Şimdi Ara

Emanette tutulan ürünün muadil ürünle değişimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 5 sene kadar önce arçelikten çamaşır makinası aldım. Şimdi ürünü istediğimde ürünün üretimden kalktığını öğrendim. Muadil ürün mevcut.

Öğrenmek istediğim muadil ürün daha pahalı olduğu takdirde farkını vermek zorundamıyız yoksa farksız teslim etmek zorundalar mı..

• Çeyizlik ürün alımı bizim ülkemize has olduğundan bildiğim kadarıyla emanet ürünleri kapsayan tüketici hakları yok. Yani durum tamamen bayi ile sizin aranızda olan kişisel bir anlaşma. Durum bayinin insiyatifinde olsa gerek diye düşünüyorum.
  • Candogan62 bey.. bir sorum vardı. galiba görmediniz. Samsung rt63 serisi mi yoksa RSA1NTPE gardorap tipi buzdolabını tavsiye edersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Çeyizlik ürün alımı bizim ülkemize has olduğundan bildiğim kadarıyla emanet ürünleri kapsayan tüketici hakları yok. Yani durum tamamen bayi ile sizin aranızda olan kişisel bir anlaşma. Durum bayinin insiyatifinde olsa gerek diye düşünüyorum.

ben bir umut sordum.. sizin gibi düşünüyorum ama bayii umarım bizim gibi düşünmüyordur ve farksız verir.
  • yaptığınız ödemeye ait elinizde yazılı bir belge yoksa zor bir durumdasınız.

En basitinden bir tahsilat makbuzu yahut bir ufak kağıda satıcı imzalı paraflı bu tarihte bu miktar para alınmıştır yazısı bile olsa,
    o tarihten bu tarihe kadar yasal faizi de eklenerek, bu tarihte üretimde olan ürünü alıp, arada fark var ise sadece bu fark kadar parayı alırsınız.
    Yasal faiz miktarı nedir onu net bilmiyorum ama gösterge olarak Toptan eşya fiyatları endeksi düüşünülebilir, bu 2009 da %12 kadar, 2010 da da %8 kadar olması lazım, internetten aratın çıkar. Tabi bu parayı almak için adamı dava etmeniz, davanın bir ykl kadar bir sürede sonuçlanması, müracaat gel git dilerseniz bir avukat tutmak gibi konular yüzünden bir makine parası kadar daha masraf edersiniz, mahkemeyi sağlam belgelerinizle iyi ihtimalle bir sene kadar sürede kazanırsanız

Satıcı ile anlaşamazsanız, önce tüketici hakları heyeti kararı için kaymakamlığa gideceksiniz, ama o makama mutlaka ama mutlaka bir belge gösterebilmeniz gerekli.
    Sözlü anlaştık, parayı o tarihte verdim söyleminizin hukuken bir geçerliliği yok.
    eğer bayi size o tarihteki modeli deposuna atıp da bekletmiş olsaydı, sizin yasal faiz talep etme talebiniz olamazdı.

benim kişisel görüşüm bu yönde..

• Bayii kıyıda köşede bir bayii değil.. yani tanımıyorum diyecek bir bayii değil de muadil ürünü farksız alabilirmiyim.. Mesela bu. Yoksa sizin dediğiniz gibi yapıp o tarihte verdiğim parayı enflasyon oranında değerlendirerek bu tarihe bir rakam sunup farkı da alabilir.. İşte benim hatam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Bayii kıyıda köşede bir bayii değil.. yani tanımıyorum diyecek bir bayii değil de muadil ürünü farksız alabilirmiyim.. Mesela bu. Yoksa sizin dediğiniz gibi yapıp o tarihte verdiğim parayı enflasyon oranında değerlendirerek bu tarihe bir rakam sunup farkı da alabilir.. İşte benim hatam.

Bence o gün ne ürün aldıysanız bayi size muadilini verir. Değerine fazla bakmaz. Misal o zamanlar 3650FD modelini aldıysanız size şimdi 7103H modelini verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bayii kıyıda köşede bir bayii değil.. yani tanımıyorum diyecek bir bayii değil de muadil ürünü farksız alabilirmiyim.. Mesela bu. Yoksa sizin dediğiniz gibi yapıp o tarihte verdiğim parayı enflasyon oranında değerlendirerek bu tarihe bir rakam sunup farkı da alabilir.. İşte benim hatam.

Bence o gün ne ürün aldıysanız bayi size muadilini verir. Değerine fazla bakmaz. Misal o zamanlar 3650FD modelini aldıysanız size şimdi 7103H modelini verir.

inşaallah dediğiniz gibidir..bugün arçelik çağrı merkezi de sizin dediğiniz modeli muadil olarak söyledi. aldığım makine sj 3450 idi..

neyse yarın neticelendireceğim büyük ihtimalle.. üçe beşe bakar mı göreceğim. alırken ne konuşulduğunu da hatırlamıyorum ki. 4 sene geçti. belki de muadil ürün verilir ücretsiz olarak demiş olabilir..

ilginiz için teşekkürler..

• Ne demek, bence fark vererek 8144BJ almaya bakın
  • quote:

Ne demek, bence fark vererek 8144BJ almaya bakın

peki muadil ürün yerine bunu tercih etsem ne kadar ödesem iyidir sizce..
  • Arçelik 8144BJ modelinin satışını kaldırmış. 300-400TL arasında br fark verirseniz iyidir.
  • quote:

Arçelik 8144BJ modelinin satışını kaldırmış. 300-400TL arasında br fark verirseniz iyidir.

bayii de olmama ihtimali yüksek o zaman..

varsa dediğiniz gibi fark verip alırım.. yoksa muadili alırım artık..

teşekkürler...
  • Merhaba Candoğan bey ,Arkadaşımızın konusunu dağıtmadan öncellkle herkese selamlar .

rt62-kdew almıştım yazın 2009 tarihinde , hatta çok başınızı ağırttım hangi buzdolabı -çamaşır makinesi vb sorular ile . Belki hatırlarsınız ?
    Düğünüm olacaktı ama malesef iptal oldu . uzun süredir de gitmiyorum dolabı aldığımız yere ama halen duruyor yerinde :) Eğer ürün ellerinde yok ise,bilemiyorum 2 yıl oldu neredeyse hatta geçti bile, napmamız lazım ? ben ürünü kampanyadan almıştım . Önümüzdeki günlerde gitmeyi düşünüyorum bayi ye .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasha-TR -- 7 Aralık 2010; 4:09:15 >
  • quote:

quote:

Bugün bayii ile yine görüştüm.. Ben 3650 almıştım (yukarda 3450 yazdım sehven). Bayii diretti benim 7103 aldığım hususunda. diyorum ben 3650 aldım. yok siz 7103 aldınız.. iyi de ben aldığım zaman 7103 modeli yoktu ki.. neyse fazla diretmedim. neden öyle yaptıklarını da anlamadım. bugün teslim edilecek nasipse..

• Candoğan üstad. 7103 geldi ve ilk defa kullandık. 3650 ablamda mevcut. fakat annem 3650 nin daha sessiz olduğunu söylüyor..

Eğer ürün özellikleri aklınızda ise ikisi arasında ne farklar var ve hangisi daha iyi..
  • Hocam bu makinayı da hiçbir konunuzda tavsiye etmemişsiniz..

Umarım pişmanlığımız çok fazla olmaz...

O zaman işin acemisiydim. Yoksa arçeliğin hiçbir ürününü alacak bir insan değilim..

Kendi evimde

Buzdolabı Sharp

Bulaşık Siemens

Çamaşır Profilo

Süpürge Nilfisk

Neyse son arçelik ürünüm büyük ihtimal...
  • Hocam bir sorum daha olacak..

7 yıl garantiden nasıl faydalanabilirim..

Kurulum yapılmış. Annem evde idi..
  • Keşke ürünü açtırmadan piyasadan az daha ucuz bir fiyata satılığa çıkarsaydınız. Doğruyu söylemek gerekirse mekanik aksamı kaliteli bir makine değil. Bunun yanında yük dağılımı ve sarsıntı emme yönünden çok başarılı değil. Eşte dostta 10 tane Arçelik gördüysem 8 tanesinin rulman ve amortisörleri arızalı.

İkisinin arasında ses yönünden pek fark olmaması lazım. 7103SJ ile 3650SJ arasında çok fark yoktur. 3650 modelinde sıcaklık ile program birlikte ayarlanır, 7103 modelinde ise bağımsızdır. Ayrıca hatırladığım kadarıyla 7103 modelinde su jeti yok, 3650'de var.
  • quote:

Keşke ürünü açtırmadan piyasadan az daha ucuz bir fiyata satılığa çıkarsaydınız. Doğruyu söylemek gerekirse mekanik aksamı kaliteli bir makine değil. Bunun yanında yük dağılımı ve sarsıntı emme yönünden çok başarılı değil. Eşte dostta 10 tane Arçelik gördüysem 8 tanesinin rulman ve amortisörleri arızalı.

İkisinin arasında ses yönünden pek fark olmaması lazım. 7103SJ ile 3650SJ arasında çok fark yoktur. 3650 modelinde sıcaklık ile program birlikte ayarlanır, 7103 modelinde ise bağımsızdır. Ayrıca hatırladığım kadarıyla 7103 modelinde su jeti yok, 3650'de var.

Biliyorum arçeliği çok tavsiye eden biri değilsiniz ki bende arçelik taraftarı değilim.. Mecbur almak zorundaydım. Hani 300 -400 fazla verip başka modelini alayım desem, ondan da memnun olmasaydım pişmanlığım artardı.

Neyse artık yapabilecek birşey yok. Sağlık olsun diyelim.

Bizimkiler beğendiler. Morallerini bozmayayım rulman ve amortisörler kaliteli değil diye..

• Yok elbette bozmayın :) Ben işin aslını sordunuz diye detaya girdim. İnşallah anneniz çok memnun kalır ve şanslı kullanıcılardan çıkıp yıllarca sorunsuz kullanırsınız. Hayırlı olsun.

Garanti konusuna gelince, ben mutlaka yaptırmanızı tavsiye ederim. Bunun için 1 aylık süreyi doldurmadan hemen yetkili servisi arayarak +4 yıl sertifikası satın alın. İlgili sertifikayı ve makbuzunuzu mutlaka saklayın. İleride bu konuda aksilik çıkarabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 7 Aralık 2010; 22:53:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.