Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1093. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22.155
Cevap
640
Favori
1.629.607
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10911092109310941095
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar maaşı başka bankaya geçirmeyi düşünüyorum promosyon için 3 yıl gerekiyormuş sanırım. Kalan süreyi nereden öğrenebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dellobaltino D kullanıcısına yanıt

3 yıl bekleyin diyen bankacılara inanmayın.

3 yıl bekleyen diyen forumdaşlara da inanmayın.

3 yıl bekleyen kim diyorsa sizi kandırıyor yanıltıyor aldatıyor.

maaşınızın blokesini kaldırmaya engelkinişz yok ise her an sınır olmadan taşırsınız başka bankaya ve yeni promosyon talebinde bulursunuz.

kaç gün kaldı meselesi

mesela akbank mobilden , internet şubeden veya telefon açaraak vs hem ne zaman promosyon başladı/ bitecek hemde GÜN BAZINDA aldığınız promosyonun cayma bedelini görebilir , anında geri ödeme yaparak BLOKENİZİ kaldırabilirsiniz. birçok bankada bu şekilde işlem yapılır. bazı gıcık bankalar ise işi yıkuşa sürer ve sizi illa şubeye geleceksinşiz der. Hatta BLOKENİZİ kaldırmamak için bazıları takla atar, yada size yeni şartlarda promosyon sunar bazen başka bankaya taşımaktan daha mantıklı seçenek olabilir.

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)duckduckgo.com
    3 yıl dolmadan emekli maaşı taşıma nasıl yapılır? at DuckDuckGo
    https://duckduckgo.com/?q=3+yıl+dolmadan+emekli+maaşı+taşıma+nasıl+yapılır%3F+&t=opera&ia=web

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim yardımınız için ilk defa sizden duydum bu durumu.

• adettendir ben paylaşayım da .... iş iştenngeçmiş son zamanlarda bir şeyler yapmaya çalışıyor imajındalar artık. Bankalara bile eskiden baskı yaparlardı sms gelirdi falanca TÜED şubesine özel şu bankadan artı kampanya diye. Hatta bir kere şubeye özel genel kampanyadan daha fazla promosyon sms i gelmişti.

şimdi bir şeyler yapalım derdindeler ama üyesi olduğum halde yeterli de değil kaale alanda muhtap görende yok.

Ya göstermelik olarak algılanıyor. Yaptırım güçleri yok yada daha önce aklınız nerdeydi diyor eski ve yeni emekliler.

Bazı şubeleri güzel şeyler yapıyor ama genelde çoğusu uyuyor aidatları alalım derdindeler.

eleştirmek hadime değil ben 4-5 yıldır üyeyim. Kendi şubemin yönetimini dahi değiştiremedim. Maalesef böyle gelmiş böyle gider misali karşılarına rakip dahi çıkartmamak için toplantı günü ve saati payaşımını dahi garip şekilde duyurup yada yeter çoğunluk yok ile katakullice alınan kararlar . ÇOK ŞAİBELİ BULDUM BAZI ŞEYLERİ.

eskiden üye olun diye yazardım şimdi kendim vediğim 2 paket sigara parası eden yıllık aidatı dahi sorgular oldum.

içses sornu. Belki TÜED kulaklarını açar. Başkan artık tüm şubelere el atar. Sisteme çomak sokmak zamanı gelmiş ise en başta kendilerini eleştirecekler. Ve çekilmesini bilecekler. Sırf bunlar ile mücadele edeyim diye toplantılarına katılmaya daha çok gayret edeceğim sağlığım ve imkanlarım el verdiği sürece.

https://tued.com.tr/turkiye-emekliler-platformu-basin-bildirisi-2//

06.11.2024

TÜRKİYE EMEKLİLER PLATFORMU BASIN BİLDİRİSİ

Türkiye Emekliler Platformu (Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emekliler Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Tüm Sivil Emekliler Derneği, Tüm Bağ-Kur Emeklileri Derneği, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği, KYC Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği) üyeleri 06.11.2024 Çarşamba günü Tüm Emekliler Derneği Toplantı Salonunda toplanmış ve Emeklilerin güncel durumu ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

EMEKLİLER GEÇİNİLMİYOR!

Emekli maaşı ile geçinilmiyor bugün Türkiye’de ortalama emekli maaşı 14.900 TL Dul Maaşı alanlar %50 ‘sini yetim maaşı alanlar ise %25 ‘ini almakta ve 17 milyon emekli bu maaş ile geçinmeye çalışıyor. Emeklilerimizin aldığı maaş bu zamanda zaruri ihtiyaçlarını bile karşılamıyor.

TUİK’İN AÇIKLAMIŞ OLDUĞU ENFLASYON HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’ nun açıklamış olduğu Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bizim pazar TÜFE’mizle bir türlü eşleşmiyor bugün SSK ve BAĞ-KUR emekliliğinin maaşı 4 ayda %12,03 eridi. Türkiye Emekliler Platformu Dönem Sözcüsü Satılmış ÇALIŞKAN 17 milyon emekli adına TUİK’e açılan davaya müdahil oldu.

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM ŞART OLDU

Bugün Emeklilerin geçinebilmesi için tüm emeklilere seyyanen bir zam yapılması artık şart olmuştur.

SAĞLIK HİZMETİ ALMAKTA ZORLANIYORUZ

Bugün emekliler devlet hastanelerinde sıra ve kalabalıktan hizmet alamamakta, özel hastanelerde ise % 200 fark alınmakta, Özel Hastaneler emeklilerden en düşük muayene ücreti 850 TL – 950 TL istenmektedir. Bunun yanında bir de görüntüleme ve tahlil olduğunda fiyat daha da artmaktadır. En Ufak bir muayenede en düşük 1500 TL olarak fark alınmaktadır. Bu durum sağlık hizmetine en çok ihtiyaç duyan emekli mağdur ve hasta etmektedir. Sağlıkta Emeklilerden alınan katlı paylarının ve farkların kaldırılmasını istiyoruz.

SAYGILARIMIZLA

Türkiye Emekliler Derneği

• Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

Reyiz biz de derdimiz var sanıyorduk sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 6 Kasım 2024; 19:53:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şuan yeni emekli olsanız (17.000 TL maaş) hangi bankayı tercih edersiniz? Çoğunu inceledim aşağı yukarı aynı promosyonu veriyor gibiler.

• Yıl sona erecek merkez bankası hala enflasyon tahminini güncellemekle meşgul Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

TCMB'nin bir önceki raporuna göre yüzde 38'lik yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 44'e revize edilmiş. bu durumda da altı aylık oran en fazla % 16 olacak, bu oranda emeklilere yapılacak zam oranı oluyor daha fazlası yok.

artık gündemi asgari ücret zam mı ile en düşük emekli aylığı tartışmaları alacak.. zam kök maaşla sınırlı kalırsa çoğu kişi sıfır zamla yetinecek.

• Emekli maaşını Deniz banka yeni taşıdım. Henüz promosyon yatmadı yani. Şimdi vazgeçip başka bankaya taşısam sorun olur mu?

• M i M kullanıcısına yanıt

Denizbank a başvurdunuz mu ? Promosyon sözleşmesi onamı yaptınız mı? e-devletten bakın bakalım bu işlemleri yaptıysanız MAAŞ TAŞIMA/BANKA DEĞİŞTİRME BLOKESİ var mı ?

eğer e-devletten veya denizbankın çeşitli kanallarından SADECE emekli maaşınızı denizbank tan alıcam işlemiyse taşırsınız çünkü emekli maaş promosyonu taahhütünüz sözleşme onamınız ( şubeden/mobilden/internetten/MH arayarak yok ise) taşımaya bloke yoktuur.

eğer denizbanka nereden taşıdıysanız taşıdınız, ardından bir promosyon sözleşme taahhüt yaptıysanız BLOKE olabilir, kolayı e-devletten bakmak ama bazen eski banka gözükebiliyor. Hangi kurum olduğunuza göre değişebiliyor bazen. Genellemeler için yukarıda çokça yazdım süreçi.

gene BLOKE kontrolü için herhangi bir bankaya emekli maaş taşıma yapmaya çalışın en başta başka bankada blokeniz var derse , bu da bir kontrolüdür.

bir diğer alternatif de denizbank MH aramanız ( şubeler taşımayın diye yanlış yönlendirebilir)

0850 222 0 800 iletişim merkezi

umarım denizbankta blokeniz yoktur. Kötü değil ama daha iyi promosyon verenler vardır muhtemelen. Genelde düşük promosyon verir. Fatura vs ödemelerinde bonusları diğer bankalar daha cömert dağıtıyor. Kredi kartı yollar bonus sistemindedir ilk yıl ücret almaz ardından geri almaya uğraşırsınız yıllık kart aidatı yüksek olur. Ama şubeden kredi kartını verirken ilk yıl ücretsiz sonra emekli maaş aldığınız sürece iadesinde kolaylık sağlarız deselerde uğraştırıyor , tammaını vermeyebiliyor.

son olarakta denizbankta maaş blokeniz varsa promosyonu yatırmadıysa ( 4c değilseniz 4a/4b li iseniz zaten ayın ortası muhtemelen 15-16 sı gibi edevlette gözükecektir yeni banka ve kasım maaşınız. Genede promosyon iptali talep eder blokeyi taşırsınız promosyon almadığınızdan geri ödeme yok, kıstel ödeme yok, cezası yok.

birde hang banka promosyonunu gözünüze kestirdiyseniz paylaşın bizlerin işine yarayabilir. Maaş dilimine göre de bazı banka promosyonları daha mantıklı avantajlı hale gelebiliyor.

Öncelikle ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkür ederim. E-devletten şimdi baktım denizbank gözüküyor banka bilgisi olarak ve banka değiştirilebilir yazıyor. Henüz hiç aylık almadım. O zaman vakıfbanka gidip başvurmak yeterli herhalde. Denizbank 20bin veriyor promosyon vakıfbank sanırım 24bin veriyormuş kredi kartı aylık bin TL harcamak kaydıyla filan.

• M i M kullanıcısına yanıt

sadece şube değiştirmeyeizin veriyor bloke olsa idi. Yanılmıyorsam aynı bankanın başlka şubesine taşıyabiliyordunuz.

Siz edevletten dahi eğer vakıfbank seçip maaşı artık oradan alacağım desenizde KASIM maaşı denizbanka yatar muhtemelen. Aralık maaşınız terslik omaz ise vakıfbanka yatar. Ayın sonuna kadar taşımanız halinde, aralık1 den itibaren taşırsanız gene aralık maaşı denizbanka yatar muhtemelen aklınızda olsun.

edevletten eğer vakıfbank ta seçip şube seçiliyorsa yani daha önceden hesabınız var ise işlem kolay. Ama HERHALÜKARDA maaş taşıma ile EMEKLİ PROMOSYONU ayrı şeyler. Vakıfbanka ben maaşı size taşıyacağım, taşıdım deyip mobil den olabilirse mobil, internetşube den var ise ordan, yada MH arayıp promosyon taahütüne onam vermelisiniz. Bazı gıcık banka ve/veya şubeler illa şubeye gelin ıslak imza vs diyebiiyorlar.

artık ayda bin TL harcamak sıkıntı değil. İşinize geliyor ise maaş diliminize göre size daha avantajlıysa, yada vakıfbank size uygunsa neden olmasın. Ayrıca diyelim vakıfbanka taahüt verdiniz peşinen aldınız promosyonu, baktınız ocak ayında maaşınız farklı dilime geldi ve başka bankanın daha iyi promosyonu çıktı şimdilik taşımaya ve ordan promosyon tahhtü almaya kısıt yok, Aldığınız peşin poromosyonu 3 yıllığına ödüyorlar bazı bankalar ay bazında bazılarıda gün bazında kaldığınız kısmı KISTEL olarak düşüp geriye kalanı ödeyin diyor ve başka mani yok ise blokeniz kalkıyor. taşıma yapıyorsunuz. UMARIM SONRADAN BUNA KISIT GELMEZ. şimdilik istediğimiz zaman kıstel ödeme ile kaçıyoruz. Hatta bazı basın veya internette cezasıyla geri ödersiniz demeleride garip hiç ceza almıyorlar adece ay ve gün kısmını hesaplayıp geri kalanı geri istiyorlar.

Herkes ama herkes ne prim ödediyse ona göre hak ettiği maaşı almalı.

Birilerinin prim eksiğinden kaynaklanan maaş düşüklüğünü toplum çekmemeli.

Herkes verdiği OYUN BEDELİNİ ÖDEMELİ.

• Kemal kullanıcısına yanıt

aynen öyle.. her altı ayda bir bu saçmalık yaşanıyor. yahu zaten verecekleri 15 zam.

yapın madem ki herkesin kök maaşına beş bin lira seyyanen zam bu saçmalık bitsin.

ama totoları yemiyor tabi herkese vermeyi. bir kesime % 15 verirken 12,5 alanlara 20-25 artış olacak gene alttan alttan maaşları eşitliyorlar.

özgür özel de saçmalıyor; en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun diye, sanki herkes aynı maaşı alıyor.

nasıl sağlayacaksın adaleti böyle.

kızışan bankaların verdiği promosyonların yarışı değil, kızışma haberleri ile click bait peşindeki medya. rakamlar o kadar benzer, uzun zamandır aynı ki, ne kızışmış aga?

yazara not: QNB bank, finansbank ismini artık kullanmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

kızışan baba nın beyin olmuş ki kızağa çekmişler gene 15 gün Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

hiçte üşenmiyor o kadar şeyi kopyalayıp yapıştırmaya.. yahu değişen bişey yok üç ay önce neyse gene o rakamlar var Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

• şimşek bey bugün, "vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" buyurmuş.

gülmekten kalakaldım. tabi acı acı gülmekten. vatandaşın genelini, hesap kitap bilmez, hiç bir şeyden anlamaz sanan siyaset bittiği gün, bu ülkede yaşamak gerçekten insan keyif verecektir.

bu böülümü siyaset alanına çevirmişiniz.

• Arkadaşlar 12.500 emekli maaşim sanırım bütün bankalar aynı oranda para veriyor. Şuanda isbankasindayim

• Türkiye’deki sorunu Norveç’te yaptıkları gibi Zenginden çok Fakirden az vergi alarak zamanla halkı eşitleyip dengeyi sağlayarak halkı belli bir refah yaşam kalitesi seviyesinin üzerinde tutarak çözebilirsiniz.

Fakat bunu bu ülkede yapamazsınız neden çünkü bedavadan mal mülk sahibi olanlar o bedavadan elde ettiği malın mülkün azalmasını kabul etmezler. Fakirler ne kadar zor durumda olurlarsa olsunlar durumlarına Hep “Şükür” eder ama Zengin tayfa Direkt anında “İsyan” bayraklarını açarlar.

Zengin tayfa kendi zenginliğinin azalmasından daha çok Fakir tayfanın kafasını kaldırıp durumlarının onlarla eşit hale gelmesini kabullenemezler. Çünkü onlar için fakirler insan değil sadece onların konforlarını sağlamak yaşamlarını devam ettirmek için dünyaya gelmiş temizlikçisi şöförü güvenliği uşağı bahçıvanlarıdır.

Mevcut Hükümet zaten bunu asla kabul etmez fakat muhalefet farklı mı desen belediyelerden anlaşılan onlar da çok farklı değil alternatif olarak bu herkesin eşit olması gerektiğini savunan tayfaya bel bağlasan onlar da zaten gerçek eşitçilikten ziyade sadece ideolojik terör zihniyetli..

Türkiye aslında öyle Afrika ülkeleri gibi kadersel aç fakir bir ülke değil Türkiye birileri malları fazla fazla götürdüklerinden dolayı fakir kalmış ve bu düzen bozulmazsa da hep böyle fakir kalacak bir ülke..

Emekli ve Asgari ücretliler ezilmeye devam tabii hayatta kalabilirlerse..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 10911092109310941095
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.