Şimdi Ara

Emanet araba vermemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadasım arabayı benden istiyo bende vermiyorum veremediğim zaman görmemiş diyo napmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vermeyeceksin tabi.At avrat silah emanet edilecek bir şey değil bana göre.Varsın görmemiş desin boşver kaza yaptığında ortadan kaybolmayacak sanki
  • Benden arabamı isteyen arkadaşlarıma boş vaktim varsa kardeşim senin özel şöförlüğünü yapayım işini beraber halledelim derim. Boş vaktim yoksa meşhur atasözünü hatırlatırım: At, avrat, silah emanet edilmez.

• Neden vermiyorsunuz arkadaşınıza arabayı?
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    dolmuş, taksi, araç kiralama....vs ler daha öncelikli olmalı.
    hayati meselelerde desem, onda da mabulanslar var.
    kimseden herhangi bir mal-araç ya da borç para almamalı bence.
  • Ben vermem de almam da.
  • Verip de kötü olacağıma, vermeyip de kötü olurum daha iyi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmaz deyip bırakacaksınız. üstte yazılmış zaten, at avrat silah emanet edilmez. Araba kiralanır, taksi-toplu taşıma kullanılır, hayati bir şey varsa Ambulans kullanılır veya kendi arabanızda siz yardımcı olursunuz ama araba emanet edilmez.
  • 1-2 Tane olan gerçek dostlarımdan biri ise Sabah 4'de bile veririmm.onuda geç kendim kullanırım nereye isterse sürerimKi onlar zaten çok,çok dara düşmedikçe böyle birşeyin lafının bile etmez.Ben onların durumundan anlar ben teklif ederim.

Diğerleri için Aynı şey geçerli değil.Vermemde almamda.
  • öyle diyorsa arkadaşın değildir

• Teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi göz önünde bulunduracağım

• Maddiyat dışında nedenlerle de ;hassas olduğundan, canından çok sevdiği kardeşine ya da çocuğuna bile vermek istemeyebilir.
    Kendisi ne kadar yüce gönüllüymüş öyle.O sizinle bugüne kadar ne paylaşmış.O araba ile birini öldürüp kaçsa itiraf bile etmez.Boşverin böyle menfaatçi insanları,kapıya yanaştırmayın.Hatta arabanıza aldığınızda benzin parasına ortak olmasını isteyin.Müstahaktır ona.Bak nasıl sinirlerim kalkmış.
  • Sus la fakir diyerek ağzının ortasına vurabilirsiniz

• Araba herkese verilmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok acil bi durum varsa zaten ararlar sen kullanırsın. Onun haricinde ben kimseden araba falan istemem. Ama benden araba isteyenler oluyor, mecburen veriyoruz. Pek gönüllü vermiyorum tabii ki.

Şimdi şöyle bir şey var, ben çok titiz biriyim. Takıntılıyım da denebilir. Nadiren 4 bin devirde kullanırım. Arabayı emanet edince güvenemiyorum, çünkü adam arabaya benim gösterdiğim hassasiyeti göstermiyor. Amaan dünya malı değil mi diyebilirsiniz de beni anlamak için benim gibi takıntılı olmanız lazım. Mesela bir kere arkadaşın biri sözlük istedi, verdim. Geri verdiğinde kitabın şirazesi kaymış (gerçek anlamda). Mesele kitabın maddi değeri falan değil burda. Adam hayvan gibi kullanmış, suistimal etmiş yani. Buna delleniyorum işte.
  • Görmemişlerle arkadaşlık yapma o zaman deyip ilişkini kes.

• Babam haric kimseye araba vermedim suana kadar. Isteyen de cok oldu. Ancak maalesef araba bana lazim diyorum her seferinde.
    Hele ki arabayi alip il disina goturmek isteyenler bile oldu. Git arac kirala, taksiye, otobuse bin di mi? Niye vereyim? Bu zamana kadar kimseden araba istemedim. Insallah isteme durumu da olmaz.

• Filmlerdeki gibi dostluklar anca filmlerde olur..

Gerçek hayatta bişey oldumu dost dediklerin ortadan kaybolur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Çok acil bi durum varsa zaten ararlar sen kullanırsın. Onun haricinde ben kimseden araba falan istemem. Ama benden araba isteyenler oluyor, mecburen veriyoruz. Pek gönüllü vermiyorum tabii ki.

Şimdi şöyle bir şey var, ben çok titiz biriyim. Takıntılıyım da denebilir. Nadiren 4 bin devirde kullanırım. Arabayı emanet edince güvenemiyorum, çünkü adam arabaya benim gösterdiğim hassasiyeti göstermiyor. Amaan dünya malı değil mi diyebilirsiniz de beni anlamak için benim gibi takıntılı olmanız lazım. Mesela bir kere arkadaşın biri sözlük istedi, verdim. Geri verdiğinde kitabın şirazesi kaymış (gerçek anlamda). Mesele kitabın maddi değeri falan değil burda. Adam hayvan gibi kullanmış, suistimal etmiş yani. Buna delleniyorum işte.

İsteyen kişiye prensip olarak arabamı vermiyorum ,acil bir durum varsa ben götüreyim diyin.İsteyen kişi kayınpeder vs. gibi birisi ise,ona ilk başlarda kendinizi tanıtmanız gerekiyordu.Yüzsüzlük yapıp sizden arabanızı istiyorsa tersleyin gitsin.Yumuşak yüzlü olursanız sizi kullanmak isteyen çok olur, değeriniz de olmaz.

• verirsin ya da vermezsin karar seninde.. kısa mesafeler için veriyoruz ama şehirler arası dendiğin an kan beynime sıçrıyor. üstelik çokta samimi olmadıklarım.

http://www.hurriyet.com.tr/eski-milletvekiline-800-bin-liralik-tazminat-soku-22422709

Antalya eski CHP İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya ve 2 partilinin öldüğü kazada otomobilini ödünç veren eski CHP milletvekili Nail Kamacı tazminata mahkum oldu. Otomobilini partili arkadaşına ödünç veren Kamacı ile aracı kullanan Veysel Çapan, ölenlerden Kaya’nın eşi ve kızına, faiziyle birlikte 800 bin lirayı bulan tazminat ödemeye mahkum oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905ARMADA -- 12 Kasım 2015; 16:19:08 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.