Şimdi Ara

elktrikler kesildikten sonra oyunlarda pc çok kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. 2 ay önce yeni sistem dizdim. dün akşam pc de müzik dinliyordum pc boştaydı yani. müzikten başka bişey açık degildi. o sırada elktrikler kesildi. bende gittim şartelleri kapattım. elktrik gelince fazla akım gelirse eşyaların hiç birine zarar vermesin diye. neyse 2-3 saat gecti elktrik geldi. gittim şartelleri açtım. pcyide açtım. açılırken "windows normal olarak başlat" ve 2-3 tane daha seçenek vardı. heralde aniden kapandı diye bu geldi dedim. normal olarak başlattıkdan sonra ilginç olan şey pc oyunlarda çoookk acayip kasar oldu. öyleki gta san andreasta bile acayipp şekilde kasıyor. hatta o kadar kasıyoki mausu bile çevirdigimde kasıyor.bende restart attım düzelir belki diye ve düzeldide. ama sonraki açmamda pc gene aynıydı acayipp şekilde kasıyor. sadece oyunda kasıyor. normal kullanımda pek bişey yok gibi gözüküyor. yani masaüstüne dönünce hersey aynı işlemcidenmi acaba dedim bi dosya kopyaladım gene eskisi gibi hızlı.

sistemim.

sapphire hd 7770 1gb gddr5 128 bit. ekran kartı

amd fx x6 6300 3.50 ghz 14mb cache işlemci.

msi p-21 anakart.

Gskıll 4 gb ripjaws 1600 mhz ram

600 watt psu.

arkadaşlar sizce bunun sebebi nedir çözümü varmıı?? korkuyorum ekran kartım yandı diye ama inşallah yanılıyorumdur.

• ani kapanamdan dolayı windows zarar görmüş olabilir gibime geliyor
  • inşallah sadece windowsla sınırlıdır.. :( ekran kartınndan diye çok korkuyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrSpY14

inşallah sadece windowsla sınırlıdır.. :( ekran kartınndan diye çok korkuyorum...

Elektrik kesilmelerinden ilk ve en çok Hdd zarar görmektedir,aynı dertten bende muzdaripim 3-4 gün peşpeşe elektrikler gitti genelde sorunu yaşadığım zaman chkdsk zamanlar ve çalıştırırdım en son olay başıma geldikten sonra bakım yaptırmadım gece bir daha elektrikler gidince ertesi günü hiç bir şekilde bilgisayarı açamadım bastım formatı mavi ekran hatası kaç kere aldım hatırlamıyorum tekrar format attım azalsada mavi ekran hatası almaya devam ediyordum sistemi kurdum ilk işim chkdsk yaptırmak oldu mavi ekran hataları azaldı güncellemeler falan derken yalnız neredeyse hergün kapatırken chkdsk yaptırmaya devam ediyordum mavi ekran hataları kesildi ama garip bir ağırlık var hddtune ile bütün testleri yaptırdım bad sectör yok yalnız diğer değerler olaylar olmadan önceye göre gayet düşük hatta çok önem vermememe rağmen baktığım windows derecelendirmesinde daha önce 5,9 olan derece 4,4 olarak çıkıyordu yine sabah chkdsk çalıştırmaya başladım elektrikler kesilmesinmi.

Korkarak açtığım bilgisayargayet düzgün açıldı tekrar chkdsk çalıştırdım korktuğum başıma gelmemiş hatta windows derecelendirmeyi yeniden çalıştırdığımda şuan hdd veri aktarım hızı yine 5,9 oldu

Bunlar benim son 1 ay içinde yaşadıklarım 2 günde bir chkdsk yapıyorum %17 orada epey yavaş çalışıyor.hdtune ile taradım bad sector yok hdd ses yok sadece health ultra dma crc error count hata gösteriyor onuda kablodan diyorlar 3 tane kablo değiştirdim fayda etmedi.

Tavsiyem chkdsk zamanla nasıl yapılacağı hakkında burada bilgi var.http://forum.donanimhaber.com/m_2045547/tm.htm

Biraz eski konu ama sistem xp de olsa win7de olsa yordamı aynı kolay gelsin.

• Hdd badsector yapmis olabilir.badsector taramasi yapin duruma bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım zormalası ile başlamış gibi. PCİ kapat, sonra gücü falan çek ve açma tusuna 30sn basarak statiği boşalt, sonra normal olrak başlar. Açılışta bir hata verir is o hatayı paylaş mutlaka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc bir anda kastı
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.