Şimdi Ara

Emek Hırsızlığına Karşılık Fikir Beyanı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
4
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal olarak paylaşılmamışsa, elbette kaldırılır. Çünkü oyunu çeviren ekibin veya ekiplerin emeği üzerinden bir kazanç sağlanıyor. Neyse, konuyu daha fazla uzatmayayım. Beni nerede bulacağınızı biliyorsunuz. Hayırlı akşamlar dilerim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castellanos kullanıcısına yanıt
    Hayırlı akşamlar hocam. Başarılarınızın devamını dilerim :)

• bu zamana kadar hiç çeviri kullanmadım, ama yinede yazmak istiyorum. forumda son zamanlarda çeviri konuları popüler konularda görünüyor. bu konuyuda orada gördüm. çeviri işi çok sıkıntılı benim gördüğüm. kimi çeviri yapan ekipler birbirini düdükleme peşinde. en son hatırladığım witcher 3 çevirisinde olmuştu, fan made çeviri grubu ile oyun yapımcısıyla çeviri için anlaşan ekip arasındaydı. forumun withcer 3 konusunda baya tartışılmıştı. daha sonra fan made grubunun çeviri dosyalarını kendi çevirilerine eklemişlerdi. hırsızlık yaptıkları çeviride ödemede almışlardı oyun şirketinden. buna benzer birçok örnek gösterilebilir gibi. görünen o ki çeviri işinde birden çok it kopuk tipler ve ekipler var, çoğuda emek hırsızlığı yaparak kolay paranın peşinde. konuyu açan kişi bir bakıma yine oyuncuları düşünüyor. o kadar çeviri yapmışlar, başkaları kaymağını tatmasın demelerinde sonuna kadar haklılar. buna engel olmak için ise, çevirileri konsol'a port etmeyi sitelerinde paylaşsalar, kurulum aşamalarıyla bunun önüne geçmiş olurlar. son olarak para karşılığı satış yapan kim varsa isim olarak yazın buraya. konudaki mesajları hızlıca göz gezdirirken castel üyesinin yazdığı 3 isim vardı. onun gibi sizde bu bu kişiler emeğimizi çaldı filan yazın. yaptığınızda haklısınız, net olun. suçlu kimse yazın.

• Yine mi fedex her delikten çıkmak zorunda mı ?

Re 3. Yaması ücretsiz dedi sonra y x u şeklinde dönüş yapıp ücretli dedi

Her halta bağış isteyen kendi çevirdiği yamalarin çapı bile olmayan bir insan

Oyun çeviri nice yamaları indirdim oynadım.
    Ellerine sağlık sağolsunlar. Türkçe oyun nedir bilmezken oyunları anlayarak. Oynadık

Şu gerçek adamlarin yamaları ben port yaptım abi ye bana 3 kuruş para verin diyen şahıs. Malesef mide bulandırıcı

Hele swicht yamaları paylaştı önce. Sonra para istedi veren olmayınca kaldırdı malum kişi

• Şu işte bile rant var vay be

Arkadaşlar buradan Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her bireye önerim ingilizce öğrenmesidir.

Bu global dili öğrenin. Ne böyle dramalarla uğraşırsınız nede saçma sapan insanlara para kazandırırsınız. Dünya vatandaşı olun. 2020 de köylü kalmayın. Gerekirse 3. bir dilide öğrenebilirsiniz.
    Yeter ki böylesine basit bir olay üzerinden en ufak bir bireye dahil para kazandırmayın. Şu yüzyılda ingilizce öğrenememek gibi bir bahane olamaz. Her yer kaynak dolu. Elinin altında milyon tane kaynak var. Kimseye muhtaç kalmayın.

Ben mesela hayatımda 1 adet dahi çeviri indirmekle falan uğraşmadım. Birkere olayın esprisi dilin kendisinde. Bir cümleyi çeviriyorsun ama sanat bu sonuçta, sanatı tekrar yaratamazsın. Aynı etkiyi Türkçede yaratmıyor. Bu tür filmler, oyunlar, programlar, seslendirmeleri kesinlikle kabul etmeyin. Türkçe dublaj mesela.

Dublaj resmen sanatın katlidir.

Kesinlikle ve kesinlike ingilizce öğrenin. Böylesi fikirlerden ve sanattan kendinizi mahrum bırakmayın. Hiçkimsenin saçma sapan altyazısına muhtaç olmayın.

Birey olsun sürü değil.

edit: siz sanıyor musunuz ki bu oyun çeviri sizin babanızın hayrına çeviri yapıyor? Bağışları falan boşverin bunların amacıda rant. Bazı şirketlerden çeviri için teklif aldıklarını biliyorum.

Dediğim gibi bu tür insanlara para yedirmeyin. Rant sağlamayın. İngilizce öğrenmek çok basit. Herkes öğrenebilir.

Birey olmak çok basit. Bu size değer katar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leftist Pony -- 16 Mayıs 2020; 17:38:15 >

• Leftist Pony kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar yazdıklarınızı okudum tam bazı bölümlerine hak verecektim ki gene ihale bize yıkılmış.
    Hayırdır ne biliyorsunuz da konuşmaktan çekiniyorsunuz ?
    Buyurun söyleyin herkes öğrensin nasıl RANT sağlama amacımızın olduğunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasakLi

Sonuna kadar yazdıklarınızı okudum tam bazı bölümlerine hak verecektim ki gene ihale bize yıkılmış.
    Hayırdır ne biliyorsunuz da konuşmaktan çekiniyorsunuz ?
    Buyurun söyleyin herkes öğrensin nasıl RANT sağlama amacımızın olduğunu ?
    Bu sizinle ilgili bir konu değil. Ben tam kapitalist görüşü savunuyorum. Dilersen insanların boynuna ip bağla köle gibi çalıştır kimsenin umrunda değil zaten. Sistem böyle.

Ben insanları birey olmaya davet ettim. Sırf kişisel olarak sizin gibi insanlardan hoşlanmadığım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leftist Pony

Şu işte bile rant var vay be

Arkadaşlar buradan Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her bireye önerim ingilizce öğrenmesidir.

Bu global dili öğrenin. Ne böyle dramalarla uğraşırsınız nede saçma sapan insanlara para kazandırırsınız. Dünya vatandaşı olun. 2020 de köylü kalmayın. Gerekirse 3. bir dilide öğrenebilirsiniz.
    Yeter ki böylesine basit bir olay üzerinden en ufak bir bireye dahil para kazandırmayın. Şu yüzyılda ingilizce öğrenememek gibi bir bahane olamaz. Her yer kaynak dolu. Elinin altında milyon tane kaynak var. Kimseye muhtaç kalmayın.

Ben mesela hayatımda 1 adet dahi çeviri indirmekle falan uğraşmadım. Birkere olayın esprisi dilin kendisinde. Bir cümleyi çeviriyorsun ama sanat bu sonuçta, sanatı tekrar yaratamazsın. Aynı etkiyi Türkçede yaratmıyor. Bu tür filmler, oyunlar, programlar, seslendirmeleri kesinlikle kabul etmeyin. Türkçe dublaj mesela.

Kesinlikle ve kesinlike ingilizce öğrenin. Böylesi fikirlerden ve sanattan kendinizi mahrum bırakmayın. Hiçkimsenin saçma sapan altyazısına muhtaç olmayın.

Birey olsun sürü değil.

edit: siz sanıyor musunuz ki bu oyun çeviri sizin babanızın hayrına çeviri yapıyor? Bağışları falan boşverin bunların amacıda rant. Bazı şirketlerden çeviri için teklif aldıklarını biliyorum.

Dediğim gibi bu tür insanlara para yedirmeyin. Rant sağlamayın. İngilizce öğrenmek çok basit. Herkes öğrenebilir.

Kardeşim dil öğrenmek indirgediğin kadar basit olsaydı herkes ogrenirdi merak etme kiminin zamanı yok kiminin kursa gidecek parası .

Hayatımda çok R gördüm ama bu kadar hızlısını ilk defa görüyorum.

quote:

Çamur At izi kalsın olmaz bu iş. "İnsanlar sürekli tekrarlanan yalanlara inanır..." Felfesesini uygulamaya çalışıyorsan ve Goebbels değilsen yanlış yapıyorsun.
    "BİZİM BU İŞİ RANT İÇİN YAPTIĞIMIZI GÖSTEREN DELİLLERİNİ GÖSTERMEZSEN YALANIN EN BÜYÜĞÜNÜ SÖYLEDİĞİNİ CÜMLE ALEM GÖRECEK"
  • bende senin gibi insanlardan pek haz etmiyorum çeviri kullanmadığı halde çeaviri konusuna gelip yaygara çıkarıyorsun insanlar oyunları ana dilinde oynamak istiyor bunun zevki aynı değil yoksa bi senin aklına gelmedi ingilizce öğrenip oynamak
  • sinnerclown

Dil öğrenmek gayet basit. Her akşam işten geldiğinde saçma sapan televizyon kanallarında vakit harcayacağına, Survivor dı kim kimin aile üyesine atladıydı programlarını izleyeceğine 1 saat altyazılı video/film izlemek 1 sene içerisinde dili öğrenmeye yeterli olacaktır.

Bahaneye gerek yok yani.

YasakLi

Cümle alem ile işim olmaz. Nasıl bir tip olduğunu bu mesaj ile gösteriyorsun zaten. Ne sana nede senin gibi insanlara 5 kuruşumu bağışlamam. Kaldıki 5 kuruş ile işim olmadığı halde

Ayrıca r falan yok. Düşüncem budur. Benim görüşüme göre aslında benim burada sizin gibi insanlara / sizin emeğinizi çalan insanlara para harcayan insanları düşünmem bile saçma. Ancak memleketimde bukadar uzun süredir bu saçmalığın hala rant yapması artık mide bulandırıcı olmaya başladı.

Tekrar ediyorum,

Her bireye önerim kesinlikle ingilizce öğrenmesidir. Bu tür insanlarla vakit kaybetmeyin derim

Daha fazla uzatmayacağım. Delilin olmadan konuşup kendi seviyeni ve sahtekarlığını belli ediyorsun.
    Kararı konuyu okuyanlar verecektir.
  • quote:

sinnerclown

Dil öğrenmek gayet basit. Her akşam işten geldiğinde saçma sapan televizyon kanallarında vakit harcayacağına, Survivor dı kim kimin aile üyesine atladıydı programlarını izleyeceğine 1 saat altyazılı video/film izlemek 1 sene içerisinde dili öğrenmeye yeterli olacaktır.

Bahaneye gerek yok yani.

YasakLi

Cümle alem ile işim olmaz. Nasıl bir tip olduğunu bu mesaj ile gösteriyorsun zaten. Ne sana nede senin gibi insanlara 5 kuruşumu bağışlamam. Kaldıki 5 kuruş ile işim olmadığı halde

Ayrıca r falan yok. Düşüncem budur. Benim görüşüme göre aslında benim burada sizin gibi insanlara / sizin emeğinizi çalan insanlara para harcayan insanları düşünmem bile saçma. Ancak memleketimde bukadar uzun süredir bu saçmalığın hala rant yapması artık mide bulandırıcı olmaya başladı.

Tekrar ediyorum,

Her bireye önerim kesinlikle ingilizce öğrenmesidir. Bu tür insanlarla vakit kaybetmeyin derim
    Bak senin bu lümpen tavırların insanları basite indigeme düşüncelerin emin ol kimsenin umrunda değil kaldiki ben bu forumda hem çeviri yapıp hemde kendi programlama ve paketleme işlemlerini yapıyorum hemde ucretsiz . Burda para kazananlar emin ol hakkediyor mesela red dead redemption 1milyon satır var hadi çevir çevirebilirsen. Bu emek karşılıksız kalirmi.

• 2.days gone vakası geliyor demedi demeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Şu işte bile rant var vay be

Birey olsun sürü değil.

Adam sana. Soru sormuş
    Delilin nerde. ?

Şu mübarek Ramazan da iftira ne kadar günah ?

Bir dil öğrendin diye. Ne oldu ?

Kendini yukardan görüp. Ne oldu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

Adam sana. Soru sormuş
    Delilin nerde. ?

Şu mübarek Ramazan da iftira ne kadar günah ?

Bir dil öğrendin diye. Ne oldu ?

Kendini yukardan görüp. Ne oldu ?

Alıntıları Göster
    İftira değil gayet bilinen birşey bu. Madem rant yok ne bu yaygara? Gelmişler burda 3. parti yazılım satıyorlar. Ne??????????

Bağış bile alamazsın bunun oluru budur. Bu ülkede bu cezalandırılmıyor diye yasal mı zannediyorsun sen bu işleri? Oyunun sahibi sana dava açamıyor diye sen yaptığın işi yasal mı sanıyorsun? Birde üstünden bağış dileniyorsun?

Bu işin çok basit bir oluru vardır, Şirket ile görüşür izin alırsın. Şirket sana ücretini verir. Sende oyunlarını çevirirsin.

Sanat yaratıcılarının ürünleri üzerinden bağış toplama fikri sana mantıklı mı geliyor?

İyi.

Bana gelmiyor. Eğer gerekli merciler Türkiyede olsaydı mesela zabıta gibi, şikayet ederdim. Ama elimizden birşey gelmiyor.

Bende insanları uyarıyorum. Ve özgür bir forum burası. İnsanlara öneride bulunmak hakkım. Bu kimseyi yukarıdan görmek değildir. İnsanları bilinçlendirmektir.

edit; yazdıklarım modlanabilir oyunlardan bağımsız. Bazı şirketler bu konuda katı olabilir. Burada anlamanız gereken BU İŞİN ETİK OLMADIĞIDIR.
    Kurallarına göre oynayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leftist Pony -- 16 Mayıs 2020; 19:21:44 >

• quote:

İftira değil gayet bilinen birşey bu. Madem rant yok ne bu yaygara? Gelmişler burda 3. parti yazılım satıyorlar. Ne??????????

Bağış bile alamazsın bunun oluru budur. Bu ülkede bu cezalandırılmıyor diye yasal mı zannediyorsun sen bu işleri? Oyunun sahibi sana dava açamıyor diye sen yaptığın işi yasal mı sanıyorsun? Birde üstünden bağış dileniyorsun?

Bu işin çok basit bir oluru vardır, Şirket ile görüşür izin alırsın. Şirket sana ücretini verir. Sende oyunlarını çevirirsin.

Sanat yaratıcılarının ürünleri üzerinden bağış toplama fikri sana mantıklı mı geliyor?

İyi.

Bana gelmiyor. Eğer gerekli merciler Türkiyede olsaydı mesela zabıta gibi, şikayet ederdim. Ama elimizden birşey gelmiyor.

Bende insanları uyarıyorum. Ve özgür bir forum burası. İnsanlara öneride bulunmak hakkım. Bu kimseyi yukarıdan görmek değildir. İnsanları bilinçlendirmektir.

edit; yazdıklarım modlanabilir oyunlardan bağımsız. Bazı şirketler bu konuda katı olabilir. Burada anlamanız gereken BU İŞİN ETİK OLMADIĞIDIR.

Alıntıları Göster
    Neye etik değil şikayet edermiş git et elinden tutan mi var ?

Adam burda altını çizip söylüyorum bizim hiç bir şekilde oyun yamaları para istemedik diyor

İddia sahibi dediği doğru mu ? Evet doğru. Ben hiç bir şekilde sitesinden indirdiğim yama için para.vs vermedim

Adamalar diyor ki. Bizim imzamız olan yamayı parayla satmaya kalkanları uyarıyı yapıyoruz. Ayağını denk alın diyor ya ücretsiz ve. Bizim imza olacak yada sileceksin diyor

Sende kalkmış iftira değil abi ya. Bilinen bir şey diyorsun

Bak ağzımı açtırma bana. Delilin olmadan konuşma

Kendileri site için bağış açıp isteyen yapabilir demesi. Bundan para mı kazanıyor ? Site giderleri vs karşılar

Sen bu zamana kadar insanlanlara ne.faydan dokundu ? Anlat hele bir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

Neye etik değil şikayet edermiş git et elinden tutan mi var ?

Adam burda altını çizip söylüyorum bizim hiç bir şekilde oyun yamaları para istemedik diyor

İddia sahibi dediği doğru mu ? Evet doğru. Ben hiç bir şekilde sitesinden indirdiğim yama için para.vs vermedim

Adamalar diyor ki. Bizim imzamız olan yamayı parayla satmaya kalkanları uyarıyı yapıyoruz. Ayağını denk alın diyor ya ücretsiz ve. Bizim imza olacak yada sileceksin diyor

Sende kalkmış iftira değil abi ya. Bilinen bir şey diyorsun

Bak ağzımı açtırma bana. Delilin olmadan konuşma

Kendileri site için bağış açıp isteyen yapabilir demesi. Bundan para mı kazanıyor ? Site giderleri vs karşılar

Sen bu zamana kadar insanlanlara ne.faydan dokundu ? Anlat hele bir ?

Alıntıları Göster
    Herhangi bir konuda insanlara faydamın dokunması gerekmiyor bu 1.

2.Ağzını açıp kapatman beni ilgilendirmeyen bir eylem. Devam et.

3.Bu tür 3. parti yazılımların para ile satılmasının yasadışı olduğunu zaten yukarıda belirtmişim. Burdan mağduriyet ekmeği çıkmaz sana hadi bakalım.

4.Hayır efendim, yaptığı işin, yani 3. parti yazılımın rantı ile bağış alması etik değil. Milyon milyar trilyon yılda geçse bir fizik kanunu kadar nettir bu. 2+2=4

5.Hayırdır? Mafya ülkesi mi olduk? Ağzımı açtırmalar, sindirmeye çalışmalar. Kanun var yasa var Özgür Demokratik Sosyalist Hukuk devletinde yaşıyoruz. Çok mafya dizisi izleme istersen? Psikolojine etkisi kötü görünüyor

Onun dışında bu muhabbet çok uzadı. Dediğim gibi yasal bir altyapısı olsa zaten şikayet ederdim. Kanunlar bu konudada hazırlanana kadar atınızı koşturmaya devam edin.

• quote:

İyi.

Alıntıları Göster
    Kardeşim, EA bile ücretli çeviri işini destekliyor. Bu sayede oyunlarımız fazla satıyor bile dedi.
    Kaldı ki Oyunçeviri hiçbir şekilde ücretli yama satmıyor.

Twitch de adam pubg yayını açarak para kazanıyor. Pubg şirketi buna karışıyor mu ? Tabikide hayır. Tam tersi adamları destekliyor.

İsteyen bağış yapar. İstemeyen yapmaz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.