Şimdi Ara

Air Muayeneden geçer mi ?? -Acil-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
16.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sıralar araç bakınıyoruz bir iki adet airli güzel araçlar bulduk fakat air muyaneden geçer mi ? Geçmezse söktürüp tekrar taktırılması ne kadar tutar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Air Muayeneden Geçer mi?

Air süspansiyonlar, araçların sürüş yüksekliğini ve konforunu artırmak için kullanılan bir otomotiv parçasıdır. Türkiye'de, trafik mevzuatına göre belirli kurallara tabiidirler.

Air süspansiyonlu araçların muayeneden geçip geçemeyeceği, süspansiyon sisteminin türüne ve kullanım amacına bağlıdır.

• Manuel air süspansiyonlar: Bu sistemler, sürücü tarafından manuel olarak kontrol edilir. Aracın yüksekliği, sürücünün isteğine veya yol koşullarına göre ayarlanabilir. Manuel air süspansiyonlar, Türkiye'de muayeneden geçebilir.

• Otomatik air süspansiyonlar: Bu sistemler, sensörler ve bilgisayarlar kullanarak aracın yüksekliğini otomatik olarak ayarlar. Otomatik air süspansiyonların kullanım amacına göre muayeneden geçip geçemeyeceği değişebilir.

Aracınızda otomatik air süspansiyon varsa:

• Yarış veya off-road amaçlı kullanılıyorsa: Muayeneden geçemeyebilir.
    • Engelli bireylerin erişimini kolaylaştırmak için kullanılıyorsa: Özel düzenlemeler kapsamında muayeneden geçebilir.

Air süspansiyonların muayeneden geçmesi için şu şartlar aranır:

• Yasal yükseklik sınırları içinde olması gerekir.
    • Araç güvenliğini tehlikeye atmamalıdır.
    • Fabrika ayarlarına uygun şekilde monte edilmiş olmalıdır.

Air süspansiyonunuzun muayeneden geçip geçeceğinden emin değilseniz, yetkili bir muayene istasyonuna danışabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konuyla alakası yok ama şu air olayından ne anlıyor sunuz merak ediyorum. Etrafa kötü bir görüntü vermekten başka bir işe yaramıyor. İnşallah geçmez de sökmek zorunda kalırsınız. İyi Günler.
  • Geçerse yazık
  • ünal turan sen misin?
  • Gecmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmez tahminim. İyiki de geçmiyor..
  • Air muayeneden geçmiyor.

Neden bu kadar hasetsiniz anlamıyorum,ne oluyo sesi kulağınızı mı tırmalıyor,gece yoldan geçerken rahatsız mı ediyo, gözünüzü mü alıyor ? Adamın arabasından size ne inşallah geçmezmiş bilmem ne ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam filmi muayeneden geçer mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • air ne la ?
  • rahat adam kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Çevreyi rahatsız eden bir zamazingo değil sonuçta. Hoşuna giden taktirir. Ha ben kendi arabama öyle bir eziyet eder miyim? Asla.

• -epica- kullanıcısına yanıt
    Bende de yok,şaseyi falan yontuyorlar arabanın düzgün düşmesi için. Ama yapanada bana zararı yoksa neden böyle kötü hisler besleyeyim ?
  • Ulan herkes inş geçmez ayaklarına girmiş. Derdiniz ne anlamıyorum, sesi rahatsız ediyor desen değil, çevreyi kirletiyor desen değil. Sadece muhalefet olalım derdinde olan 'çocuk'larsınız. Adam bir soru sormuş, 10cevaptan 1-2 tanesi soruyu karşılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Air ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahat adam

Air muayeneden geçmiyor.

Neden bu kadar hasetsiniz anlamıyorum,ne oluyo sesi kulağınızı mı tırmalıyor,gece yoldan geçerken rahatsız mı ediyo, gözünüzü mü alıyor ? Adamın arabasından size ne inşallah geçmezmiş bilmem ne ?

rahat adam
    -epica-
    Dizaltı Bilgisayar

Cevaplarınız için teşekkürler. Bunlara inadına warex takacaksın peşlerinde dolaşacaksın
  • xc90 ve q7 de havalı süspansiyon var arka kısımları alçalıyor. Muayneden geçmeyen birşey olsa yapmazlardı.
  • Orjinal olduğu için bir şey demiyor olabilirler mi ? Bir çok kişi kalıyor bir çoğu geçiyor diyor şans meselesi sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ranix

Air ne oluyor?

Yukselip alçabilen havalı süspansiyon.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "orktas" cevabın için teşekkür ederim. C5'teki airmaticler gibi anladığım kadarıyla.
  • Egzos sistemlerine laf edebilirsiniz zira sizi rahatsız edebilir ama Air süspansiyon vb sizi rahatsız etmeyen uygulamalarla ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum

Şahsen ben beni rahatsız etmeyecek şekilde yapılmış araba görünce hoşuma gidiyor yani heryerde benzer araçlar yerine biraz farklı daha güzel araçlar daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: ranix

"orktas" cevabın için teşekkür ederim. C5'teki airmaticler gibi anladığım kadarıyla.

C5teki gibi değil. Citroen'in sistemi hidrolik basıncı ile ayarlanır ve amacı arabayı kafana göre indirmek kaldırmak yerine yoldaki titreşimleri kabine minimum düzeyde indirgemektir.

Sonradan yapılan air sistemler coilover falan ugrasmamak için yapılan uygulamalar.. c5 teki gibi ön lastik arka lastik durumunu saniyede 400 defa gozlemleyen mikroislemci gibi şeyleri yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

Egzos sistemlerine laf edebilirsiniz zira sizi rahatsız edebilir ama Air süspansiyon vb sizi rahatsız etmeyen uygulamalarla ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum

Şahsen ben beni rahatsız etmeyecek şekilde yapılmış araba görünce hoşuma gidiyor yani heryerde benzer araçlar yerine biraz farklı daha güzel araçlar daha iyi

Benim bi alıp veremedigim yok. Ancak Şirinevlerde E5e bağlanmak için bi ara yol var hep böyle Apaçi arabalar ve zibille aksesuarci olan bi cadde..

Oralarda bu tip şeylere harcanan paraya açıkçası üzülüyorum ben. Kişisel keyiftir, zevktir o nedenle atıp tutmak bana düşmez. Ama özellikle faydası sıfır aksesuar ve modifiyeye bi ton para yatıran bu meraklilarin bunu yapmasindaki amaç bence amacsizlik, cahillik ve boş beleş işler peşinde kosmaktan kaynaklanıyor.

Ama bu benim merakim diye kendini kandirabilirler ama sonuç itibari ile Fuzuli para harcamadir. Kafasını bunlarla meşgul eden bi insan ileride kendini hangi yönde geliştirir ki?

Daha iyi bir baba mı olur? Eş mi olur? Daha iyi bir evlat mı olur ailesine?

Bilemiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.