Şimdi Ara

Emanet araba vermemek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sene 1990 küsürler. 11-12 yaşımdayım. Babam abime bisiklet aldı. Allah var çok güzeldi. Kıskanırdım , her gün pederin kafasını ütülüyordum beni sevmiyon hep abimi seviyon diye.

Neyse gün geldi peder ısrarlarıma dayanamayıp bisikletimi aldı. Önden amortisörlü dağ bisikleti. Abimin bisikleti daha güzeldi ama olsun artık sıfır bisikletim vardı. Hergün yıkar tertemiz bakardım.

Gün geldi arkadaşım bisikletimi bir tur istedi. Al kardeş kullan dedim. Dedikten sonra artistik bir hareket yaptı ön amortisörü kırmayı becerdi. Nasıl yaptı bilmiyorum ama verdikten 10 sn sonra bisikletimin pert olmasında ki durumu hala hissederim.

Sonra eleman tabi kayboldu köyüne gitti , peder para vermedi yeni amortisör için falan filan. Harçlık marçlık derken biraz da Annemin yardımıyla bisikletimi yaptım.

O gün bugundür kimseye aracımı vermedim , vermiyorum , vermemde. Çok çok acil bir durum haricinde.

Benim ihtiyacım olduğunda arkadaşıma beni şuraya götür mazotun benzinin benden der söförlüğümü yaptırırım. Aynı şekilde benim aracımıda ben kullanır götürürüm.

Üzgünüm ama kaybolan arkadaş istemiyorum. Bu beni daha çok yaralıyor.

• Vermeyince size "görmemiş" diyorsa vermemekle iyi ediyorsunuz demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarp1260

Arkadasım arabayı benden istiyo bende vermiyorum veremediğim zaman görmemiş diyo napmam lazım

Bu gibi durumlarda arabayı emanet isteyen kişinin suratına bakmayın göz teması kurmadan arabayı veremem deyin konu kapanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yorumlarınız için konu silinsin lütfen nasıl silinir bilmiyorum

• Seninki iyiymis :) benden araba kirlamak isteyen var araci kiralayan firmadan kendi adima ben kiralicam evrklar benim adima ama arabayi baskasi surcekmis samimi bile degilim adamla bak hele bak la kaza yapsan kicinda don yok beni magdur ediceksin utanmadan boyle bisiy istiyosun simdi konusmuyorum iyide oldu

• Vermekte fayda var, insaniyet adına. Ancak bazı arkadaşlarımız aracı çarptıktan sonra " bunda ne var ki, yaptırmaya gerek yok vb. " gibi laflar edince insan araba vermek istemiyor. O yüzden aracımı vermem diyen arkadaşları da anlayabiliyorum.
  • Kişiden kişiye değişir bu durum fakat görmemiş diyorsa ilişkimi yavaştan keserim
  • Keyif için isteyene verilmez bencede. Çok acil bir ölüm kalım işi olur anca öyle isterim.

Kendi öz abimden bile istemiyorum, onun o kadar emeği var araçta, ben kaza yaparım veya bir başkası gelir bana çarpar. Abim kesinlikle kızmaz veya laf yapmaz ancak onuda madur etmek istemem açıkcası.
    Hatta kendisi der alarabayı dolaş arkadaşlarınla felan diye ancak pek yanaşmıyorum ben.
  • Aracımı birine vereceksem, aracımı paramparça da etse, içinden sağ çıktığı için şükredeceğim, aracımı düşünmeyeceğim samimiyette olan birine veririm. Onlar da zaten ailem gibidir. Haricinde bende vermek istemem.
  • Baya Bi arkadaşmışsınız anlaşılan, görmemiş nedir ya ayıp vallaha.

• Kaza ihtimalinde ne olur diye düşün ona göre ver yada verme
  • bu daha çok aracı kimini istediğine bağlı, şuan aracım yok ama olsa en basiti kendi enişteme vermem ama aile dostumuz olan bazı kişilere sorun etmeden veririm, bu veririm dediğim kişileri biliyorum ki araç onlardayken bir kusur veya hasar olursa kendileri karşılar. emanet malı vicdan ve sorumlukla kullanacak insandan sakınmam. örnek olarak aynı değerlerde ve önemde olmasada öğrenciyken laptopumu gereken bir arkadaşa vermiştim, 1 hafta sonra getirdi bu süre içinde hiç arayıp sormadım ne zaman getireceksin diye.

+++ veya yorumlarda gördüğüm düşünceyi benimser şöförlüğünü yaparım, hem iki taraf içinde daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 13 Kasım 2015; 13:00:45 >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    o nasıl bir zihniyetmiş öyle, oldu birde ihtiyacın varsa kredi çekip sana vereyim deseydin
  • Ailem zaten araba v.s sokmam da , herkes istediği arabayı alır kullanır çıkar gelir baştaci

Arkadasım ise bir 40 yıllık kahve icmişliğimiz varmi onu bilmek isterim

Yani siz yapar edersiniz , o yapılan iyiliği unutup arkanızdan dedikodu yapıcak kadar şeref.sz leşirse

içinize yaptığınız iyilikler oturur

o yüzden Boşadamla çok uğraşmamak gerek

kimside menfatinden selam verir. iyiliği bile menfati doğrultusunda yapar ileride diye düşünür

dikkat etmek gerek
  • Parayı sokaktan toplamıyoruz, ne kimsenin malını isterim ne de kimseye malımı veririm. Sonradan kötü olacağıma baştan kötü olurum daha iyi.
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    aynen öyle benım cocukluk arkadasım ehlıyetı yok dıye araba ıstedı vermedım aram bozulmustu kı cokta tın,

yani kaldıkı 1 sene önce tanıstıgım fazla samımı olmadıgım bırı yanı konusuruz felan ama kımdır nedır aılesı nedır tanımam artistin teki sadece onu bılıyorum , yani nasıl cesaretle ben parasını verıyım sen arabayı ustune kırala bana ver dıyebılıyosunkı sankı yıllardır sofor yada dostuz araba kıralıyıp verecegım, ee arabaya bısıy oldu , sen carptın yada carptılar yada kendı kendıne bozuldu, la nolucak ? sen inip gidiceksin arabadan herşey bana kalıcak sankı huyunu yada paran varmı yokmu bılmıyorum . rahatlıga bak yanı ben kımseye gıdıp bunu dıyemem . arabayı verıp kotu olacama vermeden kotu olmus oldum cokta ıyı oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarp1260

Arkadasım arabayı benden istiyo bende vermiyorum veremediğim zaman görmemiş diyo napmam lazım

Arkadaşına araba vermiş arkadaşı kaza yapınca hem arabası hemde serveti gitmiş.
    Alttaki haberi arkadaşına okut.
    ALINTI

Mahkemeden yüzbinlerce kişiyi ilgilendirecek bir karar çıktı. CHP Antalya eski milletvekili Nail Kamacı, otomobilini partinin bir işi nedeni ile İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya'ya verdi. Veysel Çapan'ın kullandığı araç kaza yaptı ve İl Başkanı Kaya ile birlikte araçtaki 2 kişi öldü. Ağır Ceza Mahkemesi Çapan'a hapis cezası verdi. Ölen İl Başkanı'nın ailesi, araç sahibi Nail Kamacı ve şoför hakkında tazminat davası açtı. Mahkeme ikiliyi, 800 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. hürriyet.com.tr'ye konuşan eski Vekil Kamacı, "Arabayı başkasına vermek suçsa herkes bu suçu işliyor demek ki. Kesilen ceza malvarlığımı aşıyor" dedi.
    http://www.hurriyet.com.tr/eski-milletvekiline-800-bin-liralik-tazminat-soku-22422709

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.