Şimdi Ara

Emek Hırsızlığına Karşılık Fikir Beyanı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
4
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2009 Yılında Ömer ÖZ tarafından kurulan OyunCeviri.net sitesinin günümüzdeki isim hakları sahibiyim.
    Yıllardır Oyun Çeviri Ekibinin yapmış olduğu yamaları bir çok oyunsever bilmektedir.
    Aynı şekilde yapmış olduğumuz yamaların % 99 oranında Bilgisayar (PC) ortamında çalıştığı da bilinmektedir.

Son dönemlerde aldığımız şikayetler ve duyumlara istinaden, bizim ekibimizin yapmış olduğu yamaları çeşitli KONSOL'lara import eden ve parayla satan bazı insan (demeye dilim varmıyor ama) müsveddeleri peydah olmuş.
    Biz Yapmış olduğumuz yamaların yayınlanmasından herhangi bir gelir elde etmemişken, bu tip karakterlerin bizim yamalarımızı kullanarak kazanç elde etmeleri zorumuza gidiyor.
    Buna bağlı olarak ekip arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda İsmimizin geçtiği bütün (elimize gelen) yamaları Sitemizde ÜCRETSİZ olarak yayınlama kararı aldık.
    Ücretsiz ve herhangi bir gelir elde etmeden yayınlanan yamalarda ise istediğimiz tek şey Oyun Çeviri Ekibi'nin adının geçmesidir.

Bu sebepten ötürü özet olarak Ömer ÖZ'ün yazmış olduğu yazıyı aşağıda paylaşmaktayım. Lütfen siz de yorum kısmından görüşlerinizi bize bildirin.

quote:

Emek verip çıkarttığımız yamalarımızın bazı gruplar ve şahıslar tarafından ücretli veya bağış adı altında satılmasına onayımız ve rızamız yoktur. Bu gibi çalışmalar izin alınarak sadece ücretsiz olarak yayınlanabilir. O kadar emek veren arkadaşımızın emeklerini hiçe sayarak onlar üzerinden prim yapıp kazanç sağlamaya çalışılması terbiyesizliktir, karaktersizliktir.

Saygılarımla
    Adem AKDOĞAN | YasakLi
    Oyun Çeviri - OyunCeviri.net

• OyunCeviri.com/net sitesi, çevirmenleri, proje yöneticileri, test ekibi ve programcıları da dahil hiç bir ekip üyesi maddi bir kazanç beklentisiyle bu yamalara emek vermedi. Nice fedakarlıklarla bu yamalar yapıldı. O kadar kişinin hakkını hiçe sayarak ve port adı altında gerek direk alıp yayınlayarak gerekse kopyala yapıştır düzenlemesiyle yamaların bağış, aidat, ücret vs herhangi bir isim altında izinsiz yayınlanmasını doğru bulmuyoruz ve onaylamıyoruz.

Sitenin isim hakkı sahibi Adem Akdoğan ile irtibata geçildiğinde ücretsiz yama port talepleri zaten değerlendirilecektir.

Emek hırsızlığına hiç gerek yok. Port işine emek demesin hiç kimse. Madem emek vermek istiyorsunuz kendiniz çevirin ve yayınlayın. Kimsenin diyecek sözü olmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 13 Mayıs 2020; 21:36:51 >
  • Bilgilendirme için teşekkürler. Eğer bunun gibi bir şeyi görürsem size mesaj atacağım.

Sizi yeni projelerde görmek dileğiyle. Kolay gelsin.
  • byflash kullanıcısına yanıt
    Abi seni destekleyici bir örnek atayım. Görseldeki yama PC'de bedava.

Emek Hırsızlığına Karşılık Fikir Beyanı

Türkçe yamaya erişmeniz için yapmanız gerekenler linkini görmek için bile üye olmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 13 Mayıs 2020; 21:55:3 >
  • Tam olarak kimden bahsediliyor? Kim bu yamaları ücretli satan kişiler?
  • Ben de merak ettim hangi grup yada gruplar bunlar? Ona göre tavrımızı koyalım. Ayrıca böyle bir olaya denk gelirsem anında uyarımı yapar size haber gönderirim. OyunÇevirinin yeri herzaman ayrıdır ben de.
  • Bu tarz üstü kapalı ithamlarla bir yere varamazsınız. İfşa edin, ki herkes kimin ne olduğunu görsün.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Maksadımız itham değil. Kişilerle irtibata geçip kaldırmalarını rica ettim. kimisi hâlâ geri dönmedi, kimisi de "O eklemiş önce o kaldırsın sonra ben kaldırırım" gibi cümleler kurdu. Yamaları kaldırmamaları durumunda zaten buradan bilgi vereceğim.
    Adaş resim attım üstte. Az dikkatli bak resme.
  • Adem bey bugüne kadar ekibiniz ve sizin emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Böyle emek hırsızı projelere asla prim vermedik vermeyeceğiz...
  • YasakLi kullanıcısına yanıt
    Adol125 kullanıcısına yanıt
    Yama portları yapanların zaten bir biri ile dalaşmaları, ihtirasları falan bir türlü bitmedi. U-crew'e benim adımı anmayın deyip, ardından adamların yamalarını izinsiz port ettiği ortaya çıkınca U dönüşü yapıp abi çekenleri de gördü bu gözler. Benim demek istediğim rica minnet olacak iş değil bunlar, açıkça yazın şu kişiler izinsiz kullanıp üstüne kazanç elde etmeye çalışmaktadır diye.

@Adol125,

Adaş bu yeni bir olay değil ki, kaç ay önce gördüm bu tarz konularını buradan bir link sayesinde. Bundan farklı bir olay gerçekleşti sandım.
    Hocam son bir kaç saatte oldukça farklı dönüşler aldım.
    Bizim maksadımız insanları ezmek, üzmek ya da hakaret etmek değil.
    Biz bugüne kadar çizgimizden çıkmamak için oldukça fazla taviz verdik ve bunun karşılığında da sayısız insanın teveccühünü kazandık.
    Yamaları yayınlayan insanlardan da çok kısa sürede geri dönüşler aldık ve samimiyetlerine inanabilmemizi istedikleri için de yamaları göndermelerini rica ettik.
    Bu süreç tamamlandığında Kazanacak olan, Kâr elde etmeye çalışan insanlar değil, 11 yıldır gönüllerini kazanmaya çabaladığımız siz değerli oyunseverler olacaktır.
    Saygılarımla
  • Yaptığınız işe sahip çıkmanız çok doğru bir hareket. Bunu yapan insanlar da umarım pişman olup özür diler anlayışla karşılar sizi.
  • Söyledim her zaman söylerim. Oyun Çeviri'nin mottosu 'Daha Fazla Türkçe Oyun' idi, (orijinal sahibi onlardı yani ) birçok güzel oyunun oyunseverlerce anlaşılarak oynanmasını sağlamış bir kuruluştu, 100'den fazla oyun tamamen ücretsiz olarak sunmuştu kaç sene boyunca. Düşünün koskoca Skyrim'i çevirmişlerdi, kitaplarına varıncaya kadar (bir de ücretsizi yanlış hatırlamıyorsam). Ben de Türkçe çeviri işine Oyun Çeviri'nin yaptığı işlere imrenerek başlamıştım 2-3 sene evvel.

O kadar oyunu ücretsiz olarak çeviren bu kişilerin hakkına tecavüz edebilecek kadar düşük karakterli kişilerin olduğuna inanmak istemedim şu sektörde. Pes yani. Herkes kolay para kazanmanın/gelir elde etmenin derdine düşmüş tabii, kimin umrunda ki hak hukuk.

Ben yeni demedim ki zaten adaş :D Ömer abinin dediğine ek olsun diye söyledim. Kanıt mahiyetinde :D Ama şu var çok kibar yazmışlar. Ben olsam ahanda bu bilmemne çocukları, kansız haysiyetsiz cibiliyetsiz ne idüğü belirsiz dalyapraklar diye başlar yedi cedlerinden çıkardım. Tabi Erol Mütercimler yöntemiyle hakaret etmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 14 Mayıs 2020; 0:29:27 >
  • Herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar dilerim. Öncelikle para ile satılan konsol yamaları ile ilgili hiç bir alakamın olmadığını bilmenizi istiyorum. Ben de uzun süredir bu işle uğraşıyorum ve kimseden şu ana kadar bir kuruş dahi almadım. Almaya da hakkım yok.

Konsol için yama çıkartan kişi sayısı: 3

Ben, scofield ve ferex.

İkisiyle de aynı sitelerde bulunduğum için ne yalan söyleyeyim, kabak sürekli benim başımda patlıyordu. Patlamaya da devam ediyor maalesef. Para ile yamamı satılıyor, bakın castellanos da işin içinde deniliyordu. Oysa benim onlarla hiçbir alakam yoktu, olamaz da. pc yaması ister ücretli, ister ücretsiz olsun, hiç kimse konsol yamalarını para karşılığı SATAMAZ. Scofield'i zamanında uyardım, yapmayın, konsol yaması para karşılığı satılmaz, parası olan var, olmayan var, yazıktır günahtır dedim, ama dinletemedim. Satmaya devam etti. Ferex'i de bugün uyardım ve bu bana ters dedim, ama o da dinlemedi. Onun dışında benim ikisiyle de dediğim gibi, hiçbir alakam yok. Benim yolum ayrı zaten. Ben sadece uyarımı yaptım. Ben de insanlar para vermesin diye yama çıkarmaya devam ettim. Allah nasip ederse yama çıkarmaya da devam edeceğim. Son olarak, burada bulunan birkaç abime kendimi yeterince ifade edemediğimi düşünüyorum. Onlardan da bir kez daha özür diliyorum. Biz ise @byflash abinin dediği gibi kopyala yapıştır yapıyoruz.

Adem abiye, mesajlarıma olumlu cevap verdiği için çok çok teşekkür ederim. :)

Herkese iyi forumlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellanos -- 14 Mayıs 2020; 0:29:25 >

• İnsanların artık hiç bir şeye saygıları kalmamış ne yazık ki.Üzüldüm Oyun Çeviri bu sektörün saygın ekiplerinden.Her zaman destek için yanınızdayız .
  • YasakLi kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Dönüşlere göre tekrar bilgilendirme yaparsınız. Başkasının karşılıksız emeği üzerinden para kazanmaya çalışmak. Bilemedim ne diyeyim.
  • Merhaba arkadaşlar. OyunCeviri ekibinin şu anki yöneticisi olarak, güzel mesajlarınız ve desteğiniz için kendim ve ekip arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Eğer ki bu geri dönüşleri alıyorsak, biz güzel şeyler yapabilmişiz demektir. Amacımıza ulaşabilmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz hepimiz. Sizlerin desteği devam ettiği sürece, bizler ''ücretsiz'' olarak yama çıkartmaya devam edeceğiz.

Saygılar.
    Kerem
  • Çevirmekle port etmek arasında dağlar kadar fark var. Umarım bu konuyu üzerine alınması gerekenler alınır. %100 haklısınız. Yeni kaliteli çevirilerinizi bekliyor, iyi günler diliyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.