Şimdi Ara

Elite Dangerous ( PS4 Ana Konu ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
619
Cevap
9
Favori
18.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün oyuna girdiğimde 1 milyon vardı şimdi 10 m oldu sadece malzeme getirerek 11 sefer yaptım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkmessenger D kullanıcısına yanıt
    Ne güzel valla ya bende zengin olabilsem öyle . Oyuna başladığım günden beri 3.5 milyon yaptım 2.5 cobranın modifiyesine gitti. Şu community görevleri 5 gün herhalde en iyisi tamamen onları yapayım

• Elite Dangerous ( PS4 Ana Konu )

• CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    3 hafta oldu oyunu alalı 100m topladım şu anda 10m 4 gemi var para kazanmak istiyorsan eğer mk3 için yolcu kabini tak ekonomi sınıfı 8 kişilik fuelscoop tak yolcu taşı en iyi en hızlı para ondan geliyor community görevlerinden en az 10-15m para gelir fsd en az 17ls olsun

Bu da en büyük güneşlerden biri betelguese gezegen yüzeyindeyken bile devasa

Elite Dangerous ( PS4 Ana Konu )

Sen baya bi ilerlemişsin cidden. Evet cobra mk3 var kazandığım parayla fsd'yi 4A yaptım. 23ly atlayabiliyor şuan iyi mi bu sayı? Cargo rackler düşürüyor birazcık. Ama dediğin gibi kabin takacağım. Yalnız o yolcu taşıma görevlerinin çoğu kilitli görünüyor. O istasyondaki kişilerle aramızın iyi mi olması lazım? Bi çizelge var ya hani reputation influce bunlar mı yüksek olmalı? Horizons'u alınca mutlaka gideyim oraya manzarası iyiymiş :)

• CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    23 ls iyi benim mk3 19ls full dolu slotlar horizonsı alınca git gör betelguese küçük gibi geldi başta sonra diğer yıldızları gezegeblerinden görünce daha iyi anlıyorsun büyüklüğünü gidiş videosunu paylaşmıştım bir kaç sayfa önce izle güneşin yanından geçerken çıkan ses ürkütücü kabin olmadığı için kapalı yolcu görevleri ilişkiler ne kadar iyi olursa o kadar çok görev açılıyor kitli olanlar da gerekli ilişki düzeylerini gösteriyor

Goruntuler taze taze PS4 Pro'dan. Bugun Pro ile oynamaya basladim. Oyunda gorsel olarak bazi guzel gelistirmeler yapilmis Pro'da. Birincisi supercruise veya high wake'e girerken etrafimizda olusan mavi kanalda ekstradan dalgalanmalar oluyor ki hiz etkisini cok iyi veriyor. Ikincisi geminin ve srv'nin farlari her objede dinamik golge olusturuyor. Ozellikle gezegen uzerinde buyuk ambiyans farki olusturuyor. Her ufak tasin golgesinin olusmasi vs. Arti olarak genel bir netlik var oyunda. Tv ayni cozunurluk ayni ama oyun daha net, daha keskin. Kokpitin detaylari daha bir goze goze giriyor.

Baska bir detay daha catismalardaki efektler arttirilmis. Gemilere vurdugunuzda cikan partikul parcaciklar daha fazla. Kivilcimlar daha fazla. Arti olarak gemiyi patlattiginizda muthis bir patlama ve dalgalanma oluyor. Bir gemiyi patlattiginiz etkisini cok iyi veriyor. Ayrica dagilan gemi parcaciklari daha fazlalasmis.

Ekstra olarak gezegen yuzeyleri kaplamalari daha detayli. Oyundaki genel netlik demistim bunjn sayesinde saniyorum. Gezegene yaklasirken yuzeyi daha acik secik seciyorsunuz, kaplamalar daha net. Bunlar eski PS4'te olmayip simdilik Pro'da gordugum detaylar. Baska neler var henuz bulamadim ama genel olarak Pro'ya gecmek oyunun bu farkina degdi. Oyuna zaten hayran olmustum, gorsel olarak bir adim daha atlayinca bu oyunun yeri epey bir yukseldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Temmuz 2017; 19:21:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Goruntuler taze taze PS4 Pro'dan. Bugun Pro ile oynamaya basladim. Oyunda gorsel olarak bazi guzel gelistirmeler yapilmis Pro'da. Birincisi supercruise veya high wake'e girerken etrafimizda olusan mavi kanalda ekstradan dalgalanmalar oluyor ki hiz etkisini cok iyi veriyor. Ikincisi geminin ve srv'nin farlari her objede dinamik golge olusturuyor. Ozellikle gezegen uzerinde buyuk ambiyans farki olusturuyor. Her ufak tasin golgesinin olusmasi vs. Arti olarak genel bir netlik var oyunda. Tv ayni cozunurluk ayni ama oyun daha net, daha keskin. Kokpitin detaylari daha bir goze goze giriyor.

Baska bir detay daha catismalardaki efektler arttirilmis. Gemilere vurdugunuzda cikan partikul parcaciklar daha fazla. Kivilcimlar daha fazla. Arti olarak gemiyi patlattiginizda muthis bir patlama ve dalgalanma oluyor. Bir gemiyi patlattiginiz etkisini cok iyi veriyor. Ayrica dagilan gemi parcaciklari daha fazlalasmis.

Ekstra olarak gezegen yuzeyleri kaplamalari daha detayli. Oyundaki genel netlik demistim bunjn sayesinde saniyorum. Gezegene yaklasirken yuzeyi daha acik secik seciyorsunuz, kaplamalar daha net. Bunlar eski PS4'te olmayip simdilik Pro'da gordugum detaylar. Baska neler var henuz bulamadim ama genel olarak Pro'ya gecmek oyunun bu farkina degdi. Oyuna zaten hayran olmustum, gorsel olarak bir adim daha atlayinca bu oyunun yeri epey bir yukseldi.

Akıcılık (frame rate) olarak bir fark var mı peki ? Ya da forumlarda yakınılan yırtılma sorunu (tearing) azalması...
    Son olarak antialiasing olarak bir fark gördün mü ?

• Guru_Meditation kullanıcısına yanıt
    Quality mode da frame degeri istasyon disinda eski PS4'ten daha yuksek. Cogunlukla 60 fps. Istasyon icinde eski PS4 ile ayni. Tabii her objenin dinamik golgesi ciziliyor halde, eski PS4'te bu cizilmiyorken. Pro'da performance mode'a alinca istasyon icinde 50 fps'lerde, istasyon disi her yerde genel olarak 60 fps. Ama performance mode un grafik detayi eski PS4 ile ayni. Pro ile oynayana bunu tavsiye etmem cok guzel detaylari kacirmis oluyorsunuz. Ayrica quality mode da da istasyon disinda her yer genel olarak 60 fps. Istasyinda asagi yukari 30-40 ama grafikler bayagi yukseliyor. Dinamik golge zaten her seyi degistiriyor. Kisacasi quality ile performance arasinda ben kayda deger frame farki gormedim. Hele ki o detaylardan odun vermeye degecek bir fark asla yok. Pro, qualityde de gayet akiyor. Boost mode acik bu arada.

Yirtilma sorununu ilk defa duydum. Eski PS4'te de yoktu, bunda da yok.

AA olarak PS4 FXAA kullaniyor, PS4 Pro SMAA kullaniyor. Cok buyuk bir fark yok. Ama netlik cok daha yuksek Pro'da. Cok keskin jilet gibi bir goruntu var genel olarak. Oyun 1080p'den yuksek calisiyor. Aldigim SS'ler 2048*1152 cikiyor. Update ile oldu sanirim bu cunku oyun ciktiginda 1080p idi Pro'da da. Netligi bu etkiliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Temmuz 2017; 21:46:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crypto81

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crypto81

bu gemiye sahip olmak istiyorum 22 milyon krediyi toplayınca benim olacaksın imperial clipper..

Empire rank'inin belli bir seviyede olmasi gerekiyor bu gemi icin, eger rank atlamadiysan simdiden rank yukseltmeye bak

federation power dan imperial powera geçmem lazım önce herhalde almam için, rank yükseltmek için imperial görevleri yapmam gerekiyor dimi..

Power play ranklari icin her hangi bir power'a baglanman gerekmiyor. Sadece istasyonlardaki o power'a bagli factionlarin gorevlerini yapsan yeterlidir. O gorevleri yaptikca veya sistem istedigin power'a bagli bir sistemse o sistemdeki wabten gemileri patlatip bountyleri o sistemdeki bir istasyondla teslim ettikce o sistemin bagli oldugu power rankin gelisir.

Rankin yuzde 100'e geldiginde hangi power ise o powerin "Navy" gorevi cikiyor. Belli bir yerde cikmaz herhangi bir istadyonda cikabilir bu gorev tamamen rastgele. Bu gorevi alip tamamladiginda ranki atliyorsun. Rankin yuzde 100 oldugunda bu Navy gorevini goremezsen devam et ayni powerila bagli factionlarin gorevlerini yapmaya. Yuzde 100 bile yapmis olsan bir sonraki rankin yuzdesi devam ediyor bosa gitmiyor.

Rank yuzdeleri biraz yavas gelisiyor, rank atlamak biraz ugras istiyor. Yuzlerce federasyon gorevi yaptim henuz Midshipman'im. 3. Rank.

Ileride rank atladikca bazi sistemlere giris iznin aciliyor. Sol sistemi mesela bizim dunyamizin sistemi federasyona bagli ve federal rankimin yukselmesi lazim oraya gidebilmem icin.

Pledge meselesine gelirsek. Power play konularina girdik simdi ki biraz kallavidir. Bir powera Pledge oldugunda o powerin galaksi uzerinde gelismesine yardim edebiliyorsun. Bu rank konusundan tamamen farkli hic alakalari yok birbiriyle bunu karistirmayin. Pledgede expansion, control, fortify gorevleri oluyor istedigini istedigin gibi yapabilirsin. Bunlari yaptikca merit kazaniyorsun. Her hafta bunlar sifirlaniyor ve haftalik kac merit kazandiysan ona gore bir ust seviyeye geciyorsun. En yuksek seviye mesela 10.000 merit istiyor haftalik, ve odulu de 50 milyon :) hafta sonlandiginda 10.000 merite ulastin mesela yariya dusuyor yeni haftada, 5000 oluyor, kalan 5000 i yine sen o hafta kazanmalisin.

Pledge konusu da ustun koru bu sekilde. Yani gemiler icin veya sistem izinleri icin pledge yapmana gerek yok. Pledge in olayi yukaridaki gibi apayri bir durum. Herhangi bir powera pledge yapmis haldeysen, diger powerda yine rank atlayabilirsin gemi izinleri icin. Bunlarda bi kisitlama yok. Federalden cikmana gerek yok yani empireda rank atlamak icin. Empire factionlarinin gorevlerini yapman yeter.

Bir de oyunda kendinize bir ev sistem belirleyin. Orada rank ve repi iyice yukseltmeye bakin. Ben mesela simdilik federasyonun headquarter sistemi Nanomam'i kendi evim belledim. Orada epey yukselttim kendimi sevdirdim. Boylece gorevler de daha cok kazandiriyor. Ileride sol sistemine iznim acilinca orayi evim olarak secmeyi dusunuyorum.

Ileride gemileriniz cogalacak modulleriniz cogalacak ve birden cok gemi ve modul tutmak isteyeceksiniz elinizde cunku her geminin farkli bir konuda iyi yanlari var. Ben Python aldiysam tine de Asp X'den vazgecmiyorum cunku cilgin uzaklara atlayabiliyor. Yolcu tasika icin en guzel gemi bu oyunda. Ama savaslarda cargolarda vs. Python tutuyorum. Veya Luxury kabinler var bazi yolcular bu kabinlerden istiyor ve parasi ve repi cok cilgin bu gorevlerin. Ama luxury kabinleri sadece Beluga Liner ve Orca gemilerine takabiliyorsunuz. E ileride para olunca bunlari da almak istersiniz haliyle. Iste bunlari hep eviniz bellediginiz sisteme cekin orada dursun. Mesela li yong ruinin sistemlerinde modul ve gmeiler yuzde 15 indirimli. Oralara guzel atlayan geminizle gidip yeni geminizi modllerinizi alip geri gelin. Oraya koydugunuz gemiyi de ev sisteminize transfer ettirin.

Dante selam burada anlattığın "Navy" görevini nasıl farkedeceğim?? Baya bir süredir bekliyorum henüz karşıma çıkmadı da..

• crypto81 kullanıcısına yanıt
    Selam o Navy gorevi federasyona bagliysan onun factionlarinda gorev olarak cikacak. Bilmemne "Navy" bilmemne seklinde bir gorev. Gorevin tipi (tasima mi assasinate mi vs.) rastgele cikacak ama Navy adi gececek baslikta. Bir yerde bekleme. En cok rep kazandigin kisinin gorevlerini yapmaya devam et. Baska yerde cikarsa rep yetersizliginden gorevi alamayabilirsin yani o yuzden aranin iyi oldugu factionda devam et. Her goreve git gelde kontrol et illa ki cikacak. Olmazsa bir ana menuye don geri gir filan. Rep yuzde 100 olsa da diger rank icin rep kazanmaya devam ediyorsun atlayinca goreceksin silinmiyor. O yuzden gorev yap bekleme bos yere. git gel yapinca cikma ihtimali daha cabuklasiyor.

Bu da Pro'daki en onemli fark bu arada. Direkt ambiyansi etkiliyor bence cok hos. Golgeleri ozene bezene yapmislar isigin acisina gore sekillenisi cok gercekci. Ve tek bir kaynak degil,SRV de 4 tane far var hepsinin acilari farkli. Hepsi kendi acisina gore olusturuyor golgeleri. Bu mesela cok fazla guc isteyennbir detay her isik kaynaginin kendi golgesini cagirmasi. Mesela burada bir de gemimiz olsa onun da farlarini acarsak onun farlarina gore de sekilleniyor ekstra olarak. Muazzam bir detay olmus bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Temmuz 2017; 23:24:8 >

• quote:

Bu da Pro'daki en onemli fark bu arada. Direkt ambiyansi etkiliyor bence cok hos. Golgeleri ozene bezene yapmislar isigin acisina gore sekillenisi cok gercekci. Ve tek bir kaynak degil,SRV de 4 tane far var hepsinin acilari farkli. Hepsi kendi acisina gore olusturuyor golgeleri. Bu mesela cok fazla guc isteyennbir detay her isik kaynaginin kendi golgesini cagirmasi. Mesela burada bir de gemimiz olsa onun da farlarini acarsak onun farlarina gore de sekilleniyor ekstra olarak. Muazzam bir detay olmus bence.

Sana pro aldıran bu oyun VR mod çıksa onu da aldıracak gibi görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guru_Meditation

quote:

Sana pro aldıran bu oyun VR mod çıksa onu da aldıracak gibi görünüyor

Ya abi bu oyunda gezegenlere atmosfer eklenirse iste o zaman olaylar cok cildiracak ya costum dusununce kipir kipir bisey yani zaten su haliyle bile yapacak tonla sey kesfedecek milyon tane gizem, farkli sistemler oralarda neler oldugu vs. vs. vs. su an bile bu oyunu hazmetmek yil alacak yani.

VR ve 4k destegi gelmeyecek gibi duruyormus bu arada. VR olsaydi iyiydi en azindan, 4k neyse de.

Ve atmosfer geldiginde FPS modu da gelebilir dedikodulari donuyor. Aracimizdan inip dolasmak, bunlara gore gorevler. Gorevlerin bir hikayeye dayanmasi vs. Bunlar olursa bu oyun Star citizen'in yapamadigini yapmis oluyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Temmuz 2017; 23:48:18 >

• Skyrim'e VR geliyor inanılmaz olacak. Elite Dangerous ise VR icin yaratılmış bir oyun bence !

Kötü senaryo ile bu nesil Elite VR göremesek bile PS5 ile yüksek çözünürlüklü bir Elite VR deneyimi yasayacağız gibi geliyor bana

• Ps4 pro da görüntüler baya iyi çok net grafikler ışıklandırmalar çok daha iyi pro almak şart

Dav's hope terkedilmiş istasyonun ilerisinde enkaz alanında karşıma çıktılar yaklaşınca uyardılar gitmedim saldırdılar birini indirdim sonra gemiye kaçıp gemi ile hepsini yok ettim 😁 ödül koydular başıma ney bu drone benzeri aletler

Bunlar sentinel cogu gezegende var. Wanted oluyor cogu genelde. Wanted degilsenhic bulasma alana da girmeye calisma onlar alani koruyor. O alanda materyaller filan oluyor aslinda degerli. Ama wanted olanlara gir. Iki lazerle patliyorlar zaten :)

• quote:

Skyrim'e VR geliyor inanılmaz olacak. Elite Dangerous ise VR icin yaratılmış bir oyun bence !

Kötü senaryo ile bu nesil Elite VR göremesek bile PS5 ile yüksek çözünürlüklü bir Elite VR deneyimi yasayacağız gibi geliyor bana

Valla VR varmis yokmus hic onemi yok oyun enfes guzel ki konsol degistirtti bana her sekilde muthis bir sey yapmislar VR gelse daha da muthis tabii.

• quote:

quote:

Skyrim'e VR geliyor inanılmaz olacak. Elite Dangerous ise VR icin yaratılmış bir oyun bence !

Valla VR varmis yokmus hic onemi yok oyun enfes guzel ki konsol degistirtti bana her sekilde muthis bir sey yapmislar VR gelse daha da muthis tabii.

Elite 2 Frontier (Amiga versiyonu) oyununda,bir bilimkurgu kültü olan "A Space Odyssey" filmine atıfla The Blue Danube çalardı istasyonlara filan inerken.Bu oyunda da varsa müthiş olur

• Dante kullanıcısına yanıt
    Gemi ile çok hızlı temizleniyor svr ile biraz sıkıntı kalabalık olunca ilk kez denk geldim bunlara ilk temas iyi geçmedi :) kordinat sistemi baya zor dev's hope bulana kadar baya uğraştırdı

3m maliyeti oldu bana kelebek etkisi auto docking yaparken istasyona telefona daldım wanted olduğum için sistemde hepsi yeşil dost gözükürken sırtımdan vurdular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmessenger -- 1 Ağustos 2017; 23:30:5 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.