Şimdi Ara

Embedded sistemler ile ilgili proje önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman şöyle bir şey düşünelim mi ? Belli bir haberleşme standartını kullanarak (mesela usb) programlanan analog/digital giriş ve çıkışı olan ve üzerinde başka haberleşme standartlarınıda barındıran bir cihaz. Endüstriye dönük tamamen kontrol amaçlı ne dersiniz ? Böylece hepimiz kendi sistemine uygulayabilir. İşlemciye bağlı kalmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boreas -- 17 Şubat 2005, 0:13:55 >
  • daha iyi olur,buda zor ama hiç değilse daha kolay oolur msela pda ,palm,gba,single board hepsi olur önemli olan hangisi ucuz vede geliştirilebilir
  • Beyler o zaman bazı şeyleri kesinleştirelim ona göre devam edelim.
    * Gömülü bir sistemmi kuracağız yoksa usb'den çalışan bir cihaz mı ?
    * Bu işte kimler var ?
    * Katılmak isteyenler hangi şehirde gerekirse yüz yüze görüşebilecek miyiz ?
    * Ne derece katılabilirler ?
    Birinci soru haricindekileri pm. olarak gönderede bilirsiniz. Önemli değil diyenler buradada bildirebilir.
  • Arkadaşlar, çok güzel bir işe giriştiniz. Programlama, hardware vs'den anlamam ama, benim de tuzum bulunsun istiyorum. Eğer yeni plaket dizaynına karar verirseniz yardımcı olmak isterim. +20 veya serigraf baskı yapabilirim. Bileşenlerin montajını da yapabilirim, çok olsa hassas bir havya ve ince lehim almam gerekir. İzmir'de olan arkadaşlarla da görüşebiliriz.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erroraesthumanum -- 17 Şubat 2005, 12:10:16 >
  • Sağol erroraesthumanum, ben şahsen ankaradayım ama izmirdende arkadaşlar katılırsa ya da montaj veya baskı devrede sıkıntı yaşarsak seninle irtibata geçeriz. Tekrar sağol.
  • pravo arkadaşlar bakalım ilk önce kim pes edecek
    hepinize saygılar...
  • Yılgınlık yok, pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
  • PES boreas kardeş yapmak istediklerimizden ziyade yapacagımız aletin ne işe yarayacağı yani amacı nedir mesela amacımız bir anakart yapmakmı veya bir işlemcimi veya x86ya altarnatif bi sistemmi ?? ayrıntılı olarak bunda anlaşırsak işin yarısını halletmiş oluruz,gömülüsistem ,singleboard vb. desekte ne işe yarayacağı tam olarak belli değil endüstriyel kullanım nasıl olacak açıklarsan sevinirim,mesela sen haberleşme diyince uzun zamandır düşündüğüm bir şey var kablosuz internet haberleşmesi ,buda şöyle olcak mesela mors alfabesi gibi bir sistem kullanarak birkaç saniyede 100lerce km.uzaktaki bir kişiye uydusuz -kablosuz bir şekilde haberleşebiliriz yani bir nevi telsizcilik mesela bir deprem anında tüm internet ve telefon şebekesi çökmüş olmasına rağmen telsizcilik sayesinde deprem oldugunu öğrenebiliriz ki; buda Türkiyede çokca yaşanmış bir gerçek.Önemli olan iki bilgisayar arasında gidip gelen veri trafiğinin üçüncü şahıslar tarafından öğrenilmemesi için şifreleme olayı ,yani bir nevi askeriyedeki semaç gibi,eğer böyle bir alet yapabilirsek bence çok büyük bir devrim olur yani ne gprs ye ne wi-fi nede blutooth a gerek kalır süper olur bence ne dersiniz ???

• Endüstriyelden kastım daha çok sanayi tipi uygulamalar. Mesela adımın bir kaç tane bilgisayar çıkışlı enjeksiyon cihazı var ya da kurmak istediği bir otomasyon sistemi var.Bu tür durumlarda arada bir köprü ya da işlemleri gerçekleştirecek bir ünite -beyin- olabilecek bir cihazdan bahsediyorum.Haberleşme konusunda işin aslı ne kadar standartlara uygun olursak cihaz o kadar tutulur ve diğer ciahzlarlada haberleşebilir. Birde kablosuz haberleşmenin sanayii şartlarında çok zor olacağını düşünüyorum. Parazit, ısı vs...
  • boreas yani kurmak istediğin sistem PC tabanlı bir kontrol sistemi olarak adlandırılabilir mi?
  • PC yerine embedded bir cihaz olmasını istiyorum. Kocaman kasayla gezinmeyecek. Küçük ve işe özel olacak. Belki lcd. bile board'un üzerinde yer alacak. Cep telefonu ekranı gibi mesela.
  • Arkadaşlar bu projede bir elektronikçiye mutlaka ihtiyacınız olacak, ben de size katılmak istiyorum. Elektronikle ilgili her konuda yardımcı olurum. Ben de böyle bir proje ile uğraşmak istiyordum ne zamandır, iyi dusunmussun boreas,
    Bu arada Boreas'ın dusuncesi gayet guzel bence!
  • teşekkür ederim zarkabul . Aramıza hoşgeldin
  • hay mına koyimmm yaaa 1 sayfa yazı yazdım ama sistem kitlendi heba oldu şimdi nasıl yazıcam baştan off off
  • Şimdi anladım boreas, vhdl ve fpga i neden araştırdığını . Gereken şeyleri siz bana söyleyin ona göre araştırıyım yada yapılacak bi devre falan varsa. Bi de tam olarak ne yapacağımıza karar verelim de başlayalım bir an önce diyorum ben, ara uzayıpta soğumasın...

quote:

Orjinalden alıntı: 17_january

hay mına koyimmm yaaa 1 sayfa yazı yazdım ama sistem kitlendi heba oldu şimdi nasıl yazıcam baştan off off

• Peki o zaman şu işe bir karar verelim. Cihazmı yapacağız gömülü sistemmi ? eğer gömülü sistem ise hepimiz bir işlemci araştıralım x86, m68k ve arm bence uygun. İnternette ne kadar kaynak var ? yapmak istediğimize ne kadar uygun. Ona karar verelim. Yok cihaz yapacaksak. Bahsettiğim giriş çıkış ların adını koyalım. Ona göre entegre aramaya başlayalım. Cihaz olayındada gömülü sisteme ihtiyaç duyabiliriz. Onuda belirtmek isteyim.

quote:

Orjinalden alıntı: zarkabul

Şimdi anladım boreas, vhdl ve fpga i neden araştırdığını .

Bu arada msn,yahoo,icq. gibi bir haberleşme aracı ilede bir hafta sonu hepimiz bağlanalım, bilgileri paylaşalım diyorum ben .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boreas -- 17 Şubat 2005, 19:44:34 >

• Ben cihaz+sistem diyorum, yapmışken ikisine çıkaralım aradan (Çok mu zor olur acaba ) Siz ne diyorsunuz?

Benim mail hesaplarını pm'den yolluyorum sana boreas...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarkabul -- 17 Şubat 2005, 20:31:12 >
  • sistemi yaptıktan sonra cihaz hiç birşey zaten Yani bilgisayarı yaptıktan sonra paralel port arayüzü ne ki ? Az kişiyiz eğer sistem diyorsak embedded sistemlere ağırlık verelim. Hiç bölünmeyelim bence. mail adresini bekliyorumz
  • Motorola ile yapılmış single board computer. Şeması ve herşeyi ile birlikte belki bu tür bir projeyide geliştirerek istediğimizi yapabiliriz.
    http://chaokhun.kmitl.ac.th/~kswichit/C188/c188sbc.htm
  • yazılımcı varmı aramızda?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.