Daha önce gittim ve bıraktım daha başlangıçta

Bu arada bisiklet çevirirken hızımı şöyle tarif edeyim 2 saat boyunca aynı hız ortalama ve
    1 dakikada 95 pedal çeviriyorum. Ama ben 2 pedalı 1 adım olarak düşünüyordum sanırım yanlış hesaplamışım. 1 sağ, 1 sol şeklinde düşünürsek
    Ozaman 1 dakikada ortalama 190 pedal çeviriyorum(sanırım 190 adımla eşittir dimi pedal?)
    Bu 2 saatte 22.800 pedal ediyor ortalama
    Benim kendi deneyimlerime göre;

Tabi bu işler öncelikle sağlıkla ilgili olduğundan doktora gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gidilip başka bir sıkıntı çıkmadıysa eğer yine de sağlıklı kilo vermenin yolunu araştırmak veya bunun bilgisine sahip doktorlara veya diyetisyenlere gitmenin faydası olacaktır.

Yine benim deneyimlerime göre :)

Başlangıçta vücudu aşırı strese sokmamak gerekiyor ve amaç hızlı kilo vermek kesinlikle olmamalı. Amaç sağlıklı şeyleri ömür boyu kendimize alışkanlık edinecek şekilde yapmaya çalışmalıyız.

Misal hem salona gidip yoğun çalışıp hemde aşırı diyet yaparak iyice strese girmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü sonrasında sporda bitik hale gelip önce sporu bırakıp sonra da kendini suçlayarak diyette bırakılıyor. Hatta diyet lafı bile insanı rahatsız ediyor artık. Bu yüzden sağlıklı beslenme vs şeyler söylenir.

Geçiş olabildiğince yavaş olmalı. Hızlı sonuç alma isteği insanı yanlışa sürüklüyor maalesef.

Misal günde hiç spor yapmamış birisi birden aşırı spor kesinlikle önermiyorum.

Su konusu biraz tartışmalı kişi kendine göre ayarlayabilir. Misal ben her saat 1 bardak su içmeye çalıştım yapamadım. Yani yaptım ama vücudumun bu sıkıntıya girmesi bana normal gelmedi. Bunu ancak bir doktor söylerse ve bir rahatsızlığım varsa ve bana mantıklı gelirse yapmaya çalışırım.

Suyun da ticari bir tarafı olduğunu unutmamak lazım.

Daha önce spor veya beslenme konusunda birşeyler yapılmadıysa ilk motivasyon çok daha güçlü olabiliyor ve buna vücudun tepkisi çok daha fazla oluyor kanımca. Belki bende öyle olmuştur :)

Yürüyüş yapma isteğiniz ve haliniz olduğu zaman mutlaka yapmanızı öneririm. Bisikletten öte daha farklı faydaları olacaktır. Bu arada bende pek yürüyemiyorum ama fırsat bulduğum her zaman yürümeye çalışıyorum.

Sizin için bence başlangıçta bisiklet veya yürüyüş yada yüzme vs gibi hafif egzersizler yeterli olacaktır. Salonda sıkıntı yaşıyorsanız sorun değil illa salonun şart olduğunu düşünmüyorum.

Bu egzersizleri yapmaktaki amaç sadece kalori açığı oluşturmak değil. Altında yatan başka faydaları var. Eklem kas yapısından tutun ter atarak toksinleri vücuttan uzaklaştırmaya kadar birçok faydaları olduğunu düşünüyorum.

Sağlıklı beslenmeye geçmeden önce 1 2 tane çikolata bile yeseniz 1 2 saatlik spora neredeyse eşdeğer durumdaydı.

Bisikleti de 2 saat bile kullanmanıza gerek yok. En fazla 1 saat bence yeterli.Bunu yaparken aynı hızda değil de arada hızı arttırıp azaltmanızı öneririm. Tabi nabzınızı fazla yükseltmeden yapın bunu. Mümkünse nabzınızı ölçebilecek bir cihaz varsa daha iyi olacaktır. Hafif egzersiz ve sağlıklı beslenmeye yavaş yavaş adaptasyon uygulamak bence daha faydalı olacaktır.

Doktor Gürkan Kubilay sarkma olmadan zayıflatıyorum falan diyor. Ama belli kiloların üzerinde sarkma bence olacaktır ama yine de bunun için konuya hakim kişilerle görüşmenizi öneriyorum. Maddi şartlar kısıtlı ise sigorta hastanelerinde de bu tarz bölümler mevcut diye biliyorum.

Dediğim gibi olabildiğince zamana yayarak vücudu aşırı strese sokmadan yavaş yavaş adapte olarak geçişin daha sıkıntısız ve daha sağlıklı olmasına çalışmanızı öneririm.

ve yapmadıysanız mutlaka kan değerlerini kontrol ettirin. İnsülin ve şekerinize baktırın. D vitamini b12 vs gibi bazı önemli olan noktalara baktırın. Hatta kalbinize de mutlaka baktırın.

Konu sağlık olduğu için yanlış şeyler söylemek istemiyorum ve bu konuda yetkili bilgili bilimsel şekilde eğitim almış kişilerden yardım almak çok önemli.

Tabi kendiniz de evde kilo verebilirsiniz ama en azından iyice araştırın ve bilinçlendirmeye çalışın ona göre hayatınızı şekillendirin derim.

Umarım faydası olur.

• merhaba
    uzun zamandır eliptik bisklet almak istiyorum araştırıyorum. sporla pek aram yok bu yüzden fiyatının uygun olmasını istiyorum.Bu ürünlerden yada kullandığınız tavsiye edebiliceğiniz bir marka var mı?
    urun.n11.com
    Dynamic C900 Strong Magnetic Seleli Eliptik Bisiklet - n11.com
    https://urun.n11.com/eliptik-bisiklet/dynamic-c900-strong-magnetic-seleli-eliptik-bisiklet-P91472238
    www.hepsiburada.com
    www.hepsiburada.com
    urun.n11.com
    Dynamic C900 Strong Magnetic Seleli Eliptik Bisiklet - n11.com
    https://urun.n11.com/eliptik-bisiklet/dynamic-c900-strong-magnetic-seleli-eliptik-bisiklet-P91472238
    www.hepsiburada.com
    urun.n11.com
    Dynamic E16 Kondisyon Bisikleti - Yeşil Renk - Ücretsiz Kargo - n11.com
    https://urun.n11.com/eliptik-bisiklet/dynamic-e16-kondisyon-bisikleti-yesil-renk-ucretsiz-kargo-P74924509

• 2017 aralıkta domyos e shape+ almıştım. dönem dönem yoğun bu zamana kadar kullandım. ürünün kayışından ses gelmeye başladı, servis sorunu tespit etti tamir yerine iade teklif etti. mağazadan hediye çeki olursa tabii. kullanmaktan sıkıldığım için kabul ettim. muadilleri yenilenmiş, fiyatlar uçmuş zaten haliyle dolar yüzünden. tamir görmüş aralıkta garantisi bitecek ürün yerine mağaza içi olsada para iadesi işime geldi. benim tavsiyem

1- ne kadar sessiz olursa olsun, kaliteli de olsa kayışlı eliptik bisiklerden uzak durun
    2- vücudu iyi çalıştırıyor ama gerçekten sıkıcı alet. ben dışarıda 3 saat yürüyorum ama bu alette 30 dakika zor yapıyordum
    3- dizi film izlerim vs diyorsanız iyi şanslar. ben gaz müzik dışında bu alet üstünde giden başka bişey bulamadım.. izlediğim diziden filmden bişey anlamıyorum spor yaparken ben.
  • Eliptik bisikletlerde disk agirliginin yakilan kalori ile alakasi varmi?20kg disk agirlikli eliptik bisiklette kendimi zorlaya zorlaya ikinci agirlik kademesinde anca 70kalori gosteriyor. zorluk derecesi 6-7
    olanini 2-3dakika anca yapabiliyorum.daha yuksegi zaten imkansiz gibi.normal ev bisikletinde 60 dakikada zorluk derecesi 9 ile 550-600 arasi kalori gosterirken.eliptik bisiklette 20 dakikada 70 kalori gosteriyor ve kan ter icinde kaliyorum,diger bisiklette daha Cok yoruluyorum,ama kalori Cok dusuk gosteriyor.
    Edit: 2-3 dakika olayını duzenli antremanla sorunsuz yarım saate çıkardım,bazen bir saat bile yaptığım oluyor vücudun hamligindanmis aşırı zorlanmam.Kalori yakimi ise aletin gösterge si yanlışmis. Polar marka göğüs banti aldım, aletin gosterdigi kalori in neredeyse iki Kati deger veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gedavet -- 14 Ağustos 2019; 1:11:30 >
  • konu ölmüş
  • Bu aralar yine incelemeye başladım hem koşu bantlarını hem de bisikletleri. fakat fiyatları uçmuş durumda.
    Apartmanda aşağı katı rahatsız eder mi çekincesi olmasa koşu bandı alacağım kış gelmeden. Çok sessiz çalışan bir makine lazım aslında. Otellerdeki spor salonlarında bazı koşu bantlarının çok sessiz çalıştığını görüyorum. Fakat tam profesyonel oldukları için bütçe de onlara yetmez. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bir yandan spor salonuna her kış olduğu gibi devam mı etsem diyorum.
  • 2000 tlye kadar koşu bandı ne önerirsiniz?
  • Arkadaşlar 1000 liraya kadar önerebileceğiniz bir kondisyon ve ya eliptik bisiklet varmı acaba. Evde ses yapmayanlardan olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnckk

http://www.hepsiburada.com/dynamic-e16-eliptik-bisiklet-pm-sporv1dybse

Dynamic E-16 aldım. 3 aydır kullanıyorum. Somunlar vidalar zamanla gevşiyor ama malzeme kalitesi fiyatına göre iyi. Evde yapılan antrenmanların olmazsa olmazı eliptik bisiklet. Ses yapmaz alt komşuya gürültü gitmez. Bence koşu bandından daha işlevsel cardio açısından. Fiyatı da 500 tl nin altında. Bütçenizi zorlamaz.
    Hocam aynı ürünü almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz?
    Kilo 92 :-(

• 2 bin liradan aşağı koşu bandı kalmamış.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.